Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Να υποθέσω ότι υπάρχουν μόνο δύο τρόποι?
Ή θα πεθάνουμε από ασιτία ή θα πεθάνουμε στη ξενιτιά?

Ξερεις κανεναν που πεθανε στην ξενιτια?
Γιατι εγω οσους ξερω που εφυγαν, ερχονται μονο για μπανια. Και ειναι μια χαρα παρεμπιπτοντως, εχουν και οικογενειες.

Φυσικα, και σε Αγγλια, Γαλλια, Γερμανια η κατασταση χειροτερευει, ας πουμε παραλληλα με την Ελλαδα, αλλα η διαφορα ειναι πολυ μεγαλη. Το μονο που ειναι καλυτερο εδω ειναι ο καιρος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα

Τα ενοίκια εινιαι όπως τα είπαν τα παιδια. Στην τιμη περιλαμβάνονται ρεύμα, νερό, κοινόχρηστα, πόσα που στην Ελλάδα ένα μέσο σπίτι πληρώνει 200 ευρω το μήνα. Για ποια ακριβά ενοίκια των 600 ευρω μιλάμε στην Γερμανία? Το δικό μου στην πυλαια τότε κοστίζει 750 το μήνα! Και αυτοί έχουν σπίτια , δεν τους μένουν τακαζανακια στο χέρι !

Διάβασε λίγο καλύτερα τις τιμές και τα τετραγωνικά καθώς και τα παραδείγματα που έδωσα...

τεσ πα... πάω πάσο...

Όποιος τελικά πάει Γερμανία, ας πιστεύει ότι ότι Ενοίκιο+Λογαριασμοί έρχονται φθηνότερα από την Ελλάδα...

Πάω για ύπνο γιατί μάλλον ενοχλώ...

-bye-

Πάντως αν δε σου ταιριάξει ο τρόπος ζωής στη χώρα που θα πας, δύσκολα τα πράγματα. Γνώρισα πρόσφατα άτομο που έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε Γαλλία και Γερμανία και δεν την παλεύει με τίποτα. Όσο τρελό και αν ακούγεται, θέλει τώρα (!) να γυρίσει στην Ελλάδα. Και όλα αυτά, ενώ αναγνωρίζει ότι σε επίπεδο υποδομών, παροχών, μισθών βρισκόμαστε δεκαετίες πίσω. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου... :nounder:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Γιατι εγω οσους ξερω που εφυγαν, ερχονται μονο για μπανια. Και ειναι μια χαρα παρεμπιπτοντως, εχουν και οικογενειες.

Φυσικα, και σε Αγγλια, Γαλλια, Γερμανια η κατασταση χειροτερευει, ας πουμε παραλληλα με την Ελλαδα, αλλα η διαφορα ειναι πολυ μεγαλη. Το μονο που ειναι καλυτερο εδω ειναι ο καιρος.

Άλλη ώρα Βασίλη... δεν με βλέπω καλά σήμερα... :p

-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λ

Όποιος τελικά πάει Γερμανία, ας πιστεύει ότι ότι Ενοίκιο+Λογαριασμοί έρχονται φθηνότερα από την Ελλάδα...

Πάω για ύπνο γιατί μάλλον ενοχλώ...

-bye-

δεν ενοχλεις ! Απλά δεν είναι όπως τα λες. Εχω φίλο γιατρό στο Μόναχο και μου βεβαιώνει ότι ενοίκιο + λογαρισμοι είναι φθηνότερα πολυ πιο ποιοτικές οι παροχές.

Ναι εσύ...

Εγώ μένω στην Αθήνα, απ´ότι θυμάμαι...

Και ανέφερα την Πάτρα για να συγκρίνω κάποια πράγματα...

Γιατί όσοι ψάχνονται για μετανάστευση, αυτήν την ώρα κάνουν συγκρίσεις...

Διαβάζουν εμένα, εσένα ψάχνονται και αποφασίζουν... οι αγένειες και οι μπηχτές τους είναι αδιάφορα...

Κοίτα Νίκο, ακριβώς επειδή διαβάζουν άνθρωποι που σκέφτονται να κάνουν ένα βήμα που δεν είναι εύκολο, χωρίς καμία διάθεση παρεξήγησης απο μερους μου, αναφέρεις πράγματα που αν ίσχυαν, ίσχυαν πριν απο 20 χρόνια.

Οι σύγχρονες πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης δεν έχουν καμία σχέση σε επίπεδο ζωής, παροχές, δημόσιους χώρους με πάρκα, ψυχαγωγία και όλα όσα χαρακτηριστικά εννοούμε όταν μιλάμε για μια πόλη, με καμία ελληνική πόλη πέραν της Αθήνας. Ακόμα και η Θεσσαλονίκη που την αγαπάω και την θεωρώ πόλη μου περισσότερο και απο την Αθήνα που μεγάλωσα είναι σε άλλο επίπεδο. Η δέ Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλος, Λάρισσα κλπ είναι ανούσιο να αναφέρονται.

Δεν είμαι εδώ εκπρόσωπος καμίας Γερμανίας, αλλά επειδή το θέμα είναι σοβαρό οφείλουμε να είμαστε και εμείς και αναφέρουμε πράγματα που ισχύουν. Και να συγκρίνουμε όμοια πράγματα πχ στο ενοίκιο.

Εδώ δεν είναι σίγουρα παράδεισος. Δεν μοιράζουν λεφτά στους δρόμους. Πληρώνουν όμως την εργασία ικανοποιητικά, και εργασία με στεγανά και προστατευμένη. Σε αντίθεση με όσα πάνε να περάσουν (ή αφήνουν οι δικοί μας να εννοηθεί οτι οι Γερμανοί τα ζητάνε...) στην Ελλάδα, η εργασία εδώ έχει πολλά στεγανά. Άδειες, άδεια για μητρότητα, διάλειμμα για φαγητό, ασφάλειες είναι στάνταρ πράγματα.
Αλλά θα δουλέψεις. Εγώ είμαι στο νοσοκομείο στις 7 το πρώι και πριν τις 4 δεν φεύγω. Συχνά και αργότερα. Και οι 6 πρώτοι μήνες είναι δοκιμαστική περίοδος. Μπορεί να σε διώξουν (η να παραιτηθείς) χωρίς περαιτέρω.

Αλλά δεν μπορώ να ακούω για απουσία προσωπικής ζωής. Όρεξη να έχεις. Θέατρα, Όπερες, φιλαρμονικές, Συμφωνικές, Live σκηνές με τζαζ, ροκ, σόουλ, Συναυλίες μεγάλων ονομάτων, σίνεμά, μπαράκια κλπ. Και αν το ψάξει κανείς και τον ενδιαφέρει θα βρεί σίγουρα και μπουζούκια... Ρεμπέτικα πάντως παίζουν αρκετές κομπανίες σε ταβερνάκια ελληνικά.

Που εντοπίζω εγώ τις δυσκολίες?

Η απόσταση απο την οικογένεια. Όπως και να το κάνεις, κάποιον θα αφήσεις πίσω. Τους γονείς σου, τους Παπούδες, την γυναίκα, την φιλενάδα, τους φίλους, τον σκύλο, την γάτα... Για άλλους ευκολότερο, για άλλους δυσκολότερο. Αλλά θα έρθει η στιγμή που θα σου λείψει κάποιος που δεν είναι μαζί σου. Ο τόπος που μεγαλώσα είναι για πάντα στην καρδιά μου και όσο καλά και να μου φερθεί αυτή η χώρα, δεν είναι δικιά μου. Η παράδοσή μου είναι στην Ελλάδα και αυτό δεν αλλάζει.

Το Ελληνικό καλοκαίρι. Ο καιρός γενικότερα. Αυτή η δυνατότητα απο τα τέλη Μάη μέχρι Σεπτέμβρη να πας μέσα σε 2-3 ώρες σε μια παραλία, θα σου λείψει. Εμένα μου έλειψε. Ειδικά όταν τον Αύγουστο έβρεχε κάθε μέρα και είχε 15 βαθμούς. Ή τον χειμώνα με τους -10 και το χιόνι να πρέπει να πας νύχτα στην δουλειά.

Η γλώσσα σου. Να πρέπει να συννενοήσαι σε μια άλλη γλώσσα. Ανάλογα και με το πόσο καλά μιλάς την γλώσσα της χώρας που πας βέβαια. Αλλά εγώ που μιλάω τα γερμανικά απο μικρό παιδί, και ώρες ώρες όταν προσπαθώ να εξηγήσω κάτι και δεν με καταλαβαίνουν μπουχτίζω. Και κυρίως όταν έχεις μικρά παιδιά. Το αγχος να μάθουν τα ελληνικά εξίσου καλά με την ξένη γλώσσα. Υπάρχουν βέβαια ελληνικά σχολία παντού. Αλλά και πάλι...

Κάθε άνθρωπος τα αξιολογεί διαφορετικά τα παραπάνω. Εγώ προσωπικά έκρινα οτι για τα χρόνια που σκοπεύω να μείνω εδώ μπορώ να τα αντέξω. Είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρει ο καθένας για τον εαυτό του όμως. Και είναι κυρίως συναισθηματική. Σίγουρα όσο μικρότερος είσαι τόσο πιό εύκολο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβο

Άλλη ώρα Βασίλη... δεν με βλέπω καλά σήμερα... :p

-bye-

Χαλαρωσε, λες και εισαι χτεσινος...

-bye-

Τα ενοικια και λιγο ακριβοτερα να ειναι, δεν αλλαζουν κατι επι της ουσιας. Εξαλλου το βασικο προβλημα των χωρων που συζηταμε ειναι οτι κατοικουνται απο τους Κουτοφραγκους.

Τουλάχιστον οσοι πιο νεοι αποφασισουν να φυγουν προς μιαν Ευρώπη που ειναι ηδη σε κριση(καλά υπάρχουν και τυφλοι που δεν βλεπουν)ας μην πέσουν πάνω σε τιποτα τυχοδιώκτες που θα τους πουλήσουν ''γραφεια μετανάστευσης'' και ας ψάξουν μονοι την τυχη τους..

Κοίτα Νίκο, ακριβώς επειδή διαβάζουν άνθρωποι που σκέφτονται να κάνουν ένα βήμα που δεν είναι εύκολο, χωρίς καμία διάθεση παρεξήγησης απο μερους μου, αναφέρεις πράγματα που αν ίσχυαν, ίσχυαν πριν απο 20 χρόνια.

Οι σύγχρονες πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης δεν έχουν καμία σχέση σε επίπεδο ζωής, παροχές, δημόσιους χώρους με πάρκα, ψυχαγωγία και όλα όσα χαρακτηριστικά εννοούμε όταν μιλάμε για μια πόλη, με καμία ελληνική πόλη πέραν της Αθήνας. Ακόμα και η Θεσσαλονίκη που την αγαπάω και την θεωρώ πόλη μου περισσότερο και απο την Αθήνα που μεγάλωσα είναι σε άλλο επίπεδο. Η δέ Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλος, Λάρισσα κλπ είναι ανούσιο να αναφέρονται.

Δεν είμαι εδώ εκπρόσωπος καμίας Γερμανίας, αλλά επειδή το θέμα είναι σοβαρό οφείλουμε να είμαστε και εμείς και αναφέρουμε πράγματα που ισχύουν. Και να συγκρίνουμε όμοια πράγματα πχ στο ενοίκιο.

Εδώ δεν είναι σίγουρα παράδεισος. Δεν μοιράζουν λεφτά στους δρόμους. Πληρώνουν όμως την εργασία ικανοποιητικά, και εργασία με στεγανά και προστατευμένη. Σε αντίθεση με όσα πάνε να περάσουν (ή αφήνουν οι δικοί μας να εννοηθεί οτι οι Γερμανοί τα ζητάνε...) στην Ελλάδα, η εργασία εδώ έχει πολλά στεγανά. Άδειες, άδεια για μητρότητα, διάλειμμα για φαγητό, ασφάλειες είναι στάνταρ πράγματα.
Αλλά θα δουλέψεις. Εγώ είμαι στο νοσοκομείο στις 7 το πρώι και πριν τις 4 δεν φεύγω. Συχνά και αργότερα. Και οι 6 πρώτοι μήνες είναι δοκιμαστική περίοδος. Μπορεί να σε διώξουν (η να παραιτηθείς) χωρίς περαιτέρω.

Αλλά δεν μπορώ να ακούω για απουσία προσωπικής ζωής. Όρεξη να έχεις. Θέατρα, Όπερες, φιλαρμονικές, Συμφωνικές, Live σκηνές με τζαζ, ροκ, σόουλ, Συναυλίες μεγάλων ονομάτων, σίνεμά, μπαράκια κλπ. Και αν το ψάξει κανείς και τον ενδιαφέρει θα βρεί σίγουρα και μπουζούκια... Ρεμπέτικα πάντως παίζουν αρκετές κομπανίες σε ταβερνάκια ελληνικά.

Η απόσταση απο την οικογένεια. Όπως και να το κάνεις, κάποιον θα αφήσεις πίσω. Τους γονείς σου, τους Παπούδες, την γυναίκα, την φιλενάδα, τους φίλους, τον σκύλο, την γάτα... Για άλλους ευκολότερο, για άλλους δυσκολότερο. Αλλά θα έρθει η στιγμή που θα σου λείψει κάποιος που δεν είναι μαζί σου. Ο τόπος που μεγαλώσα είναι για πάντα στην καρδιά μου και όσο καλά και να μου φερθεί αυτή η χώρα, δεν είναι δικιά μου. Η παράδοσή μου είναι στην Ελλάδα και αυτό δεν αλλάζει.

Το Ελληνικό καλοκαίρι. Ο καιρός γενικότερα. Αυτή η δυνατότητα απο τα τέλη Μάη μέχρι Σεπτέμβρη να πας μέσα σε 2-3 ώρες σε μια παραλία, θα σου λείψει. Εμένα μου έλειψε. Ειδικά όταν τον Αύγουστο έβρεχε κάθε μέρα και είχε 15 βαθμούς. Ή τον χειμώνα με τους -10 και το χιόνι να πρέπει να πας νύχτα στην δουλειά.

Η γλώσσα σου. Να πρέπει να συννενοήσαι σε μια άλλη γλώσσα. Ανάλογα και με το πόσο καλά μιλάς την γλώσσα της χώρας που πας βέβαια. Αλλά εγώ που μιλάω τα γερμανικά απο μικρό παιδί, και ώρες ώρες όταν προσπαθώ να εξηγήσω κάτι και δεν με καταλαβαίνουν μπουχτίζω. Και κυρίως όταν έχεις μικρά παιδιά. Το αγχος να μάθουν τα ελληνικά εξίσου καλά με την ξένη γλώσσα. Υπάρχουν βέβαια ελληνικά σχολία παντού. Αλλά και πάλι...

Κάθε άνθρωπος τα αξιολογεί διαφορετικά τα παραπάνω. Εγώ προσωπικά έκρινα οτι για τα χρόνια που σκοπεύω να μείνω εδώ μπορώ να τα αντέξω. Είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρει ο καθένας για τον εαυτό του όμως. Και είναι κυρίως συναισθηματική. Σίγουρα όσο μικρότερος είσαι τόσο πιό εύκολο.

:award:

Re: Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Εχεις απολυτα δικηο φιλε μου αλλα ξεχνας οτι εκει οι ανθρωποι κοιμουνται νωρις γιατι την αλλη μερα πανε για δουλεια ξυπνιοι,και οχι σαν εμας που ξυπναμε στο γραφειο με το καφε στο χερι.
Σαν συνταξιουχος τωρα ναυτικος,θυμαμαι στην Νορβηγια τα καναλια στις 12 το πολυ 12,30 επαιζαν τον Εθνικο υμνο,δηλ. εκλειναν γιατι ο κοσμος εκει δουλευει παραγωγικα και οχι απλα να συμπηρωσει το οκταωρο του
Βαγγελης...............

Ενταξει ειναι αλλη νοοτροπια λαου. Ετσι εμαθαν, ετσι λειτουργουν.

Φανταζομαι οτι και αυτοι αν τους φερεις και μεινουν λιγα χρονια Ελλαδα με τον καφε στο χερι πιθανον να λειτουργουν.
Επισης και εμεις αν παμε Νορβηγια το πιθανοτερο ειναι να κοιμομαστε με τις κοτες και να αρχιζουμε την μερα μας 2 ωρες νωριτερα.
Εχει να κανει και με τον καιρο ξερεις αυτο. Θερμοκρασια και ηλιοστασιο ειναι παραγοντες που επηρεαζουν πολυ την παραγωγικη διαδικασια.
Ομως ο ανθρωπος για αυτο απιβιωσε περισσοτερο απο καθε αλλο ειδος. Επειδη ειναι το προσαρμοστικοτερο ον.

Ακριβώς ! Μόνο για 1 μήνα διακοπες (και αυτές το καλοκαίρι είναι η Ελλάδα) τίποτα αλλο !

Ακριβώς ! Μόνο για 1 μήνα διακοπες (και αυτές το καλοκαίρι είναι η Ελλάδα) τίποτα αλλο !

Κατά την γνώμη μου, αυτή είναι μηδενιστική άποψη, αλοίμονο εάν ήταν έτσι!!!

Oσοι ξερω εγω προσωπικα, που εχουν φυγει, μονο για διακοπες ερχονται. Αν δεν υπηρχαν εδω οικογενειες και φιλοι, πολυ φοβαμαι οτι δεν θα ερχονταν καθολου, αφου για διακοπες υπαρχουν κι αλλου πορτοκαλιες.

Σε κανα τρίμηνο δεν θα απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.....

Μηδενιστική ή όχι ειναι απλά η αποψή μου και μ'αυτή λειτουργώ...-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Φυσικα, και σε Αγγλια, Γαλλια, Γερμανια η κατασταση χειροτερευει, ας πουμε παράλληλα με την Ελλαδα, αλλα η διαφορα ειναι πολυ μεγαλη. Το μονο που ειναι καλυτερο εδω ειναι ο καιρος.

Βασίλη έγραψα ότι ο τρόπος προσέγγισης: ή ασιτία ή ξενιτιά, είναι ψευτοδίλημμα.
Όχι ότι όσοι πάνε στα ξένα πάνε να πεθάνουν.... ότι η συντριπτική πληοψηφεία όσων φεύγουν δεν μπορούν να γυρίσουν... αυτό λέω.

Για τα υπόλοιπα, η γνώμη μου είναι ότι έτυχε να είμαστε οι πρώτοι που πτωχεύσαμε...

:ernaehrung004:

Alex συμφωνώ... και μου δίνεις την ευκαιρία να διευκρινίσω κάποια πράγματα, γιατί κάποιες παρεμβάσεις τρίτων μπορεί να έδωσαν άλλη εντύπωση για τα γραφόμενά μου.

Πουθενά δεν έγραψα ότι η ζωή είναι ακριβότερη... ή ότι η αγοραστική δύναμη του εργαζόμενου στη Γερμανία είναι μικρότερη, διαχρονικά και όχι μόνο σήμερα... Το αντίθετο!
Τονίζω δε ότι η όλη συζήτηση γίνεται συγκριτικά...
Αντιστοιχούμε την Ελλάδα με την εργασία, τις απολαβές και τη ζωή άλλων χωρών... στη συγκεκριμένη περίπτωση της Γερμανίας...

Μετέφερα αυτό που μου έχουν πει περισσότεροι από ένας...
Ενοίκια+Λογαριασμοί ακριβότερα...
Βασικά είδη διαβίωσης (τρόφιμα, ένδυση) φθηνότερα...
Ποιότητα ζωής αλλού καλύτερα αλλού χειρότερα... κυρίως υστερούν στη συναναστροφή (προφανώς λόγω διαφορετικής κουλτούρας...) αλλά και τον καιρό...

Για τις τιμές, με επιβεβαιώνεις πλήρως κι εσύ! επίπεδο αντίστοιχο με αυτό μου μου μετέφεραν...

Βέβαια υπάρχουν και άλλες απόψεις, ας αξιολογηθούν

Ο thankin μας έγραψε:

Για ποια ακριβά ενοίκια των 600 ευρω μιλάμε στην Γερμανία? Το δικό μου στην πυλαια τότε κοστίζει 750 το μήνα! Και αυτοί έχουν σπίτια , δεν τους μένουν τακαζανακια στο χέρι !

(Ελπίζω να μην είναι 50τμ φίλε.......)

Τα ποστ μου δεν έφυγαν, υπάρχουν...

Γράφω ότι το σύστημα και οι συνθήκες της Γερμανίας, προσωπικά δεν μου ταιριάζουν και δεν θα πήγαινα στη Γερμανία.... το ίδιο μου μεταφέρουν και όσοι συγγενείς μένουν αναγκαστικά εκεί, λόγο παιδιών και έλλειψη εναλλακτικής βιοπορισμού...
Όσοι το αντέχουν, εύχομαι τα καλύτερα... ειλικρινά!

Έγραψα ότι η Κολωνία δεν είναι η αντίστοιχη Αθήνα...
Ότι αν κάποιος θέλει να κάνει συγκρίσεις πρέπει να το έχει υπόψιν του αυτό.
Φυσικά μπορεί να βρει δουλειά και σε κάποια εργατική κωμόπολη στη περιφέρεια των μεγάλων πόλεων όπου έχουν στηθεί οι φάμπρικες.
Σε αυτή τη περίπτωση η αντιστοιχία θα είναι άλλη...

Για την προσωπική ζωή επίσης δεν είπα κάτι σχετικό για έλλειψη κέντρων διασκέδασης! Ή άλλων δραστηριοτήτων...
...αλλά...
Έχουν γραφεί άπειρα post εδώ μέσα για το ότι οι Δυτικοί δεν ανέχονται το τρόπο ζωής μας, τα πολλά κέντρα, τη γεμάτη παραλιακή μετά τα μεσάνυχτα και τις διακοπές στα νησιά...
Ξάφνου οι ίδιοι άνθρωποι εξίσωσαν τη ζωή των Δυτικών και των Ελλήνων...
Για τη συμμετοχή των Γερμανών σε αυτά αναφέρθηκα λοιπόν... και την αντίστοιχη των Ελλήνων... ας σκεφτούμε μήπως για αυτά παίζουν κάποιο ρόλο οι συνθήκες της ζωής και η διάθεση του εργαζόμενου.

Διαβάζω για πληθυσμό των πόλεων και άλλα...
Το Κάιρο των 20εκ και τα θέρετρα της red sea... προφανώς ίδιες τιμές - ίδια ζωή...
Το LA των 20εκ και το San Fransisco... προφανώς ίδιες τιμές - ίδια ζωή...
Το Παρίσι των 20εκ και το Στρασβούργο... προφανώς ίδιες τιμές - ίδια ζωή...
Να μην συνεχίσω ελπίζω να έγινε κατανοητό ότι ο πληθυσμός δεν είναι το κυρίαρχο στοιχείο για τις τιμές... αλλά η προσφορά και η ζήτηση καθώς και το πορτοφόλι των κατοίκων...

Στο μόνο λοιπόν που διαφωνούμε είναι οι τιμές των Ενοικίων-Λογαριασμών...
Ούτε η ποιότητα ζωής, ούτε η φροντίδα του κράτους, ούτε η νοοτροπία του και των πολιτών, απ' ότι κατάλαβα τουλάχιστον...

Εκτός αν πιστεύεις ότι στην Ελλάδα, σε οποιαδήποτε πόλη, δεν μπορείς να βρεις 50τμ + ΡΕΥΜΑ/ΤΗΛ/ΝΕΡΟ/ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ με 600 Ευρώ...
(για την ποιότητα ήδη συμφώνησα, να μην επανέρθουμε...)
Οπότε θα με αναγκάσεις να επιμείνω και να ξαναβάλω αγγελίες...

Καλό επαναπατρισμό σου εύχομαι και καλή πατρίδα σε όλους μας...

-bye-

Last edited: