Μερικές απορίες για ένα συμβάν..

Lemarchand

AVClub Enthusiast
3 September 2007
780
Αθήνα
Παράγγειλα κάποια πράγματα από το www.speakerworld.nl κι όταν τους ρώτησα γιατί τα μεταφορικά τους είναι τόσο ακριβά μου απαντήσανε:

"...and why it is so expensive to send it to Greece because Greece is outside the EU..."

Οφείλω να ομολογήσω πως με αυτή την απάντηση έξυνα το κεφάλι μου για κανά μισάωρο.Όταν τους απάντησα πως είμαστε μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης και πως πρώτη φορά μου το λένε αυτό μου απαντήσανε:

"Dear Christos,

Yes I admit, but the carrier does so.
Perhaps it is the islands.
I must pay for Transport,return transport and customs service.

5-10 kg 31,20
Retourservice 17,50
customs service 5,00
Handeling fee 10,00"

Και σκέφτομαι τώρα εγώ, "islands"? Μήπως νομίζουνε πως η Αθήνα είναι δίπλα στην Μύκονο?Δηλαδή αυτό είναι λάθος της TNT και δεν μας έχει στην Ευρώπη κοτζάμ TNT?Λέω να τους στείλω ένα e-mail από περιέργεια..

Κι επιπλέον, ρε παιδιά τί είναι όλες αυτές οι χρεώσεις?Ξέρει κανείς να μου εξηγήσει?
121.gif

Παράγγειλα κάποια πράγματα από το www.speakerworld.nl κι όταν τους ρώτησα γιατί τα μεταφορικά τους είναι τόσο ακριβά μου απαντήσανε:

"...and why it is so expensive to send it to Greece because Greece is outside the EU..."

Οφείλω να ομολογήσω πως με αυτή την απάντηση έξυνα το κεφάλι μου για κανά μισάωρο.Όταν τους απάντησα πως είμαστε μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης και πως πρώτη φορά μου το λένε αυτό μου απαντήσανε:

"Dear Christos,

Yes I admit, but the carrier does so.
Perhaps it is the islands.
I must pay for Transport,return transport and customs service.

5-10 kg 31,20
Retourservice 17,50
customs service 5,00
Handeling fee 10,00"

Και σκέφτομαι τώρα εγώ, "islands"? Μήπως νομίζουνε πως η Αθήνα είναι δίπλα στην Μύκονο?Δηλαδή αυτό είναι λάθος της TNT και δεν μας έχει στην Ευρώπη κοτζάμ TNT?Λέω να τους στείλω ένα e-mail από περιέργεια..

Κι επιπλέον, ρε παιδιά τί είναι όλες αυτές οι χρεώσεις?Ξέρει κανείς να μου εξηγήσει?
121.gif

Εντάξει το ξέρουμε ότι όλοι μας έχουν στο φτήσιμο τώρα τελευταία αλλά
αυτό πιά...
Δε ξέρω βρε Χρήστο..έχεις ξαναψωνίσει από αυτούς?
Κάπως περίεργα είναι όλα αυτά, χρεώσεις και δασμοί λες και είμαστε εκτός ΕΕ.

Όχι Μαγγελάνε μου, πρώτη φορά ψωνίζω από αυτούς..Απορίας άξιο βασικά όλα αυτά..Ψάχνω να βρω φόρμα επικοινωνίας της TNT να τους ενημερώσω γιατί κι εμένα πολύ περίεργα μου φανήκανε αυτά σαν εξηγήσεις..Εάν έχει κανείς κανένα e-mail τους επικοινωνίας ευπρόσδεκτο..:guitarist:

Το retour service είναι μια υπηρεσία του μεταφορέα (της ΤΝΤ στην προκειμένη περίπτωση) που σου επιτρέπει αν δεν κάνω λάθος να επιστρέψεις το προϊόν χωρίς χρέωση μέσα σε ένα Χ χρονικό διάστημα στην εταιρεία που το αγόρασες (αν δεν είσαι ευχαριστημένος ή αποφασίσεις ότι δεν σου κάνει τελικά για οποιοδήποτε λόγο).

Όσον αφορά το handling fee είναι συνήθως χρέωση από την εταιρεία που αγοράζεις. Είναι ανάλογα με την πολιτική της εκάστοτε εταιρείας αν χρεώνει ή όχι.

Τo customs service είναι τρίχες κατσαρές. Δεν έχει καμία σχέση με την TNT. Σε διαβεβαιώ ότι στην TNT γνωρίζουν πολύ καλά που είναι η Ελλάδα.

Και αυτό: "5-10 kg 31,20" είναι το ποσό που θα εισπράξει η TNT για μεταφορά και παράδοση, μαζί με το retour service φυσικά.

Last edited:
Τα υπόλοιπα για Islands που σου είπαν δεν γνωρίζω τι είναι. Μάλλον αυτός που απάντησε βαριόταν να σκεφτεί και να ψάξει ή δεν είχε χρόνο, πέταξε μια μπούρδα και προσπάθησε να την καλύψει με κάποια άλλη....

Τα υπόλοιπα για Islands που σου είπαν δεν γνωρίζω τι είναι. Μάλλον αυτός που απάντησε βαριόταν να σκεφτεί και να ψάξει ή δεν είχε χρόνο, πέταξε μια μπούρδα και προσπάθησε να την καλύψει με κάποια άλλη....

Να έπαιρνα κάτι από Αμερική να το καταλάβαινα, οι άνθρωποι μπορεί να μην ξέρανε κατά πού πέφτει η Ελλάδα,αλλά από Ευρώπη ρε γαμώτο?Κι εγώ αυτό πιστεύω, πως είπε μία μπούρδα για να καλύψει μια άλλη μπούρδα..

Re: Απάντηση: Μερικές απορίες για ένα συμβάν..

χρηστο ολλανδοι ειναι.ποτε δεν ξερεις μ'αυτους τι εχουν...πιει πριν σου απαντησουν:flipout:

Έτσι είναι. Όλοι μαστουρωμένοι είναι εκεί και με το νόμο !!!! Και καλά κάνουν δηλαδή....

Συνήθως οι μεγάλες εταιρείες όπως η amazon.co.uk της αγγλίας έχουν συμφωνίες με τους μεταφορείς και εξασφαλίζουν μεταφορές σε πολύ χαμηλό κόστος.

Αν παρέγγελνες απο amazon η τιμή μεταφοράς θα ήταν το πολύ 10 ευρώ με DHL σε 2 μέρες.

Απο την μέρα που μπήκε η Κύπρος στην Ε.Ε πολλές χώρες άνοιξαν τις πωλήσεις τους και προς την Κύπρο (π.χ amazon της Αγγλίας), και είδαμε άσπρη μέρα. Εγώ παραγγέλνω στην Κύπρο με πολύ χαμηλότερα μεταφορικά, που στην ουσία είναι ένα άγνωστο σε πολλούς νησί (σε σύγκριση με την Ελλάδα).

Δεν ξέρω ειλίκρινά τι έγινε με τους ολλανδούς. Τα ποσά που σε καλούν να πληρώσεις δέιχνουν ότι δεν ενδιαφέρονται και πολύ να κάνουν business με άλλες χώρες.......

Σε αμόρφωτους πήγες και έπεσες.

Θανάσης.

ΠΑΝΤΩΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ Η "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΡΥΒΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ. ΠΡΙΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ CITIBANK ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΘΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ!!!

Διαφωνώ. Σύνδεσέ τον κανονικά, και δώσε ψωμί σ' αυτούς που εκτιμούν τα λεφτά σου .

Κώστα,η μλκ είναι πως πλήρωσα κανονικά μέσω paypal το ποσόν, και μετά μου στείλανε e-mail πως κάνανε λάθος στο website με τα μεταφορικά και χρειάζονται άλλα 22,5 Ευρώ να μου τα στείλουνε.Από 41 δηλαδή το πήγανε 63..Δεν ήθελα να ξαναμπλέξω με paypal μπρος-πίσω τα λεφτά..

Τα πράγματα που πήρα δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ευρώπη.Εκεί με πιάσανε.Αλλά,τουλάχιστον οι υπόλοιποι προτιμήστε άλλο μαγαζί για τις αγορές σας..

Δέν είναι θέμα μεταφορέα.
Συνεργάζομαι με την ΤΝΤ εδώ και πολλά χρόνια και αυτές της χρεώσεις πρώτη φορά τις βλέπω.
Αμφιβάλλω γενικότερα για την επιχείρηση αυτή; θα ήθελα να μάθω, όταν έρθουν τα πράγματα, αν είναι όλα σωστά όπως παραγγέλθηκαν...

από οτι φαίνεται, υπάρχουν απατεώνες και σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Οι Ολλανδοί είναι πασίγνωστοι για τις εμπορικές πρακτικές τους. Γδέρνουν τον πελάτη όπου μπορούν, αλλά πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας. Αν του είχες πει ότι δεν θα αγοράσεις με αυτά τα τέλη αποστολής το πιθανότερο είναι ότι θα ανακάλυπτε ως δια μαγείας ότι είχε κάνει λάθος.

Δέν είναι θέμα μεταφορέα.
Συνεργάζομαι με την ΤΝΤ εδώ και πολλά χρόνια και αυτές της χρεώσεις πρώτη φορά τις βλέπω.
Αμφιβάλλω γενικότερα για την επιχείρηση αυτή; θα ήθελα να μάθω, όταν έρθουν τα πράγματα, αν είναι όλα σωστά όπως παραγγέλθηκαν...

Οι βίδες ήρθανε οι μισές.Τους ενημέρωσα και μου στείλανε και τις υπόλοιπες (είναι στο δρόμο τώρα)..και το κατάστημα των ΕΛΤΑ που πήγα και παρέλαβα το πακέτο ήτανε στου διαόλου τη μάνα..:furious3:..Τώρα για τα πράγματα μάλλον τα σωστά είναι αν και..τέλος πάντων..

Γενικά προτιμήστε άλλο μαγαζί..

Υ.Γ: Τους κοροιδεύουμε,τους κοροιδεύουμε - κι εγώ μαζί - πάντως ότι και να λέμε στο σύνολο οι Αμερικάνοι είναι οι καλύτεροι επαγγελματίες..ΤΕΛΟΣ..