Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

Εγω παλι αυτη τη φορα ημουν απο τους τυχερους. Παραγγελια για εναν φιλο μου,οχι για μενα. Nitecore Chameleon CU6 απο banggood με δωρεαν μεταφορικα,δηλαδη την πιο απλη μεταφορα.
Εφυγε απο εκει στις 02/08 , η ειδοποιηση απο το ταχυδρομειο ηρθε στις 14/08 και πανω στο χαρτι εγραφαν οτι εφτασε στις 12/08 στο ταχυδρομειο. Βεβαια πανω στο χαρτι εγραφε συστημμενο αλλα δεν ξερω γιατι το στειλανε ετσι αυτη τη φορα.
Τυχερος ο φιλος , σε δωδεκα μερες ειχε τον φακο στα χερια του!

Ο Αύγουστος είναι καλός μήνας για παραγγελίες όπως φαίνεται. Όλα έρχονται γρήγορα, αλλα...

Μη ξεχνάμε είναι και καλοκαιράκι... δεν είμαστε μόνο οι Έλληνες νωθρότεροι αυτές τις μέρες...
... οι Έλληνες είναι νωθρότεροι αυτές τις μέρες ;)
Παραγγελία μου έκανε μία εβδομάδα να φτάσει στο Ελ.Βενιζέλος και ακόμα μια εβδομάδα για να φτάσει στην Αλεξανδρούπολη. Τον Απρίλιο σε 48 ώρες είχα το πακέτο στα χέρια μου.

Εγώ πάλι παράγγειλα στις 15/7 για να είναι εδώ όταν γυρίσω από τις διακοπές, αλλά ακόμα τίποτα...

Παιδιά επειδή δεν έχω ψωνίσει πάλι από bangood θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Σε παραγγελία περίπου 85$ θα περάσει τελωνείο? Δεν με ενδιαφέρει πόσο θα αργήσει. Τι τρόπο αποστολής πρέπει να επιλέξω ώστε να μην περάσει από τελωνείο?

Οι πιθανότητες να περάσει τελωνείο:

- Απλό ταχυδρομείο: λιγότερες απο 1%
- EMS: 50%, ίσως και παραπάνω.
- Courier: 100%

Το banggood μου έχει στείλει και 4 φακούς σε ένα πακέτο αξίας πάνω από $200 με απλό ταχυδρομείο και δεν πέρασε τελωνείο

Από bangood με απλό ταχυδρομείο σε πόσες μέρες έρχεται περίπου? Από τα λεγόμενα σας κατάλαβα πως με το απλό κατα πάσα πιθανότητα θα γλιτώσουμε το τελωνείο.
Σε περίπτωση που δεν γλιτώσουμε ήθελα να ρωτήσω πόση θα είναι η επιβάρυνση και αν θα μπορεί να επιστραφεί το προιον και τα χρήματα.

Από bangood με απλό ταχυδρομείο σε πόσες μέρες έρχεται περίπου? Από τα λεγόμενα σας κατάλαβα πως με το απλό κατα πάσα πιθανότητα θα γλιτώσουμε το τελωνείο.
Σε περίπτωση που δεν γλιτώσουμε ήθελα να ρωτήσω πόση θα είναι η επιβάρυνση και αν θα μπορεί να επιστραφεί το προιον και τα χρήματα.
15 στην καλύτερη, αντε 20

Από Ρωσία παίζει μεγάλο πρόβλημα... τρίτη φορά που είχαν το πακέτο 4 βδομάδες στο τελωνείο τους πριν το προωθήσουν για Ελλάδα...

Κάποια στατιστικά από χρόνους παραλαβής από banggood ...

Σε σύνολο 22 παραγγελιών από τον 10ο του 2013 μέχρι τον 8ο φέτος :

Οι 14 ήρθαν σε διάστημα μέχρι 20 ημερολογιακές μέρες (προσοχή ! από ημέρα shipping και ΟΧΙ ημέρα παραγγελίας) με μ.ο τις ~17 μέρες και την συντομότερη παραλαβή στις 13 μέρες

Οι 5 ήρθαν σε διάστημα από 21 μέχρι 25 ημερολογιακές μέρες με συντομότερη τις 21 μέρες και την αργότερη τις 25 μέρες

Από τις υπόλοιπες 3
- μια παραλήφθηκε στις 31 μέρες (ημερολογιακές πάντα)
- μια (η τελευταία μου παραγγελία που έγραφα σε προηγούμενο post εδώ, με Philippines Post) σε 59 μέρες
- και μια έφθασε μετά από 80 μέρες (!!) και αφού είχε θεωρηθεί χαμένη και μου την είχε ξαναστείλει η banggood...

ΥΓ. Για την ακρίβεια δεν είναι 22 παραγγελίες αλλά λιγότερες αλλά κάποιες παραγγελίες η banggood τις "έσπαγε" σε διαφορετικά πακέτα, άρα αναφέρομαι σε 22 πακέτα...

Last edited:
Ωραια και ενδιαφερουσα στατιστικη!
Καπως ετσι ειναι η συμπεριφορα της BG και σε μενα.

Σε ενα πακετο που ειχε αργησει περιπου 2 μηνες, ειδοποιησα την banggood η οποια μου ειπε να περιμενω ακομα. Τελικα το ελαβα μετα απο καμμια 15αρια μερες. Ισως το ξανα-εστειλαν, ισως οχι.

Το σημαντικο ειναι οτι η εταιρεια ειναι σοβαρη και αξιοπιστη, οπως και η fasttech. Αν υπαρχει προβλημα, δινει λυσεις.

Περιμενω κατι ηλεκτρονικα απο aliexpress τα οποια ερχονται με china post απο τις 1/7, συστημενο.
Το tracking επι 2 μηνες ελεγε απλα οτι εφυγαν απο shenzen, πηγαν shangai και εγινε export custom scan στις 5/7.
Εκτοτε αγνουνται μεχρι που ξαφνικα εμφανιστηκαν
Arrived Import Customs ITMILA Greece 20140905 1512α
και μετα
Leaving Transit Hub ITLINA Greece 20140911 1355
Το greece ειναι το destination.
Ο γκουγκλης λεει οτι το itmila ειναι μαλλον το μιλανο (ειναι σιγουρα στην Ιταλια)
http://track-chinapost.com/?page_id...orum-forum12/rb782521194cn-where-is-thread881
το itlina δεν εχω καταλαβει τι ειναι.
Τι κανει το πακετακι μου στην ιταλια? Διακοπες? Τα σχολεια ανοιξαν, τα χελιδονα εφυγαν και αυτο τιποτε ακομα.
Τι κουφο ειναι παλι αυτο?
Γιατι πηγε στην ιταλια το δεμα μου? Γιαυτο εκανε 2 μηνες?
Το βρηκαν και το στελνουν?
Θεωρητικες οι ερωτησεις μαλλον.
Σας εχει τυχει ποτε? Αλλαξε κατι με το china post και πανε μεσω ιταλιας?

Αν σκεφτει κανεις οτι τα δεματα κανουν ταξιδια απο αεροδρομια σε αεροδρομια, δεν θα ανησυχουσα τοσο...

λοιπον ψαχνοντας βρηκα αυτο -που ολοι πρεπει να αρχειοθετησουμε
International Mail Processing Centre (IMPC) codes
http://www.upu.int/uploads/tx_sbdownloader/108.txt

ITMILA = MILANO ROS. POSTE ITALIA MILANO C.M.P. ROSERIO POSTE ITALIANE, S.p.A.
και η γκουγκλη δειχνει οτι ειναι το ταχυδρομειο/κεντρο στο εκει αεροδρομια

οποτε ITLINA = MILANO P.B. POSTE ITALIA MILANO P. BORROMEO P.A.E. POSTE ITALIANE, S.p.A.
και η γκουγκλη δειχνει οτι ειναι κεντρο διαλογης μεσα στο Μιλανο!!!!!??????

Αψογα..
Το επομενο ειναι να μου πουν να παω εκει να το εκτελωνισω. :P
Γιαυτο οι φιλοι μας οι κινεζ(η) λενε συχνα we don't ship to italy? 2 μηνες εκανε...
Ειπα του κινεζου και στελνει δευτερο.
Πρεπει να εχει γινει λαθος και πηγε κατα ιταλια μερια.
Λογικα θα επιστρεψει στον αποστολεα μεχρι το τελος της δεκαετιας.

Έκανα μια παραγγελία από το Amazon.de και μου είπαν ότι εστάλη χθες με Deutsche Post DHL. Τι είναι δάφτο; Αγόρασε η DHL τα γερμανικά ταχυδρομεία;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και για να μην λέτε μόνο για κινέζους, παρείγγειλα ένα βιβλίο στην Αμερική με παράδοση στη Νέα Υόρκη, για να μου το φέρει η ξαδέλφη μου όταν ήρθε. Μετά από 16 μέρες χωρίς νέα, και με tracking number που δεν δούλευε, επιτέλους έφτασε. Ανακαλύφθηκε ότι είχε ξεχαστεί 10 μέρες στο αεροδρόμιο του Newport...

To 1998 η Deutsche Post αγόρασε την γνωστή DHL. Τώρα έχουν την Deutsche Post DHL (το απλό γερμανικό ταχυδρομείο) και την DHL Express (την courier).

Περιμένω ένα πακέτο με UPS.

Την Τετάρτη έφυγε από Αγγλιά και την Πέμπτη έφυγε από Μιλάνο. Απο τότε το tracking δεν ανανεώθηκε.
Που στα κομμάτια έχει πάει;

Περιμένω ένα πακέτο με UPS.

Την Τετάρτη έφυγε από Αγγλιά και την Πέμπτη έφυγε από Μιλάνο. Απο τότε το tracking δεν ανανεώθηκε.
Που στα κομμάτια έχει πάει;

Mαλλον την Δευτερα θα το εχεις στα χερια σου.