Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Νομίζω ότι εννοεί "κακών ειδήσεων" και όχι κακών νέων ανθρώπων.

Α,ισως το καταλαβα λαθος τοτε.

Αλλα και με την εννοια που το ελαβα εγω,καταλαβαινω να το πει καποιος αυτο,απλα δε νομιζω οτι και ενας νεος ανθρωπος που εχει ερθει σε ενα σημειο παραξενο στη ζωη του,να ειναι ευχαριστημενος και ευτυχισμενος με τον εαυτο του παντα...

Πολλες φορες το οικογενειακο περιβαλλον,οι κοινωνικες επαφες και εμπειριες στη ζωη,οι λαθος επιλογες σπουδων,μπορει να οδηγησουν νεους ανθρωπους σε αδιεξοδα και δυσκολιες και να μην αποδωσουν δυστυχως αυτα που θα μπορουσαν στην κοινωνια και στη χωρα τους.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβο

Γενικότητες ... Εχεις παιδια ? Δεν μου απάντησες

Φίλε μου δεν έχει νόημα η απάντηση καθώς δεν καταλαβαίνεις τίποτε απο αυτά που λέω. Η θέση σου είναι κορυφαία μικροαστικη θέση... Ότι η ιδεολογία μας και η στάση μας στη ζωη και στα προβλήματα πρέπει να καθορίζεται απο τις υποχρεώσεις μας. Άρα οποιος έχει οικογένεια να κάθεται σπίτι του, να μην αντιδρά, να είναι φρονιμος και στα δύσκολα να φεύγει για να μην ζοριστει η οικογένεια του. Παλαιοτερα δε λεγανε στον λαο να μην υιοθετει και περιεργες ιδεες για το καλο της οικογενειας τους.
Εγώ λέω απλά ότι οποιος αγαπά πραγματικά την οικογένεια του παλεύει για το καλο της χώρας του και δεν φεύγει υπερασπιζόμενος μόνο την βολή του. Δέχομαι ότι είναι ο δύσκολος δρόμος αλλα είναι ο σωστός. Προφανώς διαφωνεις.

Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Α,ισως το καταλαβα λαθος τοτε.

Αλλα και με την εννοια που το ελαβα εγω,καταλαβαινω να το πει καποιος αυτο,απλα δε νομιζω οτι και ενας νεος ανθρωπος που εχει ερθει σε ενα σημειο παραξενο στη ζωη του,να ειναι ευχαριστημενος και ευτυχισμενος με τον εαυτο του παντα...

Πολλες φορες το οικογενειακο περιβαλλον,οι κοινωνικες επαφες και εμπειριες στη ζωη,οι λαθος επιλογες σπουδων,μπορει να οδηγησουν νεους ανθρωπους σε αδιεξοδα και δυσκολιες και να μην αποδωσουν δυστυχως αυτα που θα μπορουσαν στην κοινωνια και στη χωρα τους.

Bρε Γιάννη είναι δυνατόν να φταίνε οι νέοι άνθρωποι για την όλη κατάσταση;
Πως το κατάλαβες έτσι ορέ :smash::smash:
Αμα είναι έτσι να δείρω το 5χρονο βαπτηστήρι μου!!!-bye-

edit: τωρα είδα ότι απάντησες πιο πάνω οπότε άκυρο

Re: Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Bρε Γιάννη είναι δυνατόν να φταίνε οι νέοι άνθρωποι για την όλη κατάσταση;
Πως το κατάλαβες έτσι ορέ :smash::smash:
Αμα είναι έτσι να δείρω το 5χρονο βαπτηστήρι μου!!!-bye-

Το ελαβα λιγο διαφορετικα,γιατι καποιες φορες οντως αμα προσεξεις λιγο συμπεριφορες και τροπο ζωης νεων ανθρωπων προβληματιζεσαι λιγο,αν και δικαιολογουνται σαφεστατα πολλες φορες ολα αυτα λογω ηλικιας,ανασφαλειας,ψυχολογικων παραγοντων,κοινωνικων προτυπων κτλ.

Re: Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

edit: τωρα είδα ότι απάντησες πιο πάνω οπότε άκυρο

Για αυτο η κουβεντα που κανει καποιος στην πραγματικοτητα δε προκειται να αντικατασταθει ποτε απο το διαδικτιο! :flipout:

Θα σας αφησω προς το παρον εδω αλλα θα επιστρεψω παλι πιο βραδυ καθοτι με ενδιαφερει και μενα η κουβεντα.

Αλλα βρε παιδια μην το κανετε πεδιο μαχης,χαλαρα και ομορφα,με ηρεμια ολα ειναι καλητερα παντα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα

Φίλε μου δεν έχει νόημα η απάντηση καθώς δεν καταλαβαίνεις τίποτε απο αυτά που λέω. Η θέση σου είναι κορυφαία μικροαστικη θέση... Ότι η ιδεολογία μας και η στάση μας στη ζωη και στα προβλήματα πρέπει να καθορίζεται απο τις υποχρεώσεις μας. Άρα οποιος έχει οικογένεια να κάθεται σπίτι του, να μην αντιδρά, να είναι φρονιμος και στα δύσκολα να φεύγει για να μην ζοριστει η οικογένεια του. Παλαιοτερα δε λεγανε στον λαο να μην υιοθετει και περιεργες ιδεες για το καλο της οικογενειας τους.
Εγώ λέω απλά ότι οποιος αγαπά πραγματικά την οικογένεια του παλεύει για το καλο της χώρας του και δεν φεύγει υπερασπιζόμενος μόνο την βολή του. Δέχομαι ότι είναι ο δύσκολος δρόμος αλλα είναι ο σωστός. Προφανώς διαφωνεις.

Προφανώς η αποφυγή απάντησης δείχνει τη θέση σου για μικροαστική ζωή γιατί μαλλον δεν εχεις και παιδιά , γιατί άμα είσαι απολυμένος και δεν εχει να φάει το παιδί σου και σου πει ΠΕΙΝΑΩ εσύ πες του μισό λεπτο να ρίξω την κυβερνηση και να διωξω την τροικα , να παλέψω γερά και σε λίγες μέρες θα σου φέρω να φας ....
Μάλιστα ...οκ οτι πεις ..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Η φραση "κακων νεων" μου χτυπησε λιγο ασχημα...καταλαβαινω βεβαια τι θες να πεις.

Ολοι οι νεοι ανθρωποι εχουν ικανοτητες,ο καθενας ξεχωριστες,απλα ειναι το θεμα κατα ποσο θα φτασουν σε ενα σημειο,να μπορουν αυτες τις ιδιαιτερες δυνατοτητες που εχει ο καθενας να τις εκμεταλευτει καταλληλως,για να βοηθησει και τον τοπο του,και για να ζησει και ο ιδιος και η οικογενεια του στο μελλον αξιοπρεπως.

Με το συμπάθειο κιόλας, αυτά που γράφεις υπάρχουν μόνο στα παραμύθια της Άλκης Ζέη. Τι ικανότητες και εκμεταλεύσεις, εδώ μιλάμε για πολύ συγκεκριμένες δεξιότητες που τις έχει ένα μικρό ποσοστό των αναζητώντων εργασία.
Τι θα πάει δηλαδή να κάνει έξω ο απόφοιτος π.χ. ενός ΙΕΚ? Δεν ξέρουν τι να κάνουν τους δικούς τους, οι εισαγόμενοι τους μάραναν?

Ο κόσμος δεν αποτελείται από τυπάκια με εξειδικευμένες και επιθυμητές (σήμερα, αύριο ποιός ξέρει?) γνώσεις και δεξιότητες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων είναι άνθρωποι χαμηλής-μεσαίας κατάρτισης. Από τέτοιους έχει γεμίσει ο τόπος παντού, όχι μόνο εδώ.

Είναι συστημικό το πρόβλημα, όχι ατομικό - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο καθένας δεν κάνει το καλύτερο που μπορεί για τον εαυτό του.

Όσο για τα φληναφήματα περί ατομικών ιδαιτεροτήτων, στα π@..ια του του εργοδότη αν εγώ διαβάζω Ουμπέρτο Έκο τα βράδυα ή αν συμμετέχω στην πολιτιστική ομάδα του δήμου Κερατέας. Αυτός ψυκτικό θέλει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα

Προφανώς η αποφυγή απάντησης δείχνει τη θέση σου για μικροαστική ζωή γιατί μαλλον δεν εχεις και παιδιά , γιατί άμα είσαι απολυμένος και δεν εχει να φάει το παιδί σου και σου πει ΠΕΙΝΑΩ εσύ πες του μισό λεπτο να ρίξω την κυβερνηση και να διωξω την τροικα , να παλέψω γερά και σε λίγες μέρες θα σου φέρω να φας ....
Μάλιστα ...οκ οτι πεις ..

Ωραια..

Εγω που πιθανώς και νάχω(γιατι ανάκριση δέν...που λέμε) προσυπογραφω οσα λεει ο Σταύρος και στην ουσια παρομοια εγραψε και ο Dalanik -υποσημειώνοντας μάλιστα νά προσέχουμε τούς απατεώνες τών γραφειων μετανάστευσης-

Για λεγε τώρα...............

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Με το συμπάθειο κιόλας, αυτά που γράφεις υπάρχουν μόνο στα παραμύθια της Άλκης Ζέη. Τι ικανότητες και εκμεταλεύσεις, εδώ μιλάμε για πολύ συγκεκριμένες δεξιότητες που τις έχει ένα μικρό ποσοστό των αναζητώντων εργασία.
Τι θα πάει δηλαδή να κάνει έξω ο απόφοιτος π.χ. ενός ΙΕΚ? Δεν ξέρουν τι να κάνουν τους δικούς τους, οι εισαγόμενοι τους μάραναν?

Ο κόσμος δεν αποτελείται από τυπάκια με εξειδικευμένες και επιθυμητές (σήμερα, αύριο ποιός ξέρει?) γνώσεις και δεξιότητες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων είναι άνθρωποι χαμηλής-μεσαίας κατάρτισης. Από τέτοιους έχει γεμίσει ο τόπος παντού, όχι μόνο εδώ.

Είναι συστημικό το πρόβλημα, όχι ατομικό - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο καθένας δεν κάνει το καλύτερο που μπορεί για τον εαυτό του.

Όσο για τα φληναφήματα περί ατομικών ιδαιτεροτήτων, στα π@..ια του του εργοδότη αν εγώ διαβάζω Ουμπέρτο Έκο τα βράδυα ή αν συμμετέχω στην πολιτιστική ομάδα του δήμου Κερατέας. Αυτός ψυκτικό θέλει.

Ναι δε διαφωνω,αλοιμονο.Απλα ηθελα να πω πως ειναι και σημαντικο εξισου καποιος ανθρωπος να ακολουθησει ενα δρομο στη ζωη του επαγγελματικα,που να του ταιριαζει και να το κανει με ορεξη(οσο το δυνατον περισσοτερο τελοςπαντων),ωστε να μπορει και να το κυνηγησει και διαφορετικα,να κανει το κατι παραπανω επειδη θα του αρεσει και θα θελει να προσφερει και στο κοινωνικο συνολο ετσι περισσοτερο.

Σιγουρα αυτη η αποψη ειναι ουτοπικη λιγο και εννοειται πως δε λειτουργει ετσι η κοινωνια παντα,απλα πιστευω να καταλαβες τι θελω να πω.

Ωραια..

Εγω που πιθανώς και νάχω(γιατι ανάκριση δέν...που λέμε) προσυπογραφω οσα λεει ο Σταύρος και στην ουσια παρομοια εγραψε και ο Dalanik -υποσημειώνοντας μάλιστα νά προσέχουμε τούς απατεώνες τών γραφειων μετανάστευσης-

Για λεγε τώρα...............
Οπως έγραψα και πριν αν τα διάβασες να επικοινωνούν με τα προξενεία και τις πρεσβείες της χώρας που θέλουν .Υπονοείς κάτι άλλο μήπως ?

Οπως έγραψα και πριν αν τα διάβασες να επικοινωνούν με τα προξενεία και τις πρεσβείες της χώρας που θέλουν .Υπονοείς κάτι άλλο μήπως ?

Εσύ γιατί μυγιάζεσαι?

Εσύ γιατί μυγιάζεσαι?
Εγω πουλάω αυτοκίνητα και δεν μυγιάζομαι και προσπαθώ να βοηθήσω όποιον έχει πραγματικά ανάγκη να θρέψει την οικογένειά του όπως έκανα κι εγώ μέσω προξενίων Γερμανίας , Αμερικής και Κατάρ (γι αυτό είπα να πάνε απευθείας εκεί όπως έκανα κι εγώ χωρίς να με βοηθήσει κανένα γραφείο )

Last edited:

Εγω πουλάω αυτοκίνητα και δεν μυγιάζομαι και προσπαθώ να βοηθήσω όποιον έχει πραγματικά ανάγκη να θρέψει την οικογένειά του όπως έκανα κι εγώ μέσω προξενίων Γερμανίας , Αμερικής και Κατάρ .

Ολοι ειναι μεγάλοι και ώριμοι ..

Και δεν χρειάζονται καμιά βοηθεια.

Οποιος θέλει πάει και ρωτάει στά προξενεια και στις Πρεσβειες.

Αυτά......................................

Καμιά διαδικτυακή ''πηγή'' δεν ειναι έγκυρη γιατι μπορεί να τάζουν και τού ''πουλιου το γάλα''.

Υποχρέωση μου ειναι νά προστατέψω οιονδήποτε επιθυμεί να μεταναστεύσει και να μην πέσει θύμα οιουδήποτε..

Γενικο το σχόλιο...........

Το παιδί στο 1ο ποστ ζήτησε βοήθεια και συμβουλές όπως και ο τίτλος του νήματος και απαντήσαμε όλοι και αυτός ο σκοπός του φορουμ γενικά ,να καταγράφονται οι συμβουλές και οι απόψεις.
Φυσικά όλοι χρειάζονται βοήθεια και δεν μπορεί να την απαγορέψει κανείς .

Αυτά.

Ημουν σαφής και δεν θα χρειαστεί να επανέλθω.......................

Σέ τοσο σοβαρά θέματα προέχει η προστασια τών μελών απο οιαδήποτε παπάτζα αποπου και αν προέρχεται....................

Συμφωνώ και επαυξάνω ότι προέχει η προστασία των μελών από παπάτζες και από δήθεν τοπικούς συμβούλους με γνώμη επί παντός επιστητού που διακατέχονται από άγνοια και μπορεί να προτρέψουν σε πολύ χειρότερο δρόμο τους υπόλοιπους και κλείνω εδώ για να μην ξεχειλώσει το νήμα αφού άλλος είναι ο τίτλος του

Το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας καίει όλους. Αν όμως μπορούσα να ιεραρχήσω τα προβλήματα δεν θα ήταν αυτό που θα έβαζα πρώτο. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κάποτε αυτό θα λυθεί.
Το τεράστιο πρόβλημα είναι αυτό που συζητιέται σε αυτό το νήμα.
Μια χώρα που χάνει το δυναμικό της, τους ανθρώπους της και τις δεξιότητες τους είναι καταδικασμένη. Αυτή είναι η μακροχρόνια νάρκη στα θεμέλια μιας χώρας.
Μπροστά στην ανάγκη όμως τι να πεις. Σκέφτομαι αν το παιδί μου ήταν σε αυτή την κατάσταση με πίκρα ψυχής θα το συμβούλευα να ξενιτευτεί.

Προφανώς ο καθένας μας αντιμετωπίζει το θέμα μετανάστευσης με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα τις συνθήκες ζωής του, τα όνειρά του ακόμα και την κοσμοθεωρία του...

Προσωπικά δεν θα κατηγορούσα κανέναν που έφυγε, ούτε θα έδινα βέβαια βραβείο σε όποιον έμεινε και το πάλεψε κόντρα στις συνθήκες...

Αυτό όμως που δεν θα έκανα με τίποτα και ποτέ, είναι να προτρέψω κάποιον να φύγει...
Για να μείνει, έχω χίλιους λόγους να το κάνω, αλλά για να φύγει όχι...

Εξαντλήστε όλα τα περιθώρια, ακόμα και η εσωτερική μετανάστευση μπορεί να δώσει κάποιες λύσεις βιοπορισμού... και μην αφήσετε το πρόβλημα να επηρεάσει την κρίση σας.
Αναλύστε κάθε προοπτική έως την τελευταία πτυχή της...

Re: Απάντηση: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Όχι περιγράφω το βορειοδυτικό κομμάτι της επαρχίας Σητείας τώρα,αμφιβάλλεις ότι είναι έτσι?
-bye-

Σε ένα χωρίο των 10-20 κατοίκων μπορεί.

Όπου έχω πάει, σε χωριά 600-800 κατοίκων υπάρχουν τουλάχιστον αγγλικά.
Και αν δεν υπάρχει εκεί, σίγουρα υπάρχει στο διπλανό χωριό η κάποια καθηγήτρια που να κάνει ιδιαίτερα.

Επίσης σε χωριά 1000-1200 κατοίκων υπάρχουν τουλάχιστον δημοτικά και σε αρκετά γυμνάσια.

Μάλλον τότε περιέγραψες μια από τις εξαιρέσεις.-bye-