Mede8er MED600X3D

Παίρνουν και τα pc τηλεκοντρόλ...
Μάλιστα τα nuc έχουν και ενσωματωμένο IR receiver.

Και ποιος είπε το αντίθετο?
Πάντως με την κατάλληλη επιλογή software η εμπειρία χρήσης μπορεί να είναι η ίδια (και με βάση τα "media players" που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια αρκετά καλύτερη θα έλεγα, από όπου και να το πιάσει κανείς).
Φτάνει κάποιος να ξέρει να το στήσει βέβαια -εκει είναι η βασική διαφορά.

Οπως ξαναπεί πολλάκις στο φόρουμ, άπαξ και στηθεί σωστά μόνο το ποντίκι θες.
Μετά το πέρασμά των windows, αν ξέρει κάποιος θέλει 1 ώρα το πολύ. Μιλάω για MPC-HC σκέτο και με madvr, Kodi*, torrent client, favorites στον browser, 7zip για τα συμπιεσμένα και μερικά shortcuts.
Αν θες κ bluray menu δε ξέρω πως ή πόσο χρόνο.
Μετά θες μόνο το Bluetooth mouse.

* kodi χωρίς τα χαζόaddons για streaming, αν θες τέτοια μην πάρεις NUC πάρε κάτι φθηνότερο.

Ποιο ποντίκι και ποια Windows?
Εγώ μιλάω για τηλεκοντρόλ και λειτουργικό τύπου open/libreelec.
Γρήγορο boot, ανοίγεις (ή το έχεις always on, σιγά τι καίει) βλέπεις χωρίς περιττές κινήσεις, με σωστά χρώματα, frame rates, έχεις αυτόματες ενημερώσεις αν θες κλπ.

Το Kodi έχει 2 android εφαρμογές που το χειρίζεσαι χωρίς τηλεκοντρόλ απαραίτητα, για τηλεκοντρόλ δε ξέρω.
Αν όμως είναι να βάλεις open/librelec για να βλέπεις μόνο με αυτό γιατί να πάρεις NUC; θα σου αποδώσει τα μέγιστα με Windows. Μόνο open/libre το περιορίζεις. Πάρε κάτι φθηνότερο.

Κατ'αρχάς γιατί παίζει σωστά χρωματικά, κάτι που πολύ αμφιβάλω πως κάνουν τα κουτιά με amlogic που παίρνουν libreelec.
Επίσης (αν δεν έχει αλλάξει κάτι τελευταία) με windows χάνεις τον hd ήχο με τις intel gpus λόγω έλλειψης υποστήριξης των windows drivers.

Kι εγώ windows έχω στο htpc, αλλά επειδή θέλω να πειραματίζομαι λίγο με διάφορες εκδόσεις kodi (mvc build, dsplayer build με ενσωματωμένο madvr, nightlies κλπ).
Αυτό που κάνει το pc όμως media player με την έννοια του med πχ είναι λειτουργικά τύπου le. Set & forget.

Οκ πάω πάσο τότε.
Αν το NUC είναι i3 και άνω περνάει HD ήχο κανονικά από win (περνάει σε μένα). Με τα celeronια δε ξέρω τι παίζει.

Αυτό το nuc που πηρες με το ποντίκι δεν το χειρίζεσαι ;
Θελω να πω πως πλέον δεν εχεις την ευκολία του τηλεκοντρόλ… Σωστά;

Με το κινητο που με την εφαρμογη ειναι και ποντικι δηλαδη η οθονη του κινητου ειναι touchpad και πληκτρολογιο Ελληνικα-Αγγλικα.

Εγω το πηρα γιατι εχω μεινει απο υπολογιστη λογω οτι πουλησα τα εσωτερικα για να παω σε Ryzen 1800X και ετσι τωρα το εχω στο γραφειο σαν υ[πολογιστη οταν θελω να δω ταινια το παω στο σαλονι.

