Μεγάλη Οθόνη και Ίλιγγος

Κάνετε όλοι σαν εξάχρονα η σαν οπαδοί ομάδα που είτε από ανόητο εγωισμό η αναίτια έχουν θιχτεί επειδή δεν πέρασε το δικό τους!
Δεν είχα καταλήξει εξ αρχής για 37αρα γι´αυτό και ρώτησα να ακούσω γνώμες γιατί δεν είμαι κολλημένος και έχω μάθει στη ζωή μου στο διάλογο και στη διαφορετική άποψη.
Έχοντας λοιπόν προβληματιστεί από τα γραφόμενα στο φόρουμ μετακίνησα για μία μέρα την 42 στο playroom είδα αγώνα μπάσκετ είδα βίντεο και έπαιξα και xbox 360 και με τα δικά μου μάτια που αποτελούν όπως για τον καθένα τον καλύτερο κριτή έκρινα ότι οι 42 ίντσες ήταν πολλές για τον χώρο, οπότε και επέλεξα την 37αρα σαν μέγεθος!
Τώρα αν την βαρεθώ η αν μου φαίνεται λάμπα σε 1 μήνα δεν το ξέρω αλλά δεν είναι και ζωτικής σημασίας για να δέχομαι τέτοιες υπερβολικές αντιδράσεις!
Χαλαρώστε παιδιά τηλεόραση επέλεξα ούτε σύντροφο για μια ζωή ούτε δουλειά για να ζήσω.
Πρώτα ο θεός να είμαστε καλά σε 1-2 μήνες θα σας πω πως μου φαίνεται με ειλικρίνεια και χωρίς άγχος μη τυχόν και δεν έκανα τη σωστή επιλογή.

Κάνετε όλοι σαν εξάχρονα η σαν οπαδοί ομάδα που είτε από ανόητο εγωισμό η αναίτια έχουν θιχτεί επειδή δεν πέρασε το δικό τους!

Ναι , λες και παιρνουμε μιζα για την καθε ιντσα απο τα μαυρα ταμεια των κατασκευαστων , ενα πραγμα....
Θα ελεγα ομως οτι η επιχειρηματολογια μας στηριζεται σε αναλυσεις ειδικων και επιστημονων , καθως και στη δικη μας προσωπικη εμπειρια , αφου πολλοι την πατησαν επανω σε αυτο το θεμα και δεν αντιπροσωπευει συμπεριφορα εξαχρονου...
Αν τα δικα σου ματια βλεπουν διαφορετικα απο τα δικα μας ειναι δικαιωμα σου , αυτο ομως δε σημαινει πως πρεπει να συμφωνησουμε με τη "λαθος" για εμας επιλογη σου , ετσι δεν ειναι ?
Εχεις δικιο παντως στο οτι μαλλον καποιοι προσπαθωντας να αποτρεψουν καποιον απο μια λαθος επιλογη κατα τη γνωμη μας , ασχολουμαστε περισσοτερο απ'οσο χρειαζεται...

Re: Απάντηση: Μεγάλη Οθόνη και Ίλιγγος

Κάπου είχα διαβάσει,σε ενα άρθρο νομίζω,για στήσιμο ΗOME THEATER και έγραφε οτι η ιδανική απόσταση θέασης είναι 2,5 φορές το μήκος διαγωνίου της οθόνης....
Αρα 50ίντσες x 2,54 =127εκατοστά x 2.5=3,17 μέτρα...

1,5 φορες το πλατος -bye-

Επειδή μου φαίνεται, αντί να βοηθήσουμε στενοχωρούμε κάποιους και στεναχωρούμαστε και μεις, στον επόμενο ίλιγγο θα προτείνουμε απλά δραμαμίνες...
Τέλος καλό, όλα καλά!

Εγω εχω σπιτι 46" στα 2.8 μετρα και δεν βρεθηκε ουτε ενας (συγγενής , φιλος κτλ.) να πει οτι ειναι μεγαλη , και μιλαω για τηλεοπτικο σημα γιατι αν παμε σε HD τοτε ειναι μαλλον "λιγη" για την αποσταση αυτη...

