Media Players vs Htpc = Two worlds collide

Re: Απάντηση: Media Players vs Htpc = Two worlds collide

:flipout:

θα φέρω μαζί τον βασιλιά οppo93 και θα σας περιμένω υπομονετικά να ρυθμίσετε... :flipout:

αυτό ειναι το mp που στο πατερνάκι με την έλικα την ψάχνατε να την βρείτε??? για κοίτα στο ενυδρείο. Άκουσε ένα μπλούμ ο JL_? αλλά δεν στο είπε. :flipout::flipout:

κοιτάμε μπροστά εμείς... μόνο progressive...
αν θέλαμε deinterlacing θα πέρναγε ένα pany 110 στο κατοστάρικο... σιγά το πρόβλημα :flipout:

κοιτάμε μπροστά εμείς... μόνο progressive...
αν θέλαμε deinterlacing θα πέρναγε ένα pany 110 στο κατοστάρικο... σιγά το πρόβλημα :flipout:

Α τώρα παννυ στο κατοστάρικο. Έγιναν οι φωνητικές μου χορδές σαν την κιθάρα του Johnny Winter στο μπαλκόνι σου για να έρθεις να μου πείς σήμερα για παννυ στο 100ρικο.

Αυτά που σου λέω ρωτάω τον JL_? και στα λέω παρά 5. Να τον ρωτάς εσύ και 5 μάταιος κόπος τα ίδια θα σου πεί.

:flipout::flipout::flipout:

έχω πέσει ανάσκελα....

ps.1 Μου έχουν πονέσει τα πλευρά απο τα σκουντήματα χτες.... το "κοίτα κοίτα, μη μου ζητάς τα ρέστα αύριο" σου θυμίζει τίποτα?
ps.2 Kαι κάτι μου λέει ότι θα μιλάμε για το "άλλη αίσθηση το εργόχειρο στο προβόλι" σύντομα...
ps.3 Δεν έχει 2 hdmi out το πανυ καρδιά μου, ούτε παίζει iso 3d, ούτε είναι free of κουνάβια, ούτε παίζει SACD (και αντιγραμμένα), κτλ Μη μπλέκουμε με πολλά τροφοδοτικά και rc, για την απόπλεξη αρχείων που δεν χρησιμοποιούμε, δεν κάνει...:singer:
ps.4 Που είναι αυτό το παιδί να με υποστηρίξει? Πάλι κοιμάται? :grinning-smiley-043

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Media Players vs Htpc = Two worlds collide

Το στικάκι ποιανού ήταν ?

Αν εννοείς αυτό που νομίζω του Γιάννη ήτανε...

Το test έγινε κι ο νικητής ξεχώρησε με διαφορά !!! Νίκος (onlineN) :grinning-smiley-043
Του κάναμε το σπίτι κεραμιδαριό κι αυτός έτρεχε συνεχώς σαν το Βέγγο να μας εξυπηρετήσει... Ευχαριστούμε πολύ Νικόλα...

Τώρα, ανάμεσα στα κοψίδια και στο γαλακτομπούρεκο (εγώ ίσα που "τσίμπησα" λίγο), είδαμε και κάποια μηχανάκια. :ernaehrung004:

:flipout::flipout::flipout:

έχω πέσει ανάσκελα....

ps.1 Μου έχουν πονέσει τα πλευρά απο τα σκουντήματα χτες.... το "κοίτα κοίτα, μη μου ζητάς τα ρέστα αύριο" σου θυμίζει τίποτα?
ps.2 Kαι κάτι μου λέει ότι θα μιλάμε για το "άλλη αίσθηση το εργόχειρο στο προβόλι" σύντομα...
ps.3 Δεν έχει 2 hdmi out το πανυ καρδιά μου, ούτε παίζει iso 3d, ούτε είναι free of κουνάβια, ούτε παίζει SACD (και αντιγραμμένα), κτλ Μη μπλέκουμε με πολλά τροφοδοτικά και rc, για την απόπλεξη αρχείων που δεν χρησιμοποιούμε, δεν κάνει...:singer:
ps.4 Που είναι αυτό το παιδί να με υποστηρίξει? Πάλι κοιμάται? :grinning-smiley-043

