Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

Το μονο που φοβαμε ειναι μηπως το εχουν στειλει πισω, βλεπεις εχουν περασει πολλες μερες, φαντασου οτι εγραφε πανω και το τηλ/νο μου.

Ρε παιδια μια βοηθεια, γνωριζει κανεις για παραγγελεια απο Αμερικη με USPS express mail internasional στην φερνει σπιτι courier ΕΛΤΑ η την παραλαμβανεις ο ιδιος απο ταχυδρομιο? Στην δευτερη περιπτωση επειδη ειναι στο ονομα της γυναικας μου χρειαζεται ταυτοτητα και υπογραφη στο χαρτι ειδοποιησης, αν δεν εχω χαρτι ειδοποιησης τι χρειαζεται?
Ευχαριστω!

εμενα μου ερχετε σπιτι με ΕΛΤΑ. αργει λιγο κανει κανα 2 εβδομαδες μεσα στο νερο, βεβαια αναλογα την περιπτωση. Γιατι μου εχει τυχει απο Αμερικη με USPS να εχθει μεσα σε μια εβδομαδα. Παντως πηγαινε στα ΕΛΤΑ και κανε καμια ερωτηση αν εχει ερθει τιποτα για σενα ή στο ονομα της γυναιακας σου. Δεν εχεις να χασεις κατι.

Να σου πω την αληθεια εγω τα ΕΛΤΑ τα εμπιστευομαι.Αργουν αλλα με το ζορι κανουν την δουλεια τους. Με κουριερ βραστα αν τυχει κατι. Τελωνείο και δεν σωνεσε.

σημερα, πηγα στα ΕΛΤΑ με 2 ειδοποιητηρια για να παραλαβω δυο φακους ( εναν απο αυτους ηθελα να το στειλω για κοπη πρωτοχρονιατικης πιτας ) και... δεν τα βρηκανε. τα δεματακια δεν ηταν συστημενα και δεν εχω αριθμο παρακολουθησεις. χαθηκαν :bawling:

Last edited:
Ειναι νωρις ακομα, εχω ενεργοποιησει μια επιλογη απο την ιστοσελιδα της USPS και με ενημερωνουν με email καθε φορα που φτανει σε καποιον περοορισμο το δεματακι μου, το λαμβανω στο κινητο μου, εχω παρει κατι πραγματακια αξιας 180$ Ελλαδα εχουν 220 +! το δεμα ειναι πολυ μικρο, αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι με πηραν τηλ. να με ενημερωσουν οτι μπορει να πληρωσω τελωνειο, τους εξηγησα οτι με usps δεν υπαρχει προβλημα? ελπιζω να μην ξερουν κατι περισοτερο απο εμενα.

παιδια με ανυσηχειτε!

κατι συμβαινει, τωρα ειτε φορτος εργασιας ειναι, ειτε καποιος υπαλληλος ξεφορτωνετε/ξεφορτωνει πακετα

Τeo...ειχες αριθμο που αρχιζε απο LN? ξεχνατο δεν καταγραφεται

εμενα στο καταστημα του κερατσινιου μου κρατανε ολα τα δεματα εξπρες και μη χωρις να στειλουν ειδοποιηση και αν δεν παω να τα αναζητησω εγω περνανε εβδομαδες.δεν ξερω που να βρω το δικιο μου...αν δεν μπορεις να γαμ#@#$ς καποιον ονομαστικα να μαθουν και οι αλλοι δεν κανεις τιποτα.

Re: Απάντηση: Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

εμενα στο καταστημα του κερατσινιου μου κρατανε ολα τα δεματα εξπρες και μη χωρις να στειλουν ειδοποιηση και αν δεν παω να τα αναζητησω εγω περνανε εβδομαδες.δεν ξερω που να βρω το δικιο μου...αν δεν μπορεις να γαμ#@#$ς καποιον ονομαστικα να μαθουν και οι αλλοι δεν κανεις τιποτα.

Επικοινώνησε με το σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης και την ανεξάρτητη αρχή ταχυδρομίων και τηλεπικοινωνιών. Έτσι το έκανα και εγώ και τους τρίξανε τα δόντια και από τότε δε μου ξανακάνανε ιστορία ποτέ.

ευχαριστω ρε εργοτελη γιατι μολις ειχα την κουβεντα με ενα φιλο και μου εχει σφιξει το στομαχι απο τα νευρα.λογικα οταν παει ενα δεμα στο ταχυδρομειο ποσο καιρο κανουν να στειλουν ειδοποιηση?τις αρχες πως τις βρισκω?πρεπει να κανω καποια καταγγελια η να τους εξηγησω τι συμβαινει?πραγματικα μου εχουν σπασει τα νευρα,απο κατι τετοια παιρνει αμπαριζα ολους τους δημοσιους και δεν ειναι ετσι.

Re: Απάντηση: Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

ευχαριστω ρε εργοτελη γιατι μολις ειχα την κουβεντα με ενα φιλο και μου εχει σφιξει το στομαχι απο τα νευρα.λογικα οταν παει ενα δεμα στο ταχυδρομειο ποσο καιρο κανουν να στειλουν ειδοποιηση?τις αρχες πως τις βρισκω?πρεπει να κανω καποια καταγγελια η να τους εξηγησω τι συμβαινει?πραγματικα μου εχουν σπασει τα νευρα,απο κατι τετοια παιρνει αμπαριζα ολους τους δημοσιους και δεν ειναι ετσι.

Λοιπόν, καταρχήν για να σε καθοδηγήσω για το τι πρέπει να κάνεις.
Θα στείλεις επιστολή( email) κατά το δυνατόν σοβαρή, με όσο πιο συγκεκριμένα στοιχεία μπορείς, δικά σου και δικά τους και να είναι πειστική ότι δεν αστειεύεσαι.Αλλά να στείλεις και στους 2 που σου λέω. Αν θες να σου δώσω και τους αριθμούς πρωτοκόλλων της δικιάς μου υπόθεσης. Είναι παρεμφερής από όσο κατάλαβα.
http://www.seedd.gr/
http://www.eett.gr/

Όσον αφορά τη λειτουργία των ταχυδρομείων. Δε φταίει (κατά πάσα πιθανότητα ωστόσο)το τοπικό ταχυδρομείο που το παρέλαβες. Ας γίνω πιο αναλυτικός. Όταν μπαίνει ένα δέμα Ελλάδα, περνά από τα τελωνεία και μετά πάει στο διακομιστικό κέντρο των Ελτα. Από εκεί ξεκινάνε οι ταχυδρόμοι, γράφονται οι ειδοποιήσεις, παίρνουν για να μοιράσουν όσα μπορούν χέρι χέρι(επιστολές-λογαριασμοί κτλ) και τα δέματα που δε δίνονται έτσι κανονίζονται να πάνε στο κοντινότερό σου ταχυδρομείο. Εκεί γράφονται λοιπόν οι ειδοποιήσεις, άρα αν δε τη παίρνεις, εκεί γίνεται η στραβή. Το ταχυδρομείο, παραλαμβάνει το δέμα και θεωρεί δεδομένο πως έχεις πάρει ειδοποίηση, γιατί δεν είναι δουλειά τους! Αν ωστόσο, εσύ δε πας να το πάρεις εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος από το ταχυδρομείο,7-10 ημέρες, τότε θα σου στείλουν αυτοί(τα ταχυδρομείο που έχει το δέμα) δεύτερη και τελική ειδοποίηση. Αν δε πας ούτε τότε μετά από περίπου 2 εβδομάδες(τουλάχιστον 3 συνολικά) το δέμα επιστρέφεται!
Τώρα, τι θα σου πούνε στα Ελτά.Εξήγησέ τους ευγενικά το πρόβλημα και μίλα με το προϋστάμενο. θα σου δώσει ένα τηλέφωνο του διακομιστικού κέντρου όπου υπάρχει το πρόβλημα. Το πιο πιθανό είναι να μη βρεις άκρη, οπότε καλό είναι να ζητήσεις και εκεί προϋστάμενο. Αυτός θα σου πει πως φταίνε οι συμβασιούχοι πως τους μειώσανε δε προλαβαίνουν δε ξέρουν να κάνουν δουλειά κτλ...
Το θέμα είναι να κάνεις τη καταγγελία και θα στην πάρουν σοβαρά υπόψην. Πες μου τι προτίθεσαι να κάνεις, να σου δώσω τη δική μου καταγγελία που είναι έτοιμη, αν και μπήκε σε "ψυγείο" , απλά για ξέρουν και αυτοί για τι περίπτωση μιλάμε μιας και είναι ίδια η δικιά μου μάλλον.

