Re: Απάντηση: Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία
ευχαριστω ρε εργοτελη γιατι μολις ειχα την κουβεντα με ενα φιλο και μου εχει σφιξει το στομαχι απο τα νευρα.λογικα οταν παει ενα δεμα στο ταχυδρομειο ποσο καιρο κανουν να στειλουν ειδοποιηση?τις αρχες πως τις βρισκω?πρεπει να κανω καποια καταγγελια η να τους εξηγησω τι συμβαινει?πραγματικα μου εχουν σπασει τα νευρα,απο κατι τετοια παιρνει αμπαριζα ολους τους δημοσιους και δεν ειναι ετσι.
Λοιπόν, καταρχήν για να σε καθοδηγήσω για το τι πρέπει να κάνεις.
Θα στείλεις επιστολή( email) κατά το δυνατόν σοβαρή, με όσο πιο συγκεκριμένα στοιχεία μπορείς, δικά σου και δικά τους και να είναι πειστική ότι δεν αστειεύεσαι.Αλλά να στείλεις και στους 2 που σου λέω. Αν θες να σου δώσω και τους αριθμούς πρωτοκόλλων της δικιάς μου υπόθεσης. Είναι παρεμφερής από όσο κατάλαβα.
http://www.seedd.gr/
http://www.eett.gr/
Όσον αφορά τη λειτουργία των ταχυδρομείων.
Δε φταίει (κατά πάσα πιθανότητα ωστόσο)το τοπικό ταχυδρομείο που το παρέλαβες. Ας γίνω πιο αναλυτικός. Όταν μπαίνει ένα δέμα Ελλάδα, περνά από τα τελωνεία και μετά πάει στο διακομιστικό κέντρο των Ελτα. Από εκεί ξεκινάνε οι ταχυδρόμοι,
γράφονται οι ειδοποιήσεις, παίρνουν για να μοιράσουν όσα μπορούν χέρι χέρι(επιστολές-λογαριασμοί κτλ) και τα δέματα που δε δίνονται έτσι κανονίζονται να πάνε στο κοντινότερό σου ταχυδρομείο. Εκεί γράφονται λοιπόν οι ειδοποιήσεις, άρα αν δε τη παίρνεις, εκεί γίνεται η στραβή. Το ταχυδρομείο, παραλαμβάνει το δέμα και θεωρεί δεδομένο πως έχεις πάρει ειδοποίηση, γιατί δεν είναι δουλειά τους! Αν ωστόσο, εσύ δε πας να το πάρεις εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος από το ταχυδρομείο,7-10 ημέρες, τότε θα σου στείλουν αυτοί(τα ταχυδρομείο που έχει το δέμα) δεύτερη και τελική ειδοποίηση. Αν δε πας ούτε τότε μετά από περίπου 2 εβδομάδες(τουλάχιστον 3 συνολικά) το δέμα επιστρέφεται!
Τώρα, τι θα σου πούνε στα Ελτά.Εξήγησέ τους ευγενικά το πρόβλημα και μίλα με το προϋστάμενο. θα σου δώσει ένα τηλέφωνο του διακομιστικού κέντρου όπου υπάρχει το πρόβλημα. Το πιο πιθανό είναι να μη βρεις άκρη, οπότε καλό είναι να ζητήσεις και εκεί προϋστάμενο. Αυτός θα σου πει πως φταίνε οι συμβασιούχοι πως τους μειώσανε δε προλαβαίνουν δε ξέρουν να κάνουν δουλειά κτλ...
Το θέμα είναι να κάνεις τη καταγγελία και θα στην πάρουν σοβαρά υπόψην. Πες μου τι προτίθεσαι να κάνεις, να σου δώσω τη δική μου καταγγελία που είναι έτοιμη, αν και μπήκε σε "ψυγείο" , απλά για ξέρουν και αυτοί για τι περίπτωση μιλάμε μιας και είναι ίδια η δικιά μου μάλλον.