Mede8er MED600X3D

Σήμερα μετά από πολύ καιρό πρόσεξα κάτι στο med. Λέει ότι η λειτουργία οθόνης μου είναι στα 1080i 60Hz...
i;;;
i;;;
τι i ρε;;;
p... p... PPPP you know?

Ζουρλάθηκα! Πήγα να δω στις ρυθμίσεις και έχει μόνο 3 επιλογές, 480p, 720p 60Hz και 1080i 60Hz!!!
Είναι δυνατόν; Κάτι πρέπει να παίζει με το μηχανάκι μου εκτός αν το ίδιο ισχύει και σε σας.

Για να προλάβω κι όλας τις παρεξηγήσεις: Ναι η Τηλεόραση υποστηρίζει 1080p και ναι το είδα ότι όντως είναι 1080i και στο info της TV. Το XBOX παρεπιπτόντως παίζει στα 1080p. το είδα κι αυτό

Έχω την εντύπωση ότι αυτό δεν ήταν έτσι στο firmware 2.xxxx αλλά το έχω αλλάξει με το που βγήκε και δεν το είχα προσέξει μέχρι τώρα. Δεν ξέρω αν ήταν στο interlaced τόσο καιρό... Ξέρω χαζομάρα μου αλλά φρίκαρα! Είναι δυνατόν να μην είναι 1080p το med?

Χαλαρά κλειδώνει 1080p/60 στα μενού και αυτόματα γυρίζει σε 1080p/24 όταν ξεκινήσει ταινία σε αυτά τα frames . Δες την tv σου , ή το καλώδιο .

papdoux θα δοκιμάσω το βράδυ , δουλεύει σε όλα όσα έγραψες ?

Τις sbs.mkv τις έχω έτσι , αλλά και εκεί υπάρχει θέμα , οι μισές δεν ξεκινούν αυτόματα σε 3d .

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Κάποιο γυναικείο χεράκι μάλλον είχε κάνει την δουλειά... ξεσκονίζοντας είχε πατήσει το κουμπάκι TV sys. στην πρόσοψη του med... Δεν το εξηγώ αλλιώς. Το πάτησα και εμφανίστηκαν όλα τα modes ξανά...
1080p/60Hz πλέον:Banane0:

Χαλαρά κλειδώνει 1080p/60 στα μενού και αυτόματα γυρίζει σε 1080p/24 όταν ξεκινήσει ταινία σε αυτά τα frames . Δες την tv σου , ή το καλώδιο .

papdoux θα δοκιμάσω το βράδυ , δουλεύει σε όλα όσα έγραψες ?

Τις sbs.mkv τις έχω έτσι , αλλά και εκεί υπάρχει θέμα , οι μισές δεν ξεκινούν αυτόματα σε 3d .
από το forum της med το αντέγραψα, δεν ξέρω αν δουλεύει ή όχι και ποια, όλα τα 3D μου είναι full 3D. αποφεύγω τα sbs/tb

από το forum της med το αντέγραψα, δεν ξέρω αν δουλεύει ή όχι και ποια, όλα τα 3D μου είναι full 3D. αποφεύγω τα sbs/tb

Ευχαριστώ , το βράδυ θα κάνω δοκιμή .

Πάντως στα R.I.P.D. και pacific rim η διαφορά από το iso των 40gb έναντι των 8-10gb των sbs.mkv δεν είναι ορατή , εάν σε αντιπαράθεση και των δύο εικόνων ταυτόχρονα υπάρχει εμφανείς διαφορά δεν ξέρω .
Το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει λόγος για εμένα να ασχοληθώ με τόσο μεγάλα αρχεία .

Ευχαριστώ , το βράδυ θα κάνω δοκιμή .

Πάντως στα R.I.P.D. και pacific rim η διαφορά από το iso των 40gb έναντι των 8-10gb των sbs.mkv δεν είναι ορατή , εάν σε αντιπαράθεση και των δύο εικόνων ταυτόχρονα υπάρχει εμφανείς διαφορά δεν ξέρω .
Το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει λόγος για εμένα να ασχοληθώ με τόσο μεγάλα αρχεία .

