Μετανιωσα που πήγα να ψαξω....

johmil_gr

Established Member
3 December 2009
207
Ναι οσο παραξενο κι αν ακούγεται πήγα κι εγώ να κάνω την έρευνα μου για να πάρουμε την τηλεόραση μας. Ε λοιπόν παντού άκουγα αερολογίες.
Επισκέπτομαι με φίλο μου το 1ο κατάστημα και ζητάμε να δούμε την Lg 50pk550. Την είχαν δίπλα δίπλα με την 42αρα και η μία συνδεδεμένη με HDMI η άλλη με Composite. Είχαν διαφορα στην εικόνα και λέω στον πωλητή γιατί έχετε την μικρη συνδεδεμένη με το ψηφιακό καλώδιο και χάνει σε ποιότητα η μεγάλη. Λέει όχι ψηφιακό είναι και το άλλο αφού είναι 3 καλώδια απλά η μεγάλες πάντα χάνουν......
Βουρ λέω έξω πάμε σε άλλο κατάστημα που πουλάνε τηλεόράσεις και όχι "καφετέριες"...
2ο κατάστημα και λέει ο κολλητός θέλουμε να δούμε 2 50άρες plasma αυτήν και αυτήν. Και λέει ο πωλήτης 50άρες και Plasma αυτές είναι επαγγελματικές τι να της κάνεις στο σπίτι...... Λέω γιατί πως διαχωρίζεται μια επαγγελματική τηλεόραση απο μία οικιακή. Ο πωλητής μας είπε ότι οι plasma είναι επαγγελματικές γιατί δεν υπάρχουν πολλές ενω οι απλές είναι και πιο μικρές.
Του απαντάω έστω κι έτσι γιατί η lg 50pk550 ας πούμε (η επαγγελματικη) είναι πιο ακριβή απο την LG 42sl8000 ας πούμε που είναι και πιο μικρή λέει η γιατί είναι και internet........
Βουρ και ξανά έξω για αλλού....
3ο κατάστημα και ρωτάμε τον πωλητη για την 50pk550 και την 50s20 γιατί αυτές τις 2 ψάχναμε να δούμε τιμές και διαθεσιμότητα. Μας είπε το παιδί τιμές και διαθεσιμότητα όλα εντάξει λέω ε μάλλον εδώ θα την παραγγείλω. Ρωτάει λοιπόν ο κολλητός και ποια η διαφορά τους (δεν ξέρει τίποτα απο τηλεόράσεις ο κολλητός) και του λέει η βλέπω μόνο στο πάχος και αυτό γιατί η panasonic είναι plasma. Του λέω μα και η άλλη plasma είναι λέει αποκλείεται τόσο λεπτή.....
Βουρ έξω και απο κει και τελικά πήγαμε για καφέ και θα την παραγγείλω ηλεκτρονικά απο κάποιο κατάστημα.....

Το ότι απλά είναι τελείως άσχετοι νομίζω μας καλύπτει.Αλλά σιγά να μην πρότειναν καλές προτάσεις,εδώ εγώ ρώτησα γιατί να μην πάρω plasma (από περιέργεια να δω τι θα απαντήσει)και λέει πως πρέπει να της αλλάζεις φώσφορο κάθε 2 χρόνια....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μετανιωσα που πήγα να ψαξω....

ΗΜΑΡΤΟΝ !!!!!!!!!!
:bang::bang::bang:

:hanged:

Ναι,το άκουσα και αυτό...Ξέρετε την διαφορά της Samsung c7000 με την C8000;Ο πωλητής λέει ότι η c8000 μπορεί να κάνει καλύτερο 2d to 3d convert και έχει και μεγαλύτερη φωτεινότειτα...έχω συλλογή από αυτά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μετανιωσα που πήγα να ψαξω....

Ναι,το άκουσα και αυτό...Ξέρετε την διαφορά της Samsung c7000 με την C8000;Ο πωλητής λέει ότι η c8000 μπορεί να κάνει καλύτερο 2d to 3d convert και έχει και μεγαλύτερη φωτεινότειτα...έχω συλλογή από αυτά.

για όλους αυτούς τους λόγους και τα παράλογα που φαντάζομαι ο καθένας απο εμάς έχει πολλά να διηγηθεί, ενημερωνόμαστε απο διάφορα sites και forum και όχι απο τα μαγαζιά πλέον, και ψωνίζουμε απο internet.
Το μόνο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι να είναι αξιόπιστο το "e-shop" που θα ψωνίσουμε

και εδώ πάλι το forum και η εμπειρία όλων μας βοηθάει....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μετανιωσα που πήγα να ψαξω....

για όλους αυτούς τους λόγους και τα παράλογα που φαντάζομαι ο καθένας απο εμάς έχει πολλά να διηγηθεί, ενημερωνόμαστε απο διάφορα sites και forum και όχι απο τα μαγαζιά πλέον, και ψωνίζουμε απο internet.
Το μόνο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι να είναι αξιόπιστο το "e-shop" που θα ψωνίσουμε

και εδώ πάλι το forum και η εμπειρία όλων μας βοηθάει....

και απο eshops να μην ψωνίσουμε μπορούμε που λεει ο λόγος να ενημερωθούμε και να πάμε σε καταάστημα και να ζητήσουμε "θέλω αυτο". οπως εγώ ας πούμε αλλά κι έτσι αφού σε βλέπουν ότι ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο πάει να πέι οτι το έχεις ψάξει ή ότι είσαι κολλημένος με αυτό. Αν δεν το χουν μπορούν να πουν ας πούμε "δεν υπάρχει τω´ρα θα ρθει τότε ή δεν υπάρχει μήπως θέλετε να δούμε αλλο?¨".
Κι εγω στην αγορά πληροφορικής είμαι και ρωτάω πάντα τους πελάτες μου αν δεν ξέρουν τίποτα τι θέλουν να κάνουν μ αυτό που θα πάρουν και τι χρήμματα θα διαθέσουν και θα βρούμε το καλύτερο δυνατό σ αυτο το "πακέτο"

Σημ. Κάπως έτσι την "πατησε" άλλος φίλος οταν μου λέει "ελα να δεις πήρα την χχχχχ τηλεόραση που είναι και 3d και την πλήρωσα 2000+ ευρώ (δε θυμάμαι πόσα) και του λέω με ένα ζευγάρι γυαλιά? και η 2 κόρες σου με την γυναίκα σου πως θα δούνε 3d όταν ερθει? Λέει ε το πήρα για μούρη το 3d.

Φίλε μου ,μάλλον δεν πήγες σε καλά καταστήματα.
Σε ορισμένα πιστεύω ότι είναι ενημερωμένοι οι πωλήτες(π.χ Πλαίσιο).

Έχω και στο πλαίσιο τέτοιο γεγονός,για να καταλάβεις με το που είπα θέλω πλάσμα τον έπιασε κίτρινος πυρετός...

Re: Απάντηση: Μετανιωσα που πήγα να ψαξω....

Δεν ξέρω σε ποιο πλαισιο πήγες και ήταν ενημερωμένοι, αλλά εδώ στο Ηράκλειο άστα..... (Που να δεις και τον προϊστάμενο(!) )
Και δεν φταίνε τα παιδιά (πωλητές). Στέλνουν ένα βιογραφικό για να βρουν δουλίτσα κι ότι να ναι που λέμε. Αυτοί που τους βάζουν σε πόστα χωρίς να τους δώσουν την στοιχειώδη εκπαίδευση ή ακόμα χειρότερα αυτοί που τους λένε το πως να πουλήσουν το κάθετι.

Το ότι απλά είναι τελείως άσχετοι νομίζω μας καλύπτει.Αλλά σιγά να μην πρότειναν καλές προτάσεις,εδώ εγώ ρώτησα γιατί να μην πάρω plasma (από περιέργεια να δω τι θα απαντήσει)και λέει πως πρέπει να της αλλάζεις φώσφορο κάθε 2 χρόνια....

:flipout::flipout:

Πριν μερικα χρονια πηγα να αγορασω εναν ενισχυτη σε γνωστο καταστημα και κατεληξα να κανω μαθημα στον πωλητη σχετικα με το τι ειναι το DD και DTS!!!! Χαθηκε ο κοσμος να κανουν κανα σεμιναριο!

Δε θέλω να αναφέρω σε ποιο κατάστημα πήγα και τι μου είπαν στο καθένα γιατί δεν πάρχει λόγος. Αλλά αν στα 3 καταστήμα έφυγα όπως όπως τότε....... Δεν χαρακτήρισα κάποιο κατάστημα αν έχει έμπειρους αλλά μόνο την ενημέρωση των πωλητών. Σίγουρα κάθε εταιρεία έχει και πωλητές "γατόνια".

Eχει καταντήσει πλέον οτι αν θες να σπάσεις πλάκα να πας για μια έρευνα αγοράς σε μαγαζί με ηλεκτρικά :slapface:.

Απάντηση: Re: Μετανιωσα που πήγα να ψαξω....

Eχει καταντήσει πλέον οτι αν θες να σπάσεις πλάκα να πας για μια έρευνα αγοράς σε μαγαζί με ηλεκτρικά :slapface:.

Ακριβώς και ρωτάς από που αγοράζεις τον φώσφορο για τις plasma :flipout::flipout: εκεί να δείτε πλάκα...

Σε κατάστημα πλαισίου όπου είχε δύο μόνο πλάσμα αλλά σε τέλεια θέση που τις έκανε να ζωγραφίζουν σε σχέση με τις lcd,o πωλητής απέτρε τον κόσμο λέγοντας ότι με 100000 ώρες μόνο!!! ζωή θα πρέπει να αλλάζεις tv κάθε 5-6 χρόνια!! Ήταν δε τόσο ηλίθια φανατισμένος που δεν δεχόταν ότι μαθηματικά αυτό δεν μπορούσε να συμβεί καθώς χρειάζονται 60 ώρες το εικοσιτετράωρο τουλάχιστον για να εκπληρωθεί η επιθυμία του.Ο κόσμος γέλαγε και δυστυχώς δεν ψώνιζε..

Κ μενα μουπε πωλητης οτι οