Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

Απάντηση: Re: Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

Δυστυχώς δεν είναι μικρό το πακέτο (βάρος 12 κιλά) και η αξία πάνω στο κουτί είναι μεγάλη, στα 500$. Χθές φάνηκε να μπαίνει στο τελωνείο. Απλώς ακούω για καθυστερήσεις λόγω μεγάλου όγκου δεμάτων στα ΕΛΤΑ. Στη χειρότερη περίπτωση είναι +24% και + δασμοί + έξοδα διαχείρισης?

Για την ιστορία, το πακετάκι έφθασε με συνολικό πρόσθετο κόστος 177, δηλαδή 34,5% πάνω στα 500 που ήταν η δηλωμένη αξία του πακέτου.

Τελικά, $500 ή 500 ηταν η δηλωμένη αξία?
Πέρα από το ΦΠΑ 24%, τι άλλο σου "προσθέσανε"?

Λάθος εκ παραδρομής, το πακέτο είχε δηλωμένη αξία $ 500.
Με πήραν τηλέφωνο και με ενημέρωσαν για το κόστος χωρίς να μου κάνουν ανάλυση, πόσα πάνε για δασμούς κλπ, προκειμένου να παραλάβει αύριο η γυναίκα μου (για να δώσει στο παιδί που θα το φέρει) μιας και είμαι εκτός.
Αύριο θα σου πω αναλυτικά τί με χρέωσαν.

εφαγες τα προβλεπομενα. 24% ΦΠΑ, 7% δασμους και κατι ψιλα απο τα ΕΛΤΑ...αν ειχες ταχυμεταφορικη βαλε κανενα κατοσταρι εκτελωνισμο...

Αν πήγαινες αεροδρόμιο χάνοντας κάνα 3ωρο θα γλυτωνες 50 ευρώ περίπου. Βέβαια δεν υπολογίζουμε κόστος βενζίνης, αττικής οδού κλπ

το έκανα παλαιότερα, όταν έμενα στην Αθήνα.
Το πακέτο είχει μείνει ενάμιση μήνα στην αποθήκη τους και αν το εκτελώνιζα μόνος μου, θα μου χρέωναν έξοδα αποθήκης και θα μου πήγαινε ακριβότερα στο τέλος.
Τεσπα, αυτά είναι καλό να μην γίνονται...

Εμένα με κέρασε η dhl 100 + τελωνειακή χρέωση

εγω τους παρεκαψα (UPS) και βρηκα αλλο εκτελωνιστη. Μου πηρε κοντα στο 25αρι (τοτε) αντι το 100αρικο τυο κετελωνιστικου της ταχυμεταφορικης

Εγώ την έφαγα κανονικά. Για την ιστορία, κάνω παραγγελία με ems, μου στέλνει δύο πακέτα, ένα με dhl και ένα με chrono post. Το chrono μου βγάζει 30 ευρώ τελωνείο, με τον εκτελωνισμο να γίνεται στη Γαλλία και η dhl το κλασικό 100 + τελωνειακούς δασμούς. Δεν παραλαμβάνω και ανοίγω dispute για μη παραλαβή και εξηγώ τους λογους. Μετά από κανένα μήνα και χωρίς να έχει βγει το πόρισμα από το paypal, ερχεται πακέτο από acs. Το παραλαμβάνω και είναι το πακέτο της chrono με πληρωμένους δασμούς. Μετά από μερικές μέρες βγαίνει το πόρισμα που λέει ότι έχω παραλάβει και η υπόθεση κλείνει...

Υπαρχει περιπτωση να ερθει ενα δεμα μου απο gearbest το οποιο δειχνει κολλημενο ολλανδια απο 16 δεκ?

Eπιτελους υστερα απο 2 γεματους μηνες το πακετο ειναι αθηνα!!!!!!!!!:firstprize:

Και εγω το ιδιο αλλα για μεγαλυτερο διαστημα.

Αντικειμενο ευτελους τιμηματος(5 ευρω) ειχε κολλησει στο τελωνειο απο τις 5 δεκεμβριου....αγορασμενο μεσα νοεμβριου....και το ειχα ξεγραψει σχεδον.

Εμφανιστηκε χτες τελικα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν πήγαινες αεροδρόμιο χάνοντας κάνα 3ωρο θα γλυτωνες 50 ευρώ περίπου. Βέβαια δεν υπολογίζουμε κόστος βενζίνης, αττικής οδού κλπ

δεν γινεται πλεον αυτο.

Το λεω γιατι εχω εκτελωνισει με την γνωστη μεθοδο μονος μου αρκετα αντικειμενα στο παρελθον. Κανα δυο χρονια τωρα ειναι υποχρεωτικη η χρηση εκτελωνιστη.

Δεν νομιζω οτι εχει ξαναλλαξει αυτο.

τι αιρνουν κειε στα τελωνεια και τα ΕΛΤΑ?

πακετο με ενδειξη "ΕλΕΥΘΕΡΟ" μου χρεωθηκε 3 ευρω.
το περιεχομενο ηρτανε μια πλακετα φακου των 1,29 δολλαριων, και μαλιστα δεν ητανε καν αγορα αλα σε αντικατασταση ελλατωματικης.

φαινεται οτι κανουν δειγματοληπτικους ελεγχους και βαρανε αναλογως

Τα 3 είναι "το τέλος παρουσίασης" των ΕΛΤΑ που το χρεώνει σε όσα δέματα μπαίνουν μεν στο τελωνείο αλλά, για οποιοδήποτε λόγο, δεν χρεώνεται ΦΠΑ και/ή δασμός.. Αλλά επειδή στην Ελάδα τίποτα δεν είναι κανόνας, πολλές φορές δεν χρεώνεται στα δέματα που μπήκαν και βγήκαν "αναίμακτα" στο τελωνείο...

Περιμενoντας μπαταριες απο kaidomain μου εδωσε tracking number αυστριας....ετυχε σε κανεναν αλλον?
Εντωμεταξυ οπου και να βαλω τον κωδικο δεν εμφανιζει τιποτα, να δω δηλαδη που βρισκεται το δεμα..

Last edited:
Σε παραγγελία μπαταριών από Kaidomain, μου έδωσε Αυστριακό tracking number. Το δέμα πριν μπει στην Ελλάδα δεν εμφανίζεται πουθενά. Μόλις έφθασε στο αεροδρόμιο είδα κανονικά την διαδρομή του μέχρι το ταχυδρομείο της περιοχής μου. Την Δευτέρα πάω να παραλάβω.

Σε παραγγελία μπαταριών από Kaidomain, μου έδωσε Αυστριακό tracking number. Το δέμα πριν μπει στην Ελλάδα δεν εμφανίζεται πουθενά. Μόλις έφθασε στο αεροδρόμιο είδα κανονικά την διαδρομή του μέχρι το ταχυδρομείο της περιοχής μου. Την Δευτέρα πάω να παραλάβω.

Ευχαριστω για την ενημερωση!

Απο φιλο που δουλευει στα ΕΛΤΑ εμαθα οτι απο εδω και περα ολα τα ελευθερα μικροδεματα εξψτερικου θα τα χρεωνουν 3 Ευρω εξοδα

Μαλλον ψαχνουν για λεφτα και δαγκωνουν οπου βρουν και μαλιστα πονηρα σου λεει τι ειναι 3 ευρουλακια αλλα εαν τα πολλαπλασιασουμε επι πολλες χιλιδες μιλαμε για πολλα λεφτα

Μεγαλυτερο κρατος κλεφτης απο την Ελλαδα δεν υπαρχει στον πλανητη

η κυβερνηση τι κανει μονο συνεχεια νεους φορους ξερει να βαζει ?

Re: Απάντηση: Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

Απο φιλο που δουλευει στα ΕΛΤΑ εμαθα οτι απο εδω και περα ολα τα ελευθερα μικροδεματα εξψτερικου θα τα χρεωνουν 3 Ευρω εξοδα

Μαλλον ψαχνουν για λεφτα και δαγκωνουν οπου βρουν και μαλιστα πονηρα σου λεει τι ειναι 3 ευρουλακια αλλα εαν τα πολλαπλασιασουμε επι πολλες χιλιδες μιλαμε για πολλα λεφτα

Μεγαλυτερο κρατος κλεφτης απο την Ελλαδα δεν υπαρχει στον πλανητη

η κυβερνηση τι κανει μονο συνεχεια νεους φορους ξερει να βαζει ?

Και πάλι θα βρεθεί τρόπος να έρχονται Ευρώπη και με 1 ευρώ πχ ανα δέμα θα αποφεύγεται και αυτό...
Πάντα θα υπάρχει Λύση ότι και αν κάνουν!

Εκτός αυτού αντί να παραγγέλνεις πχ 1 καλώδιο θα παραγγέλνεις 3 (και για φιλαράκια) και θα επιμερίζεις το κόστος αναλόγως