εχω προβλημα και με δεματα που στελνονται απο ελλαδα και μαλιστα ενας πωλητης απο ricardo με πηρε να με ρωτησει αν πηρα το δεμα του και οταν του ειπα οχι πηρε στο τοπικο καταστημα και το δεμα ηταν μια βδομαδα εκει και πηρε τον αριθμο δεματος και μου τον εδωσε.επειδη δεν εχω προλαβει να παω το δεμα ειναι εκει 10 μερες και δεν εχουν στειλει καν ειδοποιηση.δεν το βλεπω λογικο. απο47 εξπρες ηταν στο τοπικο καταστημα 10 μερες και τυχαια πηγα εγω και ρωτησα και με ειρωνευοταν κιολας η κυρια...μαλλον θα περιμενω αλλο ενα δεμα και μετα θα τους την κανω .αυριο θα παω για το ricardo και αν μαλωσω τους την εχω κανει σιγουρα.θα μιλησουμε αυριο.τι θα ελεγες να τους απειλησω για τις αρχες

Για αυτό πάντα να παίρνεις κωδικούς και να ξέρεις πάντα επιτρέπεται να δεις τη λίστα εισερχομένων δεμάτων...Είναι υποχρεωμένοι...
Πρόσεξε, απειλές,φωνές και κτλ διαφωνώ.Απλά,με ηρεμία και σοβαροφάνια,δύο λόγια χρειάζονται. Θα πεις το εξής κυριλλέ σχόλιο(χαχα): Θα κινήσω τις νόμιμες διαδικασίες υπεράσπισης των συμφερόντων μου μέσω της εεττ και του σεδδ καθότι πιστεύω πως η εξυπηρέτηση που μου παρέχετε δεν είναι η αρμόζουσα και αυτή που προβλέπεται. Να δείξεις ότι ούτε αστειεύεσαι και ούτε αμπλαουμπλας.

σωστος και γω υπερ αυτων ειμαι και εχει πιασει στο παρελθον,αυτο εννοω αν μαλωσω γιατι μια κουβεντα τους λες και σου λενε 10.
thanks ergotelis

Καλημερα, γνωριζει κανεις απο (nightgear.co.uk) εχω κανει παραγγελεια και την εχουν στηλει απο 22/11 ποσο καιρο κανει να ερθει??? Για να αρχισω το ψαξιμο, α ρε ΕΛΤΑ μας εχουν κανει ντεντεκτιβ!

Καλημερα, γνωριζει κανεις απο (nightgear.co.uk) εχω κανει παραγγελεια και την εχουν στηλει απο 22/11 ποσο καιρο κανει να ερθει??? Για να αρχισω το ψαξιμο, α ρε ΕΛΤΑ μας εχουν κανει ντεντεκτιβ!

ναι αργει λιγο,

εχεις καποιο τρακινκγ αριθμο? εμενα συνηθως μου κανει 2 εβδομαδες, δεν ξερω γιατι αλλα τοσο παιρνει. Αν εχεις αριθμο παρακολουθησης βαλτον πρωτα στο royal mail tracking και μετα ELTA tracking.

Ευτηχος εχω, παντα στελνω μαιλ και τους ζηταω αριθμο αποστολης, δεν βλεπω κατι στα ΕΛΤΑ μας στο αγγλικο ταχυδρομιο γραφει οτι εχει φυγει για Ελλαδα, αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι απο 4sevens σε 3μερες ειχε ερθει Ελλαδα συγκεκριμενα Ρουφ, απο Αγγλια γιατι αργει τοσο.τεσπα θα περιμενω. Αφου μου λες 2εβδομαδες νωρις ειναι ακομα. Ευχαριστω!

Λοιπον σημερα ελαβα ειδοποιηση απο τα ΕΛΤΑ!!! να παρω την παραγγελεια απο Αγγλια, 1εβδομαδα εκανε! και απο το site της USPS ειδα οτι ηρθε αεροδρομιο η αλλη παραγγελεια, 5 μερες απο Αμερικη, φτου φτου να μην τους ματιασω! Πρωτη φορα εχω τετοια εξυπηρετηση.