ps1. Αυτά που σου λέω τόσο καιρό τα είδες μπροστά σου. Οταν σου λέω ότι η σχέσις με το htcp είναι ερωτική μου λές μα και μου. Δεν είναι το άψυχο κουτί. Τι σου εχω πεί ?? πας να μπείς στον driver της nvidia και παπαλα. Ε χθές το είδες να γίνεται μπροστά σου.
ps2. ντεν καταλαβαίνει τι μου λές. Και στα εργόχειρα αλλο 55 ίντσες και άλλο 107. Το 107 κάνει για τραπεζομάντηλο σε 6 θέσια τραπεζαρία το άλλο μόνο για τραπεζάκι σαλονιού κάνει.
ps3. Δεν ξέρω πόσες hdmi έχει το παννυ και δεν με ενδιαφέρει. Το htpc έχει τουλάχιστον 2 και αναλογικές.
ps4. Οταν τον δείς να σου πεί ότι το όππο σου έχει διαφορά σε 55 ίντσες από τα 3 μέτρα (ασε τα 2.80 τα μετράς με μένα καθισμένο στον καναπέ όπως ο φαμπρι στον παγκο του παο αστα αν χωθώ στον καναπέ πάμε 3+) σε σχέση με το wd του τότε να αναμένεις υποστήριξη.

ps1. Συμφωνώ. Το θέμα είναι σε αυτή την ερωτική σχέση να μην είσαι στα 4...:antlers:
επίσης, δεν το κρύβω, ζηλεύω (όχι να είμαι στα 4:flipout:)... αλλαααααααααα.....

ps2 Θέλω μετρήσεις. ή τουλάχιστον στα λεφτά της tv μια αποδεκτή λύση (μαύρο 0,04, λευκό όχι καντήλι,, Δ κάτω απο 2, gamma φλατ, κίνηση βούτυρο, 30-35 μοίρες γωνία θέασης, απροβλημάτιστη αναπαραγωγή 5-10 λεπτά απο την στιγμή που θα θέλω να δω (και το πρώτο ενικό είναι αντί του imo, γιατί πάνω κάτω τα ίδια θέλουμε ως min).
edit... και χωρίς θόρυβο!!! και μη που πείς για ενυδρεία και βόμβους... δεν φταίει η tv και το oppo για αυτό, ούτε το υλικό αναπαραγωγής... ας μιλήσουμε για φουρφούρια και άλλο εργόχειρο με δοκιμές διαμέτρου / στροφών / καθαρισμού πτερυγίων κτλ :rifle: )

ps3 κάτι είπες για μπαλκόνι και pany... συμπλήρωσα τη συζήτηση... που διαφωνείς?

ps4 3 παρακάτι μετρημένα... βάζω και καρέκλα μπροστά... 15 δευτερόλεπτα υπόθεση.
το media player wd των 80-90Ε παίζει άριστα Νative HD... αναφοράς! στα λόγια μου έρχεσαι!
το οppo παίζει και αυτό το ίδιο (+ κάποια ακόμα πραγματάκια).
τώρα πως ένα htpc θα παίξει καλύτερα απο την αναφορά, χωρίς να αλλοιώσει κάτι, μόνο οι ερωτευμένοι θα μπορέσετε να το εξηγήσετε.:ears:

(άσε τη μπανάθα έξω απο τη συζήτηση... έχει ξεκινήσει καλά η μέρα... ήλιος / δροσιά... ισοπαλία xbmc/med600 (καλύτερη κίνηση το πρώτο, καλύτερη εικόνα βάση μετρήσεων τουλάχιστον το δεύτερο) γιατί να χαλάσει ημέρα μας? -bye-

Last edited:
Όταν λέτε καλύτερη κίνηση το xbmc από το med τι ακριβώς εννοείτε? Πως το διαπιστώσατε? Αποτυπώνεται και στην ταινία κάτι τέτοιο?

τώρα πως ένα htpc θα παίξει καλύτερα απο την αναφορά, χωρίς να αλλοιώσει κάτι, μόνο οι ερωτευμένοι θα μπορέσετε να το εξηγήσετε.:ears:

Ποια είναι η αναφορά; -bye-

Εχει ενα point Δημητρη.

Εμενα δλδ (που εχω Lumagen και δεν με νοιαζει το ''post processing'' (aka φιλτρα κλπ)) στο PC, θα με ενδιεφερε συγκριση εικόνας από ''commercial'' htpc player (πχ TMT / PDVD), χωρις κανενα ''enhancement'' vs Media Player.

Όταν λέτε καλύτερη κίνηση το xbmc από το med τι ακριβώς εννοείτε? Πως το διαπιστώσατε? Αποτυπώνεται και στην ταινία κάτι τέτοιο?

Το med δεν κλειδώνει 23,976 Νεκτάριε. Το τσεκάραμε και χτες στο AVClub motion test.
Παρότι σε κανονική θέαση δεν υπάρχει ο λόξιγκας απο τη στιγμή που το pc κλείδωσε καλύτερα (όχι τέλεια) είναι καλύτερο.

επίσης προσωπικά στο συγκεκριμένο σετ απ παρατήρησα κάποιο κόμπιασμα κυρίως στα πρώτα δευτερόλεπτα της αναπαραγωγής (σπίτι μου δεν το έχω παρατηρήσει)
αυτό όμως δεν έχει να κάνει με το 23,976. Ίσως μέχρι να συγχρονιστεί το palyer με το δίσκο ή στικάκι (?)... δεν ξέρω...

Γενικά αν διαβάσεις το post του Χρήστου (Browser) νομίζω ότι πλησιάζει πάρα πολύ σε αυτά που όλοι συμφωνήσαμε χτες. Μακάρι να μπορούσατε να φέρετε τα νέα dune, πιθανότατα θα είχαμε νίκη των mps στους τομείς που ασχοληθήκαμε. Ίσως την επόμενη φορά!

-bye-

Την επομενη φορα σπιτι μου με προβολεα κλπ (αλλα αναγκαστικα, λογω χωρου, πιο ''μαζεμενα'')

Απάντηση: Re: Απάντηση: Media Players vs Htpc = Two worlds collide

Δεν ξέρω Δημήτρη μου... λίγα ξέρω, έχω κάποια standards (όχι videophile και τέτοια χαζά) και προσπαθώ να ενημερωθώ.
Δόξα τον θεό έχω πρόσβαση στους καλύτερους γνώστες και αυτό μου είπαν, αυτό αναπαράγω. Με γεννήτρια μου είπαν ότι δοκιμάστηκε, ε αναφοράς θα είναι.

Εχει ενα point Δημητρη.

Εμενα δλδ (που εχω Lumagen και δεν με νοιαζει το ''post processing'' (aka φιλτρα κλπ)) στο PC, θα με ενδιεφερε συγκριση εικόνας από ''commercial'' htpc player (πχ TMT / PDVD), χωρις κανενα ''enhancement'' vs Media Player.

Αυτό ακριβώς εννοώ!
Αν προσπαθούν να αντικαταστήσουν τον lumagen με φίλτρα κτλ, στην επόμενη κόντρα να κουμπώσει και ένας luma πάνω σε mp!
Aπ'ότι έχω καταλάβει το θέμα κόστους δεν έχει μπει στα κριτήρια σύγκρισης.

Και ξαναλέω, παρ'ότι τρολάρω τους htpcάκηδες, τους ζηλεύω και θεωρώ το htpc ως το ομορφότερο (ως συναίσθημα εργόχειρου) και καλύτερο vfm για απαιτητικούς χρήστες (περισσότερο απο μένα τουλάχιστον).

Αλλαααααααααα.....

Το med δεν κλειδώνει 23,976 Νεκτάριε. Το τσεκάραμε και χτες στο AVClub motion test.
Παρότι σε κανονική θέαση δεν υπάρχει ο λόξιγκας απο τη στιγμή που το pc κλείδωσε καλύτερα (όχι τέλεια) είναι καλύτερο.

επίσης προσωπικά στο συγκεκριμένο σετ απ παρατήρησα κάποιο κόμπιασμα κυρίως στα πρώτα δευτερόλεπτα της αναπαραγωγής (σπίτι μου δεν το έχω παρατηρήσει)
αυτό όμως δεν έχει να κάνει με το 23,976. Ίσως μέχρι να συγχρονιστεί το palyer με το δίσκο ή στικάκι (?)... δεν ξέρω...

Γενικά αν διαβάσεις το post του Χρήστου (Browser) νομίζω ότι πλησιάζει πάρα πολύ σε αυτά που όλοι συμφωνήσαμε χτες. Μακάρι να μπορούσατε να φέρετε τα νέα dune, πιθανότατα θα είχαμε νίκη των mps στους τομείς που ασχοληθήκαμε. Ίσως την επόμενη φορά!

-bye-

Χμμμ. Δεν είχατε βάλει το νέο beta firmware που λύνει το θέμα 23,976?
Πως είδατε ότι δεν κλειδώνει?
Με το τσιγκέλι σας τα βγάζω :)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Media Players vs Htpc = Two worlds collide

Δεν ξέρω Δημήτρη μου... λίγα ξέρω, έχω κάποια standards (όχι videophile και τέτοια χαζά) και προσπαθώ να ενημερωθώ.
Δόξα τον θεό έχω πρόσβαση στους καλύτερους γνώστες και αυτό μου είπαν, αυτό αναπαράγω. Με γεννήτρια μου είπαν ότι δοκιμάστηκε, ε αναφοράς θα είναι.

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς συγκρίνατε με τι.

Πως θα συγκρίνεις την έξοδο μιας γεννήτριας με αυτό που προκύπτει από το συμπιεσμένο υλικό που βρίσκεται σε ένα BD? Τη στιγμή που το BD περιέχει υλικό τραγικά συμπιεσμένο (σε σχέση με το raw υλικό που προκύπτει από τις κάμερες) και κάπως πρέπει να γίνει η αποσυμπίεση, η οποία περιλαμβάνει και upscaling της chroma πληροφορίας ώστε να "γίνει ανάλυσης 1080p" (για να το απλουστεύσω).

Με άλλα λόγια, αφενός οι codecs αφετέρου οι renderers παίζουν ρόλο.. εδώ είναι που έρχεται ο MadVR και βάζει τα γυαλιά..

Χμμμ. Δεν είχατε βάλει το νέο beta firmware που λύνει το θέμα 23,976?
Πως είδατε ότι δεν κλειδώνει?
Με το τσιγκέλι σας τα βγάζω :)

έλα βρε αφού τα έχουμε γράψει εδώ και καιρό στο νήμα του med.

Στην αρχή δοκιμάσαμε το πατερνάκι του Γιάννη (JL_?) με την V.2 beta και δεν είδαμε λόξιγκα και εγώ και ο Νίκος (online) σε διαφορετικές τηλεοράσεις.
Στη συνέχεια προσπαθώντας να καταλάβω τι παίζει με το pixel mapping του med (το θεωρούσα fail) έκανα ρεσετ το μηχανακι και απο τότε δεν μπόρεσα να περάσω το τεστ του 23,976 (επιβεβαίωσα όμως το σωστό pixel mapping).
Σε δύο ταινίες που έχω δει απο τότε (23,976 και οι δύο) καθώς και άπειρα clip που με προμήθευσε ο Γιάννης και αποσμάσματα απο δικές μου λόξιγκας δεν εμφανίζεται.
Σε μία εξ αυτών των δοκιμών ήταν παρών και ο Γιάννης. Hugo, Avatar, Star Trek κτλ... στραβωθήκαμε και δεν είδαμε σπάσιμο.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα έως σήμερα... στη πορεία ότι άλλο ενημερώνουμε.
Κάθε φορά που μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας υπάρχουν pros και cons. Σαφέστατα δεν είναι το τέλειο μηχανάκι... δεν υπάρχει άλλωστε κάτι τέτοιο, έτσι δεν είναι?

+++
Δημήτρη μου δεν μπορώ να το υποστηρίξω το θέμα.
Αν ο Vas γνωρίζει κάτι παραπάνω από μένα ή όταν τα καταφέρει ο JL_? ας εξηγήσουν περισσότερο. Μπορεί να έχω καταλάβει κάτι λάθος εγώ, όσον αφορά το "αναφοράς"

Αυτό που δεν έχω καταλάβει, είναι σιγουριά σας ότι οι αποκωδικοποίηση που κάνουν τα med, τα dune, τα οppo κτλ είναι χειρότερη από αυτήν του htpc, mad κτλ...
το δοκιμάσατε, το μετρήσατε και διαπιστώσατε ότι η διαφορά αξίζει τον κόπο και το χρήμα?

Last edited:
Εγώ, επειδή κοιτάω και λίγο πιο πρακτικά πράγματα, έχω να πώ οτι μου άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος που εμφανίζει τα matadata το Xtreamer. Σχεδόν άψογο, δεν χρειάζεσαι ούτε Media Browser ούτε XBMC. Αν δεν κάνω λάθος, ο Νίκος είπε οτι το ίδιο κάνει και το med αλλά δεν το είδα και δεν ξέρω σε τι ποιότητα τα βγάζει και ποιές είναι οι δυνατότητες που σου δίνει.
Όπως και να έχει πάντως μου άρεσε πάρα πολύ και νομίζω οτι είναι απείρως πιο εύχρηστος αυτός ο τρόπος λειτουργίας από το Jadis πχ.
Εντάξει, και το WD το κάνει αυτό αλλά αυτό που είδα χθές ήταν απείρως καλύτερο.

