Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

DHL? Αμα γουσταρεις εκτελωνισμους, μια χαρα τροπος. Βεβαια αν το κουτακι ειναι μικρο και η τιμη με μεταφορικα κατω απο $45 το ρισκο ειναι μικρο μεν
υπαρκτο δε...

κοιταξτε και αυτο:

2 παραγγελιες απο fastteh

27/3 - την εστειλαν 28/3, εφυγε registered 13/4 απο ΗΚ και δεν εμφανιζεται ακομα στο tracking των ΕΛΤΑ
3/4 -την εστειλαν 5/4 με απλη αποστολη - εφτασε χθες

δεν βγαζεις ακρη....υπομονη παιδια...

Πραγματικά δεν βγάζεις άκρη... με την καμία όμως...

Σε συνέχεια του προηγούμενου σήμερα βλέπω αυτό στο tracking

Snap2013-04-19at114246_zps0d010f40.jpg

Αν υποπτευθώωωω ότι FRA σημαίνει Γαλλία και ότι έκοβε βόλτες εκεί και μετά στο MUC (???) και μετά πάλι εδώ (αυτό φαίνεται καλό).... :Banane0:

Re: Απάντηση: Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

MUC ειναι το αεροδρόμιο Μοναχου
FRA ειναι της Φραγκφούρτης
PEK του Πεκίνου

Α μάλιστα... ευχαριστώ φίλε !

Οπότε το δέμα κόβει βόλτες ... Πεκίνο > Αθήνα > Μόναχο > Φραγκφούρτη > Αθήνα !! Ελπίζω να κατασταλάξει εδώ και να μην σηκωθεί και φύγει πάλι... ήμαρτον ! :flipout:

Είχα προ 11 ημερών παραγκείλει ένα ανωξείδωτο παγούρι 27oz της Klean Kanteen, για να έχω ένα δεύτερο καβάτζα καθότι καλοκαιριάζει και πίνουμε πιο πολύ νερό. Το Global tracking number του e-bay δεν έδειχνε καμιά κίνηση του παγουριού ήταν κενό και αυτό τον ΕΛΤΑ επίσης λέει ακόμη και τώρα "μη διαθέσιμες πληροφορίες". Το παγούρι αυτή την στιγμή είναι στην ποτηροθήκη μου και στεγνώνει από το πλήσιμο. Ενημέωση, μηδέν.

Επίσης, έχω παραγκέιλει έναν ραδιοφωνικό δέκτη με αριθμό κάπως έτσι: UPAAB0000000144χχχχχ (όπου χ νούμερα) και ενώ από το e-bay η διαδρομή αποστολής έχει προχωρήσει αναφέροντας τους διάφορους σταθμούς, το σύστημα των ΕΛΤΑ αναφέρει: The IdentifierID you entered is invalid. Αυτά είναι.

Last edited:
Kαμια φορά δε δουλεύει το tracking του ΕΛΤΑ και δουλεύει αυτο του πορτα-πορτα http://www.elta-courier.gr/search.asp
ή πολλές φορές το ψάχνω μεσω του ταχυδρομείου που μου έστειλαν το δέμα το οποίο έχει καλύτερη ενημέρωση π.χ hongkong post ή singapore post αν ειναι απο Ασία μεριά

Ευχαριστώ φίλε μου. Αυτό το πόρτα - πόρτα βλέπω ότι δείχνει και τις απλές αποστολές και μου γράφει "δεν υπάρχει καταχώριση για τον αριθμό" στο νούμερο που το άλλο σύστημα το αναφέρει ως εσφαλμένο, το αποθήκευσα στα αγαπημένα.

Last edited:
Ήταν ένας κανονικός σε μέγεθος φάκελος, ελαφρύς με δηλωμένη και πραγματική αξία όπως είδατε $17.89.

Δεν πλήρωσα κάτι και μου ήρθε κανονικά σπίτι αλλά είχε αυτό το αυτοκόλλητο πάνω. :chinscratch:

Τωρα που το βλεπω, θυμαμαι οτι προσφατα πηρα και γω ενα δεματακι απο Κινα με αυτο το αυτοκολλητο επανω.
Θα ρωτησω τον φιλο μου τον ταχυδρομο αυριο και θα σου πω. Παντως ουτε ανοιχτηκε ουτε με ειδοποιησαν για κατι.

Ρε παιδιά η παραγγελία που έκανα ξεκίνησε από Καναδά και πήγε Γερμανία και Ιταλία από κάμποσα κέντρα σε κάθε χώρα, έτσι γίνεται;

Το δεμα ακολουθει την φτηνοτερη διαδρομη για τον μεταφορεα και οχι την συντομοτερη που ισως ειναι ακριβοτερη.
Η ΝΚΟΝ Ολλανδιας εχει μεταφορεα που εστελνε δεματα στην Ελλαδα μεσω Ρωσσιας. Και στην Ισπανια μεσω Σουηδιας..

:violent-smiley-030: αυτό που περιμένω πως και πως μου το πάνε τόσες βόλτες;
Καλά ας μην έρθει και αύριο (λέει 7 με 9 εργάσιμες οπουδήποτε στον κόσμο) και θα φάει μαύρη αξιολόγιση.
Άσε που ο αλήτης είχε πιο κάτω από τις χρεώσεις και μια που έλεγε χρέωση εισαγωγής και δεν την είδα και μου ήρθε μόλις 5 ευρώ φτηνότερα στο σύνολο απο ότι αν το έπερνα από ελλάδα. :violent-smiley-030:

http://www.ebay.com/itm/Grundig-Glo...%2Bf4WKeLaPpM2msibUUw%3D&orig_cvip=true&rt=nc

Last edited:
Re: Απάντηση: Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

MUC ειναι το αεροδρόμιο Μοναχου
FRA ειναι της Φραγκφούρτης
PEK του Πεκίνου

αντιστοιχα το IPS ποιο ειναι?
κοιταξα σε μια λιστα αεροδρομιων και δεν το βρηκα....
στο elta courrier το δεμα μου λεει "ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ IPS"

Δεν πρεπει να ειναι αεροδρομιο το ips... Δες εδω για κωδικους αεροδρομιων..
http://www.world-airport-codes.com/
IPS πρεπει να σημαινει International parcel service, η κατι παρομοιο...
Κοινως, παραλαβη πακετων εξωτερικου.