σε μένα είναι ψυχολογικό θέμα, κάτι με έχει πιάσει και τα αποφεύγω, σε λίγο καιρό που θα μείνω από χώρο τότε θα μου φύγει και το ψυχολογικό :Banane0:

Ρε παίδες, με το Yadis2med8ter ασχολείται κανένας για να βοηθήσει;
Έκανα πρόσφατα format και δεν μπορώ να θυμηθώ τι σεταρίσματα ακριβώς είχα κάνει την προηγούμενη φορά κι έλυσα το πρόβλημά μου.
Το πρόβλημα είναι οτι επειδή δεν έχω NAS κι εοπειδή έχω ταινίες σε πολούς δίσκους θέλω να τις βλέπω όλες μαζί συγκεντρωμένες. Γι´αυτό το λόγο χρησιμοποιώ το Jukebox.
Στην όλη διαδικασία όμως κάπου γίνεται κάποια πατάτα και δεν μπορεί να μου διαβάσει(παίξει) τις ταινίες. Τις βλέπω, απο υπόθεη εικόνες κλπ τα βλέπω όλα αλλά όταν πατάω play δεν γίνεται απολύτως τίποτε.
Όπως είπα και πρίν, το πρόβλημα το είχα και την πρώτη φορά που το σετάρισα και φταίει το xml που δημιουργεί το Yadis2med8ter όταν πατάω το "folderise". Στο τέλος του xml η διεύθυνση της ταινίας αντί να εμφανίζεται έτσι:
<![CDATA[smb://User name:P[email protected]/movies///movie]]>
μου εμφανίζεται έτσι:
smb://192.168.1.108/Movies/movie

Ξέρει κανείς κάτι γι' αυτό; :frown:

αν αλλαξεις θεση στον δισκο σοθ το κανει αυτο,θελει ξανα απο την αρχη σκαναρισμα ολοι οι δισκοι σου και να σβησεις οτι πληροφορια εχει δημιουργησει το med...και εγω ειχα κολλησει μ αυτο και καπως ετσι το ειχα λυσει..

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

αν αλλαξεις θεση στον δισκο σοθ το κανει αυτο,θελει ξανα απο την αρχη σκαναρισμα ολοι οι δισκοι σου και να σβησεις οτι πληροφορια εχει δημιουργησει το med...και εγω ειχα κολλησει μ αυτο και καπως ετσι το ειχα λυσει..

Δηλαδή; Για να καταλάβω...
Σκανάρισμα απ´το Media Library του Med;Θα μετά στο server στους δίσκους μου και θα σβύσω ότι αρχείο έχει δημιουργήσει το Med; Που ακριβώς; πχ σε μια δομή E:\BluRay\Avatar θα πρέπει να σβύσω κι αυτά που έχουν δημιουργηθεί μέσα στα folders (Αvatar) ή μόνο στο root;

Υπάρχει ένα "κόλπο" που ανακάλυψα τυχαία ψάχνωντας αλλά δεν είναι λύση αυτό, απλά το αναφλερω γιατί δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει.
Αν κάνω ένα folder (πχ Bluray) ad to favorites και το χρησιμοποιήσω σαν jukebox και στη συνέχεια επιλέξω στα υπόλοιπα folders Aggregate Jukebox μου τα κάνει όλα μια χαρά, αλλά δημιουργεί μέσα στο αρχικό folder "Bluray" ένα folder με όνομα data κι εκεί βάζει όλες τις ταινίες απ´τα folders που προσθέτω. Το περίεργο είναι οτι με κάποιο τρόπο μετατρέπει τη διεύθυνση smb://192.168.1.108/Movies/movie του xml της ταινίας σε <![CDATA[smb://User name:P[email protected]/movies///movie]]> που είναι το σωστό για να το διαβάζει το Med.
Ποιός την κάνει αυτή τη μετατροπή; Προφανώς το Med.
Και γιατί στη κάνει μόνο σ´αυτή τη περίπτωση; Τι διαφορετικό συμβαίνει κι εγώ το χάνω; :nounder:

Μάλλον σας μπέρδεψα αλλά εγώ να δείτε...

