Μεγάλη Οθόνη και Ίλιγγος

δίκιο έχει το παιδί εγώ έχω 46αρα από 3.6-4 μέτρα απόσταση από τήν οθόνη,αμα τήν έβαζα σε αλλο μέρος ,θά έπαιρνα μεγαλήτερη
ειναι σέ γωνία βλέπεις. δέν θά τό μετανιώσης

attachment.php

....απόσταση 2,90....

....αριστερά η παλιά 42άρα (αντικαταστάθηκε από 46άρα)...

....δεξιά 104"....

....no comments....

Last edited:
όσοι έχουν τέτοια προβλήματα με μεγάλες οθόνες προφανώς πάσχουν απο κάποιου είδους motion sickness.

Στην περίπτωση της οθόνης, ο ίλιγγος προέρχεται από αντίδραση του εγκεφάλου ο οποίος δέχεται οπτικά ερεθίσματα κίνησης αλλά τίποτα από τον λαβύρινθο.

Το σίγουρο τεστ είναι πρώτες σειρές στα village ;)

Re: Απάντηση: Μεγάλη Οθόνη και Ίλιγγος

attachment.php

....απόσταση 2,90....

....αριστερά η παλιά 42άρα (αντικαταστάθηκε από 46άρα)...

....δεξιά 104"....

....no comments....
και εκεί που κατέληξα για 37αρα είδα αυτό και προβληματίστηκα!!!
Ποιος projector είναι φαίνεται ωραία η εικόνα?

Μόλις πούλησα μια 32αρα Lcd που είχα στο playroom και ετοιμαζόμουν να πάρω μια 42αρα Plasma!Η απόσταση θέασης είναι από 2-2,5 μέτρα.Χτες όμως που ήρθε ένα φιλικό ζευγάρι στο σπίτι μας με έβαλε σε σκέψεις λέγοντας μου ότι είναι μικρή η απόσταση και ο πατέρας του που πήρε μια 32αρα θα την δώσει γιατί τον πιάνει ΙΛΙΓΓΟΣ επειδή είναι μεγάλη η οθόνη και μικρή η απόσταση 2 μέτρα!!!Επίσης πολλά άτομα μου είπε έχουν ζαλάδες από μεγάλες οθόνες σε μικρή απόσταση!Και η γυναίκα μου υποστηρίζει ότι είναι κοντά για 42αρα!
Τι να κάνω τι προτείνεται?
Να πάρω πάλι 32 ή 37?Είχα την Samsung Le32r86b.
Στο σαλόνι έχω την Panasonic px4280e σχεδόν στα 3 μέτρα και είμαι γενικά πολύ ευχαριστημένος από την τηλεόραση!Ούτε μεγάλη ούτε μικρή τη βρίσκω όσοι έρχονται την βρίσκουν μεγάλη αλλά είναι θέμα συνήθειας πιστεύω,αν και όταν πηγαίνω στα 4 μέτρα νοιώθω ότι απολαμβάνω καλύτερα!!
Σκεφτόμουν για την panasonic p42s10 η οποία είναι σε έλλειψη παντού αλλά όπως προείπα έχω προβληματιστει με τις ίντσες!!!

Φίλε, επειδή έχω περάσει ώρες σε αυτό το φόρουμ τελευταία συμβουλεύοντας να μην κάνει κάποιος το λάθος και αγοράσει κάτι κάτω από 42'' το υπενθυμίζω και σε σένα.
Καλό θα ήταν επίσης, αν είναι πολύ δικοί σου άνθρωποι αυτοί που ζαλίζονται, να ανησυχήσουν λίγο για την υγεία τους, εκτός και αν τους κερνάς δυνατά ποτά, σίγουρα πάντως δεν φταίει το μέγεθος της τηλεόρασης. Κουραστική μπορεί να γίνει μια τηλεόραση όταν είναι πολύ μικρή γιατί εγκέφαλος-μάτια έχουν μεγαλύτερη κόπωση να διακρίνουν λεπτομέρειες, αυτός είναι ο λόγος που σε δυσαρεστεί να παίζεις παιχνίδια σε μικρή οθόνη.

Υ.Γ. Τις κυράδες σας που έχουν αντιρρήσεις, πάρτε τες με το καλό, κάντε τους κανά κοπλιμέντο, κανά δωράκι "παράλληλη αγορά", στη χειρότερη δείτε μαζί τους με βλέμμα όοοολο ενδιαφέρον και μάτια βουρκωμένα όταν υποφέρει η πρωταγωνίστρια 2-3 γλυκανάλατες ταινιούλες και θα στρώσει η κατάσταση...

ολα θελουν τον τροπο τους φυσικα , αν δεν περιωρησουμε την παντοφλα
δουλια δεν γυνετε,ξερεις τη μουρμουρα ειχα μεχρι να τη ψυσω ,ευτιχως που
εβαλε το χερακι της και η κορη (μπορεινα τρωγα κανα πιατο στο κεφαλη)

τωρα δεν ξεκολανε απο μπροστα

Το αποφάσισα πάω για 37αρα στην έσχατη για 40αρα αλλά τίποτα δεν έχω βρει να με καλύπτει πλήρως!!!
Θέλω full hd με 100hz και να μην έχει πολύ lag γιατί θα έχει χρήση με χβοχ!!!
Είπα για την β650 αλλά διαβάζω για lag στα παιχνίδια!!!

τα 100hz δεν έχουν σχέση με το lag.

για το lag θα πρέπει να συμβουλευτείς τις μετρήσεις σε gaming mode που δινουν τα reviews.

Φίλε πάρε όσο πιο μεγάλη ίντσα μπορείς, αρκεί να αντέχει η τσέπη σου!Εγώ έχω στο σαλόνι 52αρα σε 3.30 και στην κρεβατοκάμμαρα σε 2.60 42αρα.Τις απολαμβάνω και τις 2, απλά σκέφτομαι μήπως να αλλάξω σε 55" & 46"?Οσο για το έταιρον ήμισυ,μην την ψάχνεις!!!! Μετά από 1-2 μήνες θα σου πει γιατί δεν πήρες μεγαλύτερη. Στην αρχή θα σου γκρινιάζει βέβαια...