Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

Απάντηση: Re: Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

@Gal'en
Για πες μας όμως σε ποιά κατηγορία τιμής σκοπεύεις να κινηθείς;
Στο τέλος-τέλος απο 'κει εξσρτώνται όλα...

:flipout::flipout::flipout:
Σε καλο σου...
Αφου με ξερετε πια οτι ειμαι ατομο με αδυνατη θεληση.
Οταν εψαχνα για ενισχυτη ειχα πει γυρω στα 300 αλλα με απολυτο ταβανι για κατι πολυ καλο vfm
στα 500 και τελικα πηρα τον hk990.
Tωρα ξεκινησα με σκεψεις για τροφοδοσια ή diy-φασεις και εχω φτασει να λιμπιζομαι το oppo105
που ειναι στα 1200dollars. Καλα δεν προκειται να το παρω κιολας. (ελπιζω...)
Αλλα γενικα ειμαι ψιλοκαμμενη περιπτωση. Οταν ξεκιναω το ψαξιμο...το ψαχνω πολυ.

Ευτυχως εδω δεν ειναι νημα αγορας. Μπορει να καταληξει να αλλαξω κατι προς το καλυτερο,
αλλα το ανοιξα κυριως για να μαθω ενα δυο πραματα σε ενα τομεα που δυσκολα βρισκεις αναφορες
στο δικτυο. Τωρα αν στο τελος καταφερω να τις εφαρμοσω κιολας οποιες γνωσεις αποκομισουμε,
ακομα καλυτερα. Αλλα δεν αγχωνομαι κιολας. Γενικα δεν ειμαι στη φαση που ημουν με τον ενισχυτη.
Τοτε επρεπε να βρω κατι οσο πιο γρηγορα γινοταν για να μπορω να ακουω.
(Να'ναι καλα το ρεμαλι που μου δανεισε τον ενισχυτη του τοτε.:worshippy::ernaehrung004: Χωρις αυτον πιθανον να ειχα παρατησει το ψαξιμο και να μη με βλεπατε πλεον στην κατηγορια. Θα'χατε την ησυχια σας βεβαια...)
Τωρα ακουω τη μουσικη μου οποτε καθε αλλαγη θα γινεται λελογισμενα (ελπιζω) και μετα απο περισσοτερη σκεψη. Οσο για το μπατζετ, η καλυτερη απαντηση που μπορω να σου δωσω ειναι: "καλη ερωτηση!":flipout:

Last edited:
Απάντηση: Re: Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

Συμφωνώ πλήρως με το σκεπτικό του Τάσου (tmju). Η ευκολία και η πρακτικότητα για μένα έχουν προτεραιότητα απέναντι στις όποιες μικροδιαφορές στον ήχο (διότι για μικροδιαφορές πρόκειται).

Στο κύριο σύστημα έχω συνδέσει (όσον αφορά τον ήχο):

-Τον ψηφιακό επίγειο και δορυφορικό δέκτη.

-Το Blu-ray Player.

-Το DVD Universal Player (DVD/DVD-A/SACD).

-Το DVD HD-Recorder (σε μερική αχρησία πλέον).

-Περιστασιακά διάφορες ψηφιακές πηγές που μπορεί να τύχουν κατά καιρούς (π.χ. media players, παιγνιδοκονσόλες).

Όλα τα παραπάνω είναι συνδεμένα με ομοαξονικές ή οπτικές συνδέσεις με τον AV Ενισχυτή μου (Yamaha RX-757). Από τον AV ενισχυτή, ο οποίος χρησιμοποιείται ως απλός επιλογέας ψηφιακών πηγών, λαμβάνω την ψηφιακή S/PDIFF έξοδο του με καλώδιο γυάλινης οπτικής ίνας και στέλνω σήμα στην αντίστοιχη είσοδο, στον Prism Sound Orpheus, ο οποίος είναι Hi-End A/D , DAC, FW interface, προενισχυτής και Monitor Controller ταυτόχρονα. Οι δυνατότητες που έχει για SRC (Sample Rate Conversion), και η δυνατότητα, αφού ρυθμιστεί κατάλληλα να παίζει και με κλειστό τον υπολογιστή, που ανοίγει μόνο όταν χρειάζεται, δίνουν μοναδική ευελιξία στο σύστημα. Η πολυπλοκότητα είναι αυξημένη, αλλά έχω μάθει να ζω μ' αυτήν.

Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις επί μέρους πηγές;
Υπάρχουν, αλλά οι διαφορές είναι πολύ μικρές και η ποιότητα καθορίζεται στο τέλος από την ποιότητα του Prism που είναι κορυφαία. Αυτός είναι ο δρόμος που επέλεξα. Συμβιβασμοί υπάρχουν κάποιοι, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που επιδιώκω. Και πάντως δε θυσιάζω την ευκολία και την πρακτικότητα.

Επειδή όμως το θέμα είναι τα media players της χαμηλής και μεσαίας κατηγορίας τιμής, μου φαίνεται περιττό να το ψειρίζουμε.

Οποιαδήποτε ψηφιακή σύνδεση με το DAC μας, κάνει και υπερεπαρκεί για να βελτιώσουμε την ποιότητα. Τίποτε άλλο.

Τωρα ειδα το πρωτο σου ποστ.:ernaehrung004:
Ναι προφανως μιλαμε για ψηφιακη συνδεση με το dac. Αυτη την εχουμε, ειναι δεδομενη.
Επισης προφανως δε μιλαμε για κατηγοριες τιμης που να ξεφευγουν.
Αλλα και σε αυτη την περιπτωση θα με ενδιαφερε να μαθω τι παραπανω εχει ενα hiend transport
απο τεχνικη αποψη και τι παραπανω θα δινει τελικα ηχητικα.
Ηδη ευκολια και πρακτικοτητα παντως θεωρω οτι εχω.
Γι'αυτο και το ψαχνω περισσοτερο στο θεμα του ηχου!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Media players ως πη

Για τη χρήση που θέλεις να κάνεις το απλό ΟΡΡΟ 103 (ή και το παλιότερο 93) είναι υπεραρκετά. Η διαφορά του 103 από το 105 (και του 93 από το 105) έγκειται στο καλύτερο αναλογικό στάδιο. Το ψηφιακό στάδιο, οδηγός δίσκου, έξοδοι κλπ είναι ακριβώς το ίδιο και στο φτηνό και στο ακριβό μοντέλο. Οπότε αν πας σε αυτή την επιλογή και θέλεις να στείλεις ψηφιακό σήμα στο HK προσανατολίζεσαι στα μοντέλα 103 ή 93. (συμβουλή μου: πήγαινε σε ένα μεταχειρισμένο 93 αφού βλέπω ότι σαν disc player δεν σε πολυενδιαφέρει, οπότε δε σε πειράζει αν παρόλη τη θρυλική αξιοπιστία του πάψει να γυρίζει κάποια στιγμή, και βρίσκεται σχετικά εύκολα στα 350-400 ευρώ).

Σκεψου ομως την Toroidal Power Supply και επιπλεον το dac αναφορας που περιλαμβανει και την xlr
εξοδο. Ομολογω οτι αν περνουσα απο κανενα παραθυρο και πετουσαν κανενα, θα το μαζευα ευχαριστως!
Εστω και αν αυτο σημαινε οτι θα εβγαζα σε αχρηστια το dac του ενισχυτη μου.
Αν δηλαδη το 103 ειναι καλο απο μουσικη αποψη, αυτο πρεπει να ειναι μπομπα!

Αληθεια, επειδη βλεπω οτι τα κατεχεις για τη μαρκα, το 93 με το 103 ειναι επισης ιδια στο ψηφιακο σταδιο?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Media players ω

Σκεψου ομως την Toroidal Power Supply και επιπλεον το dac αναφορας που περιλαμβανει και την xlr
εξοδο. Ομολογω οτι αν περνουσα απο κανενα παραθυρο και πετουσαν κανενα, θα το μαζευα ευχαριστως!
Εστω και αν αυτο σημαινε οτι θα εβγαζα σε αχρηστια το dac του ενισχυτη μου.
Αν δηλαδη το 103 ειναι καλο απο μουσικη αποψη, αυτο πρεπει να ειναι μπομπα!

Αληθεια, επειδη βλεπω οτι τα κατεχεις για τη μαρκα, το 93 με το 103 ειναι επισης ιδια στο ψηφιακο σταδιο?

Εντάξει, δεν είμαι και στο τημ σχεδιασμού, αλλά θεωρώ απίθανο να υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ 93 και 103 στο ψηφιακό επίπεδο. Σε σύγκριση Α/Β μπορεί να καταλάβεις διαφορές, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα μιλάμε για την τριχοτόμηση της τρίχας. Δεν τα έχω ακούσει δίπλα-δίπλα, αλλά από ότι είδα στο νετ οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων είναι μικρές. Και εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με το 93. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Media

Εντάξει, δεν είμαι και στο τημ σχεδιασμού, αλλά θεωρώ απίθανο να υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ 93 και 103 στο ψηφιακό επίπεδο. Σε σύγκριση Α/Β μπορεί να καταλάβεις διαφορές, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα μιλάμε για την τριχοτόμηση της τρίχας. Δεν τα έχω ακούσει δίπλα-δίπλα, αλλά από ότι είδα στο νετ οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων είναι μικρές. Και εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με το 93. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Πολυ ενδιαφερον. Θα το ξεψαχνισω αυριο. Να'σαι καλα!:ernaehrung004:

και συμπληρώνω:
αυτή τη στιγμή έχω το ασύγχρονο usb με έξοδο i2s (ως εναλλακτική πηγή - σε περίπτωση βλάβης) και κύρια πηγή το squeezebox τροποποιημένο να δίνει i2s.
Όσο παίζουν και λειτουργούν αυτά (και μέχρι να βγεί κάτι που να είναι καλύτερο και πολύ φτηνότερο) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να ασχοληθώ με θέμα πηγή.

Πιο squeezebox ειναι ? το touch?

το duet (αλλά θα μπορούσε να είναι και το touch)

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: M

Για αυτό λέω ότι δε μας μένουν πολλά να βελτιώσουμε σε ένα media player
Το hardware δεν είναι αναβαθμίσιμο έτσι κι αλλιώς
Το software εάν πάς να κάνεις κάτι έξω από τις τυπικές προδιαγραφές είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρεις
Το όποιο παιχνίδι με τροφοδοτικά έχει πολύ μικρή επιρροή ΙΜΗΟ
Το όποιο παιχνίδι με ψηφιακά καλώδια μπορεί να έχει μεγαλύτερο κόστος από το κουτάκι

Το συνδέεις και παίζει, .... Από εκεί και πέρα μόνο δυσκολίες θα αντιμετωπίσουμε στην όποια προσπάθεια για βελτίωση.
Συμφωνώ με την τοποθέτηση.
Γιώργο, αυτό το "00011100010011011000" δεν χωράει παρέμβαση και όλα τα πρωτόκολλα το μεταδίδουν ακριβώς (αυτό δα έλειπε), ενώ αλλάζοντας π.χ. το υλικό του κελύφους μιας κεφαλής ή ένα καλώδιο ηχείων, αλλάζουν πολλά. Έχει να κάνει με τους βαθμούς ελευθερίας του συστήματος.

Ψάξιμο για το ψάξιμο λοιπόν;;; Ναι, αλλά με φειδώ.
Δεν είναι όπως στον ενισχυτή σου, που τα παραπάνω που έδωσες στα δίνει πίσω.

υ.γ. Το προηγούμενο ποστ μου δεν ήταν γ.τ.π. και πικάπ ουκ έχω... :antlers:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Media players ως πηγη σε δικα

Μ'αρεσουν τα δυσκολα.:p

Και με τα δύσκολα αν μπλέξεις – στο πλάι σου θα είμαστε :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Media players ως πη

Συμφωνώ με την τοποθέτηση.
Γιώργο, αυτό το "00011100010011011000" δεν χωράει παρέμβαση και όλα τα πρωτόκολλα το μεταδίδουν ακριβώς (αυτό δα έλειπε), ενώ αλλάζοντας π.χ. το υλικό του κελύφους μιας κεφαλής ή ένα καλώδιο ηχείων, αλλάζουν πολλά. Έχει να κάνει με τους βαθμούς ελευθερίας του συστήματος.

Ψάξιμο για το ψάξιμο λοιπόν;;; Ναι, αλλά με φειδώ.
Δεν είναι όπως στον ενισχυτή σου, που τα παραπάνω που έδωσες στα δίνει πίσω.

υ.γ. Το προηγούμενο ποστ μου δεν ήταν γ.τ.π. και πικάπ ουκ έχω... :antlers:

Συμφωνω απολυτα για τη φειδω (αν και ξερω οτι την θυμηθηκες τωρα που ακουσες να βαλεις το χερι στην τσεπη, σπαγγε).:flipout:
Τα "0011" που ανεφερες εχουν και το jitter ομως ε? Μην ξεχνιομαστε. Τα υπολοιπα παραδειγματα σου επισης σωστα...
"Γ.τ.π." τι εννοεις? Γιατι αυτο που ξερω εγω οτι σημαινει δεν το υπονοησε κανεις.
Παρουσιαζει ομως αντικειμενικες δυσκολιες, ενω μου αφαιρει και την απιστευτη ευκολια που εχω τωρα.
Θα το συζητησουμε ομως εκτενεστερα εν καιρω.:ADFADF1:

Και με τα δύσκολα αν μπλέξεις – στο πλάι σου θα είμαστε :D

:ernaehrung004: Να'στε καλα παιδες.
Και για τις γνωμες και για το κουβεντολοι.
Κατσε να ξεμπλεξω με τους δυσκολους και βλεπουμε και για τα δυσκολα!:ciao:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Media

To διαβασα και φαινεται να εχεις δικιο (χωρις να μπορω να πω βεβαια και εγω τιποτα για την υλοποιηση,
τα κυκλωματα τους πυκνωτες κλπ καθοτι τεχνικος δεν ειμαι.)
Μην πω οτι εχει και το μεγαλο συν (το 93 σε σχεση με το νεο) οτι δεν ειναι δεσμιο της cinavia!
Τα καλα νεα ειναι οτι "προσφερθηκε" (με λιγη δημιουργικη παραινεση:violent-smiley-008:) ενας φιλος μου που εχει oppo
να το φερει να ακουσουμε τιποτα. Οποτε ελπιζω να ακουσω και καποια πραγματα απο πρωτο χερι.:firstprize:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: M

Τα "0011" που ανεφερες εχουν και το jitter ομως ε? Μην ξεχνιομαστε. Τα υπολοιπα παραδειγματα σου επισης σωστα...
"Γ.τ.π." τι εννοεις? Γιατι αυτο που ξερω εγω οτι σημαινει δεν το υπονοησε κανεις.
Παρουσιαζει ομως αντικειμενικες δυσκολιες, ενω μου αφαιρει και την απιστευτη ευκολια που εχω τωρα.
Νομίζω πως το jitter, όταν βρίσκεται κάτω από κάποιο επίπεδο-κατώφλι, δεν κάνει ακουστή διαφορά, τουλάχιστον στο επίπεδο που συζητάμε.
Αν κάποια συσκευή έχει jitter πάνω από αυτό το επίπεδο, θα την έκρινα απλά ως ελαττωματική αλλά δε νομιζω πως είναι αυτή η περίπτωσή σου.

Αναφέρθηκα στα αναλογικά σε αντιδιαστολή με τα ψηφιακά, για να δείξω ότι το "ψείρισμα" στα δεύτερα δεν αξίζει και τόσο τελικά. Αν και είμαι φαν του αναλογικού ήχου και παρακολουθώ τα αντίστοιχα νήματα, οι λόγοι που επικαλείσαι είναι υπαρκτοί.

(τελικά πιο πιθανό είναι να το "γυρίσω" εγώ παρά εσύ) :guitarist:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Α

Νομίζω πως το jitter, όταν βρίσκεται κάτω από κάποιο επίπεδο-κατώφλι, δεν κάνει ακουστή διαφορά, τουλάχιστον στο επίπεδο που συζητάμε.
Αν κάποια συσκευή έχει jitter πάνω από αυτό το επίπεδο, θα την έκρινα απλά ως ελαττωματική αλλά δε νομιζω πως είναι αυτή η περίπτωσή σου.

Αναφέρθηκα στα αναλογικά σε αντιδιαστολή με τα ψηφιακά, για να δείξω ότι το "ψείρισμα" στα δεύτερα δεν αξίζει και τόσο τελικά. Αν και είμαι φαν του αναλογικού ήχου και παρακολουθώ τα αντίστοιχα νήματα, οι λόγοι που επικαλείσαι είναι υπαρκτοί.

(τελικά πιο πιθανό είναι να το "γυρίσω" εγώ παρά εσύ) :guitarist:

Ωωωωωωπ
Αποκαλυψεις...:SFGSFGSF:
Πες τα μας ολα. Θα μεινει μεταξυ μας:p

Βρίσκεις το dacκσι μετα στο σχεδιάγραμμα βλέπεις που μπαίνουν τα i2s και τα κλέβεις σπο εκεί