Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

Ψιτ, σα να το διασκέδασες :p

Από εδώ και περά για ότι κολλάει θα σε στέλνουμε αυτοπορσόπως

Να βλέπεις και το γείτονα

Και χαρτζιλίκι για καφέ στο sofitel

:D

ΤΝΧ! Για την αφήγηση!

ηθελε δεν ηθελε το βρηκε τον μπελα του!!! :flipout: :flipout: :flipout:

οποτε παιδες παραγγελιες αβερτα πλεον χαχαχααααα!!!

Ψιτ, σα να το διασκέδασες :p

Από εδώ και περά για ότι κολλάει θα σε στέλνουμε αυτοπορσόπως

Να βλέπεις και το γείτονα

Και χαρτζιλίκι για καφέ στο sofitel

:D

ΤΝΧ! Για την αφήγηση!

Καλα ητανε, καλυτερα απ'οτι νομιζα τουλαχιστον!!

Αλλα ο γειτονας μου συστησε για την επομενη φορα, τσιφτη εκτελωνιστη, Πειραιωτη-Ταμπουριωτη, για να το χειριζεται ακομα καλυτερα το θεμα..

Ετσι θα περιμενω το πακετακι απολαμβανοντας τη καφεδια, διπλα, στο sofitel :))

Έτσι λέει ο νόμος;

Κάπου είχα διαβάσει το παρακάτω,

Για αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα, δεν καταβάλλονται δασμοί, ΦΠΑ και λοιποί φόροι για είδη αξίας μέχρι 45 ευρώ. Τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει το ποσό των 350 ευρώ υπόκεινται σε κατ´ αποκοπή δασμό 3,5%, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος ζητήσει τον τελωνισμό με βάση την δασμολογική κατάταξη του είδους. Τα είδη των οποίων η συνολική αξία είναι άνω των 350 ευρώ, τελωνίζονται κανονικά, καταβάλλοντας τους δασμούς, φόρους και λοιπές επιβαρύνσεις.

Όλα τα δέματα (το 99%) θα έπρεπε να ανοίγονται τότε...

Εμενα ο ελεγκτης μου μιλησε για 22 ευρω. Προφανως δεν τα ανοιγουν ολα, ουτε και ακριβοτερα απο 22 ευρω εκτος αν κατι χτυπαει στο ματι. Μεγεθος και βαρος.
Το δεμα μου ηταν μεγαλο...2 φακοι μεγαλοι εκ των οποιων ο ΤΝ31 στο γνωστο βαλιντζακι james bond..
Τις προηγουμενες 2 φορες που παρελαβα με DHL τους 2 μεγαλους thrunite, ξεχωριστες παραδοσεις, δεν ειχα κανενα προβλημα. Οπως και με ενα tablet.

Παντως χιλιες φορες κανονικο ταχυδρομειο. Mπορει να αργει αλλα τουλαχιστον δινεις μονο τους δασμους στο κρατος και δεν πληρωνεις τα αδικαιολογητα υψηλα handling fees!... της εκδιδομενης DHL

Για αποστολές εμπορικού χαρακτήρα καταβάλλονται κανονικά οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις, εκτός εάν πρόκειται για είδη, των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει συνολικά τα 22 ευρώ.

Δεν γνωριζει ο εφορος αν η αποστολη ειναι εμπορικου η μη χαρακτηρα.
Οποτε ειδε βαρυ δεμα μεγαλο αξιας $50, που συνηθως τα υποτιμολογουν οι κινεζοι και το γνωριζουν απαντες, οποτε το εβαλε στην ακρη για τσεκαρισμα.

Eμενα με ρωτησε εκει αν ειναι εμπορικου χαρακτηρα. Η DHL ζητα το AΦΜ σου για να σου δωσει τα χαρτια του δεματος.

Και καθολου φορο να μην πληρωσεις (αν οντως η αξια ειναι ευτελης) στην DHL το πενηνταρικο θα το σκασεις, αν σε καλεσουν για τελωνειο.

Ειδες καλα ειπα εγω πανω απο 15 επισκεψεις σε γκισε, 17 ηταν το δικο μου σκορ....

Αντε τωρα εγινες επιτελους βετερανος εισαγωδεκτης.

Ειχες απολυτο δικιο σε ολα, ακομα και στο οτι θα εχει πλακα!

Εμαθα αυτα που επρεπε να μαθω, και πλεον, ναι, μπορω να πω οτι θεωρουμαι βετερανος διοτι μια φορα αρκει, αν κανεις τις σωστες ερωτησεις στους σωστους ανθρωπους εκει..!!

Θυμησε μου να σου πω και κατι, στην επομενη καφεδια :))

Η σελίδα των ελτά που έκανες tracking τα αντικείμενα σου, εδώ και ημέρες μας άφησε χρόνους...

http://212.205.82.71/trackandtrace/

Μάλλον θα απολύθηκαν οι συμβασιούχοι και έτσι δεν την υποστηρίζει κανένας.

Έχει τεχνικό πρόβλημα η σελίδα προσπαθούν να το φτιάξουν.... (τους πήρα τηλέφωνο).

Last edited:
Η σελίδα των ελτά που έκανες tracking τα αντικείμενα σου, εδώ και ημέρες μας άφησε χρόνους...

Μάλλον θα απολύθηκαν οι συμβασιούχοι και έτσι δεν την υποστηρίζει κανένας.

Έχει τεχνικό πρόβλημα η σελίδα προσπαθούν να το φτιάξουν.... (τους πήρα τηλέφωνο).

Είναι απλά απαράδεκτοι. Η σελίδα είναι πεσμένη τουλάχιστον για 10 μέρες... Να δούμε πότε θα τη φτιάξουν

Και γω πηρα τηλ, αλλα δεν ακουσα σοβαρη δικαιολογια, 10 μερες είναι μεγαλο διαστημα...

Έχει τεχνικό πρόβλημα η σελίδα προσπαθούν να το φτιάξουν.... (τους πήρα τηλέφωνο).[/I][/SIZE]

Στο tracking των ΕΛΤΑ τι ακριβως δεματα τσεκαρεις?
Μονο δεματα που αποστελλονται με ΕΛΤΑ η και δεματα εξωτερικου που ερχονται Ελλαδα με αλλο φορεα?

Στο tracking των ΕΛΤΑ τι ακριβως δεματα τσεκαρεις?
Μονο δεματα που αποστελλονται με ΕΛΤΑ η και δεματα εξωτερικου που ερχονται Ελλαδα με αλλο φορεα?

Τσέκαρα από την στιγμή που έφταναν τα δέματα στην χώρα μας που ακριβώς ήταν, ήξερα πότε θα μου τα έφερνε ο ταχυδρόμος μου.

Ναι, το διαπιστωσα!! Και οχι μονο απο τη στιγμη που φτανουν τα δεματα στην Ελλαδα!!

Αλλα επισης, και πριν να ερθει στην Ελλαδα σου βγαζει πληροφοριες για το που ειναι, απο τοτε που το παρελαβαν τα ξενα ταχυδρομεια απο τον πωλητη!!

Απάντηση: Re: Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

Δεν εχει λογο υπαρξης αυτη η σελιδα...
Το service εχει μεταφερθει εδω http://www.elta-courier.gr/en/search.asp και δινει απαντησεις σε ems tracking codes.

Τσέκαρα από την στιγμή που έφταναν τα δέματα στην χώρα μας που ακριβώς ήταν, ήξερα πότε θα μου τα έφερνε ο ταχυδρόμος μου.

Ναι, το διαπιστωσα!! Και οχι μονο απο τη στιγμη που φτανουν τα δεματα στην Ελλαδα!!
Αλλα επισης, και πριν να ερθει στην Ελλαδα σου βγαζει πληροφοριες για το που ειναι, απο τοτε που το παρελαβαν τα ξενα ταχυδρομεια απο τον πωλητη!!

Η σελίδα http://212.205.82.71/trackandtrace/ είναι εξαιρετικά χρήσιμη, αφου´δίνει πληροφορίες για τα ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ απ' όλο τον κοσμο και χρησιμοποιείται ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ξένους για επαλήθευση παράδοσης (πχ στην Hong Kong Post υπάρχει ως παραπομπή για tracking στην Ελλάδα...)

Είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να επανέλθει, για πολλούς λόγους και πραγματικα αδιανόητο που είναι "κάτω" τόσες μέρες - αδυνατώ να πιστέψω οτι είναι θέμα servers ή αντίστοιχου...

Δεν εχει λογο υπαρξης αυτη η σελιδα...
Το service εχει μεταφερθει εδω http://www.elta-courier.gr/en/search.asp και δινει απαντησεις σε ems tracking codes.

Συμφωνώ με τον asot, επίσης το παραπάνω site δεν λειτουργεί και τόσο καλά, δέμα που μου έχει παραδοθεί μου λέει ότι δεν μου έχει παραδοθεί και ότι έφυγε από τελωνείο στις 02/03.

Οι Κινέζοι "εχουν ξεφύγει..."
Σε email / διαφήμιση που έλαβα από eHirobo (Τηλεκ/να ΕΛικόπτερα)

Δηλώνουμε ΟΤΙ ποσό και ΟΤΙ είδος θέλετε (για το Τελωνείο...!!!)

eHirobo_Declaration.jpg

μηπως το εχει δοκιμασει καποιος αλλος απο το φορουμ να μας πει εντυπωσεις ?