Merge τηλεφωνικών γραμμών

To ISDN είναι μια τεχνολογία του προηγούμενου αιώνα. Από τη στιγμή που κάποιος δεν έχει εξοπλισμό ISDN που να έχει δώσει χρήματα δεν υπάρχει λόγος να κάνει πισωγυρίσματα! Προσωπικά ήμουν πολύ παλιά σε ISDN και μετά είχα πάει σε VOIP. Τώρα είμαι σε POTS. Σε VOIP ο ήχος ήταν ο καλύτερος αλλά υπήρχε το μειονέκτημα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος δεν είχα τηλέφωνο (είχα βάλει UPS και δεν είχα έτσι πρόβλημα) συναγερμός και φαξ δούλευαν μια χαρά. Τώρα είμαι στην ΟΝ με POTS τηλέφωνο κι έχω τη δυνατότητα επιπλέον VOIP τηλεφωνικών γραμμών.

Απάντηση: Re: Merge τηλεφωνικών γραμμών

Δεν νομίζω να διαφωνείτε όσον αφορά το ότι με fast path θα μπορεί κάποιος να έχει μεγαλύτερες ταχύτητες.

Δεν διαφωνω με αυτο, αλλά το fast path θα μπει μονο σε καλη γραμμή και αν καποιος παιζει Online games.
Αλλιως θα γεμιζει στα λαθη και θα εχει αποσυνδεσεις.
Το θεμα ειναι οτι δεν θα προτιμησει κατι τετοιο ο οποισδηποτε εναλλακτικος γιατι μετα ο πελατης θα παραπονιεται καθε λιγο και λιγακι και θα δημιουργησει και ασχημη εικονα για την εταιρεια.
Τουλάχιστον ετσι παιζουμε στην On.
Το σωστό είναι να εχει margin 9. Απο κει και περα αναλογα με την ποιοτητα της γραμμης, μπορει να ανεβασουμε την ταχυτητα και να πεσει στο 6-7.
(Γι αυτο υπάρχει αλλωστε και η δυνατοτητα στους συνδρομητες της on να βαλουν οποιο προφιλ θελουν στην γραμμη τους μεσω web και να αποφασίσουν οι ιδιοι που θελουν να παιξουν).
Αλλά επειδη έχω φίλους σε ολες τις αλλες εταιρειες, το ιδιο κανουν και αυτοι.
Τωρα το ποσο καλά το κανει ο καθενας ειναι αλλο πραγμα.
Αλλα εσκεμμενα δεν γινεται γιατι οπως ειπα δεν συμφερει κανεναν.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, αν και μπερδεμένος προσπαθώ να βγάλω μια απόφαση.

Η αλήθεια είναι ότι είμαι περισσότερο κοντά στον ΟΤΕ και γιατί θέλω να μείνω με μια γραμμή με τα νούμερα της υπάρχουσας ISDN (μπέρδεμα).

Επίσης θέλω σίγουρα 2 γραμμές μη VOIP (γιατί και με το voip της ΝΕΤΟΝΕ είχα προβλήματα ποιότητας με Γερμανία).

Θα πάρω στον OTE να ρωτήσω αν χωρίς δωρεάν router μπορώ να μην έχω 12μήνη δέσμευση (στο site δεν λέει κάτι σχετικό).

Είδα αυτό στην σύμβαση του ΟΤΕ.
Στις BRA ISDN συνδέσεις με MSN αριθμούς, το παρόν Πρόγραμμα Conn-x (Internet & Ομιλία - DP) καλύπτει την κίνηση του κεφαλικού αριθμού και πρέπει να οριστεί από τον πελάτη να περνάει όλη η κίνηση της σύνδεσης (κεφαλικού και MSN) από τον κεφαλικό αριθμό της σύνδεσης.

Τι σημαίνει αυτό ? ότι μπορεί να χρεωθώ κλείσεις αντί να είναι δωρεάν ?

