Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

Re: Απάντηση: Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

Δεν είμαι σίγουρος ότι δουλεύει πραγματικά. Σήμερα παρέλαβα δέμα από την goinggear - το έφερε ο ταχυδρόμος των ΕΛΤΑ - αλλά το tracking number δεν αναγνωριζόταν από το ΕΛΤΑ tracking !! Το έχει χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος τώρα τελευταία ?

Μου έκανε πολύ θετική εντύπωση η ταχύτητα παραλαβής από την goinggear. Η παραγγελία είχε δοθεί στις 12/3. Άψογοι !!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

Δεν είμαι σίγουρος ότι δουλεύει πραγματικά. Σήμερα παρέλαβα δέμα από την goinggear - το έφερε ο ταχυδρόμος των ΕΛΤΑ - αλλά το tracking number δεν αναγνωριζόταν από το ΕΛΤΑ tracking !! Το έχει χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος τώρα τελευταία ?

Τα "αμερικάνικα" πακέτα με κωδικό Lxxxxxxxxx ΔΕΝ φαίνονται στο tracking - δεν είναι ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

Τα "αμερικάνικα" πακέτα με κωδικό Lxxxxxxxxx ΔΕΝ φαίνονται στο tracking - δεν είναι ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ!

Α, μάλιστα... όλο και κάτι μαθαίνουμε μέρα με την μέρα ! ευχαριστώ φίλε :smile:

ετσι κιαλλιως το site δεν λειτουργει..
πηρα τηλεφωνο δευτερα ή τριτη και μου ειπε μια κοπελα οτι δεν.........
παντως μου ζητησε τον κωδικο και μου βρηκε αυτη που βρισκεται το δεμα!!

Re: Απάντηση: Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

Υπολειτουργεί όμως, δέμα που τσέκαρα καθημερινά μου ήρθε χθες.

Δεν το έβλεπα στο σύστημα, αφού το παρέλαβα το ξανά έψαξα και μου έγραφε,

αντικείμενο προς επίδοση και επιτυχής επίδοση, τίποτα παραπάνω... γι'αυτό και δεν το έβλεπα στο σύστημα πριν.

Έχει στείλει κάποιος φακό για αντικατάστασή η για επισκευη? Π.χ fenix, nitecore

Ποσο πανε τα μεταφορικα, από όσο ξέρω τα πληρώνει ο πελάτης.

Θα στειλω ενα tablet πισω στην Κινα την αλλη βδομαδα και θα σου πω.
Εΐχα ομως πληρωσει $1ασφαλεια στην παραγγελια, που καλυπτει τα μεταφορικα, μηπως και χρειαστει να το γυρισω -και χρειαστηκε. Ηταν για φιλο, οχι για μενα.
Πρεπει να ρωτησω την εταιρεια πως δουλευει αυτο. Τα πληρωνω και με πιστωνει στο paypal? Θα δω.

Για κοίταξε λίγο εσύ που παραλαμβανεις κάθε δύο μέρες και ένα δεματακι!

Τουλαχιστον στους επώνυμους που αγοράζουμε και έχουν εγγύηση να μπορούμε να τους επιστρέφουμε με λογικά μεταφορικά.

εχω στειλει τον EA1 στη nitecore συστημενο για να εχει tracking number
με 5,18 ευρω απο κρητη. τωρα αν μου χρεωσουν και την επιστροφη δεν το ξερω ακομα...

Μόλις στον επιστρέψουν πες μας λίγο τι έγινε για να ξέρουμε και εμείς.

εχω στειλει τον EA1 στη nitecore συστημενο για να εχει tracking number
με 5,18 ευρω απο κρητη. τωρα αν μου χρεωσουν και την επιστροφη δεν το ξερω ακομα...

και εγώ φίλε έστειλα, το λάβαν οκ, στη nitecore επίσης! Συστημένο κλασσικά, πήρε κάπου 2-3βδομάδες. Τώρα μου στείλανε πίσω τον ΕC2 από το σέρβις τους!

Περίμενα ένα δέμα εδώ και 10 μέρες από την Αθήνα. Σήμερα έμαθα ότι επέστρεψε στον αποστολέα γιατί είχε λάθος ταχυδρομικά. Δηλαδή πήγε ο άνθρωπος στο ταχυδρομίο, έδωσε το πακέτο, του είπαν "κάνει τόσο" το πλήρωσε και μετά από 10 μέρες του το πήγε ο ταχυδρόμος πίσω γιατί κανονικά θα έπρεπε να τον είχαν χρεώσει 2 ευρώ παραπάνω!

και εγώ φίλε έστειλα, το λάβαν οκ, στη nitecore επίσης! Συστημένο κλασσικά, πήρε κάπου 2-3βδομάδες. Τώρα μου στείλανε πίσω τον ΕC2 από το σέρβις τους!

Πόσο πήγαν τα μεταφορικά, πλήρωσες όταν το έστειλες και όταν στο έστειλαν αυτοί?

Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πώς κάποια δέματα έρχονται αμέσως κι άλλα κάνουν παραπάνω από ένα μήνα για να παραδοθούν. Μου έτυχε να ταυχδρομηθούν από Κίνα δυο δέματα από τον ίδιο αποστολέα, την ίδια μέρα, το πρώτο έκανε 12 μέρες για Θεσσαλονίκη και το δεύτερο 35 !!! Το ίδιο και στη Σόφια. 9 μέρες και 42 (!!!) από Κίνα.

Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση γι αυτό;

Εισαι σιγουρος οτι ταχυδρομηθηκαν την ιδια μερα? Μπορει η παραγγελια να εγινε την ιδια μερα, αλλα οχι και η αποστολη προς το ταχυδρομειο.
Αν η εταιρεια εχει στοκ, τοτε το προιον αποστελλεται 1-2 μερες απο την παραγγελια και τελικα φτανει σε 10-15 μερες στην Ελλαδα.
Αν δεν εχει στοκ, περιμενει να στοκαρει και μετα να ταχυδρομησει. Τοτε παρατηρουνται μεγαλες διαφορες.

Καποιες εταιρεις σε ενημερωνουν για την καθυστερηση, καποιες οχι. Συν τοις αλλοις, καποιες ακομα εταιρειες λενε οτι εχει αποσταλλει ενω στην πραγματικοτητα περιμενουν να στοκαρουν για να ταχυδρομησουν.

Στη μια περίπτωση φιλε μου τα χαρτάκια της αποστολής είχαν ένα νούμερο διαφορά, δηλ. η μια αποστολή ακολούθησε την άλλη χωρίς καμιά άλλη ενδιάμεσα για κανένα πελάτη (αποστολή στη Σόφια).

Ισως τοτε να επεσε το δεματακι στον τυχαιο δειγματοληπτικο ελεγχο οποτε απο κει και περα αναλαμβανει η γραφειοκρατεια. Αλλιως δεν εξηγειται.

Πόσο πήγαν τα μεταφορικά, πλήρωσες όταν το έστειλες και όταν στο έστειλαν αυτοί?

Δε θυμάμαι πόσα έδωσα, κάπου 5 ευρώ πάντως μέγιστο, έχει να κάνει με το μέγεθος και το βάρος πάντως, στο elta.gr μπορείς να το υπολογίσεις πάντως!
Μεταφορικά δε πλήρωσα για να μου το στείλουν πίσω, απλά περιμένω, για να δούμε!

Ισως τοτε να επεσε το δεματακι στον τυχαιο δειγματοληπτικο ελεγχο οποτε απο κει και περα αναλαμβανει η γραφειοκρατεια. Αλλιως δεν εξηγειται.

Εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι σε 9 δέματα που παρέλαβα (σήμερα το 10ο) το έπαθα σε δυο διαφορετικέ ςπόλεις και δυο διαφορετικά κράτη.

Ψάχνω δεματάκι που έφυγε από Κίνα στις 23 Μαρτίου.... το track system των Ελτά είναι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν... έτσι πήρα τηλ και η απάντηση από την ευγενέστατη κυρία που μίλησα ήταν :

ΑΑΑ στις 23 Μαρτίου είπατε ότι έφυγε, μάλιστα. Εμείς θα το δούμε στο σύστημα γύρω στα μέσα Απριλίου και εσείς θα το παραλάβετε 20 με 25 μέρες μετά !!!!! Δηλαδή αν έχετε παραγγείλει κάτι σε ρούχο θα έχει αλλάξει και η μόδα !!!! Είπε...:flipout:

Κάναμε τη σχετική πλακίτσα γελάσαμε και καλημεριστήκαμε !!!!

Και το τρελό της υπόθεσης είναι ότι η παραγγελία είχε τέσσερα αντικείμενα, το ένα από τα τέσσερα ακυρώθηκε και στη θέση του έβαλα κάτι άλλο. Αυτό το κάτι άλλο που έβαλα το έχω ήδη παραλάβει εδώ και δύο μέρες (και μου έστειλαν και λάθος κωδικό) ..... :BDGBGDB55: