Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ!

Με πηραν τηλεφωνο σημερα απο DHL και μου ειπαν οτι εχει σταματησει ενα δεμα στο τελωνειο..:guitarist:

Ηταν οι φακοι που εδινε ΔΩΡΕΑΝ η Thrunite σε καποιους επιλαχοντες για review... Ο Thrunite TN31 XM L2 και ο Thrunite Catapult XM-L2!

Παω αυριο να δω. Μου ειπαν να παρω φωτο απο το ιντερνετ με τους φακους και την λιανικη τιμη. Εξοδα εκτελωνισμου αν παω ο ιδιος ~ 46 ευρω + οτι φορο βγαλουν.

Θα τους παω και τα emails που αποδεικνυουν οτι τους φακους τους κερδισα και δεν τους αγορασα, και θα δουμε :))

Εμπλεξες......αεροδρομιο πας ?

Δεν υπαρχει περιπτωση να μην πληρωσεις κατιτις.....

Αν δεν εχει εγγραφο επανω που να δηλωνει την αξια τους καντους φασαρια....αν υπαρχει πρεπει να τους πεισεις....

μινιμουμ χρονος αν κανεις τον εκτελωνισμο μονος σου (πληρης) ειναι περιπου 1 μια 1μιση ωρα και θα περασεις απο 15 γκισε και πανω.....

Εχει την πλακα του αρκει να μην πληρωσεις εξοδα εκτελωνισμου. Αν και κατι ψιλικοκο οπως "φυλαχτρα" και λοιπα χαρατσια δε θα τα γλυτωσεις ευκολα...

Re: ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ!

Με πηραν τηλεφωνο σημερα απο DHL και μου ειπαν οτι εχει σταματησει ενα δεμα στο τελωνειο..:guitarist:

Ηταν οι φακοι που εδινε ΔΩΡΕΑΝ η Thrunite σε καποιους επιλαχοντες για review... Ο Thrunite TN31 XM L2 και ο Thrunite Catapult XM-L2!

Παω αυριο να δω. Μου ειπαν να παρω φωτο απο το ιντερνετ με τους φακους και την λιανικη τιμη. Εξοδα εκτελωνισμου αν παω ο ιδιος ~ 46 ευρω + οτι φορο βγαλουν.

Θα τους παω και τα emails που αποδεικνυουν οτι τους φακους τους κερδισα και δεν τους αγορασα, και θα δουμε :))

Ωχ... καλά ξεμπερδέματα, αν και δεν βλέπω να βγάζεις άκρη, είναι κλίκα αυτοί εκεί και θα θέλουν χρήματα για να τα πάρεις!

Ναι αεροδρομιο παω!

Θα ειναι καλη εμπειρια διοτι αφενος οι φακοι ειναι πραγματι σταλμενοι δωρεαν (και εχω τα στοιχεια που κερδισα) και αφετερου, αν πανε ολα στραβα το επιστρεφω πισω.

Δεν εχω προβλημα να δωσω 'κατιτις..' αλλα σε λογικα πλαισια, τη στιγμη μαλιστα που πραγματικα δεν εχω πληρωσει τιποτα να τους αγορασω.

Ασε που ζητησα στη thrunite να μου στειλει (αν κερδιζα) ενα μικρο φακο (scorpion) και αυτοι μου στειλανε τα 2 γομαρια :)))

Re: ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ!

Ωχ... καλά ξεμπερδέματα, αν και δεν βλέπω να βγάζεις άκρη, είναι κλίκα αυτοί εκεί και θα θέλουν χρήματα για να τα πάρεις!

Αν καταλαβουν οτι πραγματι ΔΕΝ εχω πληρωσει για τους φακους και οτι διατιθεμαι να επιστρεψω το δεμα πισω, ισως να ειναι διαφορετικα τα πραγματα...

Οντως μπορει να πιασει η απειλη.

Αλλα οπως και να εχει κανα 30αρι θα το ακουμπησεις χωρια το πηγαινε ελα αεροδρομιο.

Τουλαχιστον θα αλλαξεις αερα :)

Απάντηση: Re: Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

Η ολη εμπειρια, μαζι με το φρεσκο αερακι που θα παρω, θα αξιζει το 30αρι :))

Θεωρώ οτι είναι σκόπιμο να "καταγράψεις" την εμπειρία σου με κάθε "μέσο" και να την μοιραστείς μετά μαζί μας, ωστε να αποφεύγουμε τις κακοτοπιές...!

Καλή τύχη!!!

αμα,σκασει και καμμια καλη αεροσυνοδος τριγυρω, θα ειναι ακομα καλυτερη η βολτιτσα :Banane0:

Με τόσους φακούς που έχεις πάρει χαλάλι ένα 30άρικο το πολύ!

Για κοίτα μην έχουνε και τίποτα άλλους φακούς εκεί, περιμένω 2 δεματάκια:flute:

Ο εφιαλτης στο δρομολογιο του πακετου :-)

DSC_0346.jpg

Αξιζε τα λεφτα η εμπειρια (Ναθ)!
Ομως, η "#@*%" η DHL πηρε πανω απο τα διπλα απ'οτι το δικαιο και καλο μας (το τονιζω ειλικρινα) τελωνειο!

Θα τα πουμε αναλυτικα αφου χαρω λιγο τα δυο εκπληκτικα ΧΜ-L2 δωρα της Thrunite :))

Attachments

• DSC_0341.jpg
    DSC_0341.jpg
    89.1 KB · Views: 147
γιατι να πληρωσεις την DHL ?οτι ειναι να πληρωθει απο το τελωνειο θα εισπραχθει, η DHL εινα απλα εταιρια ,δεν εχει καμια σχεση με το τη θα εισπραξει το τελωνειο.

πες μου οτι επεσες στην παγιδα να αφησεις αυτους να κανουν τον εκτελωνισμο?

ΝF, Για να παραλαβεις το πακετο και να το εκτελωνισεις πρεπει αναγκαστικα να πληρωσεις την DHL. Αρα δεν το γλυτωνεις το χαρατσι. Το κοστος της DHL ειναι συνολικα 46 ευρω.
Απαραδεκτα υψηλο και αδικαιολογητο οταν δεν κανουν απολυτως τιποτα διαφορετικο απ'οτι οταν στο φερνουν σπιτι. Και γλυτωνουν και το δρομολογιο παραδοσης, οι αλητες...

kospap,Τον εκτελωνισμο τον εκανα μονος μου, ουσιαστικα στον κανει το Ελληνικο τελωνειο, εσυ απλα πας με τα χαρτια σε ακριβως, 10 γραφεια (στα 3 απο 2 φορες) που βρισκονται σε 2 κτιρια, για υπογραφες μεχρι να πληρωσεις.
Τιποτα δυσκολο και χωρις ουρες. Απο το ενα κτιριο της DHL, στο αλλο του Τελωνειου, σε παει λεωφορειακι που περνα καθε 5 λεπτα!

Οι Ανθρωποι του Τελωνειου, προισταμενος και ελεκτης, ηταν απολυτως συζητησιμοι, ευγενεστατοι και λογικοι.

Τους εξηγησα την κατασταση και μου ειπαν οτι παρ'ολο που ειναι αποδεδειγμενα δωρο (sample) δεν παιζει ρολο και πρεπει να μπει καποιος φορος (ΦΠΑ) στην αξια την οποια με καθησυχασαν οτι θα κριθει και θα ειναι λογικη.
Με ρωτησαν αρχικα ποσο κανουν οι φακοι και τους ειπα την πραγματικη τιμη, τονιζοντας ομως οτι δεν πληρωσα. Ο προισταμενος μου ειπε να δω το πακετο με τον ελεκτη. Ανοιξαμε το πακετο που εγραφε $50 customs value.

Του εδειξα τα email της thrunite και κατανοησε οτι προκειται για δωρο, οπως βεβαια και καταλαβε και την αξια των συγκεκριμενων φακων. Εβαλε μια αξια πραγματικα λογικη για την περιπτωση μου που δεν το περιμενα.
Δεν θα ηθελα να αναφερω ποση αξια εβαλε αλλα ο τελικος φορος ηταν μεταξυ 20 και 30 ευρω...

Το ζουμι ειναι οτι αν εισαι ειλικρινης και κρατας ευπρεπη σταση γενικοτερα θα σου φερθουν με περισσια κατανοηση. Αν πας να κανεις τον μαγκα, θα τηρησουν το γραμμα του νομου... Ετσι απλα.

Να αναφερω οτι τα πακετα απο τριτες χωρες και πανω απο 22 ευρω τυπικα πρεπει ανοιγονται (εκτελωνιζονται).

Βρηκα και ενα γειτονα που δουλευει στη DHL εκει και θα πιουμε καφεδακι στην πρωτη ευκαιρια..:))

YΓ.
Ξεχασα να βαλω κοστος διαδρομης.
-Διοδια χ 2
-60 χλμ χ 15λιτρα τα 100 χιλιομετρα
-Παρκινγ Δωρεαν.
-Εσωτερικο λεωφορειακι Δωρεαν.

Last edited:
Να αναφερω οτι τα πακετα απο τριτες χωρες και πανω απο 22 ευρω τυπικα πρεπει ανοιγονται (εκτελωνιζονται).

Έτσι λέει ο νόμος;

Κάπου είχα διαβάσει το παρακάτω,

Για αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα, δεν καταβάλλονται δασμοί, ΦΠΑ και λοιποί φόροι για είδη αξίας μέχρι 45 ευρώ. Τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει το ποσό των 350 ευρώ υπόκεινται σε κατ´ αποκοπή δασμό 3,5%, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος ζητήσει τον τελωνισμό με βάση την δασμολογική κατάταξη του είδους. Τα είδη των οποίων η συνολική αξία είναι άνω των 350 ευρώ, τελωνίζονται κανονικά, καταβάλλοντας τους δασμούς, φόρους και λοιπές επιβαρύνσεις.

Όλα τα δέματα (το 99%) θα έπρεπε να ανοίγονται τότε...

Ψιτ, σα να το διασκέδασες :p

Από εδώ και περά για ότι κολλάει θα σε στέλνουμε αυτοπορσόπως

Να βλέπεις και το γείτονα

Και χαρτζιλίκι για καφέ στο sofitel

:D

ΤΝΧ! Για την αφήγηση!