Mede8er MED600X3D

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

για να το δει κατευθείαν σε 3d πρέπει στην ονομασία του m2ts να βάλεις το SBS ή 3DSBS ή κάπως έτσι. π.χ. papdoux.SBS.m2ts
μόνο τα ISO παίζουν κατευθείαν σε 3D.

Για να βλέπει τους υπότιτλους πρέπει να έχουν το ίδιο όνομα με το αρχείο mkv/m2ts/ISO, όποιο είναι το extension.
για να έχεις πολλούς εξωτ υπότιτλους μπορείς να κάνεις το εξής:
papdoux.mkv
papdoux.srt
papdoux.1.srt
papdoux.2.srt
papdoux.gr.srt
papdoux.en.srt

ναι, browser υποτίτλων δεν έχει.

και στα mkv αρχεία πρεπει να σβηνεις την καταληξη str και να γραφεις sbs ή idx? ή υπαρχει προγραμμα που τους κανει ετσι ώστε οι υποτιτκοι να φαίνοντα κανονικα σε 3d και όχι τεραστιοι οταν βαζεις σε λειτουργια το 3d?

από όσο γνωρίζω το med κάνει τους υπότιτλους 3d κατευθείαν, δε χρειάζεται κάποια μετατροπή, είτε ISO είτε mkv. εσύ βάζεις το srt και το med το κάνει 3d.

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

και στα mkv αρχεία πρεπει να σβηνεις την καταληξη str και να γραφεις sbs ή idx? ή υπαρχει προγραμμα που τους κανει ετσι ώστε οι υποτιτκοι να φαίνοντα κανονικα σε 3d και όχι τεραστιοι οταν βαζεις σε λειτουργια το 3d?

έχεις το αρχειο:
best.movie.ever.2012.h-sbs.1080p.mkv
το μετονομάζεις σε
best.movie.ever.2012.h-sbs.1080p.sbs.mkv
με υπότιτλους
best.movie.ever.2012.h-sbs.1080p.sbs.GR.srt
best.movie.ever.2012.h-sbs.1080p.sbs.EN.srt
...
και παίζει αυτομάτως σε 3d απο το med600 (το sbs το γυρνάει σε frame-packing)
και βλέπει τους υπότιτλους (ως GR και EN)
και τους παίζει σωστά σε 3D

αν πάλι δεν βάλεις το .sbs πριν to .mkv (ώστε να το παίζει αυτόματα ως sbs)

τότε όταν ξεκινήσει να παίζει το αρχείο,
απλά χρειάζεται να πατήσεις menu (που βγάζει επιλογές δεξιά)
και εκεί επιλέγουμε Side By Side

τα αρχεία μας σε αυτή την περίπτωση είναι ως εξής:
best.movie.ever.2012.h-sbs.1080p.mkv
με υπότιτλους
best.movie.ever.2012.h-sbs.1080p.GR.srt
best.movie.ever.2012.h-sbs.1080p.EN.srt

Last edited:
Δεν ξέρω αν έχει ήδη αναφερθεί, αλλά παρατηρήσαμε χθες σε μια προβολή με med ότι όταν γυρίζεις την 3D ταινία σε 2D δεν βλέπεται από τα σπασίματα στην κίνηση.
Το είδαμε με πάνω από μία ταινίες από εξωτερικό δίσκο usb και πάντα μιλάμε για iso.
Επίσης στην αλλαγή από 2d->3d πρέπει να αλλάξεις το audio και να το επαναφέρεις εκεί που θέλεις για να πάρεις ήχο από την ταινία.

Δεν ξέρω αν έχει ήδη αναφερθεί, αλλά παρατηρήσαμε χθες σε μια προβολή με med ότι όταν γυρίζεις την 3D ταινία σε 2D δεν βλέπεται από τα σπασίματα στην κίνηση.
Το είδαμε με πάνω από μία ταινίες από εξωτερικό δίσκο usb και πάντα μιλάμε για iso.
Επίσης στην αλλαγή από 2d->3d πρέπει να αλλάξεις το audio και να το επαναφέρεις εκεί που θέλεις για να πάρεις ήχο από την ταινία.

Μη μου λες τετοια....... θα τα βαλω αγγελια :flipout:

Περαν πλακας, δοκιμασα στα γρηγορα αναπαραγωγη 3d fp iso απο smb απο το σερβερ, και εκανε σπασιματα καργα.
Θα δοκιμασω να φτιαξω και nfs servise στο σερβερ να δω διαφορες , αν υπαρχουν.

Μη μου λες τετοια....... θα τα βαλω αγγελια :flipout:

Περαν πλακας, δοκιμασα στα γρηγορα αναπαραγωγη 3d fp iso απο smb απο το σερβερ, και εκανε σπασιματα καργα.
Θα δοκιμασω να φτιαξω και nfs servise στο σερβερ να δω διαφορες , αν υπαρχουν.

Με smb δεν θα παίξεις ποτέ 3d iso δικτυακά. Μόνο με dune αυτά. Αλλά τα dune δεν παίζουν ακόμη σωστά 3D :flipout:

Με nfs πιστεύω θα είσαι εντάξει στο 90% των περιπτώσεων. Άντε να σου πέσει κανά τρελό bitrate που να ζοριστείς.

Αυτό που λέει ο nektar δεν το έχω δει. Και μιλάω για 3D ISO. Είδα το Wreck it Ralph και σε 3D και σε 2D και ήταν ομαλό. Για τι firmware μιλάμε; Εγώ έχω αυτό με το οποίο το πήραμε στο PB. Δεν έχω αναβαθμίσει ακόμη.

Σχετικά με samba, ακόμη και σε αρχείο MKV με bitrate κοντά στα 10k και DTS-MA, έτρωγε κολλήματα. Από NFS όχι. Βέβαια NFS έχω λόγω NAS. MKV με bitrate κοντά στα 10k και core DTS, το έπαιξε χωρίς κολλήματα. Δεν έχω δοκιμάσει κάτι στο PC για να έχω και καλύτερο playback από shared folder. Σκέφτομαι να δοκιμάσω το FreeNFS που είναι πούπουλο αλλά δεν ξέρω αν θα συνεργασθεί σωστά με το MED. Αν παίξει, θα το γράψω εδώ.

Εγω παλι με καμμια ματροσκα, ανεξαρτητου μεγεθους bitrate και ηχου δεν ειχα κανενα προβλημα. Ομοιως και τα br.

Χρήστο, είπαμε. Στο 3D είναι το θέμα μέσω smb. Κατά τ' άλλα ανάλογα το setup του καθενός άλλοι έχουν πρόβλημα κι άλλοι όχι.

@vertical. Το μηχανάκι δεν είναι δικό μου. Είναι του babis. Οπότε δεν γνωρίζω τι firmware φοράει.

Ωραία. Ας μας πει μπας και βγει κανά φίδι με f/w να αποφύγουμε το συγκεκριμένο.

Καλησπέρα στην παρέα!

Μετά από 1+ μήνα (όχι εντατικής η αλήθεια είναι λόγω φόρτου εργασίας...) χρήσης, θα ήθελα να ρωτήσω / επισημάνω αρχικώς τα εξής:

α) Σε ΟΛΑ τα mkv που έχω δει (πάνω από 10 ταινίες, από 4gb και άνω, 720p κυρίως και λίγα 1080p), κολλάει 6-7 φορές κατα τη διάρκεια της ταινίας (μιλάμε για μεγάλο κόλλημα, 1-2 δευτερόλεπτα). ΔΕΝ το κάνει σε μικρότερου μεγέθους mkv, δηλαδή σε σειρές. Υποψιάζομαι σκληρό δίσκο (είναι 2.5'' χωρίς δική του τροφοδοσία, είχα ρωτήσει επ'αυτού πριν το αγοράσω αλλά κανείς δεν θεώρησε ότι θα υπάρχει θέμα...).

β) Σε κάποιες περιπτώσεις (συγκεκριμένα στο Homeland), διαβάζει ως κινέζικα τους υπότιτλους !! Εννοείται δοκίμασα να αλλάξω κωδικοποίηση κτλ...Το μόνο που παρατήρησα είναι πως οι υπότιτλοι αυτοί είναι σε .txt αντί για .srt. Τους άλλαξα κατάληξη σε .srt αλλά πάλι το ίδιο! Καμιά ιδέα?

Το μηχανάκι φοράει το firmware που έβαλε ο Αποστόλης όταν το αγόρασα, in case it matters...

Ευχαριστώ!

Πιθανόν ο σκληρός για τα σπασίματα. Σε σκληρό και ματρόσκες από 8-30GB, δεν είδα κάτι.

Για τους υπότιτλους, λογικά παίζει ρόλο το encoding του αρχείου. Αν έχεις το notepad++, άνοιξε το, Encoding->Convert to UTF8 και προσπάθησε να δεις πως τα πάει.

Παίζω και απο usb powered hdd και δεν έχω παρατηρήσει σπασίματα.
Ή ο συγκεκριμένος δίσκος σου φταίει ή κάποια ρύθμιση (το bd menu είναι στο "off"?)

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Δεν είμαι κοντά στο μηχανάκι για να το δώ... Μετά το Power Buy έκανα μια αναβάθμιση κι αυτό που κατέβασα - αν βοηθάει - ειίναι αυτό: 64d74188eea5d3316e862d9ca3814eef ./install.img

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Οτι και να γινει δεν υπαρχει προβλημα. Μπορεις να γυρισεις σε προηγουμενο. Οποτε δοκιμαζεις ελευθερα !

Μήπως έφταιγε που είχαμε το bd menu στο on?

Πάντως στο 3D έπαιζε κανονικά. Μόλις το γυρίζαμε 2D άρχιζε το βήξιμο. Χοντρό όμως.

Μήπως έφταιγε που είχαμε το bd menu στο on?

Πάντως στο 3D έπαιζε κανονικά. Μόλις το γυρίζαμε 2D άρχιζε το βήξιμο. Χοντρό όμως.

Οντως, δεν το χωραει ο νους μου..:flipout:

Για τους υπότιτλους τώρα που το θυμήθηκα όποιος έχει πρόβλημα με Κινέζικα ας δοκιμάσει και τη ρύθμιση υποτίτlων απο το μηχανάκι

εμένα μόνο σε ενσωματωμένους μου το παρουσίασε ως τώρα και λύθηκε εύκολα επιλέγοντας utf8.

Xρήστο ακόμα να δοκιμάσεις fp από το med? :firstprize:

Για τους υπότιτλους τώρα που το θυμήθηκα όποιος έχει πρόβλημα με Κινέζικα ας δοκιμάσει και τη ρύθμιση υποτίτlων απο το μηχανάκι

εμένα μόνο σε ενσωματωμένους μου το παρουσίασε ως τώρα και λύθηκε εύκολα επιλέγοντας utf8.

Xρήστο ακόμα να δοκιμάσεις fp από το med? :firstprize:

Δοκιμασα και το εγραψα πιο πριν. Οχι πολλα ομως. Ειδα οτι εχω σπασιματα απο smb που παιζω και το αφησα προς το παρον...