Medium thrower flashlights.

Re: (Tactical?) medium Thrower...

συγνωμη διαβασες τον τιτλο? Tactical Λεει

Φίλε kospap συγνώμη αλλά εγώ αμφιβάλω αν όλοι που ασχολούνται σε αυτό το forum με τους φακούς είναι αστυνομικοί, commandos και ΟΥΚ-άδες.
Tactical όντως σημαίνει κάποιες διευκολύνσεις σε χρήση με ελάχιστη δυσκολία στα δύσκολα και κάποιες αντοχές στις συνθήκες.
Και όπως ανέφερα σε φίλο εδώ στο φορουμ σχετικά με το θέμα:

" Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για φακό, όχι καραμπίνα. Τον περισσότερο καιρό θα βρίσκεται σε κανα συρτάρι η ντουλάπι αυτοκινήτου. Οταν όμως τον χρησιμοποιώ θέλω κάτι απλό και δυνατό. Δεν με ενδιαφέρει να βλέπω τον φακό μου να γράφει ένα κύκλο στα 200 μέτρα αλλά να έχει ένα αξιοπρεπές πεδίο ανοίγματος και κοντά. Δεν με ενδιαφέρει επίσης το να είναι φτιαγμένος από ειδικά υλικά ώστε να μην γλυστρά στις λάσπες και τα λάδια. Αν είναι αδερφέ να μας ρίξουν σε καμμιά δεξαμενή με τέτοιες συνθήκες ο φακός μας έλλειπε!! (μην γελάς το αναφέρουν σαν αβαντάζ κάτι τέτοιο...) Επίσης δεν σκοπεύω να τον πυροβολήσω η να τον πατώ με τα λάστιχα του αυτοκινήτου"

Επιμένω λοιπόν στο "νέο χόμπυ" και δικαιολογώ την άγνοιά μου.

Απάντηση: (Tactical?) medium Thrower...

Ωραία - σας άκουσα (διάβασα)
Διάβασα και μερικά reviews, ειδικά αυτά με αριθμούς (Selfbuilt/CPF) και είδα οτι ο TD15x έχει 14750 lux/1m (Peak throw), με κάτοπτρο 38mm, κοντά στα 700 lumens (με 2 Χ 18650, με 1 είναι κοντά στα 500lumens) και τον παρήγγειλα (κρατήθηκα να πάρω τον Armytek στην επόμενη version, που φαντάζομαι θα βγει σύντομα...)

Για να διευκολύνω και τυχόν άλλους, τον παρήγγειλα από ebay (hkequipment) με Best offer στα $89 (με ταχυδρ.), και ένα extra tube στα $6.
Τον συγκεκριμένο πωλητή τον προτίμησα γιατί έχω πάρει 5-6 φορές, και μου έχει κάνει και ΑΜΕΣΟ refund σε μια απώλεια ταχυδρομείου (εξάλλου, οι ασιατες βάζουν πιο εύκολα χαμηλή αξία, κάτι που δύσκολα θα κάνουν τα αμερικάνικα μαγαζιά που έχουν τον φακό επίσης κοντά στα $100)
ειναι 5 δολλαρια φθηνοτερα απο το σαιτ τους ( 100 δολλαρια με Battery extender x1 )

ασοτ...διαβασες την δοκιμη του sεlfbuilt? για τον XML? λεει οτι στη μεσαια σκαλα εχει τριπλασια διαρκεια απο την εκδοση με το XPG για το ιδιο φως....
τοαποδιδει στην καλητερη φυση του LED, στο ρευμα που παιρνει κτλ

gekat2..

πρωτον δεν εβαλα εγω τον τιτλο...προσαρμοστηκα σε αυτο που διαβασα...

επισης...μπορεις να μην γραφουν αλλα υπαρχει κοσμος που μας διαβαζει

Και οπως πανε τα πραγματα - και αν δεν υπηρχε κριση- στο μελλον θα εχουμε σιγουρα περισσοτερο ενδιαφερον....επειδη ξερω τα πραγματα απο μεσα σε ενα βαθμο οι εξελιξεις θα πιεσουν την ελληνικη κοινοτητα των airsofters, tacticool και πραγματικων επαγγλεματιων να προσαρμοστουν και να αρχισουν να την ψαχνουν περισσοτερο.

συνεχεια...Παντελη και ASOt δεν αλλαζετε το θεμα στην επικεφαλιδα?

εργοτελη θα ηθελα τι γνωμη σου για αυτο που εγραψα παραπανω. τριπλασιο? μηπως ειναι υπερβολικο...???
http://i243.photobucket.com/albums/ff97/selfbuilt/2011/TD15X-1x2xRuntime.gif

ASOt & εργοτελη...με την πρωτη ευκαιρια μπορειτε να μετρησετε τι ρευμα τραβαει στο tailcap στα διαφορα Modes?

ASOt ξεχασα να προσθεω οτι με το XML θα εχεις και πολυ spill που μαλλον θα σου ειναι καλο...επισης τι/ποσους extenders παρηγγειλες? αν δεν κανω ερχεται με ενα αποτε δεν μπορεις να δουλεψεις 2χ18650

Απάντηση: (Tactical?) medium Thrower...

OK για το medium thrower στον τίτλο

Οταν παραλάβω, θα μετρήσω ρεύματα και θα ενημερώσω!

Ξέρω οτι θα εχει αρκετο spill, ήταν χαρακτηριστικό που ήθελα!

Εχει + 1 extender στην συσκευασία (ωστε να γίνεται 3 Χ 123), παρήγγειλα ακόμη ένα ωστε να γίνεται 4 Χ 123 ή 2 Χ 18650.

By the way, o GoingGear ανέβασε ενα βιντεο με σύγκριση των Maelstrom G5 and X7, εκει φάινεται πολύ έντονα το non throw του νέου σε σχέση με τον παλιο (και είναι και πολλά τα $155)

Τελικό κόστος (με ικανότητα 2 Χ 18650) στα $96 (με έξοδα αποστολής), με 1,40 που είναι σήμερα η αντιστοιχά /$, άριστα!

Last edited:

ωραιος....περιμενουμε οχι εντυπωσεις αλλα επιχειρησιακες φωτο!

σχετικα με τον Χ7 απογοητευτηκα.....αλλα περι ορεξεως....

Last edited:
Μόλις παρέλαβα τον Lumintop TD15x με 2 battery extensions.
Δυστυχώς δεν έχω μπαταρίες 18650 οπότε θα πρέπει να μπώ στο ψάξιμο για αγορά.
Πρώτες εντυπώσεις: Καλή κατασκευή, σωστό spill χωρίς υπερβολές, και καλό throw (σε γκαράζ 60-70 μέτρα προς το παρόν).
Μέγα απογοήτευση: δεν έχει strobe! Προφανώς έπρεπε να το είχα επιλέξει στην παραγγελία από sbflashlights.

ναι, για όσους το χρειάζονται είναι κακό. Ωστόσο το ότι είναι forward clicky μπορείς να κάνεις σινιάλο με ελαφριά συνεχόμενα πατήματα.

Μέγα απογοήτευση: δεν έχει strobe! Προφανώς έπρεπε να το είχα επιλέξει στην παραγγελία από sbflashlights.

χονδρη δουελια...αλλα μηπως μπορουν να στο αλλαξουν?

χονδρη δουελια...αλλα μηπως μπορουν να στο αλλαξουν?

Αν και είπαν πως θέλουν να βοηθήσουν δεν το βλέπω.
Οντως δεν μου πολυχρειάζεται το strobe αλλά πάντα ψυχολογικά αν λείπει κάτι...ενοχλεί.
Από throw τώρα, είναι λίγο περιορισμένο. Τον δουλεύω με δύο CR123 και προφανώς δεν παίρνω το max. Αν ψάχνετε απόλυτη στόχευση, forget it.
Επίσης θα ήθελα ένα low λίγο πιό low.
BTW ένας mini Peli light που εχω για επείγοντα είναι καμμιά 20αριά φορές πιό ασθενής από το low του TD15x

κοιτα αυτο το λυνεις ευκολα!

δεν πιστευω να μη κουβαλας και τον EdC σου?

ενας ειναι κανενας, δυο ειναι κανενας, 500 κατι ειναι!

Αν και άλλο προγραμμα είχα (να βάλω εδώ ένα mini review του TD-15x) αλλαξαν τα σχέδια...
Ο ΗΚequipment μου έστειλε μια συσκευασια XM-L με περιεχόμενο έναν ΑΠΛΟ TD-15 (στον κορμό γράφει TD-15 και βλέπω το R5 μέσα)!!!!
Ευτυχώς που υπάρχει η κάλυψη του ebay & paypal, αλλιως...
Θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις!

O HKequipment τελικά μου ειπε οtι όλη η παρτίδα του με XM-L ήταν τελικά με περιεχόμενο R5!!!
Μου έκανε μερική επιστροφή χρημάτων, αφήνοντας μου τον TD-15 στην κανονική του τιμή...
Μου έμεινε ο xm-l απωθημένο, γι' αυτό και έβγαλα τον TD-15 σε αγγελία προς πώληση, σε τιμή κόστους...
Ελπίζω προσεχώς να πάρω έναν TD-15X και να κάνω review!

Ναι, ειναι και αυτή μια σκέψη αλλα δεν μου αρέσει το "σουλούπι" του BC40 (ασε που είναι και 23 εκατοστά!)

Re: Απάντηση: Medium thrower flashlights.

O HKequipment τελικά μου ειπε οtι όλη η παρτίδα του με XM-L ήταν τελικά με περιεχόμενο R5!!!
Μου έκανε μερική επιστροφή χρημάτων, αφήνοντας μου τον TD-15 στην κανονική του τιμή...
Μου έμεινε ο xm-l απωθημένο, γι' αυτό και έβγαλα τον TD-15 σε αγγελία προς πώληση, σε τιμή κόστους...
Ελπίζω προσεχώς να πάρω έναν TD-15X και να κάνω review!

Δηλαδή στο κουτί έγραφε XML αλλά δεν ήταν?