METALLICA: M72 WORLD TOUR - ΟΑΚΑ 2026

Η κυκλική σκηνή για τον κόσμο είναι μια ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ. Δεν είναι δυνατόν να είσαι 3 μέτρα από τα κάγκελα και να βλέπεις τα 2/3 της συναυλίας από τις οθόνες.

Αυτες τις αηδιες αν θυμαμαι καλα τις πρωτοεκαναν μοδα οι U2 θελοντας να δωσουν περισσοτερη εικονα σε ολο το γηπεδο ολογυρα και να πουλησουν ακριβοτερα εισιτηρια φυσικα.

Δυστυχως και απο τις εικονες που ειδα δεν λειτουργει αυτο για την προσμονη που εχεις να δεις την μπαντα να παιζει ολη μαζι.

4 μουσικοι στις 4 γωνιες ενος κυκλου ? Αντε ρε .....αν ηθελα να το δω σε γιγανοτοθονη δεν χρειαζοταν να πληρωσω τετοιο εξωφρενικο ποσο.

Φαινεται πως σε ολες τις μεγαλες σκηνες του κοσμου που η μπαντα παιζει σε μια σκηνη και απο εκει και κατω ειναι το κοινο ειναι απατεωνες :ROFLMAO:

Τι να μας πουν τωρα στο Γουεμπλευ και στις Κοατσελες.

Εντάξει και παραδοσιακά να ήταν η σκηνή σ την άκρη θα βλέπανε οι μπροστινοί 2000 - 3000 κοσμου (ίσως και παραπάνω) οι υπολοιποι με κυάλια απ ολα τα σημεία + οτι το 1/5 του γηπέδου κενό λόγω ορατότητας/Τουλάχιστον έτσι βλέπει καλύτερα περισσότερος κόσμος έστω και για λιγότερο χρόνο. Αυτό που δε συμφωνώ καθόλου - και το κάνει χειρότερο - ειναι το snake pit. Αναγκάζει την σκηνή να γινειένα τεράστιο donut και οι αποστάσεις της μπαντας μεταξύ τους ορισμένες στιγμές μεγάλες. Αν ήταν όλοι μαζί στο κέντρο και η σκηνή πχ περιστρεφόταν, θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι (εκτός απο τις τσέπες τους)

• Like
Reactions: karamela
Εντάξει και παραδοσιακά να ήταν η σκηνή σ την άκρη θα βλέπανε οι μπροστινοί 2000 - 3000 κοσμου (ίσως και παραπάνω) οι υπολοιποι με κυάλια απ ολα τα σημεία + οτι το 1/5 του γηπέδου κενό λόγω ορατότητας/Τουλάχιστον έτσι βλέπει καλύτερα περισσότερος κόσμος έστω και για λιγότερο χρόνο. Αυτό που δε συμφωνώ καθόλου - και το κάνει χειρότερο - ειναι το snake pit. Αναγκάζει την σκηνή να γινειένα τεράστιο donut και οι αποστάσεις της μπαντας μεταξύ τους ορισμένες στιγμές μεγάλες. Αν ήταν όλοι μαζί στο κέντρο και η σκηνή πχ περιστρεφόταν, θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι (εκτός απο τις τσέπες τους)
Σε στάδιο δεν βολεύει να βάλεις παραδοσιακη σκηνή, ειδικά αν μπει σε μια άκρη…βλέπουν μόνο οι μπροστά…και όσοι είναι μακριά στην άλλη άκρη δεν βλέπουν τίποτα, συν όσοι θα είναι πλάγια στην σκηνή θα είναι χάλια..….εχτες όμως που η σκηνή ήταν στο κέντρο είχες καλή ορατότητα από ολα τα σημεία του γηπέδου γιατί οι αποστάσεις ήταν ανεκτές και τα έβλεπες όλα καμπάνα…φυσικά κάπου θα χάσεις που θα κερδίσεις, αλλά σαν σύνολο ήταν πολύ καλά έτσι όπως το έστησαν για να βλέπει όλος ο κόσμος.

