Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

Αχαχαααα

Παιδια, ας γραψει κανας χριστιανος κατι σχετικο με το νημα, γιατι το χασαμε λιγο.:a0210:

πάρε ένα oppo να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Το συνδέεις με το πισί μέσω dlna server (γίνεται και ασύρματα) και παίζει τα πάντα. Δεν έχω κάνει σύγκριση με άλλα media player, αλλά σε σύγκριση με macmini/audirvana ήταν πολύ κοντά-και ξέρεις τι λένε για το audirvana.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

Α, εσυ εχεις βαλθει να ριχνεις αλατι στις πληγες.
Επαναδιατυπωνω λοιπον. Τι ισχυει για τα παραπανω αν προκειται να συνδεθουν σε dac χωρις usb?
Moνo spdif και coaxial!!!
Με βαση τα features μου φτανει και μου περισσευει ο media player.
Με νοιαζει μονο ΑΝ μπορω να ακουσω κατι καλυτερο και κατα ποσο καλυτερο θα ειναι αυτο.

Ισχύουν αυτά που έγραψα παραπάνω (και κουόταρες..)

Με άλλα λόγια, στη θέση σου δεν θα έψαχνα να βρω διαφορές μεταξύ ψηφιακών transports.

Re: Απάντηση: Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

Συγγνώμη αλλά εδω νομίζω έχουμε κάτι περίεργο. Για να φτάσει κάποιος να γίνει ρατσιστής όπως λες και να μην θέλει ούτε ζωγραφιστές να δει τις S/PDIF τότε λογικά από το πρωτόκολλο αυτό που ονομάζετε Sony/Philips Digital Interconnect Format θα έχει δεινοπαθήσει, η πιο απλά θα του έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Εγώ έτσι το καταλαβαίνω και αν έχω λάθος διορθώστε με.

Όχι ακριβώς έτσι και όχι απαραίτητα. Σημαίνει απλά ότι όταν ξέρεις ότι κάτι είναι καλύτερο από κάτι άλλο, παύεις να ασχολείσαι με το άλλο.
Και λέω ξέρεις επειδή όντως το ξέρουμε. Ισχύει θεωρητικά και πρακτικά. Ίσως δεν είναι τόσο σημαντικό σε συστήματα transport / DAC που κοστίζουν κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ (καθότι αυτά τα συστήματα έχουν και άλλα "κόλπα" που μετριάζουν πάρα πολύ αν όχι εξαλείφουν τα προβλήματα..) αλλά σε "νορμάλ" ηχητικά συστήματα (π.χ. μέχρι 5-6 χιλιάδων συνολικά) είναι αρκετά προς πολύ σημαντικό, ειδικά αν παίζει και HD audio στο παιχνίδι. Για παράδειγμα, σήμα 24/192 μέσω s/pdif απλά δεν ακούγεται σε σχέση με το ίδιο σήμα μέσω async USB.

Και με αφορμή την πιο πάνω δήλωση θα ήθελα να ρωτήσω όλους και όχι κάποιον συγκεκριμένα.
Υπάρχει κάποιος που μεταξύ 2 πανομοιότυπων ακουσμάτων στο δικό του σύστημα στον δικό του χώρο μπορεί να ξεχωρίσει και να υποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας σε ποιο από τα δυο υπήρχε jitter?
Καλημέρα σας

Ήμουν ο πρώτος που είχε επιφυλάξεις όταν είχα πρωτοσυνδέσει async USB module στο Buffalo DAC μου. Το είχα γράψει κιόλας τότε, ότι μπορεί να έχω φάει και πολύ placebo και να γράφω βλακείες.. Στη συνέχεια όμως έκατσα και άκουσα μερικές ώρες και δεν υπήρχε γυρισμός. Αλλά αυστηρό Α-Β δεν είχα κάνει, μου έλειπαν (τότε) τα τεχνικά μέσα (για σωστή δοκιμή). Τώρα έχω τα μέσα, οπότε επιφυλάσσομαι..

Ε θα το βάλεις το usb module ή θα μας γκαστρώσεις?

Να σου δώσω και κανα καλώδιο να δοκιμάσεις :smash:

το έχω βάλει.
αν και κύρια συμφωνώ με το σκέλος (που δεν αναφέρει αλλα υπονοεί ο ΔΔ) της εξόδου του module δηλαδή το i2s.

και συμπληρώνω:
αυτή τη στιγμή έχω το ασύγχρονο usb με έξοδο i2s (ως εναλλακτική πηγή - σε περίπτωση βλάβης) και κύρια πηγή το squeezebox τροποποιημένο να δίνει i2s.
Όσο παίζουν και λειτουργούν αυτά (και μέχρι να βγεί κάτι που να είναι καλύτερο και πολύ φτηνότερο) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να ασχοληθώ με θέμα πηγή.

Sorry αλλά μάλλον έχασα καμπόσα επεισόδια, το async USB module και τα Buffalo DAC είναι καθαρά diy κατασκευές σωστά?

Τέλος πάντων εγώ ένα ξέρω, και δεν αμφισβητώ το γεγονός ότι είστε ενθουσιασμένοι με τα μηχανάκια σας.
Το γεγονός ότι όταν πάντα αναφερόμαστε σε μεταφορά ψηφιακών δεδομένων ανάμεσα σε δυο συσκευές την πηγή και το εξωτερικό dac, πάντα θα μιλούμε για jitter που θα δημιουργείτε από λάθος χρονισμό μεταξύ τον δυο συσκευών και μιλώ καθαρά για συσκευές και δεν αναφέρομαι για τον τύπο διασύνδεσης που είτε ονομάζετε hdmi usb η s/pdif το επαγόμενο λόγω μεταφοράς jitter θα βρίσκετε πάντα ανάμεσα στις συσκευές άλλου πολύ, άλλου λιγότερο, εξαρτάτε πάντα πόσο καλή και ακριβής είναι οι μηχανισμοί χρονισμού του ψηφιακού σήματος.
Το άλλο σημαντικό jitter είναι αυτό που δημιουργεί οποιαδήποτε συσκευή διαχειρίζεται ψηφιακά δεδομένα και επηρεάζετε αρνητικά είτε από το δικό τις τροφοδοτικό λόγο θορύβων, είτε απευθείας από το κακό ηλεκτρικό ρεύμα.

Sorry αλλά μάλλον έχασα καμπόσα επεισόδια, το async USB module και τα Buffalo DAC είναι καθαρά diy κατασκευές σωστά?

συνήθως ένα async usb είναι ένα μικρό κουτάκι που απλώς το παρεμβάλεις. Δεν έχει περισσότερο diy από ο,τιδήποτε έτοιμο. Ή πιό σωστά καθόλου diy.
Το buffalo είναι diy.
Αλλά μην κολλάς στη λέξη. Αφαίρεσε τη λέξη buffalo και μείνε στο dac.

Αρα μιλάμε για δυό πράγματα που ουσιαστικά δεν είναι diy.
Επί του θέματος που είναι media player, υποθέτοντας ότι υπάρχει usb έξοδος με ένα async + ένα dac έχεις ξεφύγει κατά πολύ ηχητικά

Εγώ πάντως θα προσπαθήσω να επαναλάβω το απλό συμπέρασμά μου.
Στα media players/ satellite receivers / SetTopBoxes, κατά την άποψή μου, ο μεγαλύτερος περιοριστικός παράγοντας είναι η ενσωματωμένη κάρτα ήχου.-

Εννοείται ότι και εγώ έχω συνδεδεμένα τα STB/Satelite σε DAC μέσω coax/optical
Εννοείται ότι από πρακτικής πλευράς βολεύουν αυτά τα μικρά κουτάκια – ακόμα και το παλιό πρώτο dreamox 500 το χρησιμοποιούσα χάριν ευκολίας και για audio player
Και κάποια μικρή διαφορά μπορεί και να δείτε με κάνα άλλο τροφοδοτικό – μικρή-
Αλλά τελικά ο περιορισμός είναι η κάρτα ήχου - το audio interface
Καθώς δεν υποστηρίζουν από το TV-Interface τους usb-audio-interfaces μόνο με χειρουργείο μπορείτε να καταφέρετε κάτι – γιατι κατά τα άλλα usb θύρες έχουν τα μαραφέτια αυτά, αλλά θα χρειαστεί κονσόλα και επιμονή για software hacks, ενώ ακόμα και τα hardware hacks τύπου i2s from Logitech δεν είναι καθόλου εύκολα. Αν το υποστήριζαν από μόνα τους και μάλιστα εύκολα τα media players, θα ήταν τουλάχιστο κάτι που θα άξιζε για δοκιμή.

Ενδιαφέρουσα η συζήτηση περί USB/SPDIF αλλά δεν έχει μεγάλη σχέση με το θέμα του νήματος. Ο Gal en έχει ενισχυτή με ενσωματωμένο DAC που ΔΕΝ έχει είσοδο USB. Οπότε όσο καλύτερη και να είναι η σύνδεση USB δεν τον αφορά τον άνθρωπο (ξέρω, ξέρω, εγώ πριν λίγα ποστ έγραφα για βινύλιο, αλλά τουλάχιστον κάναμε την πλάκα μας με το δημιουργό του νήματος).

Για αυτό λέω ότι δε μας μένουν πολλά να βελτιώσουμε σε ένα media player
Το hardware δεν είναι αναβαθμίσιμο έτσι κι αλλιώς
Το software εάν πάς να κάνεις κάτι έξω από τις τυπικές προδιαγραφές είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρεις
Το όποιο παιχνίδι με τροφοδοτικά έχει πολύ μικρή επιρροή ΙΜΗΟ
Το όποιο παιχνίδι με ψηφιακά καλώδια μπορεί να έχει μεγαλύτερο κόστος από το κουτάκι

Το συνδέεις και παίζει, αυτός είναι ο αυτοσκοπός των Set Top Boxes – media players και άλλων. Από μονό του είναι αρκετό κατά την άποψή μου. Και η ευκολία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Από εκεί και πέρα μόνο δυσκολίες θα αντιμετωπίσουμε στην όποια προσπάθεια για βελτίωση.

Συμφωνώ πλήρως με το σκεπτικό του Τάσου (tmju). Η ευκολία και η πρακτικότητα για μένα έχουν προτεραιότητα απέναντι στις όποιες μικροδιαφορές στον ήχο (διότι για μικροδιαφορές πρόκειται).

Στο κύριο σύστημα έχω συνδέσει (όσον αφορά τον ήχο):

-Τον ψηφιακό επίγειο και δορυφορικό δέκτη.

-Το Blu-ray Player.

-Το DVD Universal Player (DVD/DVD-A/SACD).

-Το DVD HD-Recorder (σε μερική αχρησία πλέον).

-Περιστασιακά διάφορες ψηφιακές πηγές που μπορεί να τύχουν κατά καιρούς (π.χ. media players, παιγνιδοκονσόλες).

Όλα τα παραπάνω είναι συνδεμένα με ομοαξονικές ή οπτικές συνδέσεις με τον AV Ενισχυτή μου (Yamaha RX-757). Από τον AV ενισχυτή, ο οποίος χρησιμοποιείται ως απλός επιλογέας ψηφιακών πηγών, λαμβάνω την ψηφιακή S/PDIFF έξοδο του με καλώδιο γυάλινης οπτικής ίνας και στέλνω σήμα στην αντίστοιχη είσοδο, στον Prism Sound Orpheus, ο οποίος είναι Hi-End A/D , DAC, FW interface, προενισχυτής και Monitor Controller ταυτόχρονα. Οι δυνατότητες που έχει για SRC (Sample Rate Conversion), και η δυνατότητα, αφού ρυθμιστεί κατάλληλα να παίζει και με κλειστό τον υπολογιστή, που ανοίγει μόνο όταν χρειάζεται, δίνουν μοναδική ευελιξία στο σύστημα. Η πολυπλοκότητα είναι αυξημένη, αλλά έχω μάθει να ζω μ' αυτήν.

Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις επί μέρους πηγές;
Υπάρχουν, αλλά οι διαφορές είναι πολύ μικρές και η ποιότητα καθορίζεται στο τέλος από την ποιότητα του Prism που είναι κορυφαία. Αυτός είναι ο δρόμος που επέλεξα. Συμβιβασμοί υπάρχουν κάποιοι, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που επιδιώκω. Και πάντως δε θυσιάζω την ευκολία και την πρακτικότητα.

Επειδή όμως το θέμα είναι τα media players της χαμηλής και μεσαίας κατηγορίας τιμής, μου φαίνεται περιττό να το ψειρίζουμε.

Οποιαδήποτε ψηφιακή σύνδεση με το DAC μας, κάνει και υπερεπαρκεί για να βελτιώσουμε την ποιότητα. Τίποτε άλλο.

Απάντηση: Re: Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

συνήθως ένα async usb είναι ένα μικρό κουτάκι που απλώς το παρεμβάλεις. Δεν έχει περισσότερο diy από ο,τιδήποτε έτοιμο. Ή πιό σωστά καθόλου diy.
Το buffalo είναι diy.
Αλλά μην κολλάς στη λέξη. Αφαίρεσε τη λέξη buffalo και μείνε στο dac.

