Μεγάλη Οθόνη και Ίλιγγος

Μια χαρα ειναι η 46αρα και για τηλεοπτικο σημα αρκει να εχεις καλη ληψη και να αγορασεις καποιο μοντελο με καλη ποιοτητα εικονας...

Είμαι μεταξύ της 46G20 και της 46S20, εκτός αν πετύχω καμιά τρελή προσφορά για S10 ή G10 αντίστοιχα, στο τηλεοπτικό καλά τα πάνε; Καλή λήψη δεν ξέρω αν θα έχω, γιατί τώρα το έκλεισα το σπίτι, αλλά στο Χαλάνδρι είναι με κεραία στην ταράτσα, υποτίθεται ότι και από 18 Ιουνίου ξεκινάει το ψηφιακό σήμα, άρα υποθέτω ότι σε αυτό τον τομέα δε θα υπάρχει πρόβλημα.
Παρεπιπτόντως, ευχαριστώ, έχω εδώ και κανά μήνα που σας πρήζω, αλλά μέχρι σήμερα ήταν πιο πολύ θεωρητικά, τώρα βρήκα και σπίτι και ξέρω ακριβώς τι απόσταση θα έχω οπότε καταλήγω σιγά σιγά!

Eγω παντως με 50U10 απο τα 2.8 μετρα βλεπω μια χαρα...φανταζομαι οτι εσυ θα βλεπεις ακομη καλυτερα αφου οι φετινες Panasonic ειναι ακομη καλυτερες απο περυσι...

Γεια σας παιδιά, και εγώ θα χρειαστώ βοήθεια για το μέγεθος, καθώς είμαι σε σκέψεις για αγορά νέας TV.

Τώρα βλέπουμε σε απόσταση 2 μέτρων σε μία CRT Philips 4:3 29" 29PT9417.
Όπως "βλέπουμε" την TV, ακριβώς δίπλα στα δεξιά έχουμε δύο οθόνες υπολογιστή. Μία 19 + μία 22 wide.
Αυτές είναι 40εκ πιο πίσω από την TV. Εγώ κάθομαι πολλές ώρες στο PC και ρίχνω "κλεφτές" ματιές και στην TV.

Να κοιτάω για 32 ή για 40? Η αναλογική εικόνα που έχω είναι πραγματικά κορυφαία για CRT χωρίς το παραμικρό χιονάκι ή είδωλο στα κανάλια.

Η χρήση θα είναι για...
Κανάλια UHF+DVBT... 45%
Δορυφορική SD... 45%
Δορυφορική HD... 5%
PS2... 5%
Όχι Bluray
Όχι DVD

Ο χώρος μου...
attachment.php

Η TV που έχω τώρα...
29pt9417_12__fv_.jpg

Attachments

• new-1.jpg
    new-1.jpg
    33.4 KB · Views: 262
Η 32αρα είναι ουσιαστικά μικρότερη από την 29άρα που έχεις σήμερα, λόγω του διαφορετικού format. Πρόσεξε το θέμα της αγοράς και με την ποιότητα της εικόνας επειδή το μοντέλο που έβλεπες μέχρι σήμερα ήταν μια από τις καλύτερες crt που έχουν κατασκευασθεί ποτέ. Γνώμη μου, καλύτερα κοίτα προς plasma πλευρά. Πχ Panasonic g20

Last edited:
Η 32αρα είναι ουσιαστικά μικρότερη από την 29άρα που έχεις σήμερα, λόγω του διαφορετικού format.
Την έχω μετρήσει και έχω δει πως το ύψος του panel της 32" είναι πολύ λίγο πιο μικρό από την 29άρα που έχω.
Αυτό που είναι μεγαλύτερο είναι το πλάτος.

Συμβαίνει το ίδιο και με τις οθόνες PC που έχω. Η μία 19" 4:3 και η άλλη 22" 16:9... και έχουν το ίδιο ύψος με διαφορά μισού πόντου.

Πρόσεξε το θέμα της αγοράς και με την ποιότητα της εικόνας επειδή το μοντέλο που έβλεπες μέχρι σήμερα ήταν μια από τις καλύτερες crt που έχουν κατασκευασθεί ποτέ.
Αχ... το ξέρω, το ξέρω... και με δυσκολία κοιτάω για νέα TV.
Μου φαίνεται πως όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει, είχε κάτι σε εκατομμύρια δραχμές?

Γνώμη μου, καλύτερα κοίτα προς plasma πλευρά. Πχ Panasonic g20
Επειδή δεν έχω κοιτάξει τις διαφορές, μπορείς να μου πεις με 4-5 λέξεις τι διαφορά έχουν οι Plasma από τις LCD?

Ευχαριστώ... Σάκης!

Σήμερα έκανα δοκιμή σε φίλο που έχει 32" και έκατσα κοντά στην TV. Κοντά σαν να βρισκόμουν στον χώρο μου, που έχω δίπλα-δίπλα TV + οθόνες PC.
Βρε παιδιά... έχει μια Philips FULL HD που την πήρε πριν 1.5 χρόνο 1200ευρώ.
Η εικόνα της ΔΕΝ με εντυπωσίασε σε αναλογικά καναλια και σε SD δορυφορικά. Μοντέλο δεν θυμάμαι να σας πω.

Καθόμουν στο μισό μέτρο και έβλεπα τα "pixel" από το πάνελ της τηλεόρασης.
Σε σχέση με την CRT που έχω... έχω πάρα πολύ καλύτερη εικόνα.
Τι να είναι, να είναι "αρύθμιστη" στα χρώματα κλπ ή είναι λόγω διαφορετικής τεχνολογίας?

Μα τόσο καλή βγήκε αυτή η Philips CRT που έχω? :fahne90:

Δεν είναι τόσο καλή όσο νομίζεις. Απλά πρέπει να πας προς την πλευρά της τεχνολογίας plasma η οποία είναι την στιγμή αυτή πιο κοντά στην εικόνα που έχεις συνηθίσει να βλέπεις. Είμαι κάτοχος και των δύο τεχνολογιών και μάλιστα διαθέτουν ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει η κάθε πρόταση, και μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά ότι η (τεχνολογία) plasma, είναι μονόδρομος.

Απ' ότι έχω καταλάβει, καθώς δεν έχω κάποιον που να έχει TV με τεχνολογία plasma, η εικόνα της είναι πιο "αναλογική" ?
Αν συνδέσεις επάνω της υπολογιστή, έχεις την ίδια "ψηφιακή" εικόνα που θα έβλεπες σε μία LCD-TFT ή και αυτή είναι πιο "αναλογική" ?

Ευχαριστώ.

Σάκη σαν δορυφορικάριος λέω plasma με κλειστά τα μάτια....... Είναι μεγάλη η διαφορά τουλάχιστο στα sd κανάλια. Στα HD παλεύεται αλλά και πάλι υπάρχει διαφορά υπέρ της plasma. Καλύτερη φυσικότητα από τις lcd και αυτό όπως ξέρεις πολύ καλά στα δορυφορικά μετράει !!!!

Μηπως τελικα ολες αυτες τις λεπτομεριες πρεπει να προσεξεις πολυ για να τις εντοπισεις?
Μηπως μονο οταν εισαι τοσο "αρρωστος" με την εικονα βλεπεις ολα αυτα τα clouding (που ακομα δε καταλαβα τι ειναι) κ ολα τα αλλα?
Απλα αναρωτιεμαι μηπως αυτη η τρελα που εχουμε μας κανει κ το ψαχνουμε πολυ?
Ενας απλος θεατης τα προσεχει?

Το clouding, ειδικά αν είναι έντονο, είναι άμεσα αντιληπτό και απ' τον πλέον αδαή στα θέματα εικόνας.
Μπορεις σε παρακαλω Κωστα να μου εξηγησεις (απλα) τι ειναι αυτο το clouding? Πως το εντοπιζεις δλδ κ πως το ελεγχεις σε μια αγορα?
Ειναι καποια μετρηση που το υποδεικνύει?
Ειμαι με μια 40αρα LCD Bravia 3ετιας-4ετιας κ απεχω.

Σε απόσταση θέασης 2,5 μέτρα λέω να πάρω μια 46αρα λέτε να έχω πρόβλημα?? Έως τώρα έβλεπα σε μια 42αρα σε άλλον χώρο στα 3 κ κάτι μέτρα μία χαρά!!

Σε απόσταση θέασης 2,5 μέτρα λέω να πάρω μια 46αρα λέτε να έχω πρόβλημα?? Έως τώρα έβλεπα σε μια 42αρα σε άλλον χώρο στα 3 κ κάτι μέτρα μία χαρά!!

Το μονο προβλημα που θα εχεις ειναι οτι θα σου φαινεται μικρη σε κανα μηνα και θα θελεις 50αρα...

Αρκει βεβαια η 46αρα που λες να παρεις εχει καλη ποιοτητα εικονας...

Kαι οι δυο ειναι πολυ καλες και σχεδον ομοιες σε εικονα ... η διαφορα της "LED" ειναι μονο σχεδιαστικη...

Αν δεν σου περισσευουν τα 300-400 ευρω της διαφορας παρε την 650...

Απάντηση: Re: Μεγάλη Οθόνη και Ίλιγγος

Σάκη σαν δορυφορικάριος λέω plasma με κλειστά τα μάτια....... Είναι μεγάλη η διαφορά τουλάχιστο στα sd κανάλια. Στα HD παλεύεται αλλά και πάλι υπάρχει διαφορά υπέρ της plasma. Καλύτερη φυσικότητα από τις lcd και αυτό όπως ξέρεις πολύ καλά στα δορυφορικά μετράει !!!!
Ευχαριστώ Αντώνη. :SFGSFGSF: