Μεταβαση απο 14" crt σε τηλεοραση....

Αμα δεις κατι μια φορα το μηνα να εισαι ευχαριστημενος. Και πολυ λεω.
Καπως σαν το blue-ray πριν 4-5 χρονια. 3d τηλεοραση σε 3-4 χρονια και εαν δεν αλλαξει η τεχνολογια (που φημολογειται).
Κια χωρις σοβαρο premium στη τιμη επισης.
"Επενδυστε" τα λφτα σας σε πραγματα που θα χρησιμοποιησετε ΤΩΡΑ.

Παιδιά για αυτούς που ρωτάνε για καθημερινή θέαση 3D:

http://techblog.gr/homecinema/3d-tv-warnings-5255/

Χρήσιμο νομίζω.

ξερω πως σηγουρα δεν θα τα εχουν ολα αυτα υποψη τους ολοι που θελουν να παρουν 3d τηλεοραση αλλα ο κυριος Βιοτεχνολογος το manual εχει μεταφρασει δεν μας λεει και τιποτα καινουριο. Σκοπος ειναι να βρουμε αν υπαρχουν αποτελεσματα μελετών για την μακροχρονια εκθεση σε 3d αυτο ειναι το πιο σημαντικο. Οχι μετα απο 1 -2 ωρες να μαθουμε μετα απο 100-200 τι γινεται

Φίλε μου για κάποιους δεν είναι κάτι καινούργιο για άλλους είναι.
Το θέμα είναι πως εύκολα όλοι εντυπωσιαζόμαστε από τα 10 λεπτά 3D που βλέπουμε στα καταστήματα.
Δηλαδή η έστω μικρή περίπτωση ζαλάδας μετά από λίγα λεπτά δεν έχει καμιά σημασία?

ξερω πως σηγουρα δεν θα τα εχουν ολα αυτα υποψη τους ολοι που θελουν να παρουν 3d τηλεοραση αλλα ο κυριος Βιοτεχνολογος το manual εχει μεταφρασει δεν μας λεει και τιποτα καινουριο. Σκοπος ειναι να βρουμε αν υπαρχουν αποτελεσματα μελετών για την μακροχρονια εκθεση σε 3d αυτο ειναι το πιο σημαντικο. Οχι μετα απο 1 -2 ωρες να μαθουμε μετα απο 100-200 τι γινεται

Πέρα από το ότι σε ηλικίες κάτω των 6 ετών, καλό είναι η θέαση στερεοσκοπικού 3D να αποφεύγεται εντελώς, δεν υπάρχει κάποιος άλλος κίνδυνος που να αφορά τον γενικό πληθυσμό...

Ένας καλός κανόνας είναι, μόλις νιώσει κανείς ότι η θέαση έχει αρχίσει να τον κουράζει, να βγάζει τα γυαλιά και να κάνει ένα διάλειμμα μέχρι να ηρεμήσει...

Επίσης, το passive 3D είναι και αυτό κουραστικό, απλά ελαφρώς λιγότερο από το active. Μην αφήνετε το marketing να σας ξεγελάσει, απολύτως ξεκούραστη στερεοσκοπία, δεν υφίσταται...

Στον φυσικό κόσμο, ο εγκέφαλος μας χρησιμοποιεί 2 αντικειμενικούς μηχανισμούς για να υπολογίσει τις αποστάσεις: ο ένας, είναι μέσω της σύγκλισης ή απόκλισης των ματιών μας και ο δεύτερος μέσω του σημείου που εστιάζουν κάθε φορά οι φακοί των ματιών μας, το οποίο είναι άμεσα εξαρτώμενο από τη θέση σύγκλισης/απόκλισης των ματιών. Η στερεοσκοπία, εκμεταλλεύεται μόνο τον πρώτο μηχανισμό, καθώς η εστίαση παραμένει πάντα σταθερή στο ίδιο επίπεδο, που ορίζεται από την θέση της οθόνης. Αυτό όμως έρχεται σε σύγκρουση με τον τρόπο που έχουν μάθει να βλέπουν τρισδιάστατα ο εγκέφαλος και τα μάτια μας στον πραγματικό κόσμο και αποτελεί την βασική πηγή από την οποία προέρχονται η κούραση, οι πονοκέφαλοι και οι ζαλάδες...

Παντως λογο και της ιδιας πανω κατω τιμης αναμεσα στην g30 και st30 θεωρω πως συμφερει πιο πολυ η δευτερη, δεδομενου (απο αυτα που διαβαζω) πως στην ποιοτητα 2d ειναι κατα 99% ιδιες, και εχεις και την δυνατοτητα 3d καβατζα.....στην τελικη αν σε πειραζει δεν το χρησιμοποιεις χωρις να χανεις κατι απο τις υπολοιπες λειτουργιες της tv. Ειμαι καπου λαθος?

Παντως λογο και της ιδιας πανω κατω τιμης αναμεσα στην g30 και st30 θεωρω πως συμφερει πιο πολυ η δευτερη, δεδομενου (απο αυτα που διαβαζω) πως στην ποιοτητα 2d ειναι κατα 99% ιδιες, και εχεις και την δυνατοτητα 3d καβατζα.....στην τελικη αν σε πειραζει δεν το χρησιμοποιεις χωρις να χανεις κατι απο τις υπολοιπες λειτουργιες της tv. Ειμαι καπου λαθος?

Εξαρτάται... Ο ανυποψίαστος χρήστης θα βρει την εικόνα και των δύο σε 2D ίδια, οπότε θα προτιμήσει το επιπλέον ατού του 3D.

Ο υποψιασμένος όμως, θα εκτιμήσει πολύ περισσότερο τη δυνατότητα της G30 να ρυθμιστεί σε σωστό gamma και σε δεύτερο χρόνο να καλιμπραριστεί κιόλας... ;)

χμμμ....αυτο το περιφημο καλιμπραρισμα πως γινεται ρε παιδια κ απο ποιον? Γενικα εχω πολυ καλη επαφη με ολα αυτα αλλα με πλασμα δεν ειχα την τυχη ποτε να παιξω. Για παραδειγμα το πλαισιο δινει την επιλογη στον πελατη φανταζομαι με καποιο ποσο να ερθει τεχνικος τους στο χωρο του πελάτη για να καλιμπραρει την τηλεοραση......

χμμμ....αυτο το περιφημο καλιμπραρισμα πως γινεται ρε παιδια κ απο ποιον? Γενικα εχω πολυ καλη επαφη με ολα αυτα αλλα με πλασμα δεν ειχα την τυχη ποτε να παιξω. Για παραδειγμα το πλαισιο δινει την επιλογη στον πελατη φανταζομαι με καποιο ποσο να ερθει τεχνικος τους στο χωρο του πελάτη για να καλιμπραρει την τηλεοραση......

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/87801-ΖΗΤΕΙΤΑΙ-ΕΜΠΕΙΡΟΣ-CALIBRATOR

Πριν λίγο γυρισα απο μια βόλτα στον Κωτσοβολο στον Ρεντη διπλα στο allou fun park. Ατάκα πωλητή σε μια συζητηση που ειχαμε "Κοίτα να δεις το μαύρο στις plasma φαινεται γκρί...το μαύρο στις led ειναι μονο μαύρο"

Σημερα πηρα να ρωτησω ατο καταστημα στο βολο αν θα ξαναφερει την 46st30 και μου ειπε πως δεν θα την φερει ξανα γιατι δεν δινει αλλες η panasonic.Τι γίνεται θα βγουν τωρα προσφατα καινουριες και οτι κυκλοφορει στην αγορα σαν στοκ , αυτο ειναι????

Λοιπον παιδιά για να μην το κουραζω αλλο το θέμα κ για να έχω τηλεοραση να δω τις γιορτες ή θα παρω την 50pv350 και θα επενδυσω περιπου στα 570 ευρώ ή την 50g30 που την έχει προσφορα η electronet στα 899(αληθεια το IDTV που έχει στην περιγραφή τι είναι???)Ξερω η g30 ειναι top αλλα αν παρω την lg και δω πχ την panasonic μετα να παιζει αλλου θα βαραω το κεφαλι μου που δεν εδωσα 350 ευρω παραπανω ή θα πω σιγα την διαφορα και θα φυγω με το χαμογελο μεχρι τα φρυδια που γλυτωσα τα 350???????????

Μ'αρέσει που λες να μην το κουράζω άλλο το θέμα και στην αμέσως επόμενη πρόταση το ξανακουράζεις!
Αν κατάλαβα καλά ρωτάς αν θα σε πειράξει βλέποντας την G30 πως είναι καλύτερη της PV350?

