Media Players vs Htpc = Two worlds collide

Πλάκα κάνεις! Εννοείται! :D
Αυγερινέεεεε ! Είσαι παρών;

Eυχαριστω για την προσκληση.
Θα φερω τον προβολεα, ενα hdmi 7m, το ND2FILTER, 3 ζευγαρια γυαλια 3D.
Media player δεν εχω να φερω. To htpc μου ειναι βαρυ για μετακινηση.
Δυστυχως αλλου δεν μπορω να βοηθησω.

Ενα pm μονο να μου πειτε που και ποτε. -bye-

Eυχαριστω για την προσκληση.
Θα φερω τον προβολεα, ενα hdmi 7m, το ND2FILTER, 3 ζευγαρια γυαλια 3D.
Media player δεν εχω να φερω. To htpc μου ειναι βαρυ για μετακινηση.
Δυστυχως αλλου δεν μπορω να βοηθησω.

Ενα pm μονο να μου πειτε που και ποτε. -bye-

Μισές δουλειές!!! Θέλουμε και την οθόνη...η δική μου είναι μικρή και γκρι!!:D:D

Πάντως, Νίκο, αν μετάνιωσες που ενδέχεται να σου κάνουμε κέντρο διερχομένων το σπίτι, το κάνουμε και σε μένα.-bye-

Ωραίααααα
Λοιπόν έχουμε και λέμε:
Χατζ
Νίκος(dalanik)
Βασίλης(vas_papavas)

Χρηστοοο που εισαι παλληκάρι μου; Αντε πάρε και τον spcav κι ελάτε..

Αλλος;

Αν το κάνατε μετα απο δυο Κυριακές θα ήμουν μέσα.Πηζω αθεράπευτα με την δουλεια και θα εργάζομαι Σ/Κ καργα γιατι έχω παράδοση έργου..
Σιγα μην πάρω τον spcav, μαζι του ούτε πυρετό δεν θέλω να έχω :p
Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάμε περίφημα.Μην ξεχάσουμε τα ντεσιμπελομετρα και να ελέγξουμε ότι τα windows τους δεν είναι πειρατικα και αναπαραγωγη απο software blu ray και όχι mphc με ένα σωρό γαλιφιες .... :afro:
Κανονιστε να υπάρχει ένα dune smart/max/duo(μπορει να το φέρει ο spcav) και θα ειμαστε οκ.
Φροντίστε να με κάνετε ρόμπα με κανά mede8er,popcorn :flipout:

ΥΓ.Φερτε και ένα xbmc να γελάσουμε :Banane0:

Re: Απάντηση: Media Players vs Htpc = Two worlds collide

Μισές δουλειές!!! Θέλουμε και την οθόνη...η δική μου είναι μικρή και γκρι!!:D:D

Πάντως, Νίκο, αν μετάνιωσες που ενδέχεται να σου κάνουμε κέντρο διερχομένων το σπίτι, το κάνουμε και σε μένα.-bye-

Δεν υπάρχει πρόβλημα . Είμαι προετοιμασμένος ( Τα παιδιά - το παιδί μάλλον γιατί ο μεγάλος δεν είναι ποτέ σπίτι - δεν θάναι εδώ .) Μόνοι μας θάμαστε. :D

Παιδες, για ποτε ειναι η συναντηση και που; Να δω εαν μπορω να έρθω και να κουβαλησω και τον spcav παρεα..

Κατ´αρχήν ας ανοιχτεί νέο νήμα για να μη χαλάσει το συγκεκριμένο (που θα ξαναβρούμε ευκαιρία για νόμιμο τρολάρισμα :flipout:)

Γνώμη μου, αν θέλουμε να κάνουμε κάτι αξιόπιστο και σοβαρό (εντάξει... εξαιρώ τον vas :BDGBGDB55:) καλό θα ήταν να θέσουμε κάποιους κανόνες.
Πιστεύω ως το Σάββατο μπορούμε να συμφωνήσουμε σε κάποια απο αυτά, λαμβάνοντας υπόψιν ακόμα και τις απόψεις όσων παιδιών δεν θα μπορέσουν να παρεβρεθούν
(το θεωρώ χρήσιμο και για future use)

Ξεκινάω και αν κριθεί χρήσιμο να προχωρήσουμε έτσι, μεταφέρετε το μήνυμα και αρχίζουμε νέο dedicated νήμα.

