Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

wrong place wrong time....
αστο βρε Νίκο, δεν τόχεις, δε σε θέλει....
Κάτσε στην Πάτρα.

Super, μάλλον εσύ είσαι σε wrong place wrong time...

Ότι δεν το έχω θα συμφωνήσουμε πάντως... ούτε εγώ, ούτε όσοι μετανάστες στη Γερμανία μου μετέφεραν τα ίδια...

Η Πάτρα που κολλάει? Καλά δε με καίει κιόλας... είπαμε... εμένα δε θέλει...

-bye-

Re: Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Φραγκ είχα προσφορά παλαιότερα για 8000Ε το μήνα (Βρέμη)

Και 18 να μου έλεγε ο τύπος δεν πήγαινα... Μπάρκαρε καλύτερα...
(βέβαια γούστα είναι αυτά... αν το κόκκαλο σου γουστάρει πότισμα και το μυαλό σου Μέρκελ... μπορεί και να σου αρέσει...)

-bye-

Νίκο εμένα που δεν με κρατάει τίποτα εδώ θα πήγαινα. Θα ζοριζόμουν τρία με πέντε χρόνια και θα γυρναγα πίσω (εκτός και αν δεσμευόμουν εκεί). Ετσι όπως είμαστε σήμερα (αλλά και παλαιότερα) δεν έχει νόημα. Δεν μπορείς να πιαστείς από τίποτα....

Και να φανταστείς ότι εμάς δεν μας έχει αγγίξει η κρίση τόσο πολύ όσο άλλους

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Super, μάλλον εσύ είσαι σε wrong place wrong time...

Ότι δεν το έχω θα συμφωνήσουμε πάντως... ούτε εγώ, ούτε όσοι μετανάστες στη Γερμανία μου μετέφεραν τα ίδια...

Η Πάτρα που κολλάει? Καλά δε με καίει κιόλας... είπαμε... εμένα δε θέλει...

-bye-

μωρε 11.000.000-300 σε λάθος μέρος και ώρα είμαστε...αλλά άστο καλύτερα....
το γμσαμε το θέμα...

τι που κολλάει η Πάτρα βρε...
εγώ είπα για Πάτρα?:damnyou:

Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Μάλλον αστειευόμαστε.

Το κόκκινο μάτι με το θολό χαμένο βλέμμα, ανθρώπων ανέργων, πνιγμένων στα χρέη και φοβισμένων από μπράβους και γραβατωμένους των εισπρακτικών και τραπεζών, που βλέπω τελευταία, καθιστά τη συζήτηση για τη περίφημη ελληνική ζωή με τους χαλαρούς ρυθμούς της τουλάχιστον αστεία. Λες και μιλάμε για άλλη Ελλάδα.

Τάσο κι εγώ θυμάμαι κάτι εικόνες από το κατεστραμμένο Βερολίνο το 45... μετράει? Χαρακτηριστικό της Γερμανίας?

Εκτός και αν παρέδωσες... και πιστεύεις ότι η Χώρα μας θα είναι όπως την περιγράφεις στον αιώνα τον άπαντα...

τι που κολλάει η Πάτρα βρε...
εγώ είπα για Πάτρα?:damnyou:

Ναι εσύ...
Κάτσε στην Πάτρα.

Εγώ μένω στην Αθήνα, απ´ότι θυμάμαι...

Και ανέφερα την Πάτρα για να συγκρίνω κάποια πράγματα...

Γιατί όσοι ψάχνονται για μετανάστευση, αυτήν την ώρα κάνουν συγκρίσεις...

Διαβάζουν εμένα, εσένα ψάχνονται και αποφασίζουν... οι αγένειες και οι μπηχτές τους είναι αδιάφορα...

Για τον αιώνα τον άπαντα δεν ξέρω, αλλά δεν βλέπω φως για πολλά χρόνια. Εν πάση περιπτώσει, σήμερα γίνεται η συζήτηση για τα υπέρ και τα κατά της μετανάστευσης, και μπαίνει η περίφημη "ποιότητα ζωής". Ποιότητα ζωής οι υπόδικοι (άνθρωποι σαν εμάς, μη νομίζεις) που σέρνονται στα ποινικά δικαστήρια για να δηλώσουν πως θέλουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους (με εφορία, με ταμεία κλπ) και να παρακαλέσουν για αναβολή. Ποιότητα ζωής με κόκκινα μάτια.

Νίκο εμένα που δεν με κρατάει τίποτα εδώ θα πήγαινα. Θα ζοριζόμουν τρία με πέντε χρόνια και θα γυρναγα πίσω (εκτός και αν δεσμευόμουν εκεί). Ετσι όπως είμαστε σήμερα (αλλά και παλαιότερα) δεν έχει νόημα. Δεν μπορείς να πιαστείς από τίποτα....

Και να φανταστείς ότι εμάς δεν μας έχει αγγίξει η κρίση τόσο πολύ όσο άλλους

Φυσικά είναι επιλογή σου...

