Μέλη - reviewers ηθικό ή μη?

Όλα είναι θέμα έκφρασης.

Άλλο το να γράφεις "ακούστηκε λίγο πιο αναλυτικό", άλλο το να γράφεις "έπαιξε παπάδες / αρχιμανδρίτες / πατριάρχες, απορώ πως άκουγα μουσική μέχρι τώρα, η διαφορά μέρα με τη νύχτα" και λοιπές μπαρούφες οι οποίες στην καλύτερη περίπτωση θα σε "καρφώσουν" ότι είσαι κουφός και/ή άσχετος, καθότι τόσο μεγάλες διαφορές απλά δεν γίνεται να υπάρχουν σε σοβαρά μηχανήματα.

Το καλό με τα φόρα είναι ότι όταν κάποιος γράφει όπως παραπάνω, θα βρεθούν κάποιοι περισσότερο λογικοί να τον συνεφέρουν. Στον ειδικό τύπο αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Re: Απάντηση: Μέλη - reviewers ηθικό ή μη?

Ακριβώς ... και επειδή η παρέα μπορεί να είναι θετικό αλλά σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται και αρνητικό , πρέπει να τηρούνται πάντα κάποιοι κανόνες στα forum και στα τοπικ που γίνονται reviews.

Βασικά να επιτρέπονται links από reviews άλλων sites εσωτερικού και εξωτερικού, κυρίως όταν αυτά έρχονται σε αντίθεση με το συγκεκριμένο.
Να ενθαρρύνονται μάλιστα οι χρήστες που θέλουν να τα παραθέσουν , και σε καμία περίπτωση να μην δέχονται έμμεση ή άμεση επίθεση.

Έτσι θα υπάρχει κάποια ασφάλεια και ενημέρωση από όλες τις μεριές.

Φυσικά όχι μόνο δεν απαγορεύται κάτι τέτοιο, αλλά όπως μπορείς
να δείς εδώ έχουμε συνεχή ενημέρωση με ότι νεώτερο σε reviews.

Αντίθετα το καλό με τα forum είναι η ενημέρωση ... δηλαδή ότι μπορεί θεωρητικά ο καθένας να βάλει ένα αντίθετο review από άλλες πηγές "χαλώντας την δουλειά" του εκάστοτε reviewer .
Αυτή η δύναμη των forum πρέπει να προστατευτεί όσο είναι δυνατόν...
Συμφωνω απολυτα μαζι σου.
Απλα να προσθεσω οτι στα forum με το διαλογο που γινεται μεταξυ των κατοχων μιας συσκευης βγαινει ενα πιο αντικειμενικο συμπερασμα για τους τριτους ενδιαφερομενους. Επισης οι δοκιμες των users γινεται σε πιο realistic κατασταση δηλ. σε καποιο σαλονι και οχι σε studio οπου δεν εχει ο καθενας.

Re: Απάντηση: Μέλη - reviewers ηθικό ή μη?

Τα audio/video-forums δεν είναι conspiracy theories που ανεβοκατεβάζουν "κυβερνήσεις".
Είναι ένα βήμα γιά χομπίστες, ανοιχτό συνεχώς ακόμη και γιά εμπόρους ή reviewrers..

Έτσι.
Το φόρουμ υπάρχει ακριβώς γιαυτό το λόγο.
Για να μπορεί να γράψει ο κάθε χομπίστας εντυπώσεις.
Καλές ή κακές . Δεν αποκλείεται βέβαια ο επαγγελματίας/έμπορος/αντιπρόσωπος, αρα μπορεί να υπάρχει αντίλογος σε πιθανές αρνητικές κριτικές.
Και είναι "ηθικότατο" κατά την γνώμη μου και μάλιστα πολύ περισσότερο ηθικό απο τις απόψεις των "επαγγελματιών" ριβιούερς ,των "ειδικών" των περιοδικών, κλπ.

Απ όποια πλευρά και να το δεί κανείς, η πληροφορίες που παρέχονται απο τα φόρα είναι τελικά πιο αξιόπιστες κατά βάση, εξαιρουμένων ορισμένων (λίγων) περιπτώσεων ....

Για να μη κρυβόμαστε αφορμή για το θεμα ηταν κατι που διαβασα με dacs
Πιστευω να καταλαβαν οσοι διαβασαν οτι ο ενας ηθελε να πάρει το νεο μοντελο και για να το πάρει επρεπε να πουλήσει το δικό του
Απλά το σκεφτόμουν και ελεγα κοιτα να δεις

Με το "ένας" φαντάζομαι θα εννοείς εμένα.

Η δοκιμή που κάναμε με τον Γιάννη ήταν για να επιλέξει νέο dac. Προσφέρθηκα να του πάω το minerva γιατί δεν το είχε ακούσει, όχι για να του το πουλήσω.

Το αν κάλυψε ηχητικά τον Γιάννη το minerva, με αποτέλεσμα να θελήσει να μου το αγοράσει, και το αν με έπεισε η ανωτερότητα του νέου dac202, ώστε να στάξω 3.100 ευρώ, επιβεβαιώνει την ποιότητα του ήχου των συγκεκριμένων dac.

Μακάρι να υπήρχε dac κάτω από το ψυχολογικό όριο του χιλιάρικου με τον ήχο του weiss κι ευχαρίστως να το έπαιρνα!

πάντως προσωπικά εγώ είμαι χίλιες φορές περισσότερο ικανοποιημένος από τις κριτικές του tzo ή του kotsidisjohn ή του οποιουδήποτε παρά των "reviewers"

ασχέτως αν είχα τοποθετηθεί με άλλη άποψη στο σχετικό θέμα με τα dacs.

Ποτε δεν ειμαι οτι ειμαι "σωστος" η ιδανικος για να κρινω κατι.
Πρωτα απ ολα.
Απλα με τα δικα μου αυτια κ με το δικο μου συστημα ακουσα οτι ακουσα και οχι μονος.Καλως η κακως.Απο κει κ περα ο καθενας κρινει κ αποφασιζει κ μονος κ αν πιστευει οτι μπορει να στηριχτει σε λογια η δια-κρισεις τριτων ειναι ελευθερος να το κανει.Τωρα το αν παιζει καλυτερα το benchmark/buffalo/minerva/202 ο καθενας ας ακουσει κ ας αποφασισει.

Προσωπικα ολες οι αποψεις ΣΕΒΑΣΤΕΣ, ΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ κ παντα ΠΙΣΤΕΥΤΕΣ με καλη θεληση κ καλη προαιρεση.Ασχετα αν ειναι διαφορετικα τα αποτελεσματα.

Γι αυτο υπαρχουν κ διαφορετικοι ανθρωποι, διαφορετικα μηχανηματα, κ διαφορετικα αυτια.

Εξάλλου δεν είπαμε ότι ήταν κανονικό συγκριτικό τεστ τύπου review. Απλά τα βάλαμε δίπλα-δίπλα και διαλέξαμε ποιο θα μας άρεζε ώστε να σκάσουμε τα ωραία μας λεφτουδάκια και να το αγοράσουμε.

Ο δικός μου ενθουσιασμός για το dac202 προερχόταν από το γεγονός ότι δεν περίμενα ότι ο ήχος του θα ήταν τόσο βελτιωμένος έναντι του ήδη καλού Minerva σε βαθμό να μου διεγείρει τις αισθήσεις. Όταν το παραλάβω, φαντάζομαι θα θελήσω να γράψω ακόμη πιο ωραία λόγια, με μεταφορές και παρομοιώσεις και υπερθετικά σχόλια.

Γιατί; Γιατί είμαι απλός χομπίστας και μοιράζομαι τα συναισθήματά μου με φίλους εδώ.

tzo και Γιάννη δεν χρειάζεται να απολογείστε παιδιά, χωρίς εμπειρίες σαν τις δικές σας (δικές μας) τα forum θα ήταν βαρετά! Μπορεί σε κάποιους έμπειρους να μην λένε και πολλά αλλά σίγουρα βοηθάτε (άμε) κόσμο με αυτά.

Δεν αποκλείεται να ανεβάσω και βιντεάκι στο youtube, κάνοντας μια κωλοτούμπα από τη χαρά μου, όταν παραλάβω το dac!

Ή θα βάλω φωτό πώς θα το ξεπακετάρω, πώς θα το μυρίζω και πώς θα το χαϊδεύω, πριν το τοποθετήσω στο ρακ.

Θα εκτεθεί ο tzo o reviewer; Χαχαχα

Όπως οι ιδιοκτησίες πολλών περιοδικών είδαν ότι μπορούν να βγάλουν λεφτά από τα reviews αν ευνοούν μια εταιρία, το ίδιο έχουν δει πολύ καιρό τώρα και οι ιδιοκτήτες των forum...
Να δω ποιος ιδιοκτήτα περιοδικού χάι-φάι έγινε πλούσιος με αυτό τον τρόπο. Ας σοβαρευτούμε, δεν έχει "ψωμί" ο τεχνικός τύπος. Το πολύ-πολύ αν η εταιρία τα σκάει ήδη για διαφημίσεις να τις φέρονται με το γάντι, άντε να το σπρώξουν να κερδίσει και κανά συγκριτικό. Οι αναγνώστες δεν τρώνε φούμαρα κι έτσι τόσο ένα περιοδικό όσο και ένας δημοσιογράφος που "μαγειρεύει" τα αποτελέσματα θα εκτεθούν αργά ή γρήγορα.

Οι ιδιώτες είναι πολύ πιο "επικίνδυνοι" σε αυτό γιατί τα λεφτά που θέλουν να βγάλουν από μια "άτιμη" μπίζνα είναι προσιτά σε κάθε αντιπρόσωπο. Κάποιο εξάρτημα συχνά αρκεί! Άσε που μπορείς να βάλεις ανώνυμα κριτικές για το μηχάνημα που αντιπροσωπεύεις σε ένα σωρό διαδικτυακούς τόπους ως δήθεν ευχαριστημένος αγοραστής.

Η ανταλλαγή απόψεων στο φόρουμ και η μάζωξη για ομαδικές ακροάσεις μπορούν να ελέγξουν και τις δύο προηγούμενες ομάδες (επαγγελματιών και ερασιτεχνών). Επομένως όχι μόνο είναι ηθικό αλλά κι επιβεβλημένο.

Προφανώς δεν πάω στο αλλο ακρο να μην μιλάμε, δεν θα εχει νόημα κιολας το φόρουμ, απλά κρατατε μια πισινή γιατί συνδιασμοί με συνδιασμοί, ακουσματα με ακουσματα, προτιμήσεις με προτιμήσεις μπορεί να διαφέρουν

Ευχαριστώ

Musicalicius 6.
…που έλεγε και ο γέρος της Δημοκρατίας.

ποιός είναι ο γέρος της Δημοκρατίας;
και -όποιος και αν είναι- ποιός τον 'βάφτισε';

Τσάκωνας Βασίλης 13.
…ανοιχτό συνεχώς ακόμη και γιά εμπόρους ή reviewrers.

την λέξη που τόνισα, όπως την αναφέρεις, μου δίνεις την αίσθηση ότι τους απαξιώνεις.
1.Για ποιό λόγο;
2.Όλους;

blizard 16.
(σε αντίθεση με τα forum που ακόμα υπάρχει η εποχή της αθωότητας)

με τα καλά της και τα κακά της. (άγνοια, κ.λπ.)
και με την προϋπόθεση πως είναι πράγματι αθώα.
(που λέω πως είναι στην πλειοψηφία της)

Κοιτα συμτωσεις καμια φορα........

Αρκετες μερες πριν γινει η δοκιμη των ντακ απο τον Γιαννη, μιλουσα στο τηλεφωνο με τον Νικο (nbullamatsis), γιατι εκεινες τις μερες δοκιμαζε τελικους για τα ηχεια του.
Ενας μου λεει, επαιξε καλυτερα απο αλλους αρκετα ακριβοτερους.
Οταν τον ρωτησα ποιος ηταν και απο ποιους επαιξε καλυτερα, δεν μου ειπε.
Δεν μπορω να σου πω μου λεει, γιατι ηταν και μηχανηματα παιδιων απο τα φορα.

Αλλιως λοιπον το βλεπει ο ενας απο τον αλλο..............

Πρεπει να πω ομως οτι το μυνημα του Δ. Δημητρακουδη τα λεει ΟΛΑ..........

>>>>>>>>Όλα είναι θέμα έκφρασης.

Άλλο το να γράφεις "ακούστηκε λίγο πιο αναλυτικό", άλλο το να γράφεις "έπαιξε παπάδες / αρχιμανδρίτες / πατριάρχες, απορώ πως άκουγα μουσική μέχρι τώρα, η διαφορά μέρα με τη νύχτα" και λοιπές μπαρούφες οι οποίες στην καλύτερη περίπτωση θα σε "καρφώσουν" ότι είσαι κουφός και/ή άσχετος, καθότι τόσο μεγάλες διαφορές απλά δεν γίνεται να υπάρχουν σε σοβαρά μηχανήματα.

Το καλό με τα φόρα είναι ότι όταν κάποιος γράφει όπως παραπάνω, θα βρεθούν κάποιοι περισσότερο λογικοί να τον συνεφέρουν. Στον ειδικό τύπο αυτό δεν είναι απαραίτητο.<<<<<<<<<<<

Δε θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο.

Musicalicius 37.
απέκτησε το προσωνύμιο…

α, μάλιστα…
γιατί εγώ είχα ακούσει άλλο προσωνύμιο….

διάβασα και αυτό:
Διαφώνησε με τον Πλαστήρα και την συμφιλιωτική πολιτική του (απόλυση εξορίστων κλπ.) θεωρώντας ότι εξέθρεφε τον «κομμουνιστικό κίνδυνο».

Ενας μου λεει, επαιξε καλυτερα απο αλλους αρκετα ακριβοτερους.
Οταν τον ρωτησα ποιος ηταν και απο ποιους επαιξε καλυτερα, δεν μου ειπε.
Δεν μπορω να σου πω μου λεει, γιατι ηταν και μηχανηματα παιδιων απο τα φορα.

Με τη διαφορά ότι στη δική μας δοκιμή αποδείχτηκε ότι η διαφορά τιμής των μηχανημάτων αντικατόπτριζε και τη διαφορά στην απόδοσή τους, οπότε δεν είχαμε καμία έκπληξη.

Δεν μπορώ να καταλάβω δηλαδή ποιον χάλασα, που είπα ότι το ακριβότερο 202 είναι και καλύτερο. Μόνο ίσως την ελπίδα κάποιων ότι με 500 ευρώ μπορούν να έχουν τον ίδιο ήχο. Η αλήθεια είναι ότι ήταν και δική μου κρυφή ελπίδα. Χρειάζομαι κι ένα dac για το υπνοδωμάτιο...