σκαναρισμα ολους τους δισκος με το γιαντις. εγω ειχα σβησει απο καθε ταινια τα αρχεια εκτος απο τα ποστερ φυσικα και μονο ετσι μπορεσα και το διορθωσα,και απο το ροοτ

κανε χειροκινητα μια ταινια σκαν να βρει πληροφοριες εξωφθλλα και θα δεις πως θα την παιξει ενω οπως τα περιγραφεις τωρα μολις πατησεις το play ξεκιναει το σημα του med αλλα στη συνεχεια κολλαει,σωστα?

για τα παρακατω που γραφεις προσπαυθω να βγαλω ακρη

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

οπως τα περιγραφεις τωρα μολις πατησεις το play ξεκιναει το σημα του med αλλα στη συνεχεια κολλαει,σωστα?

Αυτό ακριβώς κάνει... Στριφογυρνάει το σήμα του Med και μετά νεκρό, τίποτε. Βρήκα τι φταίει, φταίιει η διεύθυνση του xml αλλά δεν έχω καταλάβει τι πρέπει να κάνω για να γίνει σωστά. Θα δοκιμάσω να τα σβύσω όλα και να ξανασκανάρω απ´το yaDis. Το έχω κάνει κάμποσες φορές βέβαια, χωρίς επιτυχία, αλλά δεν είχα σβύσει τα παλιά αρχεία, ίσως να φταίιει αυτό.

Last edited:

Θα το κοιτάξω αναλυτικά το απόγευμα να δώ τι θα καταφέρω. Εδώ βλέπω οτι δεν τικάρουν το Aggregate Jukebox, λές να φταίεει αυτό;

πάντως αν χρησιμοποιήσεις το med scrapper, τα αρχεία τα σώζει στο folder που είναι και η ταινία, έτσι μπορείς να πας από το media library και να βλέπεις
τα ίδια σαν να είσαι στο jukebox

Σωστό αυτό που λές, κι απ´ότι είδα ο med scrapper δουλεύει άψογα. Το πρόβλημά μου είναι οτι έχω πολλούς δίσκους και θέλω να βρώ έναν τρόπο, αντί να ψάχνω πχ σε 8 διαφορετικά σημεία να βρώ την ταινία που θέλω, να βρώ έναν τρόπο να είναι όλες μαζί. Και για να το κάνω αυτό άλλο τρόπο απ το jukebox δεν ξέρω.

τότε θα κάνεις το aggregate jukebox αφού φτιάξεις τα jukeboxes
τα έχεις σε πολλούς δίσκους, οι δίσκοι είναι USB ή esata όπου τους βάζεις - βγάζεις συνέχεια;
αν είναι έτσι πάλι χρειάζεται να ψάχνεις να βρεις σε ποιο δίσκο είναι η ταινία

οκ, τότε για μένα το πιο απλό είναι να δουλεύσεις το med scrapper και μετά το aggreagate jukebox

το med scrapper για να κατεβάσει πληροφορίες πρέπει να μην υπάρχουν ήδη γιατί τότε προσπερνάει την ταινία.

οκ, τότε για μένα το πιο απλό είναι να δουλεύσεις το med scrapper και μετά το aggreagate jukebox

το med scrapper για να κατεβάσει πληροφορίες πρέπει να μην υπάρχουν ήδη γιατί τότε προσπερνάει την ταινία.

OK... Μάλλον τότε πρέπει να δω τι κάνω ακριβώς με το Aggregate Jukebox. Ποιά είναι η σωστή διαδικασία δηλαδή. Εγώ παίρνω ένα folder, το κάνω Aggregate Jukebox και μετά κάνω Add to Jukebox τα υπόλοιπα folders με τις ταινίες. Αυτό όμως μου δημιουργεί ένα folder με όνομα data μέσα στο πρώτο folder που έκανα Aggregate Jukebox κι αυτό δεν το θέλω.

Chinese words invasion

πάρτε κανα docking station λέω εγώ να σωθείτε...
να δείτε και καμιά ταινία... lol

troll mode off :-)

Τι να το κάνω το docking station ρε Νικόλα; Εγώ θέλω να βλέπω όλη τη συλλογή μου, γι´αυτό τα μαζεύω τα περιποιούμε και τα χαϊδεύω.. Τι νόμιζες; :p