:a0210:

Για τον αιώνα τον άπαντα δεν ξέρω, αλλά δεν βλέπω φως για πολλά χρόνια. Εν πάση περιπτώσει, σήμερα γίνεται η συζήτηση για τα υπέρ και τα κατά της μετανάστευσης, και μπαίνει η περίφημη "ποιότητα ζωής". Ποιότητα ζωής οι υπόδικοι (άνθρωποι σαν εμάς, μη νομίζεις) που σέρνονται στα ποινικά δικαστήρια για να δηλώσουν πως θέλουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους (με εφορία, με ταμεία κλπ) και να παρακαλέσουν για αναβολή. Ποιότητα ζωής με κόκκινα μάτια.

Μα αν είχαμε σήμερα στοιχειώδη ποιότητα ζωής, θα συζητάγαμε για μετανάστευση? Ή απαγορεύεται να μην αρέσει σε κάποιον ο Γερμανικός τρόπος ζωής? Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο?

Μια συζήτηση έγινε για το κόστος ζωής στη Γερμανία και τις οικονομικές προοπτικές του εργαζόμενου... τίποτα άλλο...

-bye-

Αποπνιχτικά όσα είδα σε Στουτγάρδη, Βρέμη, Αμβούργο...

Άδειοι δρόμοι, μπύρες και κουλοχέρηδες...
Εχεις απολυτα δικηο φιλε μου αλλα ξεχνας οτι εκει οι ανθρωποι κοιμουνται νωρις γιατι την αλλη μερα πανε για δουλεια ξυπνιοι,και οχι σαν εμας που ξυπναμε στο γραφειο με το καφε στο χερι.
Σαν συνταξιουχος τωρα ναυτικος,θυμαμαι στην Νορβηγια τα καναλια στις 12 το πολυ 12,30 επαιζαν τον Εθνικο υμνο,δηλ. εκλειναν γιατι ο κοσμος εκει δουλευει παραγωγικα και οχι απλα να συμπηρωσει το οκταωρο του
Βαγγελης...............

Μα αν είχαμε σήμερα στοιχειώδη ποιότητα ζωής, θα συζητάγαμε για μετανάστευση? Ή απαγορεύεται να μην αρέσει σε κάποιον ο Γερμανικός τρόπος ζωής? Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο?

Μια συζήτηση έγινε για το κόστος ζωής στη Γερμανία και τις οικονομικές προοπτικές του εργαζόμενου... τίποτα άλλο...

-bye-

Αν αν....

δεν λέμε να συγκρίνουμε ούτε τις ιδεατές ούτε τις πραγματικές "ποιότητες ζωής" στις δυο χώρες... πρώτα τρως και μετά έχεις ποιότητα ζωής.
Κάπως κατά το erst kommt das Fressen, dann die Moral, για να είμαστε εντός κλίματος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Δεν καταλαβαίνω τα νεύρα Φίλιππε... αλλά οκ... δικαίωμά σου...

Θα μου επιτρέψεις να κάνω συζήτηση με άλλους όρους...

Σε αντιστοίχιση με την Ελλάδα, στη Γερμανία η Κολωνία είναι Θεσσαλονίκη ας πούμε? Το Mόναχο και Φρανκφούρτη τι ακριβώς είναι?

Μήπως μιλάμε για πόλη έξω απο την "πεντάδα"? Πως χαρακτηρίζονται εδώ πόλεις σαν τα Γιάννενα ή τη Λάρισα, ας πούμε...

Το ξαδερφάκι μου στη Γερμανία 30 χρόνια που δεν έβρισκε μικρό τριάρι στο Μόναχο κάτω από 1000Ε μου έλεγε ψέματα?

Εν πάσι περιπτώσει έχεις κάποια στοιχεία να συνεισφέρεις?

Εκτός τόπου και χρόνου οι συγκρίσεις μεταξύ ελληνικών πόλεων και γερμανικών. Να συγκρίνει κάποιος Αθήνα με Βερολίνο, Θεσσαλονίκη με Μόναχο, και κολωνια με την Πάτρα και τα γιάννενα .... Η κολωνια είναι η 4η μεγαλύτερη με 1 μυριο μετα απο Βερολίνο 3,5 , αμβούργο 1,7 , Μόναχο 1,4 και βιοτικό επίπεδο εξαιρετικό

Εχεις απολυτα δικηο φιλε μου αλλα ξεχνας οτι εκει οι ανθρωποι κοιμουνται νωρις γιατι την αλλη μερα πανε για δουλεια ξυπνιοι,και οχι σαν εμας που ξυπναμε στο γραφειο με το καφε στο χερι.
Σαν συνταξιουχος τωρα ναυτικος,θυμαμαι στην Νορβηγια τα καναλια στις 12 το πολυ 12,30 επαιζαν τον Εθνικο υμνο,δηλ. εκλειναν γιατι ο κοσμος εκει δουλευει παραγωγικα και οχι απλα να συμπηρωσει το οκταωρο του
Βαγγελης...............

Φίλε Βαγγέλη θέλω να ξυπνάω στη δουλειά με τον καφέ και να συζητάω με τα φιλαράκια τις χθεσινές περιπέτειες... αλλά που τέτοια τύχη? Μας το κόψανε μαχαίρι...

Άσε δε, που τη δουλειά που βγάζουμε οι Έλληνες, με το καφέ στο χέρι, κάτι Γερμανοί και Νορβηγοί ούτε στα καλύτερα όνειρά τους...

Θέλω να δουλεύω για να ζήσω... και όχι να ζώ για να δουλεύω... Ας το κάνουν οι Γερμανοί αυτό...

Κουράγια, αλληλεγγύη και δύναμη χρειάζεται και όλα θα φτιάξουν...

-bye-

Last edited:

Βαγγελης...............
Φίλε μου δεν γνωρίζω τι σχέση μπορεί να έχει ο εθνικός ύμνος με την παραγωγικότητα ενός λαού αλλά με το να κατηγορείς έναν λαό ως αντιπαραγωγικά ρομποτάκια λες και τους γνωρίζεις όλους δεν είναι και το καλύτερο για την ροή του νήματος.

Μήπως να πάμε βόρεια να μας στρώσουν..?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Εκτός τόπου και χρόνου οι συγκρίσεις μεταξύ ελληνικών πόλεων και γερμανικών. Να συγκρίνει κάποιος Αθήνα με Βερολίνο, Θεσσαλονίκη με Μόναχο, και κολωνια με την Πάτρα και τα γιάννενα .... Η κολωνια είναι η 4η μεγαλύτερη με 1 μυριο μετα απο Βερολίνο 3,5 , αμβούργο 1,7 , Μόναχο 1,4 και βιοτικό επίπεδο εξαιρετικό

οκ έχεις δίκιο και έχω άδικο...

πες μας και για τα ενοίκια που συζητάγαμε τώρα...

Last edited:
Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι εξυπηρετούν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις. Εγώ όπως και πολλοί άλλοι ενδιαφερόμαστε σοβαρά και ρωτάμε για την κατάσταση έξω. Το νήμα δεν έχει να κάνει ούτε με προτιμήσεις σε κάποιον τρόπο ζωής ούτε με κάτι παρόμοιο. Έχει να κάνει με ανταλλαγή πληροφοριών. Όποιος έχει κάτι να συνεισφέρει ας το πει, αλλιώς μπορούμε να ανοίξουμε ένα νήμα για να μαλώνουμε για τον ιδανικό τρόπο ζωής.

Φίλε μου δεν γνωρίζω τι σχέση μπορεί να έχει ο εθνικός ύμνος με την παραγωγικότητα ενός λαού αλλά με το να κατηγορείς έναν λαό ως αντιπαραγωγικά ρομποτάκια λες και τους γνωρίζεις όλους δεν είναι και το καλύτερο για την ροή του νήματος.

Μήπως να πάμε βόρεια να μας στρώσουν..?

Βρε Παντελή, και σε εμάς παλιά ,το κρατικά "κλείναν" με τον Εθνικό Υμνο τα βράδυα.
Προφανώς το ίδιο γινόταν και στην Νορβηγία.Αυτό είπε.

Για τα λοιπά περί παραγωγικότητας ,καφέ και βορειοποίησης δεν συμφωνώ ,εννοείται.

Αν αν....

δεν λέμε να συγκρίνουμε ούτε τις ιδεατές ούτε τις πραγματικές "ποιότητες ζωής" στις δυο χώρες... πρώτα τρως και μετά έχεις ποιότητα ζωής.
Κάπως κατά το erst kommt das Fressen, dann die Moral, για να είμαστε εντός κλίματος.

Να υποθέσω ότι υπάρχουν μόνο δύο τρόποι?
Ή θα πεθάνουμε από ασιτία ή θα πεθάνουμε στη ξενιτιά?

Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι εξυπηρετούν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις. Εγώ όπως και πολλοί άλλοι ενδιαφερόμαστε σοβαρά και ρωτάμε για την κατάσταση έξω. Το νήμα δεν έχει να κάνει ούτε με προτιμήσεις σε κάποιον τρόπο ζωής ούτε με κάτι παρόμοιο. Έχει να κάνει με ανταλλαγή πληροφοριών. Όποιος έχει κάτι να συνεισφέρει ας το πει, αλλιώς μπορούμε να ανοίξουμε ένα νήμα για να μαλώνουμε για τον ιδανικό τρόπο ζωής.

+1000

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβο

οκ έχεις δίκιο και έχω άδικο...

πες μας και τα ενοίκια που συζητάγαμε τώρα...

Τα ενοίκια εινιαι όπως τα είπαν τα παιδια. Στην τιμη περιλαμβάνονται ρεύμα, νερό, κοινόχρηστα, πόσα που στην Ελλάδα ένα μέσο σπίτι πληρώνει 200 ευρω το μήνα. Για ποια ακριβά ενοίκια των 600 ευρω μιλάμε στην Γερμανία? Το δικό μου στην πυλαια τότε κοστίζει 750 το μήνα! Και αυτοί έχουν σπίτια , δεν τους μένουν τακαζανακια στο χέρι !