Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑ Η ΚΟΛΩΝΙΑ !!!! ΕΛΕΟΣ !!!!

Δεν καταλαβαίνω τα νεύρα Φίλιππε... αλλά οκ... δικαίωμά σου...

Θα μου επιτρέψεις να κάνω συζήτηση με άλλους όρους...

Σε αντιστοίχιση με την Ελλάδα, στη Γερμανία η Κολωνία είναι Θεσσαλονίκη ας πούμε? Το Mόναχο και Φρανκφούρτη τι ακριβώς είναι?

Μήπως μιλάμε για πόλη έξω απο την "πεντάδα"? Πως χαρακτηρίζονται εδώ πόλεις σαν τα Γιάννενα ή τη Λάρισα, ας πούμε...

Το ξαδερφάκι μου στη Γερμανία 30 χρόνια που δεν έβρισκε μικρό τριάρι στο Μόναχο κάτω από 1000Ε μου έλεγε ψέματα?

Εν πάσι περιπτώσει έχεις κάποια στοιχεία να συνεισφέρεις?

Με τιν συντελεστη καταναλωτικής δύναμης εννοείς ?

Δηλ εδω βασικός 600 , συνταξη 500 καλύψεις 50% , αγοραστική δυναμη -45%

Γερμανία βασικός 1.250 , συνταξη 1000 με επιδόματα καλύψεις 100% αγοραστκή δυναμη +42%
Ότι συντελεστή μπορεί να έχει κάποιος με βασικό 1250.

Re: Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Alex μας λες τι πληρώνεις εσύ για ενοίκιο και λογαριασμούς (ρεύμα, τηλέφωνο, νερό, πετρέλαια ή φυσικό αέριο, αν δεν είναι πρόβλημα?

Στη Κολωνία νομίζω είσαι? Ουσιαστικά επαρχία έτσι?
Έ, δεν την λές και επαρχία την Κολωνία...
1+ μύριο κόσμος θεωρητικά, πρακτικά μαζί με τα προάστια της (στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το Λεβερκούζεν... δεν ύπάρχει κενό ανάμεσα στις δύο πόλεις) πολύ παραπάνω.
Κέντρο των Μήντια (είναι όλα τα κανάλια εδώ), Τράνσιτ, με βιομηχανία και γενικά εύρωστη πόλη. Α και η έκθεση που έχει κάθε βδομάδα και άλλη παγκοσμίως γνωστή έκθεση.
Τα ενοίκια θεωρούνται και ακριβά σε σχέση με το Βερολίνο πχ που έμενε η αδερφή μου για 2 χρόνια.

Εγώ δίνω 610Ε για σπίτι σοφιτέ 50τμ (επίσημα καθώς δεν μετριώνται τα μέρη που το ύψος της οροφής είναι κάτω απο 1,40. Πραγματικά είναι γύρω στα 55), στο κέντρο της πόλης, σε σχετικά καινούργιο κτίριο. Μέσα σε αυτά είναι η θέρμανση με αέριο (θερμοκρασίες τον χειμώνα φτάνουν τα -20), το ζεστό νερο και τα κοινόχρηστα. Στα κοινόχρηστα είναι τα δημοτικά τέλη, το κόστος για τους κάδους σκουπιδιών κλπ.

Εξω απο αυτά δίνω 38Ε το μήνα για τηλέφωνο-ιντερνετ. Μπορείς και φθηνότερα αλλά έχω ένα πρόγραμμα για απεριόριστα σε όλη την Ευρώπη για να μιλάω με ελλάδα.

Πές σύνολο 700Ε τον μήνα και είμαι με όλα τα έξοδα του σπιτιού κομπλέ. Που αντιστοιχεί στο κάτι λιγότερο απο 1/4 του μισθού μου. Μπορούσα να βρώ και με πολύ λιγότερα αν δεν ήθελα να μένω στο κέντρο. Για το ίδιο σπίτι σε ένα απο τα προάστια θα έδινα 200 ευρώ λιγότερα.

Δεν λέω οτι εδώ είναι παράδεισος. Αλλά δεν είναι γκουλάγκ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Δεν καταλαβαίνω τα νεύρα Φίλιππε... αλλά οκ... δικαίωμά σου...

Θα μου επιτρέψεις να κάνω συζήτηση με άλλους όρους...

Σε αντιστοίχιση με την Ελλάδα, στη Γερμανία η Κολωνία είναι Θεσσαλονίκη ας πούμε? Το Mόναχο και Φρανκφούρτη τι ακριβώς είναι?

Μήπως μιλάμε για πόλη έξω απο την "πεντάδα"? Πως χαρακτηρίζονται εδώ πόλεις σαν τα Γιάννενα ή τη Λάρισα, ας πούμε...

Το ξαδερφάκι μου στη Γερμανία 30 χρόνια που δεν έβρισκε μικρό τριάρι στο Μόναχο κάτω από 1000Ε μου έλεγε ψέματα?

Εν πάσι περιπτώσει έχεις κάποια στοιχεία να συνεισφέρεις?

Νίκο,

Στην Ελλάδα, η Αθήνα μαζί με τον Πειραιά και τα προάστια έχουν τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας. Η Θεσσαλονίκη έχει άλλο ένα 12% ...
Το φαινόμενο της αστυφιλίας που παρατηρείται εδώ, ΔΕΝ υπάρχει στην Δυτική Ευρώπη με τέτοια μορφή. Ακόμα και το Παρίσι που έχει 14 εκατομμύρια κόσμο μαζί με τα προάστια, έχει λιγότερο απο το 20% του πληθυσμού της Γαλλίας.
Το Λονδίνο μαζί με την ευρύτερή του περιοχή έχει 15 εκατομμύρια κόσμο και πάλι έιναι λιγότερο απο το 30% του συνολικού πληθυσμού.
Στη δε Γερμανία, τα πράγματα είναι πολύ πιο ισορροπημένα πληθυσμιακά. Δεν συναντάς τεράστιες πόλεις των 14-15 εκατομμυρίων, συναντάς όμως πολλές των 2-3 εκατομμυρίων κατοίκων. Ιδια περίπτωση και η Ολλανδία...

Μην προσπαθείς να ερμηνεύσεις την κατάσταση της Δυτικής Ευρώπης πληθυσμιακά με Ελληνικούς όρους, γιατί ΔΕΝ γίνεται ! Η όποια αστυφιλία υπάρχει ΔΕΝ έχει επ ουδενί τις διαστάσεις που έχει εδώ...
Δεν ανάγονται τα πάντα σε Ελληνικό παράδειγμα...

Εξ ού και το "ΕΛΕΟΣ" !

Η Κολωνία είναι η 4 μεγαλύτερη πόλη στην Γερμανία μετά το Βερολίνο, το Μόναχο και το Αμβούργο. Επίσης είναι η μεγαλύτερη πόλη, στο μεγαλύτερο μητροπολιτικό κέντρο της Ευρώπης όπου σε λίγα τετραγωνικά χλμ βρίσκονται καμια 20αρια μεγαλούπολεις, όλες με βιομηχανία και αυτόφωτες, με την έννοια οτι παράγουν οι ίδιες χρήμα που μένει στην πόλη και όχι να βασίζονται στις δίπλα.
Η ελληνική διαμόρφωση των πόλεων δεν είναι κριτήριο γιατί για μένα στην Ελλάδα εκτός της Αθήνας όλα επαρχία είναι. Το μοντέλο πόλης του εξωτερικού είναι πολύ διαφορετικό απο το ελληνικό.

ΕΔΙΤ : Με πρόλαβε ο φίλος και το εξήγησε καλύτερα απο μένα.

Αlex την Κολωνία (χωρίς περίχωρα και Λεβερκούζεν) στην καλύτερη περίπτωση την λές Πάτρα στην Ελλάδα...

Δες αγγελία στη Πάτρα...
http://www.xe.gr/property/enoikiaseis|katoikies|patreon|3128446.html

Δεν είπα ότι είναι Γκούλαγκ, αν και σε κάθε επίσκεψή μου στη Γερμανία (Στουτγκάρδη σε άλλο ξάδερφο και ολιγοήμερα επαγγελματικά στο βορά, Βρέμη και Αμβούργο) έχω διαπιστώσει αυτό που έγραψα και πριν...
Σύνολο Ενοικίου, Λογαριασμών πολύ υψηλότερα, βασικά είδη διαβίωσης φθηνότερα (δε μιλάω φυσικά για τσιγάρα, ταξί αλλά για τρόφιμα, ρούχα κτλ)

Προσωπικά δεν θα πήγαινα εκεί ούτε για πλάκα... παρά την οργάνωση και την φροντίδα του κράτους το τίμημα της έλειψης προσωπικής ζωής δεν θα το πλήρωνα ποτέ...

τι σημαίνει μωρε προσωπική ζωή?
αυτή η καραμέλα που πιπιλίζουμε όλοι και ανταλλάσσουμε με τα ουσιαστικά πράγματα που μας λείπουν όπως πρόνοια, περίθαλψη, αξιοπρέπεια?

Βρε παιδιά, κανέναν οδοντίατρο χρειάζονται στην Γερμανία??

Μπορεί κάποιος που ξέρει τα γραφειοκρατικά να με βοηθήσει?

εδώ είμαι τελειωμένος και επίσημα.

Η μόνη λύση είναι εξωτερικό πια.

Προτιμώ την Γερμανία γιατί έχω ζήσει 5χρόνια (προ και εφηβεία) στην Νυρεμβέργη και ξέρω τον τρόπο ζωής τους.
Δεν είναι και ο καλύτερος (ειδικά στους gastarbeitern)αλλά από το να ζώ με ένα επίδομα που φτάνει μόνο για χρέη στις Τράπεζες και τα υπόλοιπα απ την αδελφή μου,στα 40 μου δεν πάει.!!!!

Ευχαριστώ για την κατανόηση και την όποια τυχόν βοήθεια.

Υ.Γ.Φυσικά μετά μου μένει η Αγγλία και η... Ανατολή (αραβικός κόσμος κλπ,όπου μιλούν ΚΑΙ αγγλικά..)

στο εξωτερικό, τουλάχιστον όποιος δουλεύει, επειδή σπούδασε και δεν τεμπέλιασε στα 18 του, απολαμβάνει μερικά βασικά αγαθά.
Αν τώρα εμείς γουστάρουμε να τα ανταλλάξουμε με τάβλι και φραπέ....πάω πάσο

Θα σου ριχνα τίποτα καντήλια αλλά ..εχε χαρη που θα μου κάνεις μαθηματα για την Ελλάδα .Αλλά ξεβολευτικες μάλλον και συ...

Για ρίξε ρε μαγκάκο, όσα θες. Είμαι όλος αυτιά.
Όσο για τα μάλλον και τα ξεβολέματα, εκεί που σε παίρνει, σε κανάν υπάλληλο σου δλδ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Νίκο,

Στην Ελλάδα, η Αθήνα μαζί με τον Πειραιά και τα προάστια έχουν τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας. Η Θεσσαλονίκη έχει άλλο ένα 12% ...
Το φαινόμενο της αστυφιλίας που παρατηρείται εδώ, ΔΕΝ υπάρχει στην Δυτική Ευρώπη με τέτοια μορφή. Ακόμα και το Παρίσι που έχει 14 εκατομμύρια κόσμο μαζί με τα προάστια, έχει λιγότερο απο το 20% του πληθυσμού της Γαλλίας.
Το Λονδίνο μαζί με την ευρύτερή του περιοχή έχει 15 εκατομμύρια κόσμο και πάλι έιναι λιγότερο απο το 30% του συνολικού πληθυσμού.
Στη δε Γερμανία, τα πράγματα είναι πολύ πιο ισορροπημένα πληθυσμιακά. Δεν συναντάς τεράστιες πόλεις των 14-15 εκατομμυρίων, συναντάς όμως πολλές των 2-3 εκατομμυρίων κατοίκων. Ιδια περίπτωση και η Ολλανδία...

Μην προσπαθείς να ερμηνεύσεις την κατάσταση της Δυτικής Ευρώπης πληθυσμιακά με Ελληνικούς όρους, γιατί ΔΕΝ γίνεται ! Η όποια αστυφιλία υπάρχει ΔΕΝ έχει επ ουδενί τις διαστάσεις που έχει εδώ...
Δεν ανάγονται τα πάντα σε Ελληνικό παράδειγμα...

