Μεγάλη Οθόνη και Ίλιγγος

Κυταξτε παιδια, εκτος απο τον παραγοντα αποσταση-μεγεθος οθονης ειναι και τι μαρκα TV θα παρεις.

Ας πουμε οταν ειχα για μια εβδομαδα την 40αρα Sony w5500 ειδα οτι θα μπορουσε στα 3 μετρα να ητανε ανετα και 46αρα γιατι η εικονα της ητανε ιδιαιτερα βελουδινη και με λεπτομερεια.

Με την Samsung 650 ομως, ειδα οτι οι 40 ιντσες στα 3 μετρα ειναι οριακες
γιατι η ΤV εχει και το blurring της αλλα εχει και οξυτερα περιγραμματα με αποτελεσμα να αποκαλυπτει ατελειες της μεταδοσης σε στανταρ definition.

Αρα οσο καλυτερη (και ακριβότερη?) TV τοσο μεγαλυτερη οθονη. ΙΜΗΟ.

Νομίζω το θέμα με τις ίντσες τέλος δεν έχει κάπου.Και 55" να πάρει κάποιος στα 3,5 μέτρα σε λίγο καιρό θα την έχει συνηθίσει και θα θέλει να πάρει προβολέα...Οπότε ας κοιτάζουμε μερικές φορές τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε ώστε να μην πετάμε τα λεφτά μας έτσι..:FSGSFGS4:

Σωστά όλα αυτά που λέτε αλλά από τα 2 μέτρα τα μάτια σας βλέπουν όλη την οθόνη στις 42-46 ίντσες?
Μόνο οι κότες έχουν τέτοιο οπτικό πεδίο!!!

Πολύ ωραιο γέλασα ,,,,

Το θέμα ειναι μάλλον υποκειμενικό, αλλος μπορει να ζαλίζεται και αλλος να την βρίσκει.

Βεβαια εχει σημασία και το τί προβάλεται περισσότερο στην τηλεόραση εαν πχ ειναι TV aerial Channel τότε μάλλον μια CRT ειναι πιο ξεκούραστη στο μάτι "ΜΟΥ". Εαν ειναι Blue Ray μια 50" Plasma ειναι οτι καλύτερο.

Στην αρχή εβαλα κάτω τι υπάρχει στην αγορα για να αγοράσω μια TV, απο τις 37" εφτασα στις 47" και μια 50" ( παραπάνω δεν χωράει στον τοίχο μου - 126cm MAX ) μου χαμογέλασε. Διαβασα αρκετά στο φόρουμ, συμμετέχω στο φόρουμ, οπότε ΟΚ λέω αυτό που μου ταιριάζει ειναι μια 47" HD.

Μπαίνω σε κάποιο μαγαζί με τις 100 οθόνες να παίζουν ολες μαζί για να ζαλίζεσαι και να σε εχουν του "χεριού" τους, και "απογοητεύομαι" απο την ποιότητα τους κατα 95%. Μου φαινόταν θολές, ρωτάω λοιπόν ποια ειναι η πηγή του σήματος και εαν φταίει οτι "μοιράζεται" το σήμα σε τόσες TV.

Η πηγή ηταν ενα DVD-5 και δεν ειχε κανένα πρόβλημα συμφωνα με τον πωλητή. Η Παλιά μου CRT που εχει παίξει 40000 με 45000 ωρες εχει αφάνταστα καλύτερη εικόνα.

Ελα που εγω θα βλέπω TV aerial Channel και DVD-5 , DVD-9 κατα 90%. Ο Πωλητής μου λεει οτι η απόσταση θέασης 3 μέτρα ειναι πολύ μικρή για 47" ουτε καν για 42" για 37" το πολύ 40" με βλέπω.

Θα εμπιστευθω στο τέλος μου φαίνεται τα μάτια μου και τα μάτια των παιδιών μου.

Δηλαδή να μην πέσω κάτω από τις 42 που πήγαινα αρχικά?
πάντως παίζοντας xbox 360 η 32αρα μου φαινόταν μικρή!

Τί σήμα σου βγάζει ομως το XBOX360 ( Εχω και εγω και ξέρω ) , καμμία σχέση.

Οταν εχει το XBOX τότε ΝΑΙ θέλεις μια μεγάλη 50".....

Εχω πολλές ταινίες ( 1000 περίπου σε DVD-5 ), backup σε σκληρούς δίσκους....

ΠΧ πόσα παιδικά εχουν βγεί σε Blue Ray;;;;

Μπαίνω σε κάποιο μαγαζί με τις 100 οθόνες να παίζουν ολες μαζί για να ζαλίζεσαι και να σε εχουν του "χεριού" τους, και "απογοητεύομαι" απο την ποιότητα τους κατα 95%. Μου φαινόταν θολές, ρωτάω λοιπόν ποια ειναι η πηγή του σήματος και εαν φταίει οτι "μοιράζεται" το σήμα σε τόσες TV.

Η πηγή ηταν ενα DVD-5 και δεν ειχε κανένα πρόβλημα συμφωνα με τον πωλητή. Η Παλιά μου CRT που εχει παίξει 40000 με 45000 ωρες εχει αφάνταστα καλύτερη εικόνα.

Ένα κινέζικο DVD-Player συνδεδεμένο με διακλαδωμένο composite και παίζοντας ένα δισκάκι της κακιάς ώρας, δεν έχει καμμία μα καμμία σχέση με αυτό που θα δεις σπίτι σου από ένα αυθεντικό DVD από Player συνδεδεμένο με RGB/Component/HDMI φίλε fakylas... -bye-

Εχω πολλές ταινίες ( 1000 περίπου σε DVD-5 ), backup σε σκληρούς δίσκους....

Κάπου τόσα έχω και εγώ. Αλλά από τότε που είδα στην τηλεόραση Blue Ray και ταινίες .mkv (720p ή 1080p) απλά δεν ξαναείδα DVD. Πρέπει να συμπληρώνω τώρα 7 μήνες απ' την τελευταία φορά που είδα DVD.
Οταν απολαύσεις υψηλή ευκρίνεια δεν γίνεται να γυρίσεις πίσω.
Γι αυτό χτύπα την 50άρα εφόσον μπορείς. Στα 3 μέτρα είναι ιδανική επιλογή.
-bye-

Βλέπω πως συνεχώς συζητάμε το θέμα του μεγέθους σε πολλά threads.
Παλιά, δεν είχαμε επιλογές και δεν μπερδευόμαστε. Υπήρχε ένα φορμάτ (ανάλυση) εικόνας που εκπέμπανε όλοι οι σταθμοί και ένα φορμάτ που είχανε όλες οι τηλεοράσεις και επέλεγες είτε 24'' είτε 28'' για σαλόνι, 14'' ή 20'' για τα υπόλοιπα δωμάτια, κυρίως ανάλογα με το τί ταίριαζε στα έπιπλά σου. Στο τέλος βγήκανε τα μπαούλα 32'' που υποτίθεται αγόραζες για να "απολαμβάνεις" τα DVD.
Η διαφορά "Καλής" με "Κακή" τηλεόρασης ήταν συνήθως η μέρα με τη νύχτα και αφορούσε χοντράδες όπως μάπα με μέτρια χρώματα, μπομπέ με ψιλοεπίπεδη οθόνη.

Στη σημερινή αγορά του High Definition, έχουν αλλάξει ΠΟΛΥ τα πράγματα. Όταν κάποιος ανησυχεί μήπως αγοράσει ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ τηλεόραση, απλά ΔΕΝ έχει κατανοήσει ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ HD και προφανώς ΔΕΝ θα ΒΛΕΠΕΙ υψηλή ανάλυση. Για την παρανόηση όσων δεν ασχολούνται με το θέμα, φταίει η βιομηχανία του χώρου, ειδικά στην Ελλάδα, που οι άνθρωποι "σπρώχνωνται" να αγοράσουν, όταν το 80% και περισσότερο των εκμπομπών και ταινιών που θα δουν στη τηλεόραση ΔΕΝ είναι HD.
Είναι σαν να αγοράζεις "με το ζόρι" αυτοκίνητο "πίστας" ενώ θα οδηγήσεις σε χωματόδρομους.

Τώρα, πιστεύω ότι όσοι δεν έχουν τις γνώσεις για να κρίνουν, είται θα ακούν την γνώμη των "ειδικών" που με το μεράκι τους και αφιλοκερδώς λένε πως τα όρια στο μέγεθος υπάρχουν ΜΟΝΟ προς τα κάτω, είτε τη γνώμη των πωλητών, που κερδίζουν απ' αυτό. Είτε δεν ακούν κανένα και κρίνουν μόνοι τους, με όρους 10ετίας ΠΡΙΝ μια αγορά για τα επόμενα 10 χρόνια...

Ένα κινέζικο DVD-Player συνδεδεμένο με διακλαδωμένο composite και παίζοντας ένα δισκάκι της κακιάς ώρας, δεν έχει καμμία μα καμμία σχέση με αυτό που θα δεις σπίτι σου από ένα αυθεντικό DVD από Player συνδεδεμένο με RGB/Component/HDMI φίλε fakylas... -bye-

Αυτό θελω να πιστεύω οτι εγινε και οτι ο πωλητης ειχε βαθια μεσάνυχτα.

Ένα κινέζικο DVD-Player συνδεδεμένο με διακλαδωμένο composite και παίζοντας ένα δισκάκι της κακιάς ώρας, δεν έχει καμμία μα καμμία σχέση με αυτό που θα δεις σπίτι σου από ένα αυθεντικό DVD από Player συνδεδεμένο με RGB/Component/HDMI φίλε fakylas...

Συμφωνώ κι εγώ και επαυξάνω. Μου θυμίζει κάποιες αλυσίδες ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών (ονόματα δε λέμε) που έχουν τη μια τηλεόραση να προβάλλει αναλογικά κανάλια (ουτε καν ενα σπορ+ βρε αδερφέ) και την άλλη δίπλα HD content... Και αντε τωρα εσυ να καταλάβεις διαφορές...

Anyway.
Κι εγώ είμαι της άποψης οτι fullHD lcd δεν έχει σχέση με crt (πρόσφατη μετάβαση βλέπετε). Με την 32" crt στα 2μ η τρίωρη ταινία κούραζε ελαφρά, ενώ με την 40" lcd άνετα βλέπεται καπάκι και δεύτερη, πάντα αναφερόμενος σε απλό dvd. Αν πάμε και σε περιεχόμενο HD τότε η 42" στα 2,5μ μάλλον είναι οριακή όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω.

Καλα παιδια δεν παμε καλα
Εγω καθομαι απο τα 3μ και βλεπω σε 140 ιντσες και εσυ σε διλημα με τοσο μικροσκοπικες οθονες :drummer::drummer:
(Το υλικο ειναι HD μονο)

Όσο πιο μεγάλη τηλεόραση τόσο πιο καλή. Μην ξεχνάμε ότι έχουν και διαφορετική γεωμετρία από ότι οι CRT που ξεφορτωθήκαμε.
Βλέπω από τα 3,7 μέτρα σε 40άρα και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την σύζυγο.
Στην αρχή βέβαια μας φαίνοταν τεράστια, ιδιαίτερα τα κοντινά πλάνα, μας δημιούργησε κάποιον προβληματισμό.
Αφού πέρασαν 10 ημέρες και αποφασίσαμε ότι είναι ό,τι πρέπει άρχισα να βλέπω πολύ παραπάνω τηλεόραση, ιδιαίτερα τις βραδυνές ώρες, αφού μου άρεσε τόσο σε μέγεθος και ανάλυση όσο και σε απόδοση.
Εκεί μου βγήκε κάποιο πρόβλημα ίσως και κούραση, όχι όμως ίλιγγος (!!!) που δεν είχε σχέση με το μέγεθος φυσικά...
Μακάρι να είχα πάρει μεγαλύτερη

Καλορίζικη και καλές θεάσεις.
Η μόνη ένσταση μου είναι ότι με 20 ευρώ παραπάνω έπαιρνες την 42αρα.

Φρόντισε να την χαρείς με πολλααααααααααααααααααααααα HD.

Νομίζω το θέμα με τις ίντσες τέλος δεν έχει κάπου.Και 55" να πάρει κάποιος στα 3,5 μέτρα σε λίγο καιρό θα την έχει συνηθίσει και θα θέλει να πάρει προβολέα...Οπότε ας κοιτάζουμε μερικές φορές τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε ώστε να μην πετάμε τα λεφτά μας έτσι..:FSGSFGS4:

:a0210:

ακριβώς έτσι είναι, ο νεοπλουτισμός μερικών δεν έχει τέλος,
δεν μας είπανε όμως, τα λεφτά που σκορπάνε στις τηλεοράσεις,
τα βγάλανε αυτοί; ή ναναι καλά η μαμά και ο μπαμπάς;

να σας πω ένα μυστικό;

22 ίντσες για κρεβατοκάμαρα και 40-42 για το σαλόνι κ είσαστε κομπλέ,
κι αν θέλετε το πιστεύετε

:a0210:

ακριβώς έτσι είναι, ο νεοπλουτισμός μερικών δεν έχει τέλος,
δεν μας είπανε όμως, τα λεφτά που σκορπάνε στις τηλεοράσεις,
τα βγάλανε αυτοί; ή ναναι καλά η μαμά και ο μπαμπάς;

να σας πω ένα μυστικό;

22 ίντσες για κρεβατοκάμαρα και 40-42 για το σαλόνι κ είσαστε κομπλέ,
κι αν θέλετε το πιστεύετε

Δε ντρέπεσαι να μιλάς έτσι; Που ξέρεις ποιος γράφει και πως βγάζει τα χρήματά του για να κρίνεις... Λίγη εγκράτεια δεν βλάπτει στην κρίση μας, ιδιαίτερα όταν είναι τόσο κακή...

Επίσης το μυστικό που μοιράζεσαι μαζί μας δεν θέτει κανενός είδους τεχνικές προδιαγραφές για το είδος των προγραμμάτων που βλέπει ο καθένας. Άλλο ένα λάθος