Μίλησα με το 13888 και μου είπαν ότι το Conn-x (Internet & Ομιλία - DP) είναι με δωδεκάμηνη δέσμευση αλλά αν το διακόψεις πιο νωρίς πληρώνεις το κόστος ενεργοποίησης (εφάπαξ περίπου 50 ) και όχι τα πάγια των υπόλοιπων μηνών.

Επίσης για αυτό που λέει στην σύμβαση (πιο πάνω) μου είπαν ότι απλά πρέπει να μιλήσω με την τεχνική υπηρεσία ώστε να κάνουν μια ρύθμιση ώστε να μετράνε μαζί όλες οι κλήσεις ανεξαρτήτου MSN αριθμού (και να αφαιρούνται από τις δωρεάν)

To ISDN είναι μια τεχνολογία του προηγούμενου αιώνα. Από τη στιγμή που κάποιος δεν έχει εξοπλισμό ISDN που να έχει δώσει χρήματα δεν υπάρχει λόγος να κάνει πισωγυρίσματα! Προσωπικά ήμουν πολύ παλιά σε ISDN και μετά είχα πάει σε VOIP. Τώρα είμαι σε POTS. Σε VOIP ο ήχος ήταν ο καλύτερος αλλά υπήρχε το μειονέκτημα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος δεν είχα τηλέφωνο (είχα βάλει UPS και δεν είχα έτσι πρόβλημα) συναγερμός και φαξ δούλευαν μια χαρά. Τώρα είμαι στην ΟΝ με POTS τηλέφωνο κι έχω τη δυνατότητα επιπλέον VOIP τηλεφωνικών γραμμών.

Το ISDN τεχνολογία του προηγούμενου αιώνα; Μάλλον κάτι δεν μας λές καλά. Ένα προίον δεν το κρίνουμε μόνο από το διάστημα που βρίσκετε στην αγορά αλλά και από την ωριμότητα του καθώς και από τις υπηρεσίες που προσφέρει.
Όσον αφορά στο Voip έχω να πώ πως είναι μια τεχνολογία με μικρό κόστος υλοποίησης για τους παρόχους σε επίπεδο δικτύου. Σε επίπεδο τελικού χρήστη τις περισσότερες φορές έχουμε μεγαλύτερο κόστος υλοποίησης και με χειρότερα αποτελέσματα ποιότητας. Για να μην συζητήσω για το επίπεδο της αδιάληπτης λειτουργίας από παράγοντες όπως (δίκτυο, Bandwidth, Quality of Service, κ.λ.π.)

Σε κάθε περίπτωση,το να πει κάποιος ότι οι ψηφιακές συσκευές όπως και οι γραμμές τους είναι περασμένη τεχνολογία πεύτει έξω.Το γνωρίζω από πρώτο χέρι,όλες οι εταιρίες έχουν τηλεφωνικά κέντρα με isdn εννοείται.Τους βολεύει πολύ περισσότερο.

Ναι αυτές που έχουν παλιά τεχνολογία έχουν ISDN και οι εταιρίες με νέα μηχανήματα, Voip. Οι σοβαρές εταιρίες Voip Sisco!
Πίστεψέ με κι εμένα η εταιρία μου ISDN έχει αλλά είναι πλέον παρωχημένη!!!

Και οι ακομη πιο σοβαρες Cisco....
:BDBDG54:

Το οτι οι εταιρειες εχουν ISDN ειναι απλως υποχρεωτικο, μιας και δεν παρεχεται κατι παρομοιας ποιοητας, τουλαχιστον στα μαγαζακια.
Σε εταιρειες που κυκλοφορουν μισθωμενα και οπτικες ινες, το isdn εχει δωσει ηδη τη θεση του σε sip trunks.

Και οι ακομη πιο σοβαρες Cisco....
:BDBDG54:

Το οτι οι εταιρειες εχουν ISDN ειναι απλως υποχρεωτικο, μιας και δεν παρεχεται κατι παρομοιας ποιοητας, τουλαχιστον στα μαγαζακια.
Σε εταιρειες που κυκλοφορουν μισθωμενα και οπτικες ινες, το isdn εχει δωσει ηδη τη θεση του σε sip trunks.