A) Δοκίμια
1) ότι καλύτερο σε mp μέχρι το χιλιάρικο
2) ότι καλύτερο σε ΗΤPC μέχρι το χιλιάρικο
3) ότι καλύτερο σε BD/mp μέχρι το χιλιάρικο
4) max 4 συσκευές για να μην χάσουμε τη μπάλα
(προτείνω med (realtek) / dune (sigma) / htpc (you name it) / oppo103 ή 93 (αν δεν βρούμε το 103)

Β) Σύστημα δοκιμών
1) προβόλι 3D full HD (το οποίο πρώτα θα ρυθμιστεί τουλάχιστον στα βασικά για να μην βλέπουμε άλλα ντάλλα... κάποιος πρέπει να φέρει στη συγκεκριμένη περίπτωση και χρειάζεται και πανί με φορητή βάση μιας και ο χώρος του Νίκου δεν προσφέρει τις υποδομές)
2) ΑV Receiver με HDMI 1.4 (ούτε από αυτό διατίθεται... οπότε να δω τι δοκιμές θα γίνουν για ταινίες 3D και HD Audio...)
3) Δίκτυο gigabit απολύτως λειτουργικό για να μην σκαλώσουμε (από αυτό ο Νίκος είναι κορυφή)
4) χώρος που να μπορεί να συσκοτιστεί απόλυτα (νομίζω ότι και αυτό θα είναι εύκολο, εκτός να μας χαλάσει τη δουλειά η πίπα του vas ή φορέσει πάλι καμιά μπλούζα που φωσφορίζει)

Γ) Δοκιμές
1) αρχεία mkv 720p και 1080p και 1080p SBS με Μaster Audio και Τrue HD και ενσωματωμένους υπότιτλους αλλά και εξωτερικούς subtitles και multi audio
2) BDMV με όλα τα παραπάνω
3) 2D και 3D iso με όλα τα παραπάνω
4) Τest patterns: high bitrate, κίνηση 23,976, greyscale, black+color clipping, overscan, sharpness, αναγνώριση flag σε mkv, απόπλεξη, upscaling SD κτλ
5) Αρχεία flac με 16/44, 24/96, 24/192 και πολυκάναλα.

Δ) Αξιολόγηση
Εδώ σηκώνει μεγάλη συζήτηση γιατί αν είναι πολύπλοκη θα μπερδέψει/κουράσει, ενώ αν είναι απλοϊκή ο υποκειμενικός παράγοντας θα υπερισχύσει... μια καλή βάση για μένα θα είναι η εξής:
- εικόνα 2D σε video αναφοράς: 7, 5, 4, 3, 2
- εικόνα 3D σε video αναφοράς: 4, 3, 2, 1, 0
- κίνηση 2D σε video αναφοράς: 7, 5, 4, 3, 2
- κίνηση 3D σε video αναφοράς: 4, 3, 2, 1, 0
- συμβατότητα αναπαραγωγής αρχείων/σουβερ: 7, 5, 4, 3, 2
- ευκολία αναπαραγωγής αρχείων: 4, 3, 2, 1, 0
- κατανάλωση, θόρυβος: 4, 3, 2, 1
- εργονομία (κουτί/rc), styling (κουτί/gui): 4, 3, 2, 1
- vfm: 5, 4, 3, 2, 1

άριστα το 50 (αν συμφωνήσουμε αναλαμβάνω τις φόρμες με τον papavas ( :HTEHEH56: :dead: ), οι οποίες θα συμπεριλαμβάνουν και οδηγίες χρήσης... :slapface:

διορθώστε, πείτε τι θετε...
ή απλά κοιτάμε ένα video αναφοράς παίρνει το βραβείο το htpc και την βγάζουμε στο μπαλκόνι του online συζητώντας για την κρίση στη μπανάθα και vfm dac και δικάναλους... :flipout:

Δυστυχώς, εαν θελουμε να βγαλουμε σοβαρα συμπερασματα, απατειται επαγγελματικη ρυθμιση/μετρηση και εμπλοκη Καστρουνη. Εγω το βλεπω πιο πολυ σαν μια ευκαιρια μαζωξης..

Θεωρω οτι στο θεμα ποιοτητας εικονας, δεν τιθεται θεμα, οταν στα μεν δεν μπορεις να πειραξεις τιποτα και στα δε παιζεις με ενα σωρο φιλτρα.
Σε ποιοτητα εικονας θα μπορουσαν να συγκριθουν mediaplayers μεταξι τους, οχι με htpc ΙΜΗΟ .

Γενικοτερα επι του θεματος, η "διαφωνια" εγκειτε σε θεμα φιλοσοφιας και προσεγγισης , οχι ουσιας κατα τη γνωμη μου.

Επισης φανταζομαι και πως ο Δημητρακουδης θα ειναι game!

Δυστυχώς, εαν θελουμε να βγαλουμε σοβαρα συμπερασματα, απατειται επαγγελματικη ρυθμιση/μετρηση και εμπλοκη Καστρουνη. Εγω το βλεπω πιο πολυ σαν μια ευκαιρια μαζωξης..

συμφωνώ ότι έτσι θα ήταν το καλύτερο... η προετοιμασία είναι το σοβαρότερο κομμάτι, έχω προγενέστερη εμπειρία σε δοκιμές άλλων μηχανημάτων.

πάντως εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό μπορούμε να ρυθμίσουμε τα βασικά και να πορευτούμε με αυτόν τον περιορισμό / νότα.

ps Τάκη ώσπου να το δει ο Νίκος, μιλάμε για Κυριακή μεσημέρι μετά το φαί. Λεπτομέρειες απο τον οικοδεσπότη βέβαια.

Last edited:
ΟΚ. Περιοχή;

Αγιο Δημήτριο.

όσο μπορώ να εξυπηρετήσω ευχαρίστως πάντα σε συνεννόηση με το Νίκο.
πχ αν κάποιος θέλει να έρθει με το metro τον παραλαμβάνω απο το σταθμό Δάφνης και απο εκεί είναι 5 λεπτά με το αυτοκίνητο το σπίτι του Νίκου.

ps εννοείται ότι θα έρθει και ο βασιλιάς της εικόνας, ο πρίγκιπας του video, το αστέρι του βορά, ο μαύρος γάτος........... JL (υπόσχομαι ότι θα τον ξυπνήσω νωρίς για την περίσταση...)

Last edited:

Κατ´αρχήν ας ανοιχτεί νέο νήμα για να μη χαλάσει το συγκεκριμένο (που θα ξαναβρούμε ευκαιρία για νόμιμο τρολάρισμα :flipout:)

Γνώμη μου, αν θέλουμε να κάνουμε κάτι αξιόπιστο και σοβαρό (εντάξει... εξαιρώ τον vas :BDGBGDB55:) καλό θα ήταν να θέσουμε κάποιους κανόνες.
Πιστεύω ως το Σάββατο μπορούμε να συμφωνήσουμε σε κάποια απο αυτά, λαμβάνοντας υπόψιν ακόμα και τις απόψεις όσων παιδιών δεν θα μπορέσουν να παρεβρεθούν

Ξεκινάω και αν κριθεί χρήσιμο να προχωρήσουμε έτσι, μεταφέρετε το μήνυμα και αρχίζουμε νέο dedicated νήμα.

A) Δοκίμια
(προτείνω med (realtek) / dune (sigma) / htpc (you name it) / oppo103 ή 93 (αν δεν βρούμε το 103)

Β) Σύστημα δοκιμών
1) προβόλι 3D full HD (το οποίο πρώτα θα ρυθμιστεί τουλάχιστον στα βασικά για να μην βλέπουμε άλλα ντάλλα... κάποιος πρέπει να φέρει στη συγκεκριμένη περίπτωση και χρειάζεται και πανί με φορητή βάση μιας και ο χώρος του Νίκου δεν προσφέρει τις υποδομές)
2) ΑV Receiver με HDMI 1.4 (ούτε από αυτό διατίθεται... οπότε να δω τι δοκιμές θα γίνουν για ταινίες 3D και HD Audio...)
3) Δίκτυο gigabit απολύτως λειτουργικό για να μην σκαλώσουμε (από αυτό ο Νίκος είναι κορυφή)
4) χώρος που να μπορεί να συσκοτιστεί απόλυτα (νομίζω ότι και αυτό θα είναι εύκολο, εκτός να μας χαλάσει τη δουλειά η πίπα του vas ή φορέσει πάλι καμιά μπλούζα που φωσφορίζει)

Γ) Δοκιμές
1) αρχεία mkv 720p και 1080p και 1080p SBS με Μaster Audio και Τrue HD και ενσωματωμένους υπότιτλους αλλά και εξωτερικούς subtitles και multi audio
4) Τest patterns: high bitrate, κίνηση 23,976, greyscale, black+color clipping, overscan, sharpness, αναγνώριση flag σε mkv, απόπλεξη, upscaling SD κτλ

Δ) Αξιολόγηση
Εδώ σηκώνει μεγάλη συζήτηση γιατί αν είναι πολύπλοκη θα μπερδέψει/κουράσει, ενώ αν είναι απλοϊκή ο υποκειμενικός παράγοντας θα υπερισχύσει... μια καλή βάση για μένα θα είναι η εξής:

άριστα το 50 (αν συμφωνήσουμε αναλαμβάνω τις φόρμες με τον papavas ( :HTEHEH56: :dead: ), οι οποίες θα συμπεριλαμβάνουν και οδηγίες χρήσης... :slapface:

ή απλά κοιτάμε ένα video αναφοράς παίρνει το βραβείο το htpc και την βγάζουμε στο μπαλκόνι του online συζητώντας για την κρίση στη μπανάθα και vfm dac και δικάναλους... :flipout:

Για να γίνουν όλα αυτά θέλουμε μια βδομάδα.. χωρίς υπερβολή. ;)

Αν ξεχάσουμε τα SBS, τα 720p, τα SD και τις αξιολογήσεις γενικότερα (με νουμεράκια) μπορεί να βγει κάποιο συμπέρασμα σε ένα απόγευμα..
(ρεαλιστικά τον πολύ χρόνο τον τρώμε πάντα σε φαγητό / χαβαλέ / κτλ... :p)

ε ναι... μόνο το καλιμπράρισμα με κάθε συσκευή θέλει κάποιες ώρες...

πρότεινε Δημήτρη τι να κοιτάξουμε.
Χωρίς καλό προβόλι έστω 2D και δοκιμή 1080p εικόνα/κίνηση/συμβατότητες, αφού ρυθμιστούν οι συσκευές (έστω στα βασικά), πιστεύεις ότι έχει νόημα?

Πρότεινε κάτι συγκεκριμένο ή τις σκέψεις σας όταν προσπαθούσατε για το παλαιό συγκριτικό.

Νίκο, πολύ ωραία όλα αυτά που γράφεις, αλλά, θα συμφωνήσω με τον Μήτσο (ίσως και παραπάνω από βδομάδα να ήθελε μια τέτοια προετοιμασία...). Πιστεύω ότι ο Νίκος το πρότεινε περισσότερο για τη μάζωξη και λιγότερο για τα αποτελέσματα ενός συγκριτικού σε 1000 τομείς. Οπότε, σε αυτό συμφωνώ με τον Τάκη. Άλλωστε, αν θέλουμε να κάνουμε ένα συγκριτικό εικόνας, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες προετοιμασίες. Βάζουμε τα πατερνάκια, μετράμε τα μηχανήματα σε default mode και τέλος. Σκοπός είναι να μαζευτούμε, να βρεθούμε από κοντά και το τι συμπεράσματα θα βγουν ας το κρίνει ο καθένας με τον τρόπο του.:smile:

Σιγά μην έχουμε και γάτους στο συγκριτικό!!! θα φροντίσω να του ρίξω υπνωτικό στο ουίσκι το προηγούμενο βράδυ!!:Banane0:

A) Δοκίμια

Β) Σύστημα δοκιμών

Γ) Δοκιμές

Δ) Αξιολόγηση

καλά βρε μαναρμ.

Να κάτσω να τα δω ολα αυτά που βλέπω σε 86 ίντσες 2.35:1 από τα 2.5 μέτρα να πω πασταδιάλα. Εσύ με 55 στα 3 μέτρα τι θα καταλάβεις ?? ημιχουντού βλέπεις

αχ πάρτα για να μάθεις για να λες μη αποδεκτό το μαύρο του προβολέα

τέσπα αναλαμβάνω το υλικό δοκιμών .

Μοσχαρίσιες / χοιρινές / πανσέτα / λουκάνικο σε τι θα παίξουμε??? υπόψην μπιφτέκι - σεφταλιά είναι interlaced και θα πρέπει να τα ψήσει ο portioli.

Last edited:
Δεν διαφωνώ σε κάτι απο αυτά, αλλά ας αποφασίσουμε κάτι συγκεκριμένο.
Ή ξεχνάμε τις συγκρίσεις και κάνουμε μόνο μάζωξη, όπως λέτε.

Ας πει και ο Νίκος που είχε την ιδέα.

(ποιο είναι το default του pc? ένα αρχείο θα δοκιμάσουμε μόνο?)

edit: vas

... το μόνο που αναγνωρίζω σπίτι σου είναι το μπερναμπέου. :flipout:

Νίκο, όταν λέω default mode, εννοώ να είναι στημένοι οι players και να παίζουν τα αρχεία, τα όποια αρχεία. Άλλωστε, την εικόνα την φέρνουμε από τις συσκευές και όχι από τις πηγές. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να αξιολογηθεί και η γραμμικότητα ή η συμπεριφορά των διαφορετικών πηγών σε ένα σταθερό mode τηλεόρασης ή προβολέα.