Απο εκει και περα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα...-bye-

Κι εγώ από τα 2,8μ που διάλεξα 42 βάσει του εμπειρικού κανόνα των δυόμιση της διαγωνίου για την απόσταση, τελικώς βλέπω ότι ιδανική θα ήταν μια 46-47.
Κρίμα... :bigcry:

Θεωρώ ότι περισσότερο ανησυχούν για το πως θα φαίνεται στο χώρο σαν έπιπλο πολλοί, παρά το πόσο σωστό είναι το μέγεθος της εικόνας για την απόσταση.

Κι εγώ από τα 2,8μ που διάλεξα 42 βάσει του εμπειρικού κανόνα των δυόμιση της διαγωνίου για την απόσταση, τελικώς βλέπω ότι ιδανική θα ήταν μια 46-47.
Κρίμα... :bigcry:

Μπα ιδανικη θα ηταν 50-52"...ιδια αποσταση εχω και εγω...

Μπα ιδανικη θα ηταν 50-52"...ιδια αποσταση εχω και εγω...

Και το έπιπλο που δεν τη χωράει; :flipout:

Και μόνο να σκεφτεί κανείς πόσο μικραίνει η εικόνα σε 2,35:1 αγχώνεται... :smokin:

Μόλις πούλησα μια 32αρα Lcd που είχα στο playroom και ετοιμαζόμουν να πάρω μια 42αρα Plasma!Η απόσταση θέασης είναι από 2-2,5 μέτρα.Χτες όμως που ήρθε ένα φιλικό ζευγάρι στο σπίτι μας με έβαλε σε σκέψεις λέγοντας μου ότι είναι μικρή η απόσταση και ο πατέρας του που πήρε μια 32αρα θα την δώσει γιατί τον πιάνει ΙΛΙΓΓΟΣ επειδή είναι μεγάλη η οθόνη και μικρή η απόσταση 2 μέτρα!!!Επίσης πολλά άτομα μου είπε έχουν ζαλάδες από μεγάλες οθόνες σε μικρή απόσταση!Και η γυναίκα μου υποστηρίζει ότι είναι κοντά για 42αρα!
Τι να κάνω τι προτείνεται?
Να πάρω πάλι 32 ή 37?Είχα την Samsung Le32r86b.
Στο σαλόνι έχω την Panasonic px4280e σχεδόν στα 3 μέτρα και είμαι γενικά πολύ ευχαριστημένος από την τηλεόραση!Ούτε μεγάλη ούτε μικρή τη βρίσκω όσοι έρχονται την βρίσκουν μεγάλη αλλά είναι θέμα συνήθειας πιστεύω,αν και όταν πηγαίνω στα 4 μέτρα νοιώθω ότι απολαμβάνω καλύτερα!!
Σκεφτόμουν για την panasonic p42s10 η οποία είναι σε έλλειψη παντού αλλά όπως προείπα έχω προβληματιστει με τις ίντσες!!!

Αυτό είναι το αρχικό σου ποστ.
Επειδή βαριόσουν να μετακινήσεις την τηλ/σή σου για να δεις πως δείχνουν οι 42 στο χώρο , έρχεσαι μετά και λες "χαλαρώστε και πως κάνετε έτσι και η ζωή είναι refresh".

Ρε φίλε πλάκα κάνεις ; Αντί να πεις και ευχαριστώ για τις γνώμες και τις εντυπώσεις που εσύ ζητάς να σου δώσουν, κάνεις μετά και τον κόκορα ;

Όχι τίποτα άλλο , κάποιος που θα έχει παρόμοιο δίλλημα με εσένα στο μέλλον (όχι γιατί τον πατέρα του ζευγαριού των φίλων του πατέρα του που τον έπιασε ίλιγγο, αλλά για το μέγεθος της τηλ/σης) και θα ποστάρει , ίσως να μην πάρει τις απαντήσεις και τις γνώμες που θα ήθελε.

Δηλαδή ρε φίλε αν το μεσημέρι ο πατέρας είχε φάι ένα αρνί μόνος του και το απόγευμα όταν πήγε να απολαύσει την καινούργια του 32άρα τον έπιανε κόψιμο , λες αν έπαιρνε την 28άρα να μη το πάθαινε ;

Δηλαδή ρε φίλε αν το μεσημέρι ο πατέρας είχε φάι ένα αρνί μόνος του και το απόγευμα όταν πήγε να απολαύσει την καινούργια του 32άρα τον έπιανε κόψιμο , λες αν έπαιρνε την 28άρα να μη το πάθαινε ;

:flipout::flipout::flipout::grinning-smiley-043
χαχαχαχαχα παραστατικότατος

Και το έπιπλο που δεν τη χωράει; :flipout:

Και μόνο να σκεφτεί κανείς πόσο μικραίνει η εικόνα σε 2,35:1 αγχώνεται... :smokin:

Γι αυτό κι εγώ την κρέμασα στον τοίχο.... :flipout:
50άρα στα 2,90 μέτρα. Οταν όμως βλέπεις HD σε κάδρο 2,35:1....... άστα να πάνε, μόνο οι 60" θα με έσωζαν.

Εγω το αλλο δεν καταλαβα. Γιατι επρεπε να μετακινησεις την 42 στο playroom
και δεν καθησες σε μια καρεκλα στο σαλονι στα 2 μετρα?:hmmmm2:

Τέλος πάντων, ακόμη κι αν κατά τη γνώμη μας έσφαλε ο φίλος, δική του απόφαση και ας κρατήσουμε φιλικό το κλίμα.
Θέλω όμως να σημειώσω το σκόρ:

Επιφυλακτικότητα & πωλητές vs Ψαγμένοι Χομπίστες σημειώσατε 1-0 !

:firstprize:

Αυτό είναι το αρχικό σου ποστ.
Επειδή βαριόσουν να μετακινήσεις την τηλ/σή σου για να δεις πως δείχνουν οι 42 στο χώρο , έρχεσαι μετά και λες "χαλαρώστε και πως κάνετε έτσι και η ζωή είναι refresh".

Ρε φίλε πλάκα κάνεις ; Αντί να πεις και ευχαριστώ για τις γνώμες και τις εντυπώσεις που εσύ ζητάς να σου δώσουν, κάνεις μετά και τον κόκορα ;

Όχι τίποτα άλλο , κάποιος που θα έχει παρόμοιο δίλλημα με εσένα στο μέλλον (όχι γιατί τον πατέρα του ζευγαριού των φίλων του πατέρα του που τον έπιασε ίλιγγο, αλλά για το μέγεθος της τηλ/σης) και θα ποστάρει , ίσως να μην πάρει τις απαντήσεις και τις γνώμες που θα ήθελε.

Καλά γέμισε έξυπνους το φόρουμ!
Πλάκα δεν κάνω, ευχαριστώ είπα και σέβομαι την άποψη του καθενός ούτε παλεύω να την αλλάξω!
Πόσταρα αγγίζοντας και το θέμα των προβλημάτων υγείας που μπορεί να έχει κάποιες από μια μεγάλη οθόνη!
Όσο για τον παράδειγμα με το αρνί το βρίσκω ατυχές και κανείς δεν θα επηρεαστεί στη ζωή του από μία φορά,εκτός αν και εσύ κάθε φορά που σε ποιάνει κόψιμο το συνδέεις με γεγονότα αλλάζοντας κατά αυτό τον τρόπο συνήθειες!

Παντως την αισθηση ιλλιγου, καλλυτερα να μην την αναφερουμε αβασανιστα.
Ειναι σιγουρο οτι η ιδια γνωση του συμπτωματος, δεν θα σχετιζε την τηλεοραση με τετοιο περιστατικο.
Ας δειχνουμε τουλαχιστον σεβασμο σε οσους γνωριζουν τι ειναι ο ιλλιγος.

Καταπληκτικό thread από πολλές απόψεις. Εγώ πάντως το έβαλα στα bookmarks μου !!!
Λοιπόν εγώ πάντως μετά από 1-2 μήνες το μετάνοιωσα που δεν πήρα την 46άρα για 223 ευρώ παραπάνω της 40άρας που τελικά πήρα, αφού Sony κατέληξα να πάρω λόγω και της δελεαστικής 4ετούς εγγύησης που είχαν το προηγούμενο καλοκαίρι σαν προσφορά...