Media player + DLNA + TV Samsung = problem?

ericclapton

New member
6 February 2013
16
ΑΛΙΜΟΣ
Θέλω να αγοράσω ένα media player για να σερβίρω ταινίες σε 2 τηλεοράσεις Samsung σειράς 5 και 6 (διαφορετικά δωμάτια).
Προς το παρόν χρησιμοποιώ το DLNA server 'allshare' της Samsung που τρέχει σε PC και δουλεύει.
Ξέρει κανείς ποιός media player με DLNA συνεργάζεται με τις Samsung?
Στο δίκτυο αναφέρονται πολλές ασυμβατότητες media players και Samsung TVs και μπορεί να μπλέξω!

Σκέφτομαι:
1. WD TV live hub
2. Mede8er MED600X3D 3D Media Player3
3. Dune 303D

Ευχαριστώ, Eric

δε θέλεις media player αλλά DLNA server ή media player που να έχει DLNA server.

από όσο ξέρω τα media player έχουν DLNA client όπως DLNA client έχει και η κάθε τηλεόραση Samsung που έχεις.

Re: Απάντηση: Media player + DLNA + TV Samsung = problem?

δε θέλεις media player αλλά DLNA server ή media player που να έχει DLNA server.

από όσο ξέρω τα media player έχουν DLNA client όπως DLNA client έχει και η κάθε τηλεόραση Samsung που έχεις.

Xtreamer Prodigy , Mede8ter 600x . Eχουν αυτό που θέλεις......

Έχεις δίκιο. Έκανα αυτή την ερώτηση στην Dune και μου απάντησαν:

Hello,
DLNA supported as a client -- not renderer.

--
Regards,
Dune HD Support Team

Όμως, το WD TV live hub, διαφημίζει στην ιστοσελίδα του ότι υποστηρίζει DLNA ως server. Άραγε θα είναι συμβατός με την Samsung?

LINK: http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=570

Ευχαριστώ για τη συμβουλή onlineN,
κατέβασα το manual και γράφει σαφώς ότι κάνει DLNA streaming με το mniDLNA.
Αν είναι συμβατό ή όχι με Samsung TV μπορώ να το μάθω πριν το πληρώσω?
Αν κάποιος έχει κάνει σχετική χρήση αυτής της λειτουργίας θα με διαφωτίσει.
eric

Ευχαριστώ για τη συμβουλή onlineN,
κατέβασα το manual και γράφει σαφώς ότι κάνει DLNA streaming με το mniDLNA.
Αν είναι συμβατό ή όχι με Samsung TV μπορώ να το μάθω πριν το πληρώσω?
Αν κάποιος έχει κάνει σχετική χρήση αυτής της λειτουργίας θα με διαφωτίσει.
eric

Γιατί να μην είναι ? Και τα 2 DLNA certified είναι . Δεν έχω ακούσει ασυμβατότητες στον τομέα αυτόν.....

Θεωρητικά έτσι είναι. Στην πράξη φαίνεται ότι το πρωτόκολλο DLNA που χρησιμοποιεί η Samsung είναι εξαιρετικά δύστροπο.
Έτσι για δοκιμή βάλε στο Google Search: samsung tv dlna media player problem
και θα δεις δεκαδες προβλήματα.
Τα παράπονα είναι κυρίως για τις συσκευές της Western Digital, αλλά σταματάνε στο 2011. Μήπως μετά φτιάξανε το firmware και λειτουργεί?
Αυτά έπεσαν στην αντίληψή μου και προσπαθώ να βρω την άκρη, για να μην πάνε τα χρήματα χαμένα.
Έγραψα ένα e-mail στην Xtreamer και περιμένω μήπως λάβω απάντηση.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον,
Eric

υπόψη ότι το DLNA εξ ορισμού δεν περνάει εξωτ. υπότιτλους. Αυτό που έχει κάνει η samsung είναι proprietary και υπάρχουν συγκεκριμένοι servers που το υποστηρίζουν π.χ. allshare, serviio και δε θυμάμαι πιο άλλο.
Έχε υπόψη σου και αυτό πριν αποφασίσεις και βρεθείς με την έκπληξη μετά.

υπόψη ότι το DLNA εξ ορισμού δεν περνάει εξωτ. υπότιτλους. Αυτό που έχει κάνει η samsung είναι proprietary και υπάρχουν συγκεκριμένοι servers που το υποστηρίζουν π.χ. allshare, serviio και δε θυμάμαι πιο άλλο.
Έχε υπόψη σου και αυτό πριν αποφασίσεις και βρεθείς με την έκπληξη μετά.

Οχι αγαπητέ φίλε...Δεν είναι εξ ορισμού.
Υπάρχουν πολλοί που το κάνουν .
To Stream to me π.χ. μαζί με το Serve to me. για iPad και iPhone και Mac pc's...

έχεις βρει κάπου να λέει ότι το DLNA επισήμως υποστηρίζει εξωτ υπότιτλους;
γιατί εγώ δεν έχω βρει. Και αν δεν έχει αλλάξει αυτό τότε θέλει προσοχή σε αυτό γιατί δε μπορεί να θεωρείται αυτονόητο ή εξ ορισμού.

γιατί εγώ δεν έχω βρει. Και αν δεν έχει αλλάξει αυτό τότε θέλει προσοχή σε αυτό γιατί δε μπορεί να θεωρείται αυτονόητο ή εξ ορισμού.

Εξ'ορισμού σημαίνει ότι είναι φτιαγμένος να μην το κάνει.
Εφ'οσον όμως υπάρχουν DLNA servers και clients που το κάνουν ( το ζω καθημερινά :D) αυτόματα το "εξ'ορισμού" δεν υφίσταται.......

Θα σου πω τί Εχω κανει εγω κι ελπίζω να σε βοηθήσει ή λύση που προτείνω. Η διάταξη έχει ως εξής:
Κύρια tv + wd media player με ενσυρματη σύνδεση στο δίκτυο (καθιστικό)
Δευτερ. Tv 3D (samsung 6030) με ενσυρματη σύνδεση στο δίκτυο (υπνοδωμάτιο)
Laptop (windows) με ενσυρματο σύνδεση στο δίκτυο (δεύτερο υπνοδωμάτιο)
Mac mini με με ενσυρματο σύνδεση στο δίκτυο+σκληρό με ταινίες+TVMobili free software (Γραφειο)

Παίζω τις ταινίες του σκληρού κι απο τις τεσσερισ οθόνες με υποτιτλους, χωρίς σπασίματα (στη 3D παίζει κανονικά με υποτιτλους).

Μοναδική προϋπόθεση, να ειναι ανοικτό το minimac.

Το δικό μου σύστημα έχει ως εξής:
κύρια TV Samsung UE376530 ενσύρματο δίκτυο-καθιστικό
δεύτερη TV Samsung LE32B650 ενσύρματο δίκτυο-γραφείο
Laptop (Windows Vista) ενσύρματο δίκτυο με 2x1Tb εξωτερικούς δίσκους WD. Τρέχει Samsung AllShare DLNA server-καθιστικό επίσης, αλλά χωρίς σύνδεση με την TV
Έχω αναπαραγωγή με υπότιτλους και στις δύο τηλεοράσεις. Στην κύρια οι υπότιτλοι δουλεύουν και με ασύρματο δίκτυο.
Αν ο Σεραφείμ χρησιμοποιεί WD media player + Samsung, μπορώ να κάνω το ίδιο και να δουλεύουν οι 2 TV χωρίς το PC :2thumb22sup:.
Επίσης, μου μένει ελεύθερο το HDMI του media server για να τροφοδοτήσω τον βιντεοπροβολέα μου :a0210:
Σεραφείμ, ποιό WD media player έχεις?
Eric

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Media player + DLNA + TV Samsung = problem?

Εξ'ορισμού σημαίνει ότι είναι φτιαγμένος να μην το κάνει.
Εφ'οσον όμως υπάρχουν DLNA servers και clients που το κάνουν ( το ζω καθημερινά :D) αυτόματα το "εξ'ορισμού" δεν υφίσταται.......

το DLNA επίσημα έχει κάποια specs που το ορίζουν. Για μένα εκεί είναι το εξ ορισμού. Αν στα specs δεν γράφει πως να περνάνε και εξωτ υπότιτλοι τότε εξ ορισμού το DLNA δεν περνάει υπότιτλους.
Αν οι υπόλοιποι παρεκκλίνουν και έχουν φτιάξει δικό τους τρόπο αυτό δεν είναι εξ ορισμού αλλά proprietary solution.

Oύτε το ένα ουτε το άλλο. Aς το παρομοιάσουμε σαν το αμάξι μου . Αμα θέλω παίρνω την πεθερά μου μαζί στο ταξίδι. Αμα δεν θέλω ....δεν την παίρνω. Εξ ορισμού....... μόνο κένη θέση υπάρχει.

Αγαπητοί φίλοι.

αντάλλαξα μερικά e-mails με την WD και την Mede8er σχετικά με τη συμβατότητα ή μη της Samnsung TV και των DLNA servers. Σας παραθέτω τις απαντήσεις, πρώτα της Mede8er:

Hi Eric,
X3D have both DNLA DMS and DLNA DMR so client and server. You can use the uPnp function to stream videos but as you say there are compatibility issues and you would need to experiment with different Servers. Personally I would rather use Samba or NFS to stream video to the X3D. Re Samsung 6 Series - I don’t know how compatible we are as I have never tested it.
Can you give me more details of exactly what you are wanting to do and then I can advise you further.
Rgds

Larry Kahn
Managing Director
Sanji Electronics (Pty) Ltd
12 Saddle Drive,
Woodmead Office Park, Woodmead, Gauteng,
South Africa.
Tel: +27 11 202 8160

Last edited: