Μετάβαση από Android σε iOS

από κει και πέρα, από την στιγμή που έχεις σποτιφάι πρίμιουμ, έχεις το 95% της παγκόσμιας δισκογραφίας στην άκρη των δακτύλων σου ... τι στο καλό θέλεις να μεταφέρεις κομμάτια από λαπτοπ και τάμπλετ ... όλα ήδη υπάρχουν στο σποτιφάι

φτιάχνεις μια λίστα 'το χωριό μου' και την γεμίζεις με κομμάτια του σπότι, είτε μεμονωμένα, είτε από χιλιάδες έτοιμες λίστες άλλων χρηστών, την οποία κατεβάζεις στο κινητό για να την ακους και όταν είσαι οφφ-λαιν κλπ κλπ

για πλάκα, έβαλα 'τσάμικα στο χωριό' και μου έβγαλε ένα σωρό λίστες ... ή διάλεξε ένα κομμάτι και ζήτα στο σπότι να σου φτιάξει ραιόφωνο ... και μετά σώσε την λίστα, κλπ κλπ

• Like
Reactions: mdvq
Αυτό το τελευταίο δεν γίνεται. Δεν υπάρχει και λόγος να γίνεται γιατί έτσι θα έπρεπε να ξαναεπαναψηφιοποιηθεί το σήμα προκειμένου να φύγει με Bluetooth.
Πριν λίγο ανετρεξα στο παρελθόν (κάποια 7-8 χρόνια πίσω)και διαπίστωσα ότι :
Όντως δεν συμμετέχει το ντακ της συσκευής στην διαμόρφωση του ήχου,αλλά αποκλειστικά ο εκάστοτε player της συσκευής.
Που αν βάλουμε ίδιο player (πχ foobar) ηχεί διαφορετικά στο ένα και διαφορετικά στο άλλο μηχάνημα,ενώ ΔΕΝ θα έπρεπε.
Ίσως είναι θέμα ρυθμίσεων
Επίσης μεγάλο ρόλο στον ήχο της συσκευής που στέλνει ήχο παίζει και η υλοποίηση του bt τσιπακιου.
Προφανώς (ευτυχώς που έγραψα "προφανώς και το dac"" και το γλυκανα κάπως😃) τα μαγειρέματα της μουσικής που γίνονται μέσα στην συσκευή τα κάνει ο player με τα dsp του και τις άπειρες ρυθμίσεις του και το τσιπακι του bt.
Αυτό που έπρεπε να γράψω είναι ότι ακούμε το ήχο της εκάστοτε συσκευής και να μην επεκταθω στο γιατί μιας και τελικά, σε αυτήν την ηλικία που είμαι, μου μένουν μόνο τα ... χοντρικά και όχι οι λεπτομέρειες 😄
Επίσης την μουσική που ακούμε προέρχεται από την raw της συσκευής ή οποία την στέλνει σε ένα buffer που τροφοδοτεί τον player.
Kαι αυτά από άνθρωπο που σε αυτόν οφείλουμε την καλή λειτουργία του φόρουμ.
Άρα δεν είναι χρήστης και μυρωδιάς σαν και μένα ..... ΞΈΡΕΙ 😁
Αυτα τα ολίγα περί bt και τώρα περιμένω να μου πείτε κάνα πρόγραμμα που θα μεταφέρω αρχεία από το λάπτοπ στο iPhone,που αυτή ήταν και η ερώτηση μου και με κυλισατε στον βούρκο 😃😃

Μιχαλιό, το ότι και τα δύο τηλέφωνα έπαιζαν με σποτιφάι πρίμιουμ, καταρχήν δεν λέει τίποτε

το πρίμιουμ απογειώνεται ηχητικά όταν απενεργοποιηθεί η ''εξομάλυνση ήχου'' (πρακτικά η συμπίεση που γίνεται για να ακούγονται όλα τα κομμάτια στο ίδιο επίπεδο έντασης)
Που / πως το βρίσκουμε αυτό Σπύρο;;;;

είχαν και τα δύο τηλέφωνα την ρύθμιση αυτή ?

