ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ!!

THANOS77

Senior Member
11 January 2007
348
Εχει ενα μηνα που μετακομισα...το σαλονι ιδανικό για στήσιμο συστηματος...το κοριτσι μιλημενο να κανει υπομονη να στρωσω το συστημα, τα μηχανηματα/καλωδια ολα κορυφαια, υψηλης κατηγοριας τιμης...ηχος που στο προηγουμενο σπιτι με ταξιδευε....ολα τελεια...

και να που στο γαμ*** το καινουριο σπιτι δεν μπορω να ακουσω τιποτα...οπως ειδα ενα παλιο θρεντ που σχολιαζονταν ο χωρος, και ο δικος μου ο χωρος εχει κουζινα σε συνδεομενο χωρο με το σαλονι αλλα με ανοιγμα της μιας πλευρας του τοιχου....και μεσοτοιχια σαν μπαρακι!! να βλεπεις δηλαδη μεσα στην κουζινα....
σχεδον σαλοκουζινα...το σχημα δε του σαλονιου παραλληλογραμμο...απεριοριστες ωρες πειραματισμων με τα ηχεια και ενω εχω φερει τις χαμηλες συχνοτητες σε ικανοποιητικα επιπεδα..παλι οχι ομως οπως τα ακουγα....!!! εχασαν την ατμοσφαιρικοτητα τους.. Εγινε βεβαια παλι σχετικα σκληρο...καπως διορθωθηκε με συνεχεις εναλλασομενες θεσεις των ηχειων.....το ΠΡΟΒΛΗΜΑ ειναι στις αλλες δυο συχνοτητες.....

κοντευω να τρελαθω αλλα οτι θεση και αν δοκιμασα....εχει χαθει η διαφανεια και η καθαροτητα!!!! το συστημα πια δεν παιζει...βεβαια δεν εχει γεμισει ακομα με πραματα στους τοιχους και τετοια, αλλα τα χοντρα εχουν μπει...καναπεδες τηλεορασεις τραπεζια.....

ο ηχος ομως παραμενει ΑΘΛΙΟΣ!!!! ακομα δεν εχω συνειδητοποιησει τι μπορει να συμβαινει και ακομα δε νομιζω οτι ακουω το ηχοσυστημα μου....!!!!

το γεγονος οτι η κουζινουλα ειναι με ανοιγμα μεσα στο σαλονι μπορει να επενεργει τοσο καταστροφικά για τον ηχο...αν ναι, τι λυση συστήνεται....??

τα ηχει πως μπορει να παιζουν τοσο θολα...οταν στον αλλο χωρο επαιζαν μαγικα???!!!! και φυσικα οι φωνες εχουν γινει σαν μπαμιες!!! εφυγε εκεινη η ζωντανια.....

αν σας πω το ολο συστημα τι περιλαμβανει, δεν θα με πιστευετε για αυτο τον ηχο που περιγραφω..επειδη ομως τινασσεται στον αερα ενα συστημα των 35.000ευρω...δεν ξερω τι πρεπει να κανω....
ειναι τοσο σοβαρο να απευθυνθω σε επαγγελματια, αλλα απο την αλλη ειναι σαλονι , δεν μπορω να το μετατρεψω σε στουντιο...!!
(Ειναι ενοικιο βεβαια και δεν θα ειναι για παντα) αλλα τι θα κανω μεχρι να κανω κινηση για δικο μου?? θα αχρηστευσω το συστημα???

σκεφτεται κανεις τι μπορει να επηρεαζει τοσο τον ηχο???
οι τοιχοι ειναι φεσκοβαμενοι και με ενα κλαπ[ινγ στα χερια ακουγεται μικρη αντηχηση....συμφωνω οτι μια απωλεια αρκετα σημαντικη ειναι απο αυτο και ψαχνω ηδη να γεμιζω με κατι τους τοιχους...αλλα οι διαφορες εδω ειναι χαοτικες σε σχεση με αυτο που επαιζε στον προηγουμενο χωρο...

