.... Βλέπω πολλά GOSSEN LUNASIX 3.
Τελικά αξιώθηκα να αλλάξω το πεντάπρισμα της PENTACON με το WLF . Πραγματικά βγήκε και μπήκε πολύ εύκολα. Απογοητεύθηκα όταν είδα ότι δεν έγινε πιο φωτεινό, έστω κάπως. Φυσικά θα νετάρω με εντελώς ανοιχτό διάφραγμα (αλλιώς δεν φαίνεται τίποτε) και μετά θα βάζω διαφράγματα και ταχύτητες για τη λήψη. Τουλάχιστον με τη βοήθεια του μικρού οδηγού γίνεται πιο εύκολη η λεπτομερής σκόπευση.
Προγραμμάτιζα σήμερα το πρωί την Τετάρτη να έχω λίγο ελεύθερο χρόνο (2 ώρες) για να βγω μια βόλτα με τη μηχανή στη φθινοπωρινή Φλώρινα. ήδη όμως το πρόγραμμα γέμισε. Άλλη φορά....
Τί χρειάζομαι τώρα ; Μα ένα εξωτερικό φωτόμετρο.
Ιδέες για κάτι φθηνό και ευκολόχρηστο; Βλέπω πολλά GOSSEN LUNASIX 3.
Βλάσση έτσι κιαλλιώς το διάφραγμα όταν κατέβει ο καθρέπτης παραμένει ανοικτό για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Είναι αυτόματο. Με ανεβασμένο τον καθρέπτη κλείνει κανονικά βέβαια.
Για το Lunasix έχω ακούσει και εγώ τα καλύτερα λόγια. Βέβαια παίζαν σε τιμές γύρω στα 60Ε αν θυμάμαι. Γύρω στα 90 παίζει το DigiSix που είναι και πολύ μικρό, ενώ τα διάφορα Weston Master απο 1 έως 10 λίρες βρίσκονται άνετα.
Το Weston Master II που είχα πάρει για 1λίρα δουλεύει μια χαρά όταν υπάρχει ικανοποιητικό φώς. Το LunaSix νομίζω εκεί διαπρέπει (θα μας πεί και ο Βασίλης καλύτερα) αφού και καλά σχεδιάστικε για να μπορείς να φωτομετρας ακόμα και στο φώς της σελήνης (εξού και το Luna).
Προσοχή μόνο στις μπαταρίες. Πολλά παλαιότερα παίρνουν μπαταρίες υδραργύρου που έχουν καταργηθεί. Και με καινούργιες λόγω διαφορετικής τάσης δίνουν άλλες μετρήσεις. Χρειάζεται μετατροπέας.
Βλάσση έτσι κιαλλιώς το διάφραγμα όταν κατέβει ο καθρέπτης παραμένει ανοικτό για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Είναι αυτόματο. Με ανεβασμένο τον καθρέπτη κλείνει κανονικά βέβαια.
Για το Lunasix έχω ακούσει και εγώ τα καλύτερα λόγια. Βέβαια παίζαν σε τιμές γύρω στα 60Ε αν θυμάμαι. Γύρω στα 90 παίζει το DigiSix που είναι και πολύ μικρό, ενώ τα διάφορα Weston Master απο 1 έως 10 λίρες βρίσκονται άνετα.
Το Weston Master II που είχα πάρει για 1λίρα δουλεύει μια χαρά όταν υπάρχει ικανοποιητικό φώς. Το LunaSix νομίζω εκεί διαπρέπει (θα μας πεί και ο Βασίλης καλύτερα) αφού και καλά σχεδιάστικε για να μπορείς να φωτομετρας ακόμα και στο φώς της σελήνης (εξού και το Luna).
Προσοχή μόνο στις μπαταρίες. Πολλά παλαιότερα παίρνουν μπαταρίες υδραργύρου που έχουν καταργηθεί. Και με καινούργιες λόγω διαφορετικής τάσης δίνουν άλλες μετρήσεις. Χρειάζεται μετατροπέας.
Βλάσση την πήρα 70Ε μαζί με τα μεταφορικά απο Γερμανία. Ψάχνω γενικά πληροφορίες σε ειδικά φόρουμ, και έχω βρεί μερικά πράγματα. Αλλά για τις εφαρμογές που την θέλω εγώ θα χρειαστώ μάλλον πιό ευρυγώνιο φακό.
Η φυσούνα αυτή (bellows type II) μπαίνει στις S μηχανές (S, S2, S2A). Δεν ξέρω για τις SQ.
Τί αντάπτορας λες δεν κατάλαβα όμως?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.