media player για προβολεα

Status
Not open for further replies.

klamia71

AVClub Addicted Member
5 November 2007
2,388
θελω ενα καλο media player για να το συνδεσω με τv panasonic 42 kai me ton infocus in83
μεχρι τωρα τα εχω συνδεσει στο pc μου αλλα εχω βαρεθει καθε φορα να κανω καινοθργιεσ ρυθμισεις.... και θελω ενα media player που να εχει ισαξια εικονα απο αυτη που περνω απο το pc καθως και καλο interface

ti na parv?

egreat a1080?
το dun einai πολυ ακριβο

den xerw to egreat 1080 ....enas φιλος μοθ εδωσε να δοκιμασω το μ34α ,,,παιζει καλα αλλα ειναι πολυ αργο και με αδιαφορο interface

Last edited:
egreat a1080?
το dun einai πολυ ακριβο

den xerw to egreat 1080 ....enas φιλος μοθ εδωσε να δοκιμασω το μ34α ,,,παιζει καλα αλλα ειναι πολυ αργο και με αδιαφορο interface

353 ευρω κοστιζει (στην περιπτωση που νομιζεις περισσοτερα)

δυστιxως το budget μου στη παρπυσα φαση δεν χεπερναει τα 160-180 ευρο.
στι σελιδα της dune ειδα καποα ενδιαφεροντα νεα προινοντα οπως το Dune HD Smart B1 αλλα δεν μπορω να βρω τιμες.
απο μια μικρη ερευνα που εκανα βρηκα ενδιαφεροντα τα
xtremer pro και Mede8er MED500X

Πανω απο 260ε θα εχεουν τα νεα dune.
Αγορασε απο το futeko.com το egreat s1 αν το θες κυριως για ταινιες (αψογη εικονα, hd audio), αν το θες πιο all around (να ακους μουσικη ενω βλεπεις εικονες κλπ) αγορασε το xtreamer sidewinder/pro.

Στο δικό μου setup το xtreamer με 10μ hdmi όταν συνδέεται με τον προβολέα έχει θέμα με το remote (δεν ανταποκρίνεται).
Με το ίδιο καλώδιο συνδεδεμένο στην πάνυ όλα είναι ΟΚ.
Κάποιοι προβολείς είναι απαιτητικοί και ειδικά σε μακρύ καλώδιο δεν μπορούν όλοι οι Media Players να ανταποκριθούν.
Κατ'εμέ πάρε το dune και ουσιαστικά γλιτώνεις την αγορά BluRay οπότε πάλι στα λεφτά σου είσαι!

τι ενοεισ δεν ανταποκρινεται? δεν καταλαβα σε τι αναφερεσαι...
εγω παντος εχω τον in83.
τι ειναι το "πανυ"..?

"Πάνυ" είναι το χαϊδευτικό της Panasonic. Φίλε τί εννοείς πως δεν θες να αλλάζεις ρυθμίσεις στο PC όταν προβάλεις? Μήπως μπορούμε να σε βοηθήσουμε να γλυτώσεις τα ευρουδάκια για το player?

πανυ εχω και εγω ...... με 10μ καλωδιο και 5μ για τον in83.
εννοω πως επειδη το pc το εχω για ολες τις δουλειες καθε λιγο και λιγακι ( ψερετε πως ειναι τα pc) ολο και καποια μαλακια το πιανει και θελει παλι ρυθμισεις ο player....(mpc) .. η με καθε κανινουργια εκδοση η καποιο νεο redener ολο και θελει το πειραγμα του....
εχω βαρθει λοιπον ολο αυτο το ψαξιμο και εκνευριζωμαι καθε φορα που χωρις προφανη λογο ο player θα αρχισει να κολαει η να μην παιζει οπως πρεπει και θελει ...η δε θθα διαβασει τους υποτιτλους η δεν ξερω και εγω τι αλλο θα γυμιθει να κανει....το εχω ζησει τοσες φορες....
θελω να ανοιξω ενα μηχανακη και να παιξει χωρις να εκπλησομαι δυσαρεστα πολλες φορες...
ασε που σε καθε φορματ αντε φτου παλια απο την αρχη ολα...

Με τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιώ κι εγώ το PC, σε TV και προβολέα.
Αν στήσεις σωστά μια φορά το PC σου (προτείνω windows 7, πολύ καλύτερα και σταθερά), με τους σωστούς drivers κ.λ.π. και ακολουθήσεις τους οδηγούς που υπάρχουν εδώ στο φόρουμ:
( http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44809 )
πιστεύω πως θα μειωθούν τα προβλήματά σου.
Πάντα θα υπάρχουν .mkv και άλλα αρχεία που είναι προβληματικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως με ένα player αυτά τα προβλήματα θα εξαφανιστούν. Μάλλον θα αντικατασταθούν από άλλα, σύμφωνα με την πείρα μου. Ένα σωστά στημένο PC είναι καλύτερο player από τα αυτόνομα, που τα προτιμούμε όταν δεν υπάρχει PC, για χαμηλότερο θόρυβο και κατανάλωση σε σύγκριση με ένα παλιό PC, αλλά να ξέρεις πως και αυτά έχουν τα δικά τους ζητήματα, ενώ το κόστος ενός καλού αυτόνομου player πλησιάζει αυτό ενός σύγχρονου φθηνού PC που είναι υπεραρκετό για ταινίες.
Προσωπικά είχα αγοράσει το WD TV, φάνηκε πολύ καλό στην αρχή, σιγά σιγά βρήκα αρχεία που παρουσίαζαν ασυμβατότητες, όταν καθιερώθηκε το DTS στον ήχο των .mkv, έπρεπε είτε να επεξεργάζομαι κάθε αρχείο στο PC για να παίξει, είτε να αγοράσω το επόμενο μοντέλο player... Στο PC τουλάχιστον είναι μόνο θέμα ρυθμίσεων...

win 7 εχω.....αλλα ξερεις ποσες φορες την ιδια ταινια με τον ιδιο player και τις ιδιες ρυθμισεις μια την παιζει νερο και την αλλη αρχιζει ειτε τα σκαλοματα ειτε αλλα κολπακια?...οσο απο ρυθμισεις εχω κανει τα παντα και με τις καλυτερες προιποθεσεις...το pc μου ειναι αρεκτα ισχυρο...παρολα αυτα ενα pc κανει και αλλες δουλειες και δεν μπορει να γινει αλλιως ενω ενα player αναπαραγαγει μονο ταινιες γιαυτο καιτο κανει καλυτερα πιστευω και κυριως πιο σταθερα...
το καλο ειναι οτι με τα καινουργια firmware τη δουλεια που πρεπει να ψαξω πολυ για να την κανω εγω την κανει αλλος ολοκληρομενα για μενα και πολυ πιο στοχευμενα.,
ξεκινησα να ασχολοθμε με τα mkv απο το ξεκινημα τους σχεδον...και εχω ψιλοβαρεθει ολο αυτο το ψαξημο...
θελω να παταω το Play και να απολαμβανω την ταινια μου και οχι με το που αρχιζει να πρεπει να κανω καποια καινουργια ρυθμιση η ακομα και restart γιατι κατι δεν παει καλα...
παντος οπως και ναχει καλο ειναι να τα εχω και τα δυο...¨)

Πανω απο 260ε θα εχεουν τα νεα dune.
Αγορασε απο το futeko.com το egreat s1 αν το θες κυριως για ταινιες (αψογη εικονα, hd audio), αν το θες πιο all around (να ακους μουσικη ενω βλεπεις εικονες κλπ) αγορασε το xtreamer sidewinder/pro.

Το "αψογη εικονα" ισχυει και για το το Xtreamer;
Σε δικτυακη αναπαραγωγη εχουν διαφορες;

turbo x?? ενα πληκτρολογιο πηρα μια φορα turbox και τους το γυρισα πισω κακην κακος.....
δεν νομιζω οτι στα players θα ακολουθησουν καλυτερη πολιτικη ποιοτητας υλικων ......

Τον αγόρασα χτες και πραγματικά δεν παίζεται απο εικόνα και ρυθμίσεις.
Παίζει τα πάντα, ήχος τέλειος, μενού σφαίρα, έχει wifi draftn, φορμάρει τον δίσκο που μπαινει hotplug σε NTFS, copy & paste και μέσω δικυου, χειριστήρια και πάνω στο κουτι, υπότιτλοι αψογοι με ρύθμιση σε μέγεθος, σε χρώμα και θέση, torrent, το samba δουλεύει τελεια, 24p, dts downmix, HDMI & optical sound Passthrough όλα αψογα. Το κουφο ειναι οτι επαιζα ενα mkv 720p μεσω wifi απο το pc μου, εβλαλα το usb wifi, εκανε μονο του pause την ταινία (λογικο), εβαλα καλωδιο ethernet, και η ταινία ξεκίνησε κανονικά απο το σημειο που σταματησε χωρις να πατησω τιποτα. Απιστευτο!! (linux βλέπεις). Με router draftn παιζει μεχρι και blueray rip. Επίσης έχει το λιγότερο judder απο οτι εχω δοκιμασει μεχρι σημερα στη SONY KDS-55A2000 και εικονα αναγλυφη με αψογα χρωματα. Επειδή εχω και το popcorn a200 θα γίνει η κοντρα σήμερα. Με το WD live καμία σχεση (για μενα το WD ειναι ταφος). Νομίζω ότι η εικονα εχει πολυ καλυτερο sharpness και κινηση απο το a200. Με 129 ευρο ειναι η τέλεια αγορα και με wifi draftn παρακαλώ. Μονη ενσταση ειναι ότι δεν δουλεύει το youtube (για την ωρα), δεν έχει HDMI καλωδιο στη συσκευασία και δεν υπάρχει firmware υποστήριξη ακόμα. Εχει firmware ΜΑΙΟΣ 2010 και μέχρι στιγμης καποιο bug δεν ειδα. Συμφωνα με το plaisio θα κατασκευαστει σελιδα υποστήριξης συντομα. Για όποια ερώτηση διαθέσιμος πάντα..

Πολυ καλος ακούγεται (o oscar) στα 139Ε πλέον ... κι ενα τερατακι οπως λες και είμαστε κορυφη :)
δοκίμασες ελληνικούς υπότιτλους ? ειτε ενσωματωμένους είτε οχι ?

Σε καμμια περιπτωση το turbo x δεν ειναι ανωτερο απο ενα wd live/xtreamer.
Χρησιμοποιει το realtek 1073 ενω τα υπολοιπα απο realtek 1283/sigma 8655 και ανω , τσιπακια που ειναι πιο γρηγορα και με καλυτερη εικονα (μεγαλες διαφορες στο πανι, οχι στην τηλεοραση φυσικα).
Αναφερομαι παντα σε ποιοτητα εικονας και οχι σε ευκολιες (card reader κτλ).
Στο egreat R1 (εχει αναφερθει και σε αλλα οικονομικα media players) το οποιο επισης χρησιμοποιει 1073 , δεν μπορουσε να κλειδωσει με hdmi καλωδιο 15μ κατευθειαν στον προβολεα.
Το dune prime 3.0 , egreat A1080 το εκαναν με ευκολια.
Ειδικα σε οσους θελουν media player για προβολεα, αξιζει να παρουν απο xtreamer pro και ανω και κατα προτιμηση το hdmi που κουμπωνει στον προβολεα να ερχεται απο τον ενισχυτη και οχι απο το media player (προυποθεση φυσικα ενισχυτης με hdmi).

Last edited:
Πολυ καλος ακούγεται (o oscar) στα 139Ε πλέον ... κι ενα τερατακι οπως λες και είμαστε κορυφη :)
δοκίμασες ελληνικούς υπότιτλους ? ειτε ενσωματωμένους είτε οχι ?

Κανονικοτατα χωρις κανενα προβλημα και σε srt και ενσωματωμένους.

Status
Not open for further replies.