• Like
Reactions: Φρα.Πε.
Μου λεει ο φίλος ότι τα sub ήταν στην βάση στους πυλώνες. Έτσι εξηγείται ότι είχαν μπάσο οι κερκίδες.
Μπροστά στην σκηνή τίποτα. Ενώ στις κλασσικές συναυλίες ακριβώς μπροστά σου έχεις συστοιχίες από sub.
Tα καλώδια είναι Τάσο, κακά τα ψέματα... :ROFLMAO:

To ειχα γραψει πριν την συναυλια οτι το βασικο του setlist θα ειναι τι θα παιξουν οι δυο τους στο jamming 😛

Στα της συναυλιας, ο ηχος ηταν αρκετα καλός, με σωστο μπασο και μποτα, και καθομουν λιγο πιο δεξια απο τον ηχολήπτη και λιγο πισω απο τους πυργους με τις οθονες. Η φωνη του James ειχε θεμα μερικές φορες οταν αλλαζε μικροφωνα/θεση.

Το ολο 360 σκηνικό εμενα με χάλασε παρα πολύ.
Υπήρχαν στην αρχη τουλαχιστον 2-3 τραγουδια που το μονο που ειδαμε μπροστα μας ηταν λιγο τον Κιρκ να περναει απο μπροστα. Επαιξαν προφανως και αλλα 3-4 “μπροστα” μας αλλα τι να το κανω?
Για εμενα που τους εχω δει αλλες 2 φορες σε “νορμαλ” σκηνικο ηταν μακραν χειροτερα χθες.
Αν η σκηνη ηταν μισο μέτρο πιο ψηλά ισως να ηταν καλύτερα τα πραγματα.

Ενιωσα σαν οι προηγουμενες δυο ηταν συναυλιες Metallica, ενω το χθεσινο ενα τεραστιο event με αυτους παροντες. Δεν ξερω πως αλλιως να το γραψω.

Παρολα αυτα, η αποδοση τους ηταν πολυ δυνατή και το setlist, αν και χωρις εκπλήξεις, ηταν σαν να λαμε best of και οτι καλυτερο θα μπορουσε να ζητησει καποιος που τους εβλεπε για πρωτη φορα.

Μακαρι να ξαναρθουν αλλα αρενα δεν θα τους τιμησω με τετοιες συνθηκες, και μαλλον και καθολου, εκτος αν ερθουν για 2 ημερες και παιξουν διαφορετικα τραγουδια.

Παιδια ποιες ηταν οι εντυπώσεις απο τον ηχο στις ψηλές κερκιδες?
Θελω να παρω την κορη μου (11 ετων) στους Maiden. Θα χρειαστει ωτασπιδες?

ΥΓ. Sorry not sorry, αλλα αυτοι οι Gojira ειναι βαρετοι και μονοτονοι, ασχετως αν ειναι άρτιοι παικτικά.

Kάνετε σύγκριση Gojira με Metallica ;;;

Όποιος τώρα μαθαίνει το metal θα προτιμήσει Metallica όπως όταν ήμουν νεαρούλης :LOL:

Μη ρωτήσετε καναν μεταλλά την γνώμη του.. θα φάτε μπινελίκι αν όχι τίποτε άλλο...

Και οι Gojira δεν είναι τίποτα "δύσκολοι" να πω την αλήθεια......

• Like
Reactions: Acherontas
Δεν εκανα καμμια συγκριση, την αποψη μου εγραψα.
Ειναι 3 κλικ πιο βαρετοι και απο τους Dream Theater. Κατι που πιστευα οτι δεν θα μπορούσε να συμβει :P

• Haha
Reactions: FINIX and chocbhed
Δεν έχουν σχέση οι μεν με τους δε.. για σένα μπορεί να ακούγονται σαν ίδιο είδος μουσικής, αλλά δεν είναι..

Αν κάποιος γουστάρει το prog θα προτιμήσει τους Dream Theater.. αν γουστάρει το death θα τους ρίξει κλωτσιές και θα πάει "καρφί" στους Gojira.

Ο Lars έχει συμμετάσχει σε γραφή ύμνων, και παικτικα δείχνει να έχει απείρως καλύτερο groove από πολλούς "αρτιοτερους".

Βασικά , ο Lars είναι ο μπαμπακας πολλών από αυτούς.

Δεν έχουν σχέση οι μεν με τους δε.. για σένα μπορεί να ακούγονται σαν ίδιο είδος μουσικής, αλλά δεν είναι..

Αν κάποιος γουστάρει το prog θα προτιμήσει τους Dream Theater.. αν γουστάρει το death θα τους ρίξει κλωτσιές και θα πάει "καρφί" στους Gojira.
Μου φάνηκαν αδιάφοροι και αοσμοι, ανεξαρτήτως του είδους.

οι Gojira διπλα στους Metallica ειναι σαν την ασχημη γκομενα με τα μεταπτυχιακα διπλα στην θεογκομενα που απλα εχει βγαλει λυκειο:p είναι αναλόγως γιατι τι τις θες...

οι Gojira διπλα στους Metallica ειναι σαν την ασχημη γκομενα με τα μεταπτυχιακα διπλα στην θεογκομενα που απλα εχει βγαλει λυκειο:p είναι αναλόγως γιατι τι τις θες...

Αν ψάχνεις γκόμενα, η απάντηση είναι ξεκάθαρη :)

Το δεύτερο υπερκαλύπτει το πρώτο στα δικά μου γούστα. Οπότε αδιάφοροι.
Καλησπέρα, ομολογώ ότι δεν το περίμενα, είχα μια αποστροφή για το μέχρι στιγμής, υποείδος - metalcore, αλλά χθες άλλαξαν πολλά πράγματα και αναθεώρησα στις απόψεις μου.
Kncocked Loose και οι Gojira με άφησαν με το στόμα ανοικτό, οι πιτσιρικάδες τρομεροί, φωνητικά growl όπως ταιριάζει στο ύφος και είδος που παίζουν ενέργεια τρομερή, ξεσήκωσαν και ζέσταναν τον κόσμο που σίγουρα δεν ήθελε και πολλά, μια βαρύτονη ασημένια ΕSP και μια 7χορδη LTD, με κλασσικο για metacore κουρδισμα σε drop G/A, αυτά για όσους ασχολούνται όπως και εγώ με κιθάρες, oι Γάλλοι Gojira περισσότεροι έτοιμοι για ένα step up άρτιοι τεχνικά, έμπειροι σε σε μεγάλα σταδια, έσπειραν με κιθαριστικά riffs και ίσως λίγο καλύτερο ήχο στην αρένα.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι τα mosh pits

πάρτε ένα μικρό δέιγμα που μου έδωσε ο γιος μου που ήταν στα μπροστά στα mosh pits , για να δειτε τi ακριβως εννοώ.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τους Μetallica, είναι η 2η φορά που βλέπω, πρώτη το 93, καμία σχέση με το τωρινό υπερθέαμα, συναυλία, που σε μεγάλο βαθμό "δικαιολογεί" το ντόρο που έγινε, ήχος τρομερός, απίστευτο show, στο One, νομίζω απλά συγκλονιστικοί κρατώ το σημείο πυ στα matrix προβάλλοταν σκηνές με στρατιώτες, και την φάση wake up America.

Στιγμή που μου άρεσε όταν Trujillo & Hammet παίξαν Zorbas και Τρύπες.

Πολύ καλός ήχος, ερμηνείες συγκολιστικές ξεχώρισα seek and destroy, fade to black, one, ender sandman, nothing else matters, ο κατάλογος είναι μεγάλος και θα κουράσω....

Last edited:
Kάνετε σύγκριση Gojira με Metallica ;;;

Όποιος τώρα μαθαίνει το metal θα προτιμήσει Metallica όπως όταν ήμουν νεαρούλης :LOL:

Μη ρωτήσετε καναν μεταλλά την γνώμη του.. θα φάτε μπινελίκι αν όχι τίποτε άλλο...

Και οι Gojira δεν είναι τίποτα "δύσκολοι" να πω την αλήθεια......
δεν μπορεί να συγκριθεί το ένα με το άλλο

Αν οι περισσότεροι που γράφουν εδώ είναι από 35-40 & πάνω, ΠΡΟΦΑΝΩΣ μεγάλωσαν με Metallica & αυτό γιατί τους γνώρισαν στην «καλή» εποχή τους από Kill (άντε) έως το Black album.
Βασικά στο Black album τους γνώρισαν όλοι & έκαναν το metal γνωστό & αποδεκτό σε όλο τον κόσμο.
Αυτο δεν μπορεί να το κάνει κανένα συγκρότημα με πιο σκληρό ήχο & κυρίως με παραμορφωμένα φωνητικά.
Το αν κάποιος είναι τεχνικά άρτιος δεν σημαίνει πως θα έχει την ανάλογη επιτυχία.
Αν ίσχυε το ανάποδο ο Malmsteen θα ήταν πιο πετυχημένος άπο τους AC DC πχ

Αν οι περισσότεροι που γράφουν εδώ είναι από 35-40 & πάνω, ΠΡΟΦΑΝΩΣ μεγάλωσαν με Metallica & αυτό γιατί τους γνώρισαν στην «καλή» εποχή τους από Kill (άντε) έως το Black album.
Βασικά στο Black album τους γνώρισαν όλοι & έκαναν το metal γνωστό & αποδεκτό σε όλο τον κόσμο.
Αυτο δεν μπορεί να το κάνει κανένα συγκρότημα με πιο σκληρό ήχο & κυρίως με παραμορφωμένα φωνητικά.
Το αν κάποιος είναι τεχνικά άρτιος δεν σημαίνει πως θα έχει την ανάλογη επιτυχία.
Αν ίσχυε το ανάποδο ο Malmsteen θα ήταν πιο πετυχημένος άπο τους AC DC πχ
να ξέρεις ότι γράφουν και 60χρονοι, πρώτη επαφή σε συλλογή εκεί στις αρχές του 80 - 83 δεν μπορώ να θυμηθώ βινύλιο αμερικάνικο, Hell on Eath, μέσα το Metal Militia, δεν ήθελα και πολλά κόλλησα....

To ειχα γραψει πριν την συναυλια οτι το βασικο του setlist θα ειναι τι θα παιξουν οι δυο τους στο jamming 😛

Στα της συναυλιας, ο ηχος ηταν αρκετα καλός, με σωστο μπασο και μποτα, και καθομουν λιγο πιο δεξια απο τον ηχολήπτη και λιγο πισω απο τους πυργους με τις οθονες. Η φωνη του James ειχε θεμα μερικές φορες οταν αλλαζε μικροφωνα/θεση.

Το ολο 360 σκηνικό εμενα με χάλασε παρα πολύ.
Υπήρχαν στην αρχη τουλαχιστον 2-3 τραγουδια που το μονο που ειδαμε μπροστα μας ηταν λιγο τον Κιρκ να περναει απο μπροστα. Επαιξαν προφανως και αλλα 3-4 “μπροστα” μας αλλα τι να το κανω?
Για εμενα που τους εχω δει αλλες 2 φορες σε “νορμαλ” σκηνικο ηταν μακραν χειροτερα χθες.
Αν η σκηνη ηταν μισο μέτρο πιο ψηλά ισως να ηταν καλύτερα τα πραγματα.

Ενιωσα σαν οι προηγουμενες δυο ηταν συναυλιες Metallica, ενω το χθεσινο ενα τεραστιο event με αυτους παροντες. Δεν ξερω πως αλλιως να το γραψω.

Παρολα αυτα, η αποδοση τους ηταν πολυ δυνατή και το setlist, αν και χωρις εκπλήξεις, ηταν σαν να λαμε best of και οτι καλυτερο θα μπορουσε να ζητησει καποιος που τους εβλεπε για πρωτη φορα.

Μακαρι να ξαναρθουν αλλα αρενα δεν θα τους τιμησω με τετοιες συνθηκες, και μαλλον και καθολου, εκτος αν ερθουν για 2 ημερες και παιξουν διαφορετικα τραγουδια.

Παιδια ποιες ηταν οι εντυπώσεις απο τον ηχο στις ψηλές κερκιδες?
Θελω να παρω την κορη μου (11 ετων) στους Maiden. Θα χρειαστει ωτασπιδες?

ΥΓ. Sorry not sorry, αλλα αυτοι οι Gojira ειναι βαρετοι και μονοτονοι, ασχετως αν ειναι άρτιοι παικτικά.

Ακριβώς την ίδια αίσθηση. Κάθομαι και σκέφτομαι τώρα: ήμουν σε συναυλία χθες και τους είδα ή ήταν ονειρο;

Αφού δεν τους χόρτασα όπως χορταίνεις ένα συγκρότημα με κλασσική σκηνή.

Τελικά το κριτήριο για όσους είχαν μπάσο ήταν ότι ήσασταν πίσω από τις κολόνες. Την πάτησα οικτρά.

• Like
Reactions: vadergr