Media Players vs Htpc = Two worlds collide

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Media Players vs Htpc = Two worlds collide

Σοβαρά όμως, με τα TMT/PDVD δεν μπορείς να κάνεις τίποτα παραπάνω από αυτά που κάνουν μόνα τους, τουλάχιστον όσο αφορά την εικόνα. Οπότε κάθεσαι στ' αυγά σου..
Αυτο ακριβως το λεω.

Οποτε, για μενα τουλαχιστον (και οποιον θελει να παιζει ''full BD menus κλπ'') δεν με ενδιαφερουν τα ''φιλτρα'', δυναμη του PCιου κλπ.

Εξ' ου και ρωτησα για ''απλη'' συγκριση.

Last edited:
Aπο περιεργεια, δοκιμασες αυτο που σου ειπε ο JL για να την κανεις να παιξει με σωστη κινηση. ?
Δυο ρυθμισεις που εγω ξεχασα κι ολας ποιες ηταν. !

Δεν το δοκίμασα γιατί δεν θυμόταν ακριβώς ο JL και συμφωνήσαμε να το κοιτάξει και να μου το στείλει σε Ρ.Μ.
Μόλις μου το πεί θα το δοκιμάσω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Media Players vs Htpc = Two worlds collide

Αυτο ακριβως το λεω.

Οποτε, για μενα τουλαχιστον (και οποιον θελει να παιζει ''full BD menus κλπ'') δεν με ενδιαφερουν τα ''φιλτρα'', δυναμη του PCιου κλπ.

Εξ' ου και ρωτησα για ''απλη'' συγκριση.

Αυτο ακριβως , αλλιως ειναι σαν να βαζεις και εναν lumagen στην μέση να σου κανει διάφορα.
Ας γινει μια direct συγκριση και να αφησουμε το tweaking στην άκρη ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Media Players vs Htpc = Two worlds collide

Αυτο ακριβως , αλλιως ειναι σαν να βαζεις και εναν lumagen στην μέση να σου κανει διάφορα.
Ας γινει μια direct συγκριση και να αφησουμε το tweaking στην άκρη ...

Δεν υπάρχει κάποιο tweaking. Υπάρχουν περισσότερες επιλογές σε decoding/splitting/rendering. Δεν πειράζουμε τεχνητά κάτι ώστε να το χαλάσουμε. Απλά επιλέγουμε αυτά που μας δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Τα TMT/PDVD είναι mps για PC, δεν πειράζονται (με την έννοια της επιλογής) οπότε δεν μας κάνουν.

To ιδιο λεμε, απλα εσυ επιλεγεις να το θεωρεις δεδομενο (που δεν ειναι)...

ΥΓ.Ωραία ολα οσα ειπατε πως κανατε , οι φωτογραφιες απο την μαζωξη που ειναι οεο ? :p

To ιδιο λεμε, απλα εσυ επιλεγεις να το θεωρεις δεδομενο (που δεν ειναι)...

Δεν λέτε τα ίδια. O MadVR δεν κάνει sharpening.. Απλά κάνει το καλύτερο δυνατό upscaling σε όποια πληροφορία χρειάζεται upscaling.

Το λογικό είναι ένας videophile να δίνει προτεραιότητα στην ποιότητα εικόνας σε σχέση με τα μενού των BD.. ;)

Απάντηση: Re: Media Players vs Htpc = Two worlds collide

Δεν λέτε τα ίδια. O MadVR δεν κάνει sharpening.. Απλά κάνει το καλύτερο δυνατό upscaling σε όποια πληροφορία χρειάζεται upscaling.

Το λογικό είναι ένας videophile να δίνει προτεραιότητα στην ποιότητα εικόνας σε σχέση με τα μενού των BD.. ;)

Δημήτρη δεν έχεις δίκιο... Το menu είναι πολύ σημαντικό στο BD.

bdsMongolianBarbeque2.jpg

Συγχαρητηρια για την μαζωξη. Επιτελους ξεκαθαρισε το τοπιο :p

Εγω παντως που χρησιμοποιω και τα δυο (στην TV), με τον καιρο η ευκολια το mp υπερισχυσε και πλεον το pc ανοιγει μονο για 3d. Να ρωτησω κατι. Τα mp δεν ειχαν delay στην φορτωση των backdrops?

Πάνο αυτό είναι θέμα και δικτύου, αν δεν κάνω λάθος. Δεν δοκιμάσαμε κάτι τέτοιο, αν και ο Νίκος (Οnline) έχει αρκετή εμπειρία σε αυτά και μπορεί να απαντήσει.

Επίσης νομίζω ότι αυτό μπορεί να γίνει και τοπικά απο στικάκι, οπότε (με περισσότερο κόπο βέβαια) δε θα υπάρχει πρόβλημα και σε αυτό.

Δεν προβλέπω πρόβλημα Πάνο, αλλα άσε να το δοκιμάσουμε πρώτα για σιγουριά.
Πάντως το med μου φάνηκε πιο γρήγορο απο το gen3. Για το hub όμως δεν ξέρω.

-bye-

Last edited:
Και ποια ακριβώς πληροφορια χρειάζεται upscaling Δημήτρη σε ένα BD;

Λογικό λοιπόν να θελει κάποιος το ''πληρες πακέτο'' (βλ. menu κλπ).

Εγω παντως που χρησιμοποιω και τα δυο (στην TV), με τον καιρο η ευκολια το mp υπερισχυσε και πλεον το pc ανοιγει μονο για 3d.
Στην TV (ακόμα και στην 65αρα) προφανως και μενα δεν θα με απασχολουσε η οποια διαφορα ποιότητας αλλά η ευκολία.

Μιλαμε για (πιθανες) διαφορες ορατες σε 100+ ιντΖες.

Ο προβολεας ανάβει αν η παραγωγή κόστισε πάνω απο 180000000 ή αν έχουμε 9+ oscar, δηλαδή ποτέ εδώ και 2 χρόνια .

Και ποια ακριβώς πληροφορια χρειάζεται upscaling Δημήτρη σε ένα BD;

Η πληροφορία chroma, η οποία (σε αντίθεση με τη luma) αποθηκεύεται σε ανάλυση μόλις 960 χ 540. Αυτά είναι τα κακά του BD..

Ο προβολεας ανάβει αν η παραγωγή κόστισε πάνω απο 180000000 ή αν έχουμε 9+ oscar, δηλαδή ποτέ εδώ και 2 χρόνια .
απο τοτε που γεννησες δεν βγαινει ταινια της προκοπης, οντως....:p

Η πληροφορία chroma, η οποία (σε αντίθεση με τη luma) αποθηκεύεται σε ανάλυση μόλις 960 χ 540. Αυτά είναι τα κακά του BD..
OK, πεταξες την tech εξυπναδα σου....παμε για συγκριτικό τώρα (γιατι νομίζω ότι μόνο Ο ''luma'' κανει τη διαφορα)....:p

....παμε για συγκριτικό τώρα (γιατι νομίζω ότι μόνο Ο ''luma'' κανει τη διαφορα)....:p

Εσυ που εχει το Lumagen για πηγη, οτι και να εχει ως "trasport" εικονας δεν θα επρεπε να δειχνει το ιδιο;;