Κοιτα απο το να μπερδευομαι με 3d και αλλα 2 , 3 μοντελα το να κατασταλαξω σε 2 ειναι μεγάλη προοδος!!!:p Περιπου αυτο. Ξερω οτι η g30 ειναι δεδομενο οτι ειναι καλύτερη.
Είναι ομως τοσο καλύτερη σε εικόνα και λειτουργια απο την lg που να πω χαλαλι τα 350 ευρω που ζηταει παραπανω?Ειναι δλδ η μερα με τη νυχτα η μια με την αλλη????

Λοιπον παιδιά για να μην το κουραζω αλλο το θέμα κ για να έχω τηλεοραση να δω τις γιορτες ή θα παρω την 50pv350 και θα επενδυσω περιπου στα 570 ευρώ ή την 50g30 που την έχει προσφορα η electronet στα 899(αληθεια το IDTV που έχει στην περιγραφή τι είναι???)Ξερω η g30 ειναι top αλλα αν παρω την lg και δω πχ την panasonic μετα να παιζει αλλου θα βαραω το κεφαλι μου που δεν εδωσα 350 ευρω παραπανω ή θα πω σιγα την διαφορα και θα φυγω με το χαμογελο μεχρι τα φρυδια που γλυτωσα τα 350???????????

Σιγα την διαφορα, δεν θα πεις...

Αν μπορεις να διαθεσεις τα επιπλεον χρηματα, αξιζει η G30...

Κοιτα απο το να μπερδευομαι με 3d και αλλα 2 , 3 μοντελα το να κατασταλαξω σε 2 ειναι μεγάλη προοδος!!!:p Περιπου αυτο. Ξερω οτι η g30 ειναι δεδομενο οτι ειναι καλύτερη.
Είναι ομως τοσο καλύτερη σε εικόνα και λειτουργια απο την lg που να πω χαλαλι τα 350 ευρω που ζηταει παραπανω?Ειναι δλδ η μερα με τη νυχτα η μια με την αλλη????

Αν γίνεται δες τες στο ίδιο κατάστημα γιανα βγάλεις τα συμπεράσματά σου, ή αν δε γίνεται τουλάχιστον την ίδια μέρα για να μη ξεχάσεις τις εντυπώσεις της πρώτης!
Μετά από 14άρα CRT σιγά να μη καταλάβεις τρομερές διαφορές μεταξύ τους, μη τρελαθούμε.

μακαρι να μπορουσα αλλα που να τις βρω να παιζουν μαζι...Εδώ που τα λέμε αν έχει καλύτερη εικόνα απο μια samsung 40a656 που έχουν οι γονείς μου κ βλέπω μια χαρα θα είμαι πανευτυχής αφου θα έχω γλυτωσει κ 350 ευρώ καθώς οι καιροι είναι κ λίγο δυσκολοι....

Οσο για αυτο, να εισαι σιγουρος. Η ταπεινη μου αποψη ειναι οτι σε τηλεορασεις ιδιας τεχνολογιας, που εχουν φτασει σε ενα επιπεδο ωριμοτητας και δεν "ψαχνονται" σε βασικα πραγματα (i.e. plasma) οι διαφορες, στην ιδια διασταση, (αφου βγαλουμε τα φρου φρου και αρωματα τυπου: ποσα hdmi, τι κανει ο media player, ειναι λεπτη ή χοντρη, εχει ωραιο ... τηλεκοντρολ, εχει ηχο που να ηδονιζεται το εδαφος κλπ) ειναι υπαρκτες μεν, αλλα οχι απαραιτητα αντιληπτες απο το μεσο (εστω και υποψιασμενο) χρηστη, και συχνα παιζουν ρολο τοσο το περιεχομενο, οσο και οι συνθηκες παρακολουθησης για να γινουν εμφανεις. Αν λαβεις υποψιν οτι γενικα οι τηλεορασεις ειναι ενα υπερτιμημενο προιον, οταν η εξελιξη επιβαλλει να αγοραζουμε κατι νεο καθε 5-6 χρονια στην καλυτερη περιπτωση, σε συνδιασμο με το γεγονος οτι η διαφορα τιμης ενος περσινου μοντελου με ενος φρεσκου μπορει να ειναι κα τα διπλα λεφτα, (με ποιοτικες διαφορες που συχνα μπορει και να μην υπαρχουν) η επιλογη ειναι μονοδρομος.
Ακομα και γιαυτους που η τηλεοραση (οπως και συχνα και διαφορα αλλα πραγματα ) ειναι, εστω και υποσυνειδητα, προεκταση του ανδρισμου τους, ισχυει το bigger is better. Απο κει και περα οι γειτονες/φιλοι δεν προκειται να καταλαβουν ΚΑΜΜΙΑ διαφορα.