θα ηθελα τις αποψεις σας γιατι κοντευω να ξενοικιασω το σπιτι!!! και πρεπει να βρω ως δικηγορος καμια πολυ καλη δικαιολογια για να σπασω το συμβολαιο!!! θα το βγαλω ελαττωματικο!!! ειναι αντι-hiendαδικη κατασκευη....!

μη μου λες τετοια!!!!!:bigcry:
Μετακομισα πριν λιγες ημερες αλλα ακομα δεν εχω στησει το συστημα μου! Λες να παθω καμια νιλα?:bang:

Εμ, τι νομίζατε, ότι θα βάλετε το σύστημα σε άλλο χώρο και θα παίξει κατευθείαν;

Όταν λέμε ότι ο χώρος είναι ο υπ' αριθμόν 1 παράγοντας που επηρεάζει το ακουστικό αποτέλεσμα...

σιγουρα θ'αλλαξει προς το καλυτερο αν μπουν ολα τα πραγματα που εχετε κατα νου,αλλα μηπως φταινε και τα ρευματα του σπιτιου?

Το να παίξει ένα σύστημα από έναν χώρο σε έναν άλλο, είναι τόσο δύσκολο όσο το να αγοράζεις ένα καινούργιο σύστημα...

THANOS77 αν μπορέσεις βάλε ένα σχεδιάγραμμα του χώρου σου.

Το να παίξει ένα σύστημα από έναν χώρο σε έναν άλλο, είναι τόσο δύσκολο όσο το να αγοράζεις ένα καινούργιο σύστημα...

Ειμαι στα ορια λιποθυμίας...
Καλου κακου θα τηλεφωνησω στο ΕΚΑΒ πριν πατησω το play για πρωτη φορα...

Κακώς είπες στην κοπέλλα σου να κάνει υπομονή... :)
Ξεκίνα και βάζε...
1) Κάδρα στους τοίχους! Φυσικά όχι αυτά με το γυαλί!
2) Ψηλές γλάστρες / περιοδικοθήκες στις γωνίες!
3) Μοκέτες κάτω από τα ηχεία...
4) Κουρτίνες στις μπαλκονόπορτες...

Παίξε με αυτά και μετά βλέπουμε.

Re: Απάντηση: ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ!!

σιγουρα θ'αλλαξει προς το καλυτερο αν μπουν ολα τα πραγματα που εχετε κατα νου,αλλα μηπως φταινε και τα ρευματα του σπιτιου?

Φίφτυ περσέντ οβ δε σύστεμ...

...μην ακούω αηδίες, παρακαλώ...

Ουάν χάντρεντ περσέντ!
Από ρεύμα έχω αρπάξει τέτοια πούντα που δεν άκουγα ούτε τον εαυτό μου να φτερνίζεται! Όχι να ακούω και καλό ήχο!

Απάντηση: Re: ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ!!

Ουάν χάντρεντ περσέντ!
Από ρεύμα έχω αρπάξει τέτοια πούντα που δεν άκουγα ούτε τον εαυτό μου να φτερνίζεται! Όχι να ακούω και καλό ήχο!

Πως το διορθώνουμε?

Re: Απάντηση: Re: ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ!!

Πως το διορθώνουμε?

Κλείνουμε κανένα παράθυρο και προσπαθούμε να μην ακούμε μουσική ιδρωμένοι. :BDGBGDB55:

Για το ρεύμα δεν ξέρω....αλλά ο χώρος είναι πολύ σημαντικός...όπως πολύ σωστά είπαν κ παραπάνω οι υπόλοιποι συνφορουμίτες, κάδρα, έπιπλα, καμιά γλάστρα ίσως ως "μπασοπαγίδα" κτλ.

Επίσης, αν έχεις ξύλινο πάτωμα τότε χρειάζεσαι μάρμαρα ή καλύτερα γρανίτες ως βάσεις για τα ηχεία σου και πιθανότατα κ ακίδες.

