Παίδες μάλλον σε λίγους μήνες θα περάσω απέναντι τον Ατλαντικό, για κάποια χρόνια, αφού εδώ το κράτος κάθε χρόνο μου ζητάει περίπου το διπλάσιο του συνολικού μου εισοδήματός μου, το απόθεμα άδειασε, και ελπίδα δεν υπάρχει.
Θα ήθελα να συζητήσουμε λίγο τι υποχρεώσεις έχει κανείς απέναντι στο ελληνικό κράτος, όταν φεύγει στο εξωτερικό (ΗΠΑ). Εκεί, ως ερευνητής σε πανεπιστήμιο, θα θεωρούμαι υπάλληλος του αμερικάνικου κράτους και θα πληρώνομαι και φορολογούμαι απ'αυτό.
Ερωτήσεις:
Θα ήθελα να συζητήσουμε λίγο τι υποχρεώσεις έχει κανείς απέναντι στο ελληνικό κράτος, όταν φεύγει στο εξωτερικό (ΗΠΑ). Εκεί, ως ερευνητής σε πανεπιστήμιο, θα θεωρούμαι υπάλληλος του αμερικάνικου κράτους και θα πληρώνομαι και φορολογούμαι απ'αυτό.
Ερωτήσεις:
- Πληρώνω κανονικά χαράτσι ΔΕΗ; Αν κόψω το ρεύμα μου κόβεται και το χαράτσι ή συνεχίζει να πληρώνεται;
- Ισχύουν τα τεκμήρια διαβίωσης; Αφού "δεν ζω" στην Ελλάδα, δεν απολαμβάνω τίποτα απ'την περιουσία μου (ένα διαμέρισμα έχω όλο κι όλο, το οποίο θα ήθελα να αποφύγω να νοικιάσω για πρακτικούς λόγους - δεν έχω πουθενά αλλού χώρο για να βάλω τα έπιπλα- βιβλία - πράγματά μου). Το αυτοκίνητο θα πωληθεί προφανώς.
- Ξέρει κανείς τι ισχύει με τα ασφαλιστικά ταμεία; Μπορείς να διακόψεις για όσο καιρό λείπεις, ή θα τα πληρώσεις μαζεμένα αν επιστρέψεις;
- Πέρα απ'το παράλογο, είναι νόμιμο να πληρώνει κανείς δύο εφορίες (ελληνική και αμερικάνικη);;;;;
Last edited: