Media Players vs Htpc = Two worlds collide

Απάντηση: Re: Media Players vs Htpc = Two worlds collide

Με αλμοδοβάρ :flipout:

Το μικρό σπασιματάκι στις 110 ίντσες του Mπάμπη ήταν γεγονός, pap.
Προσωπικά το παρατήρησα 2 φορές σε περίπου 3-4 λεπτά θέασης (αν θυμάμαι καλά το χρόνο αυτού που δοκιμάσαμε)
Στη δική μου tv/απόσταση θέασης πιθανόν να έχανα κάποια απο αυτά (όπως χάσαμε άλλωστε μερικά στις 106ίντσες).

Ασήμαντο θέμα για την συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών, τόσο σε θέαση όσο και σε χρησιμότητα μιας και 24 Hz σε ταινία είναι πλέον είναι πλέον το αντίστοιχο μιας ασπρόμαυρης παραγωγής ή με ήχο stereo.
(πριν την συνάντηση σάρωσα δύο απο του δίσκους μου χωρίς να μπορέσω να βρω κάποια.... όλο και κάποια θα βρω όμως και θα γράψω εν καιρό εντυπώσεις)
Παρ'όλα αυτά το πρόβλημα υπάρχει και καλό είναι στη med να ασχοληθούν έστω και σε δεύτερο χρόνο για την επίλυσή του, αν όχι με την κυκλοφορία της V2 Final.
με το μάτι, οκ, σκεφτόμουν μήπως χρησιμοποιήσατε κάποιο όργανο.

thanx

Ευχαριστούμε πολύ τον Μπάμπη για την πρόσκληση!! Πάντα ευχαριστιέμαι να βλέπω τον Πλανάρ σε δράση...α, κάπου σε μια γωνιά ήταν και μια τετράγωνη τζαμένια μαυρίλα...τίποτα ιδιαίτερο, για τις ειδήσεις και τη Βουλή!!:Banane0:

Νικητής, φυσικά, ο πλανάρ παρότι δεν ξεδίπλωσε τις Ρώσσικες αρετές του, μιας και είχαμε φιλοτζαντεροαμερικανοθρεμμένους στην κίνηση και θέλαν να διαπιστώσουν που τελειώνει το κανονικό τζάντερ και ξεκινάει το τελεσινέ. Μετά που ο Ρώσσος παντρεύτηκε για μια στιγμή με την Κούρο (μιλάμε για ατελείωτο έρωτα) και η κίνηση έγινε νερό στέλνοντας τα τρισκατάρατα τζάντερ στο πυρ το εξώτερο, οι γνωστοί άγνωστοι άρχισαν τα παραμύθια για αύρες, σαύρες και βιντεολούκια!!!

Δεν πειράζει....θα τους περάσει!!:flipout:

Ευχαριστώ και εγώ τον στρατηγό για τη φιλοξενία. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε κάποια προβλήματα να παίξουμε καλά το ρώσο αλλά μόλις κάναμε update στον acrobat reader έπαιξε νερό :flipout:

του χαλάσατε και τα settings του ανθρώπου!!! κακοποιά στοιχεία :rifle:

Κατα τα άλλα να προσπαθήσετε περισσότερο την άλλη φορά...
tumblr_m9vsowUgRG1r7u1u4o1_1280.jpg

VC-1 ήταν; Έχω την εντύπωση ότι μάλλον αυτό πρέπει να φταίει. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, τα παλαιότερα SDK της Sigma για εκείνη τη γενιά επεξεργαστών, είχαν θεματάκια με VC-1 σε mkv container. Αν το κράτησες το αρχείο Νίκο, δεν κάνεις μια δοκιμή να το remuxάρεις σε m2ts;

Καλά ....έχω χρησιμοποιήσει όλα μου τα παλιά εργαλεία για να το καταλάβω το αρχείο αυτό. (MKVcleaver...MeGui..) O άνθρωπος βέβαια πρέπει να έχει μηχάνημα υπερτούμπανο. Οταν διαλέγεις Constant RateFactor πάνω από τα 25 ..για να φτιάξεις αρχείο πρέπει να υπάρχει δυνατή επεξεργαστική δυνατότητα.= PC. Δεν μπορώ να καταλάβω πως τα 1186 το έπαιξαν καλά. Πιθανώς είναι optimized να παίζουν τέτοια αρχεία όπως είναι τα FullHD3D και στην περίπτωση του framestor αξιοποιείται η ισχύς.
To αλλάζω σε AVC για δοκιμή. (γονάτισε το laptop...με i5)

Του πειραξατε τις ρυθμισεις σε f.i., του πειραξατε τον planar, του πειραξατε την kuro, 10 μερες restore θα κανει ο ανθρωπος.

Ευχαριστω και εγω τον Μπαμπη για την ομορφη βραδυα. (εκτος των αλλων, ζαχαρωνα και τα ηχεια) :p

Ναι, γιατι τοτε δεν το ξεραμε (το αρχειακι υπηρχε παντως).

Απολυτως προβλεψιμος as usual (εκανες αυτο που ειπα (warrior) - αποτυχημενα δε - και δεν απαντησες στην ερωτηση μου (προς επιβεβαιωση οσων ειπες (οτι και στα PC δεν παιζουν ολα τα sb)))

Οταν απαφασισεις να απαντησεις, επι της ουσιας και οχι οπαδικα, εδω ειμαστε.

Eσυ απαντας οπαδικά , οχι εγω.Τα θεματα των media players τα εχω αναγνωρισει ολα.
Απεναντίας επιλέγεις την μεθοδο του στρουθοκαμηλισμού θεωροντας οτι αν πεις "και προσεχε τι θα πεις, μην ακουσω κανα warrior " δινεις συγχωροχάρτι στα προβληματα που αντιμετωπισες , για τον εναν λογο η τον αλλο.
Θεωρείς λογικο να ψαχτεις στο ιντερνετ για να βρεις πιθανες λυσεις (αν υπάρχουν) αλλα το να κανεις ενα πχ remux σε λιγοτερο χρόνο και να παιξεις μια χαρα την ταινια σου(σε οποιοδηποτε μεσο , htpc η media player) δειχνει να εiναι εκτος πλάνων σου.
Αυτο φυσικα ειναι επιλογή σου , και καλά κάνεις , αλλα το να τρολάρεις αλλου αφορίζοντας ουσιαστικά μηχανήματα που λυτρώνουν πολύ κόσμο ειναι παραλογο και εκτίθεσαι.

Θεωρώ πολύ σωστο εσυ που έχεις ενα εξαιρετικο setup να εισαι υπερ απαιτητικός , αλλα την τελειότητα που ψάχνεις δεν δείχνεις να την εχεις πετύχει πουθενά , εκτος ισως με την μοναδικη ορθη μεθοδο ,παιζοντας αυθεντικα δισκακια στο blu ray player σου.
Σου ξαναθυμιζω τις φορές που πατας pause/play σε ταινιες , το warrior (επιμενω, τι σημαινει οτι εκανα αυτο που ειπες ?Η αληθεια ειναι οτι δεν σου επαιξε καθολου σωστα και ο λογος δεν με ενδιαφέρει.Εσυ το παίζεις υπεράνω κλείνοντας τα ματια στα προβληματα σου) και αλλα θεματα που ειχες με οδηγους η οτι αλλο.Τοτε δεν σε πειραζαν και πολύ μαλιστα.Οπως αναφερεις παντως στο νημα του base 3d , αν κατι δεν σου παει καλα στο media player επιλέγεις αλλη ταινια.Δικαιωμα σου λοιπον να εισαι ολιγον μαζοχιστης στα htpc δείχνοντας υπομονή και ανέχεια αλλα οχι στα media players , αλλα μην μας τα πρηζεις τουλάχιστον.Καλύτερα να δωσεις τα media players σου και να απευθυνθείς στην htpc κατηγορια να λυσεις τα οποια προβλήματα σου.

Η αλήθεια είναι οτι ολες οι πηγες εχουν θεματα αυτη τη περίοδο ,κυρίως λογω κλειδωματων (seamless branching/ κλειδωματων / cinavia).
Οσο και να αντεχει ακόμα η παλιά έκδοση στο software player σου , δεν θα αργησει ιδιαιτερα ο καιρος που θα θελεις update για νεους τιτλους (λιγους η πολλους).
Αναγκαστικά λοιπόν θα πας σε mphc αν θες να μείνεις στο htpc (με οτι αυτο συνεπάγεται, μη ρωτήσεις τι και γινεις κουραστικός) , ή σε media player.
Αυτη τη στιγμη αυτο που λείπει ειναι οι 3d υποτιτλοι αν θες δικτυο απο sigma και η υποστηριξη δικτύου αν πας σε realtek.Τα seamless branching κτλ αφορουν ελάχιστους τίτλους και το ολο θεμα ξεπερνιεται με remux κλπ.
Εκτός αυτού , τα media players προσφέρουν και μια χαρακτηριστικη άνεση τυπου one click σε ταινιες/μουσική/φωτογραφίες την οποία εγω εκτιμώ , οπως και πολλά άλλα (covers/info ταινιων κτλ) .Δεν γουσταρω ουτε να βλέπω windows , ουτε πληκτρολόγια και ποντίκια.
Για να εχω αυτην την άνεση εγω (και πολλοι άλλοι) μπορω να θυσιασω μια προβληματικη ταινια και να την δω (αν χρειαστεί) σε remux ή στην απολύτως χειρότερη περίπτωση με "απλο" dts.Μην ξεχνιεσαι, σου εχουν συμβει και εσενα στο παρελθον.

Η κάθε πλατφόρμα λοιπον εχει τα υπερ και τα κατά , πήγαινε σε οποια θες.Απλα οποια και να διαλέξεις θα πρεπει να αντεχεις τις ιδιαιτερότητες της , οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται όλες με τον ίδιο τρόπο ή στον ίδιο χρόνο.

Last edited:
@ vader

Είπες:

Ολα το εχουν , και μερικοί τέτοιοι (seamless branching) τίτλοι δεν παίζουν καλα σε ολα τα pc bd players.Ειναι και αυτο μανούρα της εποχής.

Το θεωρώ ψευδές και σε ρωτάω αν έχεις στοιχεία:

Δεν παιζουν ''καλα'' στο PC;

Τι παει να πει αυτο;

Για πες εναν τιτλο με sb που δεν παιζει ''καλα'' στο TMT

Και αντί οιασδηποτε απάντησης επι του θέματος, ακολουθεί ενα παραλήρημα ανακριβων γενικοτητων για το pc μου, για τις επιλογές μου, προσωπικοί χαρακτηρισμοί και δεν ξέρω τι άλλο (μόνο ότι δεν την έχω μικρή δεν μας είπες).

Το ποιος εκτίθεται λοιπόν και κάνει σαν μωρό παιδί επειδή νοιώθει ότι του θιξαμε την κατηγορία, ειναι, για μένα, προφανές.

Λυπάμαι πραγματικά αν σε στενοχωρω αλλα θα εξακολουθώ να λέω και να υποστηριζω τη γνώμη μου, με επιχειρήματα και όχι με γενικότητες και με σκοπό, μεταξύ άλλων, τη αποφυγή της παραπληροφόρησης (τύπου "τα pc δεν παίζουν 23", "τα pc δεν παίζουν sb" κλπ).

Αν κατι τέτοιο νιώθεις ότι θίγει τις επιλογές σου, μπορείς, απόρροια της αδυναμίας παράθεσης τεχνικών επιχειρημάτων, να συνεχίσεις τις, παραπληροφοριακου χαρακτηρα, αναφορες σε επιλογες μου, τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Δεν με ενοχλεί γιατί απλούστατα σε ξέρω και γνωρίζω τις, μη κακές, προθέσεις σου (σε άλλη περίπτωση θα απέδιδα αλλου τα λεγόμενα σου)

ΥΓ Κατι τέτοιο όμως, εχε υπόψιν, μυρίζει μηλοπιτα.....

Εγώ το μηλόπιτα.....δεν το κατάλαβα ρε παιδιά!!
Την άλλη φορά που θα συγκεντωθούμε να έρθετε και να την φέρετε κι αυτήν για να παίξει interlaced με τα σαγόνια μου στα 23.976 παρακαλώ :D

@ vader

Είπες:

Το θεωρώ ψευδές και σε ρωτάω αν έχεις στοιχεία:

Και αντί οιασδηποτε απάντησης επι του θέματος, ακολουθεί ενα παραλήρημα ανακριβων γενικοτητων για το pc μου, για τις επιλογές μου, προσωπικοί χαρακτηρισμοί και δεν ξέρω τι άλλο (μόνο ότι δεν την έχω μικρή δεν μας είπες).

Το ποιος εκτίθεται λοιπόν και κάνει σαν μωρό παιδί επειδή νοιώθει ότι του θιξαμε την κατηγορία, ειναι, για μένα, προφανές.

Λυπάμαι πραγματικά αν σε στενοχωρω αλλα θα εξακολουθώ να λέω και να υποστηριζω τη γνώμη μου, με επιχειρήματα και όχι με γενικότητες και με σκοπό, μεταξύ άλλων, τη αποφυγή της παραπληροφόρησης (τύπου "τα pc δεν παίζουν 23", "τα pc δεν παίζουν sb" κλπ).

Αν κατι τέτοιο νιώθεις ότι θίγει τις επιλογές σου, μπορείς, απόρροια της αδυναμίας παράθεσης τεχνικών επιχειρημάτων, να συνεχίσεις τις, παραπληροφοριακου χαρακτηρα, αναφορες σε επιλογες μου, τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Δεν με ενοχλεί γιατί απλούστατα σε ξέρω και γνωρίζω τις, μη κακές, προθέσεις σου (σε άλλη περίπτωση θα απέδιδα αλλου τα λεγόμενα σου)

ΥΓ Κατι τέτοιο όμως, εχε υπόψιν, μυρίζει μηλοπιτα.....

Πάλι τα ιδια λες χωρις επιχειρηματα και παλι εσυ μιλας με γενικότητες σε αυτο το ποστ , οπως και στο προηγουμενο.Σε τι δεν σου απάντησα?Δειχνεις να μην καταλαβαινεις.Γνωμη μοιάζει να έχεις αλλα με επιλεκτικα επιχειρήματα.
Τους χαρακτηρισμούς μαλλον εσυ τους ξεκινησες πρωτος με τους οπαδισμους κλπ , την στιγμη που ουτε δευτερόλεπτο δεν σταματησα να γραφω για τις αδυναμίες της media player πλευράς.
Οπως σου είπα στο τελος, κανε οτι νομίζεις , απλα μην προσπαθεις να κοροιδευεις κοσμο, ποσο μάλλον οταν αυτος σε γνωριζει λίγο καλύτερα.

Last edited:
Δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε ακριβώς τώρα... Ούτε που ακριβώς υπάρχει η διαφωνία.
Τα Mp έχουν κάνει τεράστια βήματα προόδου, είναι τρομερά εύχρηστα και αρκετά φτηνά. Δεν έχουν φτάσει όμως σε επίπεδο PC, ακόμα τουλάχιστον.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα για μένα.

Σε τι δεν σου απάντησα?

Για παμε, για 3η και τελευταια φορα:

Ολα το εχουν , και μερικοί τέτοιοι (sb) τίτλοι δεν παίζουν καλα σε ολα τα pc bd players.Ειναι και αυτο μανούρα της εποχής.

Δεν παιζουν ''καλα'' στο PC;

Τι παει να πει αυτο;

Για πες εναν τιτλο με sb που δεν παιζει ''καλα'' στο TMT please.

Θα μας πεις λοιπον καποιους απο αυτους τους ''μερικους τιτλους'' ή θα συνεχισεις να πουλας τρέλα και σχολια του τυπου:

τρολάρεις

μην προσπαθεις να κοροιδευεις κοσμο

(btw μεχρι να απαντησεις στην αρχικη παραπανω ερωτηση, εισαι, προφανως, ο μονος που μπορει να κατηγορηθει οτι κανει κατι τετοιο).

μην μας τα πρηζεις τουλάχιστον.Καλύτερα να δωσεις τα media players σου και να απευθυνθείς στην htpc κατηγορια να λυσεις τα οποια προβλήματα σου.

Σχολια τα οποια φυσικα δεν τιμουν ιδιαιτερα τη θεση σου ως mod....ειδικα οταν δειχνεις οτι θεωρεις την κατηγορια τσιφλικι σου και μας ''καλεις'' να μη συμμετασχουμε (btw σου θυμιζει κατι; αυτα που κοροιδευες για μια αλλη ''γωνια'' του forum μηπως;.....)

Αλλα τωρα, θα μου πεις, τι λεω....ας κοιταξουμε καλυτερα το 1ο ποστ του θεματος που εσυ ανοιξες:

To all the biatches out there : The gloves are off , the knives are sharpened ,the guns are loaded and we are ready for f@ckin' WAR

και ας συνειδητοποιησουμε αν υπαρχει περιπτωση να μιλησουμε σοβαρα....

Εγω σταματω εδω καθε προσωπικη αλληεπιδραση μαζι σου (quote κλπ).

Σε παρακαλω θερμα το ιδιο να κανεις κι εσυ (γιατι μεχρι τωρα εχω κανει υπομονη και δεν εχω απαντησει σε προσωπικα σχολια και το ιδιο θελω να συνεχισω να κανω).

Καληνυχτες :)

Ειδικά αν κατάλαβες πως το τελευταίο quote είναι "σοβαρό" τότε δεν έχεις καταλάβει πολλα πράγματα.Ήταν η απάντηση στο http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/83402-HTPC-vs-Media-Players-Ο-πόλεμος-ξεκίνησε!! που είχε ανοιχτεί πιο πριν.Δεν περίμενα να το θυμάσαι, συγχωρείται.

Θαρρείς ότι θα ψάξω να σου βρω όλες τις ταινίες που δεν σου έπαιζαν στο htpc?Η αιτία σου ξαναλέω δεν με ενδιαφέρει.
Μπορει να ήταν απο κακό σου setup,απο κάποια κλειδώματα η παραξενιές του server σου, η απο κλειδωματα/παραξενιες ταινιων.Θυμίσου εσυ πόσες είδες με προβληματακια, δες θα στις πω εγω.Απλα ξέρω ότι ήμουν παρών (και κάποιοι άλλοι) σε αρκετές απο αυτές.Σε δικηγοριστικες απαντήσεις δεν θα μπλέξω.

Αν θες επίσης να μιλάς σοβαρά , μπορείς να απαντάς και εσυ σε ερωτήσεις άλλων και όχι να το παίζεις υπεράνω.Σου έχω κάνει διάφορες , για ξαναδιαβασε.Στα multi quotes δεν έχω χάρισμα και ήδη μου σπατάλας πολυ χρόνο.

Στα περί τσιφλικιου μπορούν να σου απαντήσουν άλλοι καλύτερα.Μπορω εύκολα να συνεχίσω να σε εκθετω και απο θέση user, no prob, μου εισαι αρκετα ευκολος στον χειρισμο.Αυτα που σου έγραψα πάντως πάλι γαργάρα τα έκανες.Κριτικαρεις τα mp και στα λίγα αρνητικά τους,χωρίς να έχεις αναφερθεί σε κομμάτια που πλεονεκτουν.Που λοιπόν λέω ότι τα mp είναι απόλυτα?

Το ότι μας πρήζεις είναι γεγονος (αναμενόμενο απο εμένα που σε γνωρίζω),αλλα αυτο που σου πρότεινα το εννοουσα χωρίς δόση ειρωνιας.
Αν σε χαλάνε τόσο τα μηχανακια αυτα και στο κάτω κάτω δεν σου κάνουν,μην ασχολείσαι μαζι τους.Κατσε στο htpc σου η σε ότι άλλο θες.Εξάλλου την άποψη σου / δυσαρέσκεια την έχεις εκφράσει αρκετές φορές.Τι θέλεις δηλαδή, να πείσεις και τους υπόλοιπους?

Εσυ ζητάς λογική htpc σε media players.Λυπάμαι δεν υπάρχει.Αν κάτι δεν θα παίζει καλα, θα πρέπει να περιμένεις να φτιαχτεί,αν το αντεχεις καλώς, αν όχι τότε δεν σου κάνουν.Αλλιως θα πρέπει να αναπαραγεις το remux.

Αυτα και πάλι,
Καλημέρα!

ΥΓ. Το roulis/koulis type of (non) conversation πρέπει να σταματησει.Οτι θες με τηλέφωνο (όχι με πμ για να μπορω να σε στολίσω :p ) απο Δευτέρα σε εργάσιμες ώρες :afro:

Last edited:
Συμφωνώ με τον Μπάμπη και θέλω να υπενθυμίσω ότι mps και htpcs προορίζονται μεν για την ίδια δουλειά, μπορούν και τα δύο να καταφέρουν πολλά από αυτά που ζητάμε, αλλά υπάρχουν περιορισμοί και απαιτούνται υποχωρήσεις και συμβιβασμοί αναλόγως τον χρήστη.
Έχω ξαναγράψει ότι οι δύο "μονομάχοι" προσπαθούν ο ένας να αντιγράψει τον άλλο... τα mps γίνονται ολοένα και πιο παραμετροποιήσιμα και δυνατά, ενώ τα htpc ολοένα και μικρότερα, λιγότερο ενεργοβόρα και αθόρυβα.

Θέματα όπως η εικόνα και η κίνηση, η παραμετροποίηση και οι συμβατότητες, ακόμα και οι ευκολία χρήσης και το καθόλου ευκαταφρόνητο οικονομικό κομμάτι της αναζήτησης αντιμετωπίζονται διαφορετικά απο τον καθένα μας. Εν τέλει είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι, κάτι που αποδεικνύεται εύκολα αν αναλογιστεί κανείς ότι η συντριπτική πλειοψηφία κατόχων htpc διαθέτει και ένα mp, ενώ είμαι σίγουρος ότι και όσοι έχουμε μόνο mp, σίγουρα αν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα θα δοκιμάζαμε την τύχη μας και με htpc.

Αναπόφευκτα βέβαια κάποια στιγμή κάτι νέο θα κυριαρχήσει και των δύο. thats life

Έχω ξαναγράψει ότι οι δύο "μονομάχοι" προσπαθούν ο ένας να αντιγράψει τον άλλο... τα mps γίνονται ολοένα και πιο παραμετροποιήσιμα και δυνατά, ενώ τα htpc ολοένα και μικρότερα, λιγότερο ενεργοβόρα και αθόρυβα.

Όλο το ζουμί της υπόθεσης είναι εδώ. Κάπου θα πλησιάσουν πολύ κοντά (εννοώ σαν σύλληψη και όχι σαν αναπαραγωγή), ωστόσο, ποτέ δεν θα γίνουν ευθεία γραμμή, διότι αν ναι, ένα από τα δύο θα πρέπει να αλλάξει όνομα.

Δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε ακριβώς τώρα... Ούτε που ακριβώς υπάρχει η διαφωνία.
Τα Mp έχουν κάνει τεράστια βήματα προόδου, είναι τρομερά εύχρηστα και αρκετά φτηνά. Δεν έχουν φτάσει όμως σε επίπεδο PC, ακόμα τουλάχιστον.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα για μένα.

+1 Ακριβως αυτο πιστευω και εγώ. Τα πισι μπορουν να παιξουν τα παντα, αλλα λόγω πολλων παραμέτρων (drivers, προγράμματα, windows) πολλα πραγματα μπορουν να πανε στραβά ανα πασα στιγμή οποτε χρειάζεται καθαρο setup και συντηρητική προσσεγγιση σε αναβαθμισης λογισμικού, ενώ το image ειναι εκ των ουκ άνευ..
Αν ομως σεταριστει σωστά "σκοτώνει", ειδικα με χρηση των νεων φιλτρων (madvr κλπ)
Απο την αλλη τα media players ειναι πιο plug n play αλλα εαν κατι δεν παίξει, χρειαζεται βοηθεια απο τους κατασκευαστες του.
Παντως να πω, πως σε επιπεδο interface δεν μου αρεσε ιδιαιτερα το dune. Μου φανηκε λιγο πρωτόγονο αλλα γουστα ειναι αυτα..

Το μέλλον μάλλον θα είναι τύπου dune max 3d
Media player κουτί με htpc hardware (μάλλον) αλλα με κλειστό λειτουργικό ,πχ xbmc χωρίς δυνατότητα παρέμβασης του χρήστη για λόγους σταθερότητας/ασφάλειας .

Last edited:

+1 Ακριβως αυτο πιστευω και εγώ. Τα πισι μπορουν να παιξουν τα παντα, αλλα λόγω πολλων παραμέτρων (drivers, προγράμματα, windows) πολλα πραγματα μπορουν να πανε στραβά ανα πασα στιγμή οποτε χρειάζεται καθαρο setup και συντηρητική προσσεγγιση σε αναβαθμισης λογισμικού, ενώ το image ειναι εκ των ουκ άνευ..
Αν ομως σεταριστει σωστά "σκοτώνει", ειδικα με χρηση των νεων φιλτρων (madvr κλπ)
Απο την αλλη τα media players ειναι πιο plug n play αλλα εαν κατι δεν παίξει, χρειαζεται βοηθεια απο τους κατασκευαστες του.

Και ένα παράδειγμα για τα πιο πάνω με bold, χτες που έβλεπα με το PC μου και το XBMC μου και τους τηλεχειρισμούς μου κλπ κλπ και ήμουν σε φάση πλήρους απόλαυσης με τα RAPTORS και τα VIPERS του BSG:B&C να σουλατσάρουν στο σαλόνι μου, τσουπ! πετάγεται παράθυρο "aida64 has found an update, continue?" και μου πετάει το XBMC στο background... lol. Το HTPC δεν θα πάψει να είναι KAI πισί...

κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα με το πιο πάνω ποστ, αλλά και με τα τελευταία, οι δύο κόσμοι συνυπάρχουν γιατί έχουν και οι δύο τα θετικά τους και τα αρνητικά τους, και αλληλοσυμπληρώνονται...