Επισης και το "αδειο" δαπεδο δημιουργει προβληματα. Αυτη η εποχη (χωρις χαλια, μοκετες κλπ) δεν ειναι η καλυτερη για να αξιολογησεις ενα χωρο. Πολυ βασικες και οι κουρτινες.

Και μόνο το φρέσκο βάψιμο κάνει αρκετή ‛ζημιά’ όπως σωστά παρατηρείς και εσύ.

Ξεπερνώντας, τα προφανή και όσα σου προτείνουν είδη παραπάνω, μην ξεχνάς ότι μπορεί ακόμα μια παράμετρος να είναι το ρεύμα. Έλεγξε στα γρήγορα τάσεις δικτύου, και προσπάθησε να βρεις και τις φάσεις του ρεύματος στον εξοπλισμό. Υπάρχει διαφορά στην απόδοση βράδυ/μεσημέρι ?

Δεν υπάρχει κανόνας… αλλά δύσκολα να αχρηστεύτηκε τελείως η απόδοση του ήχου. Με τον καιρό θα βρεις μια καλύτερη ισορροπία είμαι σίγουρος.

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΜΕΝΑ ΣΕ SHUNYATA HYDRA ΦΙΛΤΡΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗς ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.... ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟ...ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ, ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΜΙΑ ΜΟΚΕΤΑ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΗ ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΙΑΝΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ.ΚΑΙ ΚΤΑΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΠΛΑΚΑΚΙ...ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΜΟΥΦΑ ΨΕΥΤΟΠΛΑΚΑΚΙ..ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΠΗΡΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΓΡΑΝΙΤΗ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΠΑΝΩ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΠΙΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ....

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ Η ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΤΣΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΕΠΑΙΖΕ ΑΡΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΟΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ....

ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΦΩΤΟ Η ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ, ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ....ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ,ΟΠΩς ΕΙΠΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΜΟΥ ΕΛΠΙΔΑ...!!!

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΥΤΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΙΟ ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ(ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Η ΚΟΠΕΛΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΟ ΛΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΤΖΑΜΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ...!!! ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ....

και εμενα ο χωρος μου εχει τα απολυτως απαραιτητα αλλα ειχα την τυχη να αλλαξω συτημα και ετσι δεν εχω μετρο συγκρισης. αυτο που ξερω ειναι οτι με τον καιρο φορτωνεται το σπιτι με ψιλοπραγματα που και αυτα παιζουν το ρολο τους.
οταν λες καδρα αλλα οχι με γυαλι, τι εννοεις? με plexi glass?

......ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΥΤΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΙΟ ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ(ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Η ΚΟΠΕΛΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΟ ΛΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΤΖΑΜΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ...!!! ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ....

Αυτό είναι μην το συζητάς! Το τζάμι είναι ο χειρότερος εχθρός του ήχου... και μάλον έχεις πρόβλημα και με το πάτωμα. Η λεπτή μοκέτα νομίζω ότι κάνει ελάχιστη διαφορά. Είτε την έχεις είτε όχι πρέπει να είναι το ίδιο πράγμα, όπως και οι λεπτές κουρτίνες. Δεν λέω κάτι καινούριο αλλά... θα στρώσει τον χειμώνα. Ετοίμασε τα χαλιά και κάλυψε όσο καλύτερα μπορείς τις γυάλινες επιφάνειες. Αν έχεις γυάλινο τραπεζάκι εφοδίασέ το με τραπεζομάντιλο-πετσετάκι. Υπάρχουν και κάτι ωραία αρκετά σχετικά ψηλά διακοσμητικά καλάμια (αποξηραμένα) που μπορείς να βάλεις στις γωνίες. Τα πουλάνε στο ΙΚΕΑ. Μαλον θα κάνουν δουλιά και να βάλεις και στους χώρους-τρύπες αν υπάρχουν για να αποφύγεις τα στάσημα. Πάντος το σύστημά σου είναι το ίδιο, απλά η ακουστική του χώρου άλλαξε. Φτιάξε λοιπόν τον χώρο και θα είσαι εντάξει.

Καλή τύχη.