Merge τηλεφωνικών γραμμών

δεν ξέρω ούτε καν τι είναι αυτό.

το modem είναι όπως μου ήρθε. απλά από το web interface έβαλα το σωστό login/pass.

Για δοκιμασε adsl2+... το g.dmt ειναι σαφως χαμηλοτερης ταχυτητας.
Οσο για το user name kαι pass συντομα δεν θα εχει καμμια σημασια
Στη hol ηδη δεν εχει ηδη, στην wind μπορεις να βαλεις το ιδιο user name & pass μαζι με αλλους 1000 users και παει λεγοντας.
Παντως εχεις αρκετο attenuation, εισαι και isdn... μην περιμενεις θαυματα.
Γενικα ισχυει το καθε περσι και καλυτερα.

το έκανα πριν 4 χρόνια. Έβαλα 24MPbs στην ISDN. Τους κάλεσα για βλάβη. Έλεγξαν (ή έτσι μου είπαν) και είδαν ότι δεν γίνεται κάτι λόγω περιοχής (νέο ηράκλειο αλλά είμαι σε ΟΤΕ της νέας ιωνίας), και με κατέβασαν στο πακέτο 4MBps για να μην πληρώνω παραπάνω.

Τον επόμενο μήνα έβαλα 2η γραμμή test drive netone (χωρίς να έχω μετακομίσει :) ) και κλείδωνε στα 8 και με πείραγμα στο snr πήγαινε στα 10-11.

Οπότε η λύση είναι να αρχίσω να βάζω γραμμές μέχρι να βρω μια καλή και μετά να κόψω τις άλλες ? :idea:

Aυτό που το χω κοκκινίσει τι εννοείς; Εννοώ το πείραγμα; Μπορώ να το κάνω κι εγώ; Ευχαριστώ

Aυτό που το χω κοκκινίσει τι εννοείς; Εννοώ το πείραγμα; Μπορώ να το κάνω κι εγώ; Ευχαριστώ

H netone σου έδινε web interface για να το κάνεις.

Σε μερικά router μπορείς να το κάνεις με telnet ή με DMT tool

H netone σου έδινε web interface για να το κάνεις.

Σε μερικά router μπορείς να το κάνεις με telnet ή με DMT tool

Σ ευχαριστώ πολύ αν και θα γελάσεις, δεν κατάλαβα τίποτα, δεν κατέχω και τρελλά από υπολογιστές, υπάρχει δυνατότητα για πιο λιανά; Συγγνώμη έτσι;

Σκοπός είναι να ρίξεις την αποδεκτή ποιότητα της γραμμής με στόχο την αύξηση της ταχύτητας. Αυτό το κάνεις ρίχνοντας το snr συγχρονισμού της γραμμής. Μετά βέβαια μπορεί να έχει συχνές αποσυνδέσεις.

Για να το κάνεις πρέπει να το υποστηρίζει το modem ή ο provider.

Σκοπός είναι να ρίξεις την αποδεκτή ποιότητα της γραμμής με στόχο την αύξηση της ταχύτητας. Αυτό το κάνεις ρίχνοντας το snr συγχρονισμού της γραμμής. Μετά βέβαια μπορεί να έχει συχνές αποσυνδέσεις.

Για να το κάνεις πρέπει να το υποστηρίζει το modem ή ο provider.

Ok θα το ψάξω, σ ευχαριστώ!:2thumb22sup:

Για δοκιμασε adsl2+... το g.dmt ειναι σαφως χαμηλοτερης ταχυτητας.
Οσο για το user name kαι pass συντομα δεν θα εχει καμμια σημασια
Στη hol ηδη δεν εχει ηδη, στην wind μπορεις να βαλεις το ιδιο user name & pass μαζι με αλλους 1000 users και παει λεγοντας.
Παντως εχεις αρκετο attenuation, εισαι και isdn... μην περιμενεις θαυματα.
Γενικα ισχυει το καθε περσι και καλυτερα.

To adsl2+ δεν είναι για πάνω από τα 8Mbps ?

Από χθες συγχρονίζει στα 2Mbps με max τα 3.

Το adsl2+ παει και πανω απο 8 σε αντιθεση με τα αλλα που δεν πανε.
Παραδοσιακα τα παλαιοτερα dslam τα εβαζαν σε κατω απο 8 περιπτωσεις και δεν υποστηριζαν adsl2+. Σημερα συνηθως οι πορτες υποστηριζουν ολα τα πρωτοκολλα και ο περιορισμος ταχυτητας (στους ελαχιστους που επιμενουν να το διαχωριζουν) γινεται ανεξαρτητως πρωτοκολλου.

Βεβαια απο οτι λες, μαλλον για βλαβη προκειται.

Μόλις ήρθε ο OTE σπίτι, έκαναν μέτρηση στην είσοδο της πολυκατοικίας (όπου και εκεί η ταχύτητα ήταν χάλια) αποσύνδεσαν την γραμμή και έφυγαν για να κάνουν ελέγχους. Μου είπαν ότι θα επιστρέψουν σε κανένα μισάωρο.

Την ISDN την θέλω για τις δυνατότητες που μου δίνει (πχ πολλαπλά νούμερα με δυνατότητα ρύθμισης της συσκευής αν θα ανταποκριθεί ή όχι κτλ). Επίσης με τίποτα δεν θα έβαζα τον συναγερμό σε voip (οπότε αποκλείω παρόχους που έχουν μόνο voip).

Απλά με την ευκαιρία της αλλαγής κοιτάω αν μπορώ να απαλαγώ από την δεύτερη γραμμή και να μείνω μόνο με μία ISDN, αλλά χωρίς να χάσω τα νούμερα της 1ης (ISDN) και την ADSL ποιότητα της 2ης (ΝΕΤΟΝΕ).

Απλα να σου αναφερω κατι που πιθανων να σου διαφευγει, αν εχεις τον συναγερμο πανω σε ISDN modem, αν σου κοψει καποιος την Τ/Φ γραμμη (καλωδιο) ο συναγερμος δε θα παρει χαμπαρι, επειδη απο το modem μεχρι τον συναγερμο θα υπαρχει ταση στο καλωδιο!

Αν δεν έχεις γραμμή και να το καταλάβει ο συναγερμός δεν θα κάνει κάτι (εκτός από το να κάνει μπιπ-μπιπ το χειριστήριο όπως όταν δεν έχει ρεύμα).

Η μόνη λύση είναι gsm module για αυτό αλλά κοστίζει η συχνή επικοινωνία.

Σε αυτήν την περίπτωση θα το πιάσει το Κέντρο που δεν θα πάρει την περιοδική ενημέρωση σωστής λειτουργίας (όπως έχει γίνει 2-3 φορές σε εμένα).

Υπάρχουν συναγερμοί όπου όταν δε μπορούν να καλέσουν αρχίζουν και χτυπάνε, επίσης τα FCT GSM μπορούν να μπλοκαριστούν εύκολα με Jammers.

Τώρα αν πέσεις σε τέτοια περίπτωση, χαιρετίσματα !

έβαλα στη γραμμή το USR9108. Ξέρει κανείς πως πειράξω το snr με το DMT Tool ?
Μου δείχνει τα στοιχεία αλλά πως τα αλλάζω ?

έριξα το snr στο 6.1 (από το 10) και τώρα είμαι:
Mode: ADSL2+
Line coding: Trellis On
Status: No Defect
Link power state: L0

Downstream Upstream
SNR margin (dB): 6.1 10.0
Attenuation (dB): 40.0 20.0
Output power (dBm): 20.0 12.8
Attainable rate (Kbps): 9410 879
Rate (Kbps): 9861 879
MSGc (number of bytes in overhead channel message): 69 11
B (number of bytes in Mux Data Frame): 244 13
M (number of Mux Data Frames in FEC Data Frame): 1 16
T (Mux Data Frames over sync bytes): 1 7
R (number of check bytes in FEC Data Frame): 10 14
S (ratio of FEC over PMD Data Frame length): 0.8564 8.7339
L (number of bits in PMD Data Frame): 2382 218
D (interleaver depth): 64 4
Delay (msec): 13 8

Δεν είναι σωστό.Μπορεί να έχεις αποσυνδέσεις.Για δες στο 8-9...

Αυτό κοιτάω να δω αν θα κάνει αποσυνδέσεις. Αν ναι θα το ανεβάσω.

Το πρόβλημα μα μου είναι ότι το usr 9108 δεν μπορώ να βρω που λέει πόση ώρα είναι up η σύνδεση για να καταλάβω αν είχε αποσύνδεση.

Καλά πρέπει να είσαι με το 6. Εδώ ολόκληρη forthnet έχει target snr στο 6 (το ανεβάζει μόνο σε περιπτώσεις που υπάρχουν αποσυγχρονισμοί).
Κάτω από 6 είναι οριακό.