Ετσι είναι πράγματι αλλά από την συμπίεση δεν καταλαβαίνεις τα "σ", "θ", κ.λ.π. και απο τα μεγάλα ping times καννιβαλίζονται λέξεις. Έχετε καθήσει να προσέξετε την ποιότητα στα IP Trunks σε 24ωρη βάση?
Όσον αφορά στην σοβαρότητα μιας εγκατάστασης αυτή δεν κρίνετε από την μάρκα του υλικού μόνο αλλά κατά κύριο λόγο από την υλοποίηση.

Μεγάλες εταιρίες που έχουν οπτική στα γραφεία τους δεν έχουν πρόβλημα με τα VOIP,αλλά οι περισσότερες εταιρίες συμπεριλαμβανομένου και του ΟΤΕ χρησιμοποιούν ISDN.

Πάντως στην netone όταν έπαιρνα τηλ γερμανία η ποιότητα της φωνής δεν ήταν καλή και μερικές φορές αναγκαζόμουν να κλείσω και να πάρω από την isdn.
Στην ελλάδα δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Αυτο σημαινει οτι η netone χρησιμοποιουσε καποιο προβληματικο παροχο για τη γερμανια...
Το απλο voip, χωρις quality of service υπο συνθηκες μπερδευει οτι γραμμα θες, κανει διακοπες, κλπ.
Το voip σε γραμμες με qos, δεν μπορεις να καταλαβεις διαφορες απο το isdn.

(εχω απεξαρτοποιηθει τελειως τους τελευταιους 10 μηνες απο οτιδηποτε εχει σχεση με pstn/isdn... οικιακως)
Μετα απο απειρες αλλαγες και πειραματα εχω καταληξει σε κατι που δουλευει αψογα ακομα και οταν η γραμμη εχει torrents, ΑΛΛΑ δεν ειναι λυση που θα την συνιστουσα ευκολα σε καποιον που δεν θελει πραγματικα να εντρυφησει στο θεμα.
Διεπιλογη, μεχρι 5 concurrent κλησεις, και αλλα τετοια ειναι απο τα ευκολα.

Last edited:
Αυτο σημαινει οτι η netone χρησιμοποιουσε καποιο προβληματικο παροχο για τη γερμανια...
Το απλο voip, χωρις quality of service υπο συνθηκες μπερδευει οτι γραμμα θες, κανει διακοπες, κλπ.
Το voip σε γραμμες με qos, δεν μπορεις να καταλαβεις διαφορες απο το isdn.

(εχω απεξαρτοποιηθει τελειως τους τελευταιους 10 μηνες απο οτιδηποτε εχει σχεση με pstn/isdn... οικιακως)
Μετα απο απειρες αλλαγες και πειραματα εχω καταληξει σε κατι που δουλευει αψογα ακομα και οταν η γραμμη εχει torrents, ΑΛΛΑ δεν ειναι λυση που θα την συνιστουσα ευκολα σε καποιον που δεν θελει πραγματικα να εντρυφησει στο θεμα.
Διεπιλογη, μεχρι 5 concurrent κλησεις, και αλλα τετοια ειναι απο τα ευκολα.

Αν θες δώσε περισσότερες πληροφορίες, νομίζω θα ήταν ενδιαφέρον.

Μόλις έκανα τηλεφωνική αίτηση για ενεργοποίηση DP OTE στην υπάρχουσα ISDN γραμμή. Αύριο θα στείλω fax για κατάργηση της NetOne γραμμής. Για να δούμε που θα συγχρονίσει. Μου είπαν ότι σε μια εβδομάδα θα είμαι οκ και μου έκλεισε ραντεβού για τον router στις 19/5.

Προς το παρόν flashαρα το US Robotics σε annexB και θα το βάλω για να δω πότε θα συγχρονίσει η γραμμή.

Επειδή το σπίτι είναι και επαγγελματική στέγη και το τηλέφωνο φαίνεται επαγγελματικό δεν μου έδωσαν τις κλήσεις εξωτερικού.

Απάντηση: Re: Merge τηλεφωνικών γραμμών

Επειδή το σπίτι είναι και επαγγελματική στέγη και το τηλέφωνο φαίνεται επαγγελματικό δεν μου έδωσαν τις κλήσεις εξωτερικού.

Λύστε μου μια απορία. Με ποια κριτήρια θεωρείται ένα τηλέφωνο επαγγελματικό; Ένας φίλος μου είχε πριν από κανα χρόνο τέτοιο πρόβλημα. Ήθελε να βάλει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα στον ΟΤΕ και δεν του το έβαζαν, γιατί του έλεγαν ότι το τηλέφωνο είναι στο όνομα του, έχει επαγγελματικό ΑΦΜ και έτσι και το τηλέφωνο ήταν επαγγελματικό. Το κουφό της υπόθεσης είναι ότι η ιστορία αφορούσε το τηλέφωνο του σπιτιού του και όχι της δουλειάς του. Το ακόμα πιο κουφό είναι, ότι κάνουμε το ίδιο επάγγελμα (οπότε σύμφωνα με τον ΟΤΕ έχω και εγώ επαγγελματικό ΑΦΜ) και ποτέ δεν είχα κάποιο πρόβλημα στο να αλλάζω πακέτα και υπηρεσίες, είτε στο τηλέφωνο του σπιτιού μου, είτε στο τηλέφωνο της δουλειάς μου…. Έτσι για την ιστορία να σας πω ότι, αφού δεν έβγαζε άκρη, έλυσε το πρόβλημα μεταβιβάζοντας το τηλέφωνο του σπιτιού του στο όνομα της αδερφής του, μια και η γυναίκα του έχει το ίδιο επάγγελμα με αυτόν…

Αν δηλωσεις επαγγελματικο ΑΦΜ, το τηλέφωνο θεωρείται επαγγελματικο

Re: Απάντηση: Merge τηλεφωνικών γραμμών

Αν δηλωσεις επαγγελματικο ΑΦΜ, το τηλέφωνο θεωρείται επαγγελματικο

Στην δική μου περίπτωση δεν είναι επαγγελματικό ΑΦΜ. Είναι προσωπική επιχείριση που έχει επαγγελματική έδρα στο σπίτι μου.

Απλά όταν έκανα την αρχική σύνδεση είχα πει ότι είναι επαγγελματικό το τηλέφωνο επειδή νόμιζα ότι θα φαίνεται στις αποδείξεις για να το περνά ω στα έξοδα.

Μου είπαν ότι αυτό δεν αλλάζει πλέον. Πιθανός αλλάζει αν τους πάω χαρτί που λέει ότι η επιχείριση έκλεισε (όταν γίνει αυτό).

Ενεργοποιήθηκε σήμερα η υπάρχουσα ISDN σε connexDP και έχει

Bandwidth Down/Up(kbps) 5541 / 391
SNR Margin Down/Up(dB) 1.8 / 9.0
FEC Down/Up 52757 / 0
CRC Down/Up 318 / 0
HEC Down/Up 470 / 0

Η NetOne γραμμή που θα καταργηθεί στις 31/5 έχει
Bandwidth Down/Up(kbps) 9000/ 1020 (περίπου, με snr ρυθμισμένο στο 9)

Δήλωσα βλάβη, για να δούμε τι θα δούμε. Τόση διαφορά ? (ιδίως στο up)

σήμερα έπεσε εντελώς η γραμμή συχρονίζει 10 λεπτά κάθε 2-3 ώρες.

ADSL State Show Time
Data Path Fast
Operation Mode G.dmt.bisplus
Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 4593 / 347
Bandwidth Down/Up(kbps) 4592 / 343
SNR Margin Down/Up(dB) 3.0 / 9.8
Attenuation Down/Up(dB) 41.4 / 20.8
Power Down/Up(dBm) 19.7 / 12.3
CRC Down/Up 30 / 0
FEC Down/Up 304 / 0
HEC Down/Up 38 / 0
System Up Time 0:30:10