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Οκ πάω πάσο τότε.
Αν το NUC είναι i3 και άνω περνάει HD ήχο κανονικά από win (περνάει σε μένα). Με τα celeronια δε ξέρω τι παίζει.

Εγω και με το Powerdvd 17 περασα HD ηχο και με το Kodi

Δεν ξερω αν εχει αναφερθει παραπισω και οπως καταλαβαινετε αδυνατω να διαβασω 425 σελιδες , οποτε προχωρω σε σημαντικη ερωτηση.
Ειμαι ευτυχης κατοχος εδω και 2 χρονια med600x3d , και παιζω ολα τα κινηματογραφικα μου αρχεια μεσω δυκτιου και μονο απο ενα nas synology .
Πολυ προσφατα περασα εξωφυλλα και προεπισκοπισεις ταινιων στα ελληνικα παρακαλω στους 5 δισκους του nas οι οποιοι βρισκονται ως DISCSTATION hd1 hd2 hd3 hd4 hd5 στα favorite του med .
Πως μπορω να βλεπω και τους 5 δισκους σαν εναν και να μην αναγκαζομαι , να ανοιγω εναν εναν καθε φορα για να βρισκω τις ταινιες μου ανα ειδος πχ (περιπετειες)?να μου εμφανιζει δηλαδη ολες τις περιπετειες και των 5 δισκων μαζι ?

πρωτα μοια ερωτηση,εχεις τις ταινιες σου ξεχωριστα την καθε μια σε φακελο?

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Δεν ξερω αν εχει αναφερθει παραπισω και οπως καταλαβαινετε αδυνατω να διαβασω 425 σελιδες , οποτε προχωρω σε σημαντικη ερωτηση.
Ειμαι ευτυχης κατοχος εδω και 2 χρονια med600x3d , και παιζω ολα τα κινηματογραφικα μου αρχεια μεσω δυκτιου και μονο απο ενα nas synology .
Πολυ προσφατα περασα εξωφυλλα και προεπισκοπισεις ταινιων στα ελληνικα παρακαλω στους 5 δισκους του nas οι οποιοι βρισκονται ως DISCSTATION hd1 hd2 hd3 hd4 hd5 στα favorite του med .
Πως μπορω να βλεπω και τους 5 δισκους σαν εναν και να μην αναγκαζομαι , να ανοιγω εναν εναν καθε φορα για να βρισκω τις ταινιες μου ανα ειδος πχ (περιπετειες)?να μου εμφανιζει δηλαδη ολες τις περιπετειες και των 5 δισκων μαζι ?

Με το Jukebox δεν μπορείς;

Σώτο, δεν το έχω μπροστά μου και δεν θυμάμαι ακριβώς, πάει πάρα πολύς καιρός απ´ όταν το έφτιαξα.
Κάνεις Add to jukebox τους φακέλους που θές αν θυμάμαι καλά στα Favorites.
Υπάρχει η διαδικασία στο forum του MED. Για δες κι εδώ.

Last edited:
δημιουργησε ενα φακελο με την πχ ονομασια τζουκμποξ, σε εναν απο τους δισκους σου,βρες τον μεσα απο το med και προσθεσε τον στα αγαπημενα, το ιδιο θα κανεις και με τους δισκους που εχεις τις ταινιες σου η φακελους,θα τους προσθεσεις στα αγαπημενα, μετα μεσα απο το med θα μπεις στα αγαπημενα και θα προσθεσεις τον καθε δισκο η φακελο που θελεις στο τζουκμποξ φακελο, δεν θυμαμαι ακριβως ποια ειναι η λεξη, πατωντας το πληκτρο μενου σε καθε δισκο σε ρωταει αν θελεις να τον προσθεσεισ στο τζουκ μποξ....η διαδικασια ειναι αυτη νομιζω γιατι περασαν χρονια απο τοτε που ασχοληθηκαμε μ αυτο...ευκολη ηταν η διαδικασια