Μετάβαση σε QN95 ή C1?

Εγώ C1 έχω. Αν θέλω να δω τη μέρα (πάντα σε dolby vision) τη γυρνάω στο CINEMA HOME που είναι πιο φωτεινή και μια χαρά. Το βράδυ την βάζω στο CINEMA και αν βγει κάνας ήλιος στην οθόνη πονάνε τα μάτια μου, δεν μπορώ να φανταστώ να ήθελα φωτεινότερη, αυτά.

• Like
Reactions: Lobo10 and james9
Εγώ C1 έχω. Αν θέλω να δω τη μέρα (πάντα σε dolby vision) τη γυρνάω στο CINEMA HOME που είναι πιο φωτεινή και μια χαρά. Το βράδυ την βάζω στο CINEMA και αν βγει κάνας ήλιος στην οθόνη πονάνε τα μάτια μου, δεν μπορώ να φανταστώ να ήθελα φωτεινότερη, αυτά.
Αν ειχες LED πιο πριν , πως σου φανηκε η μεταβαση?

Είχα 2012 panasonic plasma. Αλλά κάτι ξέρω από LED, όλη τη μέρα σε μια οθόνη μπροστά είμαι. Η QN95 είναι μινι-led σωστά; Αν ήταν απλή LED θα έλεγα δεν υπάρχει θέμα συζήτησης. Δεν έχω δει μινι-led οθόνη ακόμα σοβαρά (έρχεται όπου να'ναι το macbook), φαντάζομαι ότι θα πλησιάζει αρκετά τις OLED οπότε ίσως και η τιμή πρέπει να παίξει το ρόλο της. Απλά εγώ προσωπικά δεν βλέπω κανένα θέμα στη φωτεινότητα αλλά δεν βλέπω σχεδόν ποτέ την ημέρα.
Μην αμελήσεις τον παράγοντα xbox, η LG είναι σαφώς μπροστά εκεί.
Έβγαλε συγκριτικό best tv of 2021 χτες ο HDTVtest, ίσως σε βοηθήσει.

Είχα 2012 panasonic plasma. Αλλά κάτι ξέρω από LED, όλη τη μέρα σε μια οθόνη μπροστά είμαι. Η QN95 είναι μινι-led σωστά; Αν ήταν απλή LED θα έλεγα δεν υπάρχει θέμα συζήτησης. Δεν έχω δει μινι-led οθόνη ακόμα σοβαρά (έρχεται όπου να'ναι το macbook), φαντάζομαι ότι θα πλησιάζει αρκετά τις OLED οπότε ίσως και η τιμή πρέπει να παίξει το ρόλο της. Απλά εγώ προσωπικά δεν βλέπω κανένα θέμα στη φωτεινότητα αλλά δεν βλέπω σχεδόν ποτέ την ημέρα.
Μην αμελήσεις τον παράγοντα xbox, η LG είναι σαφώς μπροστά εκεί.
Έβγαλε συγκριτικό best tv of 2021 χτες ο HDTVtest, ίσως σε βοηθήσει.
Ναι το γνωριζω για το Xbox , ειναι ενας απο τους λογους που εχω δωσει προτεραιοτητα στην LG. Αυτο + Dolby Vision. Η Sony με τραβαει λογω android TV και η Samsung λογω peak brigktness οποτε ειμαι σε τριλημμα πια!

Κάποια εκτίμηση πόσο θα πάει η 65C1 στην BF ?
πρωτα απ`ολα δεν ξερουμε εαν συμπεριληφθει στις προσφορες της BF.
αλλα και να συμπεριληφθει,προφανως και λογικα,κατω απο την γνωστη τιμη των 1400 προφανως δεν προκειται να πεσει.
συνηθως δημοφιλη προιοντα,δεν συμπεριλαμβανονται καθολου στην BF,ή πεφτουν ελαχιστα,εκτος καποιων σπανιων περιπτωσεων.

Μην το σκεφτείς καν. Έχεις κονσολες (ειδικά το Xbox) όποτε θα πάρεις VRR, βλέπεις σχεδόν πάντα το βράδυ όποτε δεν χρειάζεσαι άπειρη φωτεινότητα. Εγώ έχω την C9 65αρα δυο χρόνια και πήγα την C1 για το gaming upgrade (χάρισα την C9 στους γονείς μου), απόλυτα ευχαριστημένος ποτέ δεν ένιωσα ακόμη και μέσα στην ημέρα ότι η οθόνη ήταν σκοτεινή. Επίσης, ειδικά το βράδυ σε χαμηλό φωτισμό-σκοτάδι δεν χρειάζεσαι να είναι παρά πολύ φωτεινή, τα ματια σου προσαρμόζονται αναλόγως την φωτεινότητα του δωματίου.

• Like
Reactions: james9
Είναι λίγο αστεία η συζήτηση περί φωτεινότητας. Οκ, με τις πλάσμα το καταλαβαίνω, αλλά αλήθεια, έχει αντιμετωπίσει κανένας κάτοχος όλεντ θέμα φωτεινότητας σε θέαση την ημέρα; Εγώ από την 55ks9000 στη 65cx δεν διαπίστωσα κάποια χειροτέρευση με φως ημέρας, μάλλον το ανάποδο θα έλεγα... :p

Είναι λίγο αστεία η συζήτηση περί φωτεινότητας. Οκ, με τις πλάσμα το καταλαβαίνω, αλλά αλήθεια, έχει αντιμετωπίσει κανένας κάτοχος όλεντ θέμα φωτεινότητας σε θέαση την ημέρα; Εγώ από την 55ks9000 στη 65cx δεν διαπίστωσα κάποια χειροτέρευση με φως ημέρας, μάλλον το ανάποδο θα έλεγα... :p
Για να ειμαστε σωστοι , εγω το εθεσα το θεμα ως ασχετος με τις OLED, επειδη παω απο τιβι με υψηλο peak brightness σε oled που εκ των πραγματων δεν μπορει να φτασει τετοια νουμερα. Πιο πολυ ερωτηση ειναι οχι διαπιστωση.

Για να ειμαστε σωστοι , εγω το εθεσα το θεμα ως ασχετος με τις OLED, επειδη παω απο τιβι με υψηλο peak brightness σε oled που εκ των πραγματων δεν μπορει να φτασει τετοια νουμερα. Πιο πολυ ερωτηση ειναι οχι διαπιστωση.
Σόρρυ φίλος, δεν το λέω για σένα. Εσύ πολύ καλά έκανες και ρώτησες. Οι απαντήσεις με προβλημάτισαν. :D

Σημερα στις 8 έχουν "black friday deals" τα μεγαλα καταστηματα Κωτσος, Πλαισιο, Public. Κοιταω και προς τα εκει (αν και με αυτους ειναι ου μπλεξεις) , μηπως δω καποια εξαιρετικη προσφορα που θα με ωθησει στην επιλογη μιας απο τις προαναφερθεισες.

65G1 στον Κωτσόβολο για σένα στα 2000€, με EVO panel που είναι πιο 10 με 15% πιο φωτεινή ανάλογα το υλικό.

Μην λησμονονούμε την άπειρη αντίθεση που μπορεί να δώσει ένα Oled Panel.

Οι mini led είναι FALD LCD με περισσότερα local dimming zones.

Όταν μπορούμε σε 7-8 χρόνια να αγοράσουμε micro led τα ξαναλέμε. Έως τότε οι oled είναι στην κορυφή.

• Like
Παδιά εγώ δεν είμαι ειδικός αλλά έχουν περάσει τα τελευταία 6 χρόνια 8 τηλεοράσης από τα χέρια μου. έχω 2 OLED CX and C9! δεν λέω καλές και τις έχω σε ΣΚΟΤΕΙΝΑ δωμάτια.

μου ήρθε πριν μια εβδομάδα η Q90(ίδια με q95) σε 55 και έχω εντυπωσιαστεί. δεν έχω θέμα με τα μαύρα. φοβερή ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ φοβερά ζωντάνα χρώματα ΑΠΙΘΑΝΟ HDR!

ξέρω ότι η OLED θεωρούνται κορυφή αλλά έχω δει reviews online που δείχνουν "ισοπαλία" ανάμεσα σε c1 και q95!!!

• Like
Reactions: sosimple
65G1 στον Κωτσόβολο για σένα στα 2000€, με EVO panel που είναι πιο 10 με 15% πιο φωτεινή ανάλογα το υλικό.

Μην λησμονονούμε την άπειρη αντίθεση που μπορεί να δώσει ένα Oled Panel.

Οι mini led είναι FALD LCD με περισσότερα local dimming zones.

Όταν μπορούμε σε 7-8 χρόνια να αγοράσουμε micro led τα ξαναλέμε. Έως τότε οι oled είναι στην κορυφή.
Φευγει πολυ η τιμη στα 2000€, περιμενω μεσα στη βδομαδα να δωσω σε γνωστο την KS7000 και θα πατησω τη σκανδαλη για C1.

ΥΓ. Να σε ευχαριστησω γιατι νομιζω με ειχες βοηθησει πολυ με την επιλογη της B750 πριν κατι "χιλιαδες" χρονια και βοηθας και τωρα. (Αν δεν κανω λαθος)

• Like
Reactions: Lobo10
Φευγει πολυ η τιμη στα 2000€, περιμενω μεσα στη βδομαδα να δωσω σε γνωστο την KS7000 και θα πατησω τη σκανδαλη για C1.

ΥΓ. Να σε ευχαριστησω γιατι νομιζω με ειχες βοηθησει πολυ με την επιλογη της B750 πριν κατι "χιλιαδες" χρονια και βοηθας και τωρα. (Αν δεν κανω λαθος)
Με το καλό..

Μόνο oled αυτή τη στιγμή. Μας ευχαριστείς αργότερα..

• Like
Παδιά εγώ δεν είμαι ειδικός αλλά έχουν περάσει τα τελευταία 6 χρόνια 8 τηλεοράσης από τα χέρια μου. έχω 2 OLED CX and C9! δεν λέω καλές και τις έχω σε ΣΚΟΤΕΙΝΑ δωμάτια.

μου ήρθε πριν μια εβδομάδα η Q90(ίδια με q95) σε 55 και έχω εντυπωσιαστεί. δεν έχω θέμα με τα μαύρα. φοβερή ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ φοβερά ζωντάνα χρώματα ΑΠΙΘΑΝΟ HDR!

ξέρω ότι η OLED θεωρούνται κορυφή αλλά έχω δει reviews online που δείχνουν "ισοπαλία" ανάμεσα σε c1 και q95!!!
Απο περιέργεια, για ποιο μοντέλο μιλάς, για το περσινό (q90) ή το φετινό (qn90)?

Σε κάποιους αρέσει να βλέπουν και σε vivid mode οπότε πάσο.

Όσον αφορά τα reviews που υπάρχουν στο youtube τα περισσότερα έιναι sponsored ή δεν θέλουν να χαλάσουν τις ισορροπίες ώστε να τους στέλνουν οι κατασκευαστές demo units για τα βίντεό τους.

Όποιος δει oled σε σαλόνι δεν γυρίζει πίσω υπό Κ.Σ.