Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Mαέστρο μου εάν σήμερα ήμουν 10 χρόνια νεώτερος θα την είχα κάνει, όχι πως και τώρα δεν μπορώ, αλλά υπάρχουν ηθικές δεσμεύσεις που με κρατούν εδώ.
Ηδη ένα μικρό βήμα το έκανα το 2004 όταν εγκατέλειψα την Αθήνα, καλύτερη η ποιότητα της ζωής στην επαρχία αρκεί να την αντέχεις............και να μπορείς....

τι εγινε ρε παιδες δε βλεπω κινηση στο νημα κ απορω αν οσοι ηταν να τη κανουν για εξω την εκαναν κιολας !!! :2thumb22sup:

πλεον το θεμα του εξωτερικου εχει γινει μονιμο θεμα συζητησεις στη παρεα ειτε οταν πηγαιναμε για μπανια στη θαλασσα, ειτε για καφεδες ειτε για ..... γυναικες! Ακομα χειροτερα αρκετοι απο τη παρεα (βαλτε μεσα κ μενα χχιχιχιχιι) εχουν αρχισει να σκεπτονται κ για εκτος ΕΕ (Γερμανια, Αγγλια,κλπ κλπ) ειτε αυτο ειναι Αμερικη ειτε Αυστραλια ή και Ντουμπαι......

Αμερικη γνωριζω δοξα να χει ο υψιστος εχω δουλεψει κ στο παρελθον δεν υπαρχει θεμα. Η ερωτηση ειναι αν ηταν να τη κανει καποιος για Αυστραλια ή Ντουμπαι τι θα προτεινατε ή οσοι εχετε δουλεψει εκει στο παρελθον πως τα ειδατε? Ντουμπαι προσωπικα εχω τη δυνατοτητα να τη κανω αλλα δε ξερω αξιζει το κοπο ή οτι λεφτα βγαζεις θα τα δεινεις σε ενοικια κ φαγητα? Γλωσσα υποθετω με Αγγλικα εισαι ΟΚ σωστα?

Γέροντας Γαβριήλ Αγιορείτης πρόσφατα :´´Νά μήν φεύγουν οι Έλληνες στό εξωτερικό, αυτά πού θά ακολουθήσουν δέν τό βάζει ο νούς του ανθρώπου, μόνο η Ελλάδα μας θά μείνη ουδέτερη, τότε όλοι θά θέλουν νά γυρίσουν πίσω καί δέν θά μπορούν´´ !!!!! ( Στίς ΗΠΑ ήδη ψηφίστηκε ο νόμος γιά έμφύτευση τού μικροτσίπ στό χέρι η στό μέτωπο σέ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ, τί άλλο ;;;;....)

http://www.alithiafm.gr/

:party:

Last edited:
Αυριο αναχωρεί ο αδελφός της γυναίκας μου για Τορόντο οικογενειακώς.

Βρήκαν δουλειά με 3500 (ο καθένας) δολάρια σε εταιρεία καθαρισμού (στα τζάμια). Το σπίτι που νοίκιασε έχει 1800 δολάρια με ενσωματωμένη θέρμανση, νερό και ηλεκτρικό...

Περιμένω να μου πει εντυπώσεις. Αν πάνε όλα καλά και μου βρει θέση δε με βλέπω να ξεχειμωνιάζω και ας έρθει η Μέρκελ όσες φορές θέλει...

Ουδείς υπό χρόνου εξαιρεθησόμενος, αδελφέ Δηκομήδη.

... ελπίζω ότι όταν έλθει το πλήρωμα του, θα περιορίζω το κοινό των σκέψεων μου στον εαυτό μου, απαλλάσσοντας τους λοιπούς ατυχείς από γεροντικές ουδετερολογίες μου ... εν γένει, πότε αυτή η χώρα έμεινε ουδέτερη σε οτιδήποτε ; μου θυμίζει το ''εργάτες όλων των χωρών ενωθείτε'', ''εργάτης δεν μάχεται εργάτη'', κλπ, που ουδέποτε ίσχυσε ιστορικά....

Last edited:
Re: Απάντηση: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

ασχετο,αλλα πρεπει να διορθωσεις το τονο στο ονομα σου.
Δημοκήδης.

...ευχαριστώ για την υπόδειξη, προτιμώ την χρήση του νικ μου ως επιθέτου (με την έννοια του φροντίζοντος τον λαό, όπως καλή ώρα) απεκδυόμενος του δικαιώματος να το ουσιαστικοποιήσω ονοματοποιώντας το, οπότε και θα έπρεπε να ακολουθήσει ο ανατονισμός στην παραλήγουσα ...

επίσης έχει πλάκα, αλλά ο μοναδικός τόνος που έβαλες στην πρόταση σου ήταν στο νικ ....

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

...ευχαριστώ για την υπόδειξη, προτιμώ την χρήση του νικ μου ως επιθέτου (με την έννοια του φροντίζοντος τον λαό, όπως καλή ώρα) απεκδυόμενος του δικαιώματος να το ουσιαστικοποιήσω ονοματοποιώντας το, οπότε και θα έπρεπε να ακολουθήσει ο ανατονισμός στην παραλήγουσα ...

επίσης έχει πλάκα, αλλά ο μοναδικός τόνος που έβαλες στην πρόταση σου ήταν στο νικ ....

και πως θα σου ελεγα για τον τονο αν δεν τονιζα τη λεξη; :chinscratch:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

και πως θα σου ελεγα για τον τονο αν δεν τονιζα τη λεξη; :chinscratch:

... καλά το έκανες ... απλά υπογράμμισα το γεγονός ότι ''τονισμο-λογείς'' ενώ δεν φαίνεσαι οπαδός των τόνων ... να 'σαι καλά, φίλε μου ....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

... καλά το έκανες ... απλά υπογράμμισα το γεγονός ότι ''τονισμο-λογείς'' ενώ δεν φαίνεσαι οπαδός των τόνων ... να 'σαι καλά, φίλε μου ....

ειμαι οπαδος και μαλιστα φανατικος,απλα για λογους ευκολιας και ταχυτητας γραφης,δεν χρησιμοποιω.

Αυριο αναχωρεί ο αδελφός της γυναίκας μου για Τορόντο οικογενειακώς.

Βρήκαν δουλειά με 3500 (ο καθένας) δολάρια σε εταιρεία καθαρισμού (στα τζάμια). Το σπίτι που νοίκιασε έχει 1800 δολάρια με ενσωματωμένη θέρμανση, νερό και ηλεκτρικό...

Περιμένω να μου πει εντυπώσεις. Αν πάνε όλα καλά και μου βρει θέση δε με βλέπω να ξεχειμωνιάζω και ας έρθει η Μέρκελ όσες φορές θέλει...

ρεσυ Jimmy απο εφορια πως πανε εκει ειναι το ιδιο οπως στην Αμερικη?? ακους 70 χιλιαρικα το χρονο κ μετα την εφορια εχεις πεσει στα 40????

Ντουμπαι προσωπικα εχω τη δυνατοτητα να τη κανω αλλα δε ξερω αξιζει το κοπο ή οτι λεφτα βγαζεις θα τα δεινεις σε ενοικια κ φαγητα? Γλωσσα υποθετω με Αγγλικα εισαι ΟΚ σωστα?

Επειδή είμαι κοντά στο Ντουμπάι, απαντάω στις ερωτήσεις σου:

Ολος ο μισθός που θα συμφωνήσεις να πάρεις είναι "πεντκάθαρος", δηλαδή 0% φόροι

Η εταιρεία θα σου δώσει σπίτι ή χρηματικό ποσό (αρκετό) για να μείνεις όπου θέλεις.

30 εργάσιμες ετήσια άδεια

2 - 3 εισητήρια το χρόνο για Ελλάδα

Ιδιωτική ασφάλεια (νοσοκομεία, γιατροί, φάρμακα εντελώς δωρεάν).

Αν δεν συμφωνήσουν γι´αυτά ..................... ξέχνα το!

ρεσυ Jimmy απο εφορια πως πανε εκει ειναι το ιδιο οπως στην Αμερικη?? ακους 70 χιλιαρικα το χρονο κ μετα την εφορια εχεις πεσει στα 40????

Μου είχε πει ότι υπάρχει κλίμακα. Μόλις έχω συγκεκριμένες πληροφορίες θα ποστάρω...

Ας γράψω κι εγώ λίγα πράγματα, αν και φρέσκος:

Μισθός, μικρός, αλλά μια και ουσιαστικά εδώ κάνω διδακτορικό, δε θεωρείται ακριβώς μισθός όσο "βοήθημα" για να ζω. 1850 δολλάρια μεικτά, στο χέρι τα 1500, περίπου, 300 εφορία, και 50 η συμμετοχή μου για την ασφάλεια (ο εργοδότης-πανεπιστήμιο, πληρώνει 200 για την ασφάλεια μου μηνιαίως). Κάποια απ'αυτά της εφορίας θα τα πάρω ως επιστροφή, αλλά το φορολογικό τους είναι σχεδόν πιο πολύπλοκο απ'το δικό μας, οπότε δεν έχω βγάλη άκρη για το πόσα θα είναι αυτά, θα σας πω στο τέλος της χρονιάς.

Κόστος ζωής: Τα χρήματα φτάνουν για να ζεις, και ως εκεί (το ενοίκιό μου σε ένα από τα μέτρια apartments αγγίζει τα 600). Σε μεγάλες πόλεις, μπορεί το κόστος να εκτοξευθεί στον Θεό. Ωστόσο, γενικά οι μισθοί είναι προσαρμοσμένοι στο κόστος της εκάστοτες περιοχής, όχι όπως εδώ. Για παράδειγμα, άλλο μισθό παίρνει ο διδακτορικός φοιτητής εδώ στο West Lafayette, και άλλο κάποιος στη Νέα Υόρκη. Βέβαια, τελικά το ίδιο βιοτικό επίπεδο απολαμβάνουν. Σε σχέση με την Ελλάδα, τα supermarket είναι αισθητά φθηνότερα, η βενζίνη περίπου στη μισή τιμή, τα εστιατόρια αρκετά φθηνότερα. Τα λεωφορεία είναι δωρεάν για τους φοιτητές και εργαζόμενους του Purdue, αλλιώς κοστίζει 1$ η βόλτα. Τα κινητά, σε αντίστοιχο κόστος, ενώ παράλογα ακριβό είναι το internet στο σπίτι (60 δολλάρια μηνιαίως). Αν θέλετε και cable TV, τότε εκτοξεύεστε σε άλλα ποσά, εγώ ποτέ δεν ήμουν της τηλεόρασης. Γενικά, αν εξαιρέσει κανείς τα ενοίκια, μιλάμε για αρκετά φθηνότερη ζωή. Ωστόσο, μοιραία, όποια αποταμίευση καταφέρω να κάνω, θα πηγαίνει στα εισιτήρια μου για την πατρίδα.

Εισιτήρια λοιπόν, επίσης πολύ βασικό για επιλογή χώρας, όσο κι αν νιώθετε ότι σιχαθήκατε την Ελλάδα, μετά από την πρώτη βδομάδα μακριά της, θα πάθετε εθισμό. Για πήγαινε - έλα πάντα, από 650 ευρώ αν είσαι τυχερός και ψαχτείς πολύ έγκαιρα, μέχρι όπου γουστάρει κανείς, 1200, 1500, 3000 :D:D:D. Γενικά υπολογίζετε γύρω στο 800άρι ως μια συνηθισμένη ρεαλιστική τιμή.

Ζωή: Δε μπορώ να σας πω πολλά, γιατί το West Lafayette είναι μια πόλη που ζει και αναπνέει γύρω απ'το Purdue University. Οι περισσότεροι είναι φοιτητές, ξένοι, καθηγητές, και εργαζόμενοι στο πανεπιστήμιο. Έχει ζωή, έχει ωραία μαγαζιά να βγεις να ξεσκάσεις, έχει πολλά events, κλπ. Αρνητικό είναι το ότι γενικά χρειάζεσαι αυτοκίνητο, αλλά αυτό συμβαίνει παντού στην Αμερική. Η κουλτούρα τους δεν έχει σχέση με τη δυτική Ευρώπη, τα ΜΜΜ θεωρούνται λύση ανάγκης μόνο. Και αντίστοιχες παροχές προσφέρουν. Οπότε είναι απαραίτητη η αγορά αυτοκινήτου, αλλιώς δε θα την πολυπαλέψει κανείς.

Φαγητό: Τραγικό. Ο παράδεισος του junk food. Ενώ (προφανώς) είναι νοστιμότατο, δε θέλω να σκέφτομαι τι επιφυλλάσσει για την υγεία. Προσπαθώ να μαγειρεύω ελληνικά στο σπίτι, αλλά ο πειρασμός του φθηνού και εύκολου burger είναι πάντα εκεί, έτοιμος να σου χαρίσει μερικά κιλά παραπάνω, (και μερικά χρόνια κομμένα απ'το προσδόκιμο ζωής σου :D). Ωστόσο, υπάρχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ποικιλία ethnic εστιατορίων, στα οποία κατά κανόνα το φαγητό είναι πιο νορμάλ, και οι τιμές συχνά αρκετά κάτω από τα 10$/άτομο.

Το μεγάλο ΣΥΝ της Αμερικής; Η πολυπολιτισμικότητα. Δε θα αισθανθείς ποτέ μόνος επειδή είσαι ξένος. Ούτε θα σε αντιμετωπίσει ποτέ κανείς περίεργα γι'αυτό. Εισαι ο κανόνας, όχι η εξαίρεση. Και είναι πολύ ευχάριστο αυτό, όσο κι αν δε μπορείτε να το καταλάβετε.

Το μεγάλο ΜΕΙΟΝ; Η απόσταση... Σε όποια μονάδα μέτρησης και να το δεις, σε μίλια, σε ώρες, σε ευρώ.... είναι μακριά. Και η διαφορά ώρας των 7 ωρών είναι επίσης μεγάλο σπάσιμο. Αλλά συνηθίζεται. Όλα είναι θεμα προσαρμογής.

Last edited:
Το μεγάλο ΜΕΙΟΝ; Η απόσταση... Σε όποια μονάδα μέτρησης και να το δεις, σε μίλια, σε ώρες, σε ευρώ.... είναι μακριά. Και η διαφορά ώρας των 7 ωρών είναι επίσης μεγάλο σπάσιμο. Αλλά συνηθίζεται. Όλα είναι θεμα προσαρμογής.

Σε καταλαβαίνω...

το καλοκαίρι κάνω 8 ώρες να πάω στο νησί...:ADFADF1: