Μεγάλη Οθόνη και Ίλιγγος

Σκέφτομαι να πάρω μια τηλεόραση 50 ιντσών.
Σε απόσταση 2,80 με 3,50 μέτρα max είναι πολλές οι ίντσες;
Έχουμε γνώμη οφθαλμιάτρων;

recul.jpg

Ειδικα για HD ειναι μικρη...για τηλεοπτικο σημα καλη...

Kατα την γνωμη μου τοσο η Samsung 50Β650 οσο και η Panasonic G10 ειναι καλυτερες σε εικονα απο την LH9000

Την ειδες να παιζει Γιαννη και κατεληξες σε αυτο το συμπερασμα? Εγω την ειδα σημερα παλι για αρκετη ωρα στο πλαισιο της Καλλιθεας σε SD σημα και δεν μπορω να πω οτι υστερουσε σε κατι , ασχετα αν περιμενα περισσοτερα λογω led , local dimming κλπ κλπ
:grinning-smiley-043

Οχι δεν την εχω δει ακομη...πιο πολυ στηριζομαι σε αυτα που διαβαζω...-bye-

Οκ , κατανοητο !
Θα ηθελα τη γνωμη σου οταν καταφερεις να την δεις προσωπικα
-bye-

Μια και πολύς ο λόγος που έγινε εδώ γιά μεγέθη και αποστάσεις...

Ακολουθώντας τις συμβουλές των πιό ψαγμένων από εμένα συμφορουμιτών
επέμεινα στις 46'' - απόσταση θέασης (μετρημένη με ακρίβεια) 2,10 - 2,40

Κατέληξα στη Samsung 46B650 που στα 1200 ευρώ από μαγαζί (όχι ιντερνετική) τη θεώρησα καλή αγορά

Η πρώτη εντύπωση? Μάλλον έκανα λάθος εκτίμηση και οι 46'' είναι οριακές - 50 ίσως να ήταν καλύτερα!

Αυτά από ένα 45 χρονο που ειλικρινά ζαλίζεται πολύ εύκολα και με το παραμικρό !!! ... :-)

Παιδια γεια σας,

να πω κι εγω τη εμπειρια μου μια και προσφατα περασα απο τις 50 στις 60 ιντσες! Η αποσταση θεασης ποικιλει (αναλογα με τον κοσμο στο σπιτι..) απο 2,5μ - 4μ. Κυριως παρακολουθω HD ταινιες. Στα 2.5μ η αληθεια ειναι οτι πρεπει να αποσπας το βλεμα σου ωστε να διαβαζεις τους υποτιτλους αλλα αυτο ειναι κατι που συνηθιζεται και στην πορεια δεν ενοχλει. Κατα τ' αλλα σε ολες τις αλλες ενδιαμεσες αποστασεις η θεαση ειναι μια τελεια!
;)

Να καταθέσω την αποψή μου.
Πήρα την Panasonic 50S10.
Kαταπληκτική η αίσθηση. Μη φοβάστε τις ίντσες. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι παίζει ρόλο ο χώρος που είναι τοποθετημένη η τηλεόραση.
Αν υπάρχει αρκετός χώρος αριστερά και δεξιά της οθόνης, τότε είναι πιο άνετη και ξεκούραστη η παρακολούθηση.
Αν είναι σε έναν στριμωγμένο χώρο μια μεγάλη οθόνη, είναι και πιο βαριά η θέαση για το μάτι.

Μια και πολύς ο λόγος που έγινε εδώ γιά μεγέθη και αποστάσεις...

Ακολουθώντας τις συμβουλές των πιό ψαγμένων από εμένα συμφορουμιτών
επέμεινα στις 46'' - απόσταση θέασης (μετρημένη με ακρίβεια) 2,10 - 2,40

Κατέληξα στη Samsung 46B650 που στα 1200 ευρώ από μαγαζί (όχι ιντερνετική) τη θεώρησα καλή αγορά

Η πρώτη εντύπωση? Μάλλον έκανα λάθος εκτίμηση και οι 46'' είναι οριακές - 50 ίσως να ήταν καλύτερα!

Αυτά από ένα 45 χρονο που ειλικρινά ζαλίζεται πολύ εύκολα και με το παραμικρό !!! ... :-)

για την εν Ελλαδι SD θεαση τι λενε οι 46???

Αδύναμο σημείο σίγουρα, όχι όμως σε βαθμό αποτρεπτικό κατά τη γνώμη μου

(σημαντικές διαφορές από κανάλι σε κανάλι και ικανά περιθώρια βελτίωσης μέσω ρυθμίσεων)

για την εν Ελλαδι SD θεαση τι λενε οι 46???

Εγω που περασα απο LCD 32" σε 40" και στην συνεχεια 46" σου λεω οτι καλυτερα απο τις τρεις το τηλεοπτικο σημα (και ΝΟVA) το δειχνει η 46W4000 που αγορασα το 2008...

Ειναι θεμα ποιοτητας εικονας και οχι μεγεθους , μια καλη 46" θα δειχνει καλυτερα συνολικα απο μια φτηνιαρα 32"...-bye-

Βεβαια αν παρεις το ιδιο μοντελο στις 40" και στις 46" στην μικροτερη θα φαινονται λιγοτερο οι ατελιες , βεβαια απο την αλλη για να δεις HD σε 40" πρεπει να αγορασεις κυαλια...-bye-

τώρα πια συμβουλεύω τους φίλους να πάνε σε όσο μεγαλύτερη αντέχει η τσέπη τους στα λογικά όρια πάντα(γνωστός πήρε 50αρα πλάσμα και βλέπει στα 2 μέτρα)!

τώρα πια συμβουλεύω τους φίλους να πάνε σε όσο μεγαλύτερη αντέχει η τσέπη τους στα λογικά όρια πάντα(γνωστός πήρε 50αρα πλάσμα και βλέπει στα 2 μέτρα)!

Μια χαρα τον βρισκω...
Αν μπορουσα κι εγω να παω πιο κοντα τον καναπε απο τα 2.8 που ειναι τωρα απο την 50αρα , θα το εκανα...
Βεβαια ολα αυτα με την U10....
:ernaehrung004:

Μια χαρα τον βρισκω...
Αν μπορουσα κι εγω να παω πιο κοντα τον καναπε απο τα 2.8 που ειναι τωρα απο την 50αρα , θα το εκανα...
Βεβαια ολα αυτα με την U10....

Σε 2 χρονάκια το πολύ όταν θα στρώνουμε ομαδικώς τις 55άρες 3D θα είμαστε μια χαρά..:ernaehrung004:

Last edited:
Σε 2 χρονάκια το πολύ όταν θα στρώνουμε ομαδικώς τις 55άρες 3D θα είμαστε μια χαρά..:ernaehrung004:
Πες με υπερβολικο , αλλα την 50αρα σε 2 χρονακια που λες , θα την αντικαταστησει 60+...
Εδω η γυναικα και λεει οτι της φαινεται απολυτως φυσιολογικη πλεον και μικρες οι αλλες που βλεπει σε σπιτια φιλων...

Αν και νομίζω ότι ξέρω τι θα μου απαντήσετε, να κάνω κι εγώ την ίδια ερώτηση, περισσότερο για επιβεβαίωση.
Η οριστική μου απόσταση θέασης θα είναι κάπου μεταξύ 2 και 2,50 μέτρων για την κεντρική θέση, που μπορεί να γίνει 3 μέτρα αν είμαστε πολλά άτομα και κάποιοι κάθονται πιο μακριά, και αντίστοιχα κάποιος άλλος μπορεί να τύχει να κάθεται και στο 1,80.
Σκέφτομαι για 46άρα, μήπως είναι μεγάλη; Για HD το ξέρω ότι είναι μια χαρά, αλλά το θέμα είναι ότι θα παίζει και αρκετό τηλεοπτικό σήμα, το οποίο και με ανησυχεί μήπως πρέπει να πάω σε 42άρα. Εσείς τι πιστεύετε για το τηλεοπτικό, θα είμαι οκ; Για HD το ξέρω, δεν το συζητάω καν!