Αρα μιλάμε για δυό πράγματα που ουσιαστικά δεν είναι diy.
Επί του θέματος που είναι media player, υποθέτοντας ότι υπάρχει usb έξοδος με ένα async + ένα dac έχεις ξεφύγει κατά πολύ ηχητικά

Ναι αλλα το δικο μου δεν εχει usb εξοδο και γενικα δεν εχω δει και πολλα που να εχουν.
Oυτε καν το oppo που συζηταμε δεν βλεπω να εχει.(το οποιο δεν ειναι και media player αλλα λεμε τωρα)
Μιλαμε δηλαδη μονο για pc και ακυρωνουμε τα media players ή κανω λαθος?
Παραβλεπω καποια?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Media players ως πηγη σε δικαναλο

πάρε ένα oppo να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Το συνδέεις με το πισί μέσω dlna server (γίνεται και ασύρματα) και παίζει τα πάντα. Δεν έχω κάνει σύγκριση με άλλα media player, αλλά σε σύγκριση με macmini/audirvana ήταν πολύ κοντά-και ξέρεις τι λένε για το audirvana.

Οχι δεν το χω συναντησει. Να το ψαξω? Θα το ψαξω.
Το θεμα μου ειναι οτι απο oppo μου γυαλιζει (λογω και της χρησης που θελω να του κανω)
το audiophile (105), που ομως ειναι πανακριβο. Εδινε κανενα παλιοτερο μοντελο τα ιδια που
δινει αυτο (ωστε να εχω ελπιδα να το βρω σε τιμη της προκοπης μεταχειρισμενο)?

Για αυτό λέω ότι δε μας μένουν πολλά να βελτιώσουμε σε ένα media player
Το hardware δεν είναι αναβαθμίσιμο έτσι κι αλλιώς
Το software εάν πάς να κάνεις κάτι έξω από τις τυπικές προδιαγραφές είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρεις
Το όποιο παιχνίδι με τροφοδοτικά έχει πολύ μικρή επιρροή ΙΜΗΟ
Το όποιο παιχνίδι με ψηφιακά καλώδια μπορεί να έχει μεγαλύτερο κόστος από το κουτάκι

Το συνδέεις και παίζει, αυτός είναι ο αυτοσκοπός των Set Top Boxes – media players και άλλων. Από μονό του είναι αρκετό κατά την άποψή μου. Και η ευκολία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Από εκεί και πέρα μόνο δυσκολίες θα αντιμετωπίσουμε στην όποια προσπάθεια για βελτίωση.

Μ'αρεσουν τα δυσκολα.:p

Last edited:
Έκανα ένα σχόλιο επί του θέματος.
Τι να σου κάνω που δεν έχει ς usb...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Media players ως πηγη σε δικα

Οχι δεν το χω συναντησει. Να το ψαξω? Θα το ψαξω.
Το θεμα μου ειναι οτι απο oppo μου γυαλιζει (λογω και της χρησης που θελω να του κανω)
το audiophile (105), που ομως ειναι πανακριβο. Εδινε κανενα παλιοτερο μοντελο τα ιδια που
δινει αυτο (ωστε να εχω ελπιδα να το βρω σε τιμη της προκοπης μεταχειρισμενο)?

Για τη χρήση που θέλεις να κάνεις το απλό ΟΡΡΟ 103 (ή και το παλιότερο 93) είναι υπεραρκετά. Η διαφορά του 103 από το 105 (και του 93 από το 105) έγκειται στο καλύτερο αναλογικό στάδιο. Το ψηφιακό στάδιο, οδηγός δίσκου, έξοδοι κλπ είναι ακριβώς το ίδιο και στο φτηνό και στο ακριβό μοντέλο. Οπότε αν πας σε αυτή την επιλογή και θέλεις να στείλεις ψηφιακό σήμα στο HK προσανατολίζεσαι στα μοντέλα 103 ή 93. (συμβουλή μου: πήγαινε σε ένα μεταχειρισμένο 93 αφού βλέπω ότι σαν disc player δεν σε πολυενδιαφέρει, οπότε δε σε πειράζει αν παρόλη τη θρυλική αξιοπιστία του πάψει να γυρίζει κάποια στιγμή, και βρίσκεται σχετικά εύκολα στα 350-400 ευρώ).

Απάντηση: Re: Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

Έκανα ένα σχόλιο επί του θέματος.
Τι να σου κάνω που δεν έχει ς usb...

Βρε καλα εκανες. Αλλα υπαρχει κανενα πλειερ που να εχει?
(Ακομα και αν δεν υπαρχει, δεκτο ειναι το σχολιο και λαμβανεται υπ'οψιν:a0210:)

Δυστυχώς δεν γνωρίζω την αγορά.
Αν και τα μηχανήματα αυτά γενικά δεν είναι για ήχο