Εξ ού και το "ΕΛΕΟΣ" !

Τότε να μην κάνουμε καθόλου συγκρίσεις... δεν μπορεί σε ότι συμφωνούμε να βάζουμε τιμές και όπου όχι να λέμε άλλα...

Η Γερμανία πριν την ένωση είχε πρωτεύουσα τη Βόνη και μετά το Βερολίνο...
Τα υπόλοιπα είναι επαρχία... χωρίς αστυφιλία και χωρίς τα μύρια όσα κακά της Ελλάδας... σύμφωνοι...

Δεν είπα ότι η Κολωνία είναι κτηνοτροφική ή αγροτική περιοχή... ότι δεν είναι η πρωτεύουσα ή μια από τις συμπρωτεύουσες είπα... δηλαδή επαρχία...

Η εμπορική δραστηριότητα της Φρανκφούρτης και του Μονάχου έχουν κάποια σύγκριση με την Κολωνία? Αλλιώς τα ξέρω εγώ.
Μπορεί να κάνω λάθος βέβαια αλλά αυτή είναι η γνώμη μου.

Οι συγκρίσεις που θα κάνω θα γίνουν με την Πάτρα στη καλύτερη...

Alex αυτά που πληρώνεις είναι περισσότερα από αυτά που θα πλήρωνες σε Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο ελπίζω να το καταλαβαίνεις...

Η μετανάστευση είναι στο μυαλό πολλών πλέον.

Όλο περισσότεροι φίλοι και γνωστοί. Οικογενειάρχες ή μη.....

Σκατά τα έκαναν οι φωστήρες μας.....................:smash:

Πάντως έχω ακούσει καλά λόγια για Ολλανδία από θεία μου.

Νίκο επιμένω επειδή έχω ζήσει και Αθήνα, και επαρχία, η Κολωνία ώς μέγεθος πόλης (όχι χώρου ή πληθυσμού μόνο) είναι συγκρίσιμη μόνο με την Αθήνα απο ελληνικές. Η μιζέρια της Ελληνικής επαρχίας σε θέματα επιλογών (σινεμα, θέατρο, συναυλίες και ότι βάλει το νού σου) συναντάται εδώ μόνο σε μικρές επαρχιακές κωμόπολεις.

Ειδικά το οικονομικό μέγεθος της Κολωνίας είναι αφελές να το συγκρίνεις με την Πάτρα, ακόμα και με την Θεσσαλονίκη.

Επίσης αυτό με τον προσωπικό χρόνο το θεωρώ υπερβολή. Τα φιλαράκια μου που βρίσκονται Ελλάδα έχουν πολύ λιγότερο χρόνο και κοινωνική ζωή απο εμένα. Και μιας και έχω και παρέα εδώ καλή βγαίνω και πολύ συχνότερα απο αυτούς. Όχι οτι δεν έχει πολύ δουλειά. Έχει. Δεν ήρθαμε εδώ να κάνουμε διακοπές. Αλλά όχι περισσότερη απο αυτήν που θα είχα στην Ελλάδα.

Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

τι σημαίνει μωρε προσωπική ζωή?
αυτή η καραμέλα που πιπιλίζουμε όλοι και ανταλλάσσουμε με τα ουσιαστικά πράγματα που μας λείπουν όπως πρόνοια, περίθαλψη, αξιοπρέπεια?

Αποπνιχτικά όσα είδα σε Στουτγάρδη, Βρέμη, Αμβούργο...

Άδειοι δρόμοι, μπύρες και κουλοχέρηδες...

Re: Απάντηση: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Βρε παιδιά, κανέναν οδοντίατρο χρειάζονται στην Γερμανία??

Μπορεί κάποιος που ξέρει τα γραφειοκρατικά να με βοηθήσει?

εδώ είμαι τελειωμένος και επίσημα.

Η μόνη λύση είναι εξωτερικό πια.

Προτιμώ την Γερμανία γιατί έχω ζήσει 5χρόνια (προ και εφηβεία) στην Νυρεμβέργη και ξέρω τον τρόπο ζωής τους.
Δεν είναι και ο καλύτερος (ειδικά στους gastarbeitern)αλλά από το να ζώ με ένα επίδομα που φτάνει μόνο για χρέη στις Τράπεζες και τα υπόλοιπα απ την αδελφή μου,στα 40 μου δεν πάει.!!!!

Ευχαριστώ για την κατανόηση και την όποια τυχόν βοήθεια.

Υ.Γ.Φυσικά μετά μου μένει η Αγγλία και η... Ανατολή (αραβικός κόσμος κλπ,όπου μιλούν ΚΑΙ αγγλικά..)

Μπορώ να σου πώ για τα γραφειοκρατικά γιατί είναι περίπου ίδια με τα δικά μας αν θες. Για δουλειά τώρα, μόνο για νοσοκομειακές ειδικότητες έχω επαφες.

Re: Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Αποπνιχτικά όσα είδα σε Στουτγάρδη, Βρέμη, Αμβούργο...

Άδειοι δρόμοι, μπύρες και κουλοχέρηδες...

wrong place wrong time....
αστο βρε Νίκο, δεν τόχεις, δε σε θέλει....
Κάτσε στην Πάτρα.

Για ρίξε ρε μαγκάκο, όσα θες. Είμαι όλος αυτιά.
Όσο για τα μάλλον και τα ξεβολέματα, εκεί που σε παίρνει, σε κανάν υπάλληλο σου δλδ.
Δεν εχω υπαλλήλους και δεν ειμαι βολεμένος .ΔΟΥΛΕΥΩ για να ζησω ξενιτεμένος .Αλλοι ειναι βολεμενοι με χωραφια.....Και δεν ριχνω καντηλια για να μπορω να γραφω σε κατι τυπους σαν κι εσενα

Last edited:
Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Νίκο επιμένω επειδή έχω ζήσει και Αθήνα, και επαρχία, η Κολωνία ώς μέγεθος πόλης (όχι χώρου ή πληθυσμού μόνο) είναι συγκρίσιμη μόνο με την Αθήνα απο ελληνικές. Η μιζέρια της Ελληνικής επαρχίας σε θέματα επιλογών (σινεμα, θέατρο, συναυλίες και ότι βάλει το νού σου) συναντάται εδώ μόνο σε μικρές επαρχιακές κωμόπολεις.

Ειδικά το οικονομικό μέγεθος της Κολωνίας είναι αφελές να το συγκρίνεις με την Πάτρα, ακόμα και με την Θεσσαλονίκη.

Επίσης αυτό με τον προσωπικό χρόνο το θεωρώ υπερβολή. Τα φιλαράκια μου που βρίσκονται Ελλάδα έχουν πολύ λιγότερο χρόνο και κοινωνική ζωή απο εμένα. Και μιας και έχω και παρέα εδώ καλή βγαίνω και πολύ συχνότερα απο αυτούς. Όχι οτι δεν έχει πολύ δουλειά. Έχει. Δεν ήρθαμε εδώ να κάνουμε διακοπές. Αλλά όχι περισσότερη απο αυτήν που θα είχα στην Ελλάδα.

Βρε συ αλλοίμονο... Δεν είναι οικονομική η σύγκριση...
Η Στουτγκάρδη για παράδειγμα έχει βιομηχανική παραγωγή μεγαλύτερη απ' όλη την Ελλάδα...

Μιλάω για διαβάθμιση ενοικίων...

Αυτό που μου έχουν μεταφέρει είναι ότι Βερολίνο, Φρανκφούρτη, Μόναχο είναι όσο μακριά το Λονδίνο απο την βόρια Αγγλία ή η Αθήνα απο την επαρχία...

Δεν έχω ψάξει προσωπικά... μπορεί να κάνω λάθος. Και αν θες το δέχομαι...

Αλλά ότι τα ενοίκια είναι φθηνότερα δεν μπορώ να το δεχτώ... πως να το κάνουμε...
Έχω συγγενείς και τα συζητάμε...

Και 600Ε το μήνα στην Αθήνα δεν δίνεις για 55 τμ. Αυτό επίσης είναι γεγονός...