Εγώ, επειδή κοιτάω και λίγο πιο πρακτικά πράγματα, έχω να πώ οτι μου άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος που εμφανίζει τα matadata το Xtreamer. Σχεδόν άψογο, δεν χρειάζεσαι ούτε Media Browser ούτε XBMC. Αν δεν κάνω λάθος, ο Νίκος είπε οτι το ίδιο κάνει και το med αλλά δεν το είδα και δεν ξέρω σε τι ποιότητα τα βγάζει και ποιές είναι οι δυνατότητες που σου δίνει.
Όπως και να έχει πάντως μου άρεσε πάρα πολύ και νομίζω οτι είναι απείρως πιο εύχρηστος αυτός ο τρόπος λειτουργίας από το Jadis πχ.
Εντάξει, και το WD το κάνει αυτό αλλά αυτό που είδα χθές ήταν απείρως καλύτερο.

Mπάμπη δες τι έφτιαξε ο Νάσος Αγραφιώτης για τα med

fa1c6b046bc0734da36250783432497e355c77de7f5818f5df  98d5c961280f666g.jpg

καθώς και τυχαία skins απο την med

X3_Man_on_the_Moon_by_GlynRS2.gif

X3_BigCat_I_by_GlynRS2.gif

[video]http://www.mede8er.org/skin_pack_downloads/X3/X3_Evo_I_by_GlynRS2.gif[/video]

αν μπορέσει να μας δείξει και ο papdoux κάποιο demo του med jukebox για να έχεις τη συνολική εικόνα.

αριστούργημα... και μακράν σε θέματα χειρισμού - ευκολίας.
αν τα καταφέρουμε να βρούμε χρόνο θα το στήσουμε μέσα στην εβδομάδα να το δεις και απο κοντά.

-bye-

έλα βρε αφού τα έχουμε γράψει εδώ και καιρό στο νήμα του med.

Στην αρχή δοκιμάσαμε το πατερνάκι του Γιάννη (JL_?) με την V.2 beta και δεν είδαμε λόξιγκα και εγώ και ο Νίκος (online) σε διαφορετικές τηλεοράσεις.
Στη συνέχεια προσπαθώντας να καταλάβω τι παίζει με το pixel mapping του med (το θεωρούσα fail) έκανα ρεσετ το μηχανακι και απο τότε δεν μπόρεσα να περάσω το τεστ του 23,976 (επιβεβαίωσα όμως το σωστό pixel mapping).
Σε δύο ταινίες που έχω δει απο τότε (23,976 και οι δύο) καθώς και άπειρα clip που με προμήθευσε ο Γιάννης και αποσμάσματα απο δικές μου λόξιγκας δεν εμφανίζεται.
Σε μία εξ αυτών των δοκιμών ήταν παρών και ο Γιάννης. Hugo, Avatar, Star Trek κτλ... στραβωθήκαμε και δεν είδαμε σπάσιμο.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα έως σήμερα... στη πορεία ότι άλλο ενημερώνουμε.
Κάθε φορά που μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας υπάρχουν pros και cons. Σαφέστατα δεν είναι το τέλειο μηχανάκι... δεν υπάρχει άλλωστε κάτι τέτοιο, έτσι δεν είναι?

+++
Δημήτρη μου δεν μπορώ να το υποστηρίξω το θέμα.
Αν ο Vas γνωρίζει κάτι παραπάνω από μένα ή όταν τα καταφέρει ο JL_? ας εξηγήσουν περισσότερο. Μπορεί να έχω καταλάβει κάτι λάθος εγώ, όσον αφορά το "αναφοράς"

Αυτό που δεν έχω καταλάβει, είναι σιγουριά σας ότι οι αποκωδικοποίηση που κάνουν τα med, τα dune, τα οppo κτλ είναι χειρότερη από αυτήν του htpc, mad κτλ...
το δοκιμάσατε, το μετρήσατε και διαπιστώσατε ότι η διαφορά αξίζει τον κόπο και το χρήμα?

Είσαστε λίγο μυστικιστές εσείς η realtekάκηδες :p
Άρα. Αν βάλουμε το beta για να διορθωθεί το 23,976 χαλάει το Pixel mapping. Μάλιστα.
Τώρα τα "εγώ δεν είδα πρόβλημα στην κίνηση" συγνώμη αλλά δεν τα εμπιστεύομαι γιατί εξαρτάται από το μέσο προβολής και το μάτι του καθενός.
Άρα το med έχει ακόμη πρόβλημα στην εικόνα. Έφτιαξαν κάτι και χάλασαν κάτι άλλο (αν και έχω διαβάσει στο αμερικάνικο forum ότι "τρώει¨ένα Pixel στα άκρα ακόμη και με το default firmware).
Αν σας ενδιαφέρει να ψάξω να βρω το αντίστοιχο νήμα να κάνετε κι εσείς το test (στο αντίστοιχο νήμα για το med για να μην χαλάμε αυτό εδώ).