Είχαν την ίδια ρύθμιση ποιότητας (πχ. πολύ υψηλή) είτε παίζεις μέσω wifi έίτε από δεδομένα, είτε από σωσμένα αρχεία ;

κλπ κλπ

όπως ομόφωνα είπαν οι προλαλήσαντες, δεν παίζει κανένα ντακ κινητών ρόλο στην μεταφορά στο βτ ηχείο σου ...

Μιχαλιό, το ότι και τα δύο τηλέφωνα έπαιζαν με σποτιφάι πρίμιουμ, καταρχήν δεν λέει τίποτε

το πρίμιουμ απογειώνεται ηχητικά όταν απενεργοποιηθεί η ''εξομάλυνση ήχου'' (πρακτικά η συμπίεση που γίνεται για να ακούγονται όλα τα κομμάτια στο ίδιο επίπεδο έντασης)

είχαν και τα δύο τηλέφωνα την ρύθμιση αυτή ?

Είχαν την ίδια ρύθμιση ποιότητας (πχ. πολύ υψηλή) είτε παίζεις μέσω wifi έίτε από δεδομένα, είτε από σωσμένα αρχεία ;

κλπ κλπ

όπως ομόφωνα είπαν οι προλαλήσαντες, δεν παίζει κανένα ντακ κινητών ρόλο στην μεταφορά στο βτ ηχείο σου ...
Μιας και νεοπας στο Spotify ,έκανα κατά αρχήν αυτή την ρύθμιση που μου είπες για την εξομάλυνση ήχου που και στα δύο τηλέφωνα ήταν on. (Ενιαία ένταση το αναφέρει,αλλά αυτό πρέπει να είναι)
Αυτό με την ποιότητα σε ποιο πεδίο είναι,ρε Σπυρετο μου??

Που / πως το βρίσκουμε αυτό Σπύρο;;;;
Τι ρωτάς το Σπύρο ρε Vlad??
Που να ξέρει ο άνθρωπος??
Εγώ θα σου πω , που τα ξέρω όλα 😸
Ανοίγεις Spotify πάνω πάνω αριστερά έχει ένα εικονίδιο με ένα γράμμα (για μένα Μ από το Michael)
Το πατάς και μετά πας ρυθμίσεις απόρρητο.
Το πατάς και πας αναπαραγωγή.
Εκεί σκρολαρεις κάτω κάτω και ξετικαρεις το τελευταίο κουμπί.

(ελπίζω να τα έχω θυμηθεί σωστά 😄)

• Like
Reactions: vlad66
Καλά έκανες και τα έγραψες εδώ..

Για την ποιότητα ήδη το είχα "φροντίσει" κάποτε, άσχετα αν δεν το θυμόμουν...

Screenshot_20250708-190223.png

Όλα στο "Πολύ υψηλή" ;)

Μιας και νεοπας στο Spotify ,έκανα κατά αρχήν αυτή την ρύθμιση που μου είπες για την εξομάλυνση ήχου που και στα δύο τηλέφωνα ήταν on. (Ενιαία ένταση το αναφέρει,αλλά αυτό πρέπει να είναι)
Αυτό με την ποιότητα σε ποιο πεδίο είναι,ρε Σπυρετο μου??
Μου το έδειξε κατά λάθος ο Vlad 😁
Τώρα που οι ρυθμίσεις του Spotify είναι σε όλα τσιλικες......

Σε πρώτη ευκαιρία θα κοντραρουμε με το Vlad τα iPhone μας,τα android μας και όλα αυτά ενάντια στο dap ibasso.
Θα σας αναφέρουμε αποτελέσματα,.
γιατί εκεί δεν χωράει αμφιβολία για τα μηχανήματα του .

