Media Players vs Htpc = Two worlds collide

Re: Απάντηση: Re: Media Players vs Htpc = Two worlds collide

Και ένα παράδειγμα για τα πιο πάνω με bold, χτες που έβλεπα με το PC μου και το XBMC μου και τους τηλεχειρισμούς μου κλπ κλπ και ήμουν σε φάση πλήρους απόλαυσης με τα RAPTORS και τα VIPERS του BSG:B&C να σουλατσάρουν στο σαλόνι μου, τσουπ! πετάγεται παράθυρο "aida64 has found an update, continue?" και μου πετάει το XBMC στο background... lol. Το HTPC δεν θα πάψει να είναι KAI πισί...

κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα με το πιο πάνω ποστ, αλλά και με τα τελευταία, οι δύο κόσμοι συνυπάρχουν γιατί έχουν και οι δύο τα θετικά τους και τα αρνητικά τους, και αλληλοσυμπληρώνονται...

Βέβαια όλα αυτά με ένα καλό προγραμματάκι..TuneUp Utilities π.χ. (το οποίο δεν λείπει από κανένα setup PC που έχω), όλα αυτά μηδενίζονται ε?
Μία μέρα ξεχασα να το ενεργοποιήσω κι εγώ και βρήκε η Java να μου πει ότι χρειάζομαι update εν ώρα ταινίας.......lol

Y.Γ. Επικροτώ το τελευταίο post του vadergr , καθώς είναι το ίδιο περίπου με αυτό που λέω τον τελευταίο χρόνο τώρα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Media Players vs Htpc = Two worlds collide

Μία μέρα ξεχασα να το ενεργοποιήσω κι εγώ και βρήκε η Java να μου πει ότι χρειάζομαι update εν ώρα ταινίας.......lol

Είμαι περίεργος να μάθω εσύ τι της είπες....δεν πιστεύω να την αποπήρες την καημένη??:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Media Players vs Htpc = Two worlds collide

Για να σουμαρουμε, τεχνικα:

Παρα τα οσα ειπωθηκαν απο mod της κατηγοριας παραπανω, δεν εχουμε ακόμα δειγμα ταινιας seamless branching που δεν παιζει σωστα σε ''full PC BD player''' (πχ TMT 5).

Παμε παρακατω:

Αν ομως σεταριστει σωστά "σκοτώνει", ειδικα με χρηση των νεων φιλτρων (madvr κλπ)

Δοκιμασες τελικά; Πως πάει;

Το μελλον σαφως και ειναι ενα μηχανακι (mp or htpc) με κελυφος τυπου mymovies or xbmc (για ευκολια χειρισμου και σταθεροτητα).

Προς τα εκει προσεβλεπα με την αγορα των Dune.

Αλλα οταν βλεπω οτι δεν μπορουν ακομα να παιξουν καν σωστα, εχουν ακόμη πανω απο το 50% του δρομου να διανυσουν. Ας παιξουν πρωτα και το κελυφος ας ερθει μετα.

Αυτου του τυπου η λυση παντως απαιτει μεγαλη επενδυση αλλα και δυνατοτητες σε αυτον που θα προσπαθησει να την υλοποιησει και προς το παρον δεν βλεπω καποιον παικτη, απ ολα τα στρατοπεδα, να κινειται προς τα εκει με αξιωσεις (η Dune ισως να το παει προς τα εκεί αλλά τα players της δεν παιζουν ακόμα, η PC εχει κανει το βημα (με καλυτερο hardware) αλλα το player σαν player ειναι ακομα πιο δραμα, στο PC υπαρχει το MyMovies που παιζει μεν αλλα με δεδομενη την ''ασταθεια'' των HTPC, δεν ειναι ''λυση κουτι''').

Ειμαστε πλεον μπροστα στα 4Κ, σε 1-2 χρονια θα ειναι εδω πλεον και πρακτικα και εμεις ακομα παλευουμε να στρωσουμε την προηγουμενη γενια (BD).

Last edited:
Tην προηγουμενη γεννια μια χαρα την εχουμε στρωμενη (bd) στην προσφατη κολλαμε λιγο (3d) και αυτο λογο cinavia.
To 50% πως προκυπτει?

ΥΓ.Κανε μια αναζητηση στο google για αυτο που ψαχνεις ...

Αν κατανοεις στοιχειωδη τεχνικα πραγματα, ξερεις οτι το cinavia ειναι ασχετο με τα κολληματα στην εικονα και τους 2D subs.

50% να παιζει - 50% να εχει ''κελυφος''

ΥΓ Αναζητησεις κανει αυτος που ψαχνει αποδειξεις για έναν ισχυρισμο του. Αποδειξεις btw οτι παιζουν τα παντα δεν ειναι δυνατον να υφιστανται (ειναι σαν να ψαχνεις αποδειξεις για το οτι ο γαιδαρος δεν πεταει). Αποδειξεις οτι κατι δεν παιζει (οπως ισχυριστηκε mod ανωτερω) ειναι προς αναζητηση.

Last edited:
Σου είπα να το Google αρεις. Δεν σου έκανα πλάκα.
Με μια ματιά βρήκα θέματα για το ext. Avatar, taken 2.
Ελπίζω παρομοίως να μην θες να δοκιμάσω όλους τους τίτλους.
Επίσης δεν χρειάζεται να το περιορίζεις μόνο στο seamless branching.
Ο περιορισμός του cinavia σε συνδοιασμο με το seamless branching έφερε στο προσκήνιο θέματα που σχετίζονται με την σωστή ανάλυση του stream της ταινίας. Όταν μπορούσες να είσαι correct απλά με την αναπαραγωγή μέσω full blu Ray menus., δεν ασχολιοσουν με τέτοια θέματα.

Ps. Tmt 5 and seamless branching, Google it, we are Page 1! :p

Last edited:
Με μια ματιά βρήκα θέματα για το ext. Avatar, taken 2.
Ελπίζω παρομοίως να μην θες να δοκιμάσω όλους τους τίτλους.
Και οι 2 ταινίες που ανέφερες παίζουν άψογα στο TMT 5 (τις έχω δει, δεν τις εχω ''googlάρει μια ματιά'').

(Να σου πω, δεν το σταματάς καλύτερα; Έχει ξεφτυλιστεί το θέμα. Βρε αλλον τρόπο να με εκθέσεις (μιας και όπως δήλωσες, αυτός ειναι ο σκοπός σου))

Δεν ειπα οτι ειναι σκοπος μου, ειπα οτι μπορω να σε εκθετω ανετα, μου εισαι ευκολος ... :p
Μπες στα φορουμ της ΤΜΤ και δες αν κατα καιρους υπήρχαν προβληματα.Θα βρεις.Οπως και αν googl-αρεις αυτο που σου εδωσα.Εψαξες και δεν βρηκες?
Ειναι πολυ λογικο να εμφανιζονται θεματα με το seamless branching , οπως λογικο ειναι μελλοντικες αναβαθμισεις του λογισμικου να λυνουν πιθανά θεματακια σε διαφορους τιτλους.Το πιο συχνο ειναι σπασιματακι/βηχας εκει που αλλαζει το αρχειο του stream.
Οπως σου ειπα και πριν το θεμα ειναι τι θα γινει αργοτερα οταν δεν θα παιζουν τιτλοι και θα απαιτουν νεα αναβαθμιση λογισμικου που θα φοραει cinavia.
Αν θες, βρες και γιατι το warrior επαιζε στα media players χωρις κανενα fix ...

Ληξε το εδω σε παρακαλώ, εχει καταντησει βαρετό.... , την καλημέρα μου

Ο καλύτερος media player αυτη την στιγμη ;

Για 3d (με bug την εμφανιση των υποτιτλων σε 2d) μάλλον το base 3d.
Καλυτερο hardware εχει το popcorn A400 αλλα δεν παιζει τοσο καλά , και καλο value for money εχει αυτη τη στιγμη το med6003D με το οποιο θα παιζεις 3d ταινίες μονο απο usb δισκους καθως απο δικτυο δεν τραβαει καλά και θα έχεις σπασίματα.

Αν δεν σε ενδιαφέρει το 3D, τα dune της προηγουμενης γεννιάς H1/B1/D1/Duo/MAX παιζει εξαιρετικα καλά τα πάντα και απο παντού (μαζι με τα blu ray menu)

Στα γενικόλογα σχόλια έχω σταματήσει να σου απαντώ.

Στις τεχνικές ανακρίβειες (το πα οσο πιο ευγενικά μπορούσα) δεν θα σταματήσω. Γιατί θεωρώ ότι τα forums είναι κατά βάση πηγή γνώσης και η παραπληροφόρηση ειναι το χειρότερο.

Ξαναλέω λοιπόν ότι οι εν λόγω 2 ταινίες, οι μόνες που ανέφερες ως απόδειξη των ισχυρισμών σου ότι στα pc bd players υπάρχουν προβληματα με sb, παίζουν άψογα (χωρίς σπασιματάκια / βήχες κλπ) στο TMT 5.

Αν δεν με πιστεύεις, την 1η την έχουμε δει παρέα με Δημήτρη και Τάκη (προ ετών - με πανάρχαια έκδοση TMT) τη δε 2η την έχει δει σίγουρα και ο Τάκης πρόσφατα. Αν πάλι προτιμάς το Google και αυτά που γράφει (τα οποία αλήθεια ποια είναι; δεν μας ανέφερες τπτ ακόμη), keep googling.

Για το Warrior (οπως ειπα από το 1ο post δεν ειχε θεμα sb αλλα κλειδώματος) κτλπ τα παμε 1000 φορες, δεν θα κάτσω να επαλαμβάνω τα ιδια και τα ιδια.

Και ένα παράδειγμα για τα πιο πάνω με bold, χτες που έβλεπα με το PC μου και το XBMC μου και τους τηλεχειρισμούς μου κλπ κλπ και ήμουν σε φάση πλήρους απόλαυσης με τα RAPTORS και τα VIPERS του BSG:B&C να σουλατσάρουν στο σαλόνι μου, τσουπ! πετάγεται παράθυρο "aida64 has found an update, continue?" και μου πετάει το XBMC στο background... lol. Το HTPC δεν θα πάψει να είναι KAI πισί...

κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα με το πιο πάνω ποστ, αλλά και με τα τελευταία, οι δύο κόσμοι συνυπάρχουν γιατί έχουν και οι δύο τα θετικά τους και τα αρνητικά τους, και αλληλοσυμπληρώνονται...

Βέβαια όλα αυτά με ένα καλό προγραμματάκι..TuneUp Utilities π.χ. (το οποίο δεν λείπει από κανένα setup PC που έχω), όλα αυτά μηδενίζονται ε?

Y.Γ. Επικροτώ το τελευταίο post του vadergr , καθώς είναι το ίδιο περίπου με αυτό που λέω τον τελευταίο χρόνο τώρα...

Αντιθετως ομως, αμα μας πεταξει τετοιο μηνυμα η τηλεοραση οτι θελει update, ψιλογουσταρουμε κιολας εεε? -bye-

Αντιθετως ομως, αμα μας πεταξει τετοιο μηνυμα η τηλεοραση οτι θελει update, ψιλογουσταρουμε κιολας εεε? -bye-

εμένα ποτέ δεν εμφανίστηκε τέτοιο μήνυμα...

(ίσως γιατί είναι εκτός δικτύου?:flipout:)

:ernaehrung004:

το med παίζει μια χαρά από δίκτυο (2d ή 3d), για καλύτερη απόδοση στο NFS. οι υπότιτλοι είναι 3d ήδη.

Απάντηση: Re: Media Players vs Htpc = Two worlds collide

Για 3d (με bug την εμφανιση των υποτιτλων σε 2d) μάλλον το base 3d.
Καλυτερο hardware εχει το popcorn A400 αλλα δεν παιζει τοσο καλά , και καλο value for money εχει αυτη τη στιγμη το med6003D με το οποιο θα παιζεις 3d ταινίες μονο απο usb δισκους καθως απο δικτυο δεν τραβαει καλά και θα έχεις σπασίματα.

Αν δεν σε ενδιαφέρει το 3D, τα dune της προηγουμενης γεννιάς H1/B1/D1/Duo/MAX παιζει εξαιρετικα καλά τα πάντα και απο παντού (μαζι με τα blu ray menu)

Τελικα το dune δεν εχει θεμα με lipsync ?

εμένα ποτέ δεν εμφανίστηκε τέτοιο μήνυμα...

(ίσως γιατί είναι εκτός δικτύου?:flipout:)

:ernaehrung004:

Ειδες Νικο? Οπως μας βολευει. Μας πειραζει που ξεχασαμε να απενεργοποιησουμε τα αυτοματα update στα pc, αλλα στη τηλεοραση δε μας πειραζει καθολου :grinning-smiley-043

Αυτα τα κουναβια που τα αναφερετε συνεχεια, γιατι ειστε τοσο σιγουροι οτι δεν θα τα φροντισει κι αυτη η κυρια σλαισοφτ οπως τα υπολοιπα?

Απάντηση: Re: Media Players vs Htpc = Two worlds collide

Τελικα το dune δεν εχει θεμα με lipsync ?

Έχει, πως δεν έχει. Αλλά όχι από ISO. Από όσο τέσταρα.
Το θέμα είναι με τις ματρόσκες. Τώρα κάποιοι θα πουν ότι δεν έχουν. Αλλά άμα τους πεις κάνε ένα κόπο και βάλε -0.22 στο audio delay μάλλον φοβούνται να το κάνουν :p

Είναι σαν τα 24hz και 23,976 ένα πράμα. :flipout:

Εμ αυτά είναι... τα έχετε γράψειπολλοί και θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, αλλά τελικά οι περισσότεροι είναι του ψαχουλέματος.
Αυτό έχει κάποιο κόστος.

Βασικά αυτός που λες Χρήστο: "Όπως μας βολεύει"... για παράδειγμα εγώ δεν χρησιμοποιώ καν δίκτυο (home ή world).
Eδώ αλλάζω ακόμα CD και ΒD πέρα δώθε, εκεί θα κολλήσουμε σε βάλε βγάλε τους δίσκους σε docking? :flipout:

Γενικά όσες πιο πολλοί οι παράμετροι τόσο μακρινότερος ο στόχος της απροβλημάτιστης αναπαραγωγής. (χωρίς imo αυτό)

Re: Απάντηση: Media Players vs Htpc = Two worlds collide

Αυτα τα κουναβια που τα αναφερετε συνεχεια, γιατι ειστε τοσο σιγουροι οτι δεν θα τα φροντισει κι αυτη η κυρια σλαισοφτ οπως τα υπολοιπα?
Σιγουρο δεν ειναι τπτ αλλα μεχρι σημερα ακόμα και η Slysoft έχει δηλωσει ανοικτα αδυναμία.

Εχει πει ξεκάθαρα ότι κανένα από τα υφισταμενα ή ηδη ανακοινωμένα προς κυκλοφορια προιόντα της δεν θα αντιμετωπισουν το Cinavia.

Εχει δειξει μαλιστα ''αλλο δρομο'': Το δικό της player (που φυσικά δεν θα παιζει menu κλπ οπότε δεν μιλαμε για κανενα σπασιμο αλλά απλώς για workaround - οπου παιζουν και αλλες υφισταμενες λυσεις / Players).

Γενικα φαινονται πολυ χλωμα τα πραγματα στο εν λόγω θεμα.