Και αυτά τα dsp , υπάρχουν που στην συσκευή??
Είναι αυτόνομα τσιπακια?
Ειναι ψηφιακή επεξεργασία του σήματος (που μπορεί να γίνει πχ από τον επεξεργαστή του κινητού)

• Like
Reactions: mdvq
Τι ρωτάς το Σπύρο ρε Vlad??
Που να ξέρει ο άνθρωπος??
Εγώ θα σου πω , που τα ξέρω όλα 😸
Ανοίγεις Spotify πάνω πάνω αριστερά έχει ένα εικονίδιο με ένα γράμμα (για μένα Μ από το Michael)
Το πατάς και μετά πας ρυθμίσεις απόρρητο.
Το πατάς και πας αναπαραγωγή.
Εκεί σκρολαρεις κάτω κάτω και ξετικαρεις το τελευταίο κουμπί.

(ελπίζω να τα έχω θυμηθεί σωστά 😄)
Βλαδίμηρε αυτά που σου έγραψα ισχύουν στα Android κινητά.
Στο iPhone είναι στο πεδίο αναπαραγωγή μεν,αλλά σε διαφορετική σειρά και ονομασία δε.
Φυσικά σιγά μην θυμάμαι την σειρά και την ονομασία.
Θα τα βρεις εσύ,που είσαι και άριστος χρήστης του iPhone 🤪😃

Βλαδίμηρε αυτά που σου έγραψα ισχύουν στα Android κινητά.
Στο iPhone είναι στο πεδίο αναπαραγωγή μεν,αλλά σε διαφορετική σειρά και ονομασία δε.
Φυσικά σιγά μην θυμάμαι την σειρά και την ονομασία.
Θα τα βρεις εσύ,που είσαι και άριστος χρήστης του iPhone 🤪😃
Το android το φτιάξαμε στο τηλ...
Το iOS θα το δω αργότερα στο σπίτι.. έχε τον νου σου μη σε πάρω τηλ πάλι για οδηγίες... :LOL:

Χαίρομαι που τα βρήκατε..

Πολλοί που κατηγορούν το σποτιφαι για κακό ήχο δεν εχουν μπει στον κόπο να το ρυθμίσουν όπως πρέπει...

Η απενεργοποίηση της εξομάλυνσης ήχου ( έτσι το λέει στο iPhone) είναι πολύ σημαντική ...

Και εννοείται ότι μόνον στην 'πολυ υψηλή' ρύθμιση ποιότητας ακούς σε 320 Mbps, που είναι 98% παρόμοιας ηχητικής ποιότητας με το flac...

Άσχετο, μου ήρθε ένα μεηλ απο την earfun σήμερα με εκπτώσεις και τσίμπησα ένα uboom ( το προηγούμενο μου το χάρισα σε ένα πρώην αίσθημα) με 40 ευρώ παραδοτέο...

Οταν έρθω στο μαγαζί με τρεις διαφορετικές συσκευές που θα παίζουν από Spotify το ίδιο αρχείο και ακούσουμε τρεις διαφορετικούς ήχους από το ίδιο ηχείο, δεν θα φύγω από εκεί,αν δεν μου εξηγήσεις πως γίνεται αυτό😄😄
Εξάλλου εύκολο είναι να το διαπιστώσετε και μόνοι σας αυτο που σας γραφω και το έχουμε τεσταρει ένα κάρο άτομα .
Όποιος θέλει έρχομαι σπίτι του με ένα Xiaomi,ένα iPhone και ένα dap ibasso,να το διαπιστώσουμε.
Μόνο που πίνω πολλές μπύρες 🍻 😁

Και μην μου πείτε ότι το δικό μου σύστημα (Eversolo a6 με Dynaudio mp5 mkiii )δεν είναι ικανό να δείξει τις διαφορές.
Εκεί ,είναι ακόμα πιο χτυπητές.

Γκουχ γκουχ.... έχεις χάσει επεισόδια. Το μαγαζί δεν υπάρχει εδώ και κάνα μήνα κι εγώ έχω φύγει από κει εδώ και κανα χρόνο.

Κατά τα άλλα ευχαρίστως να πάμε για - τσίπουρα βρε - και να τα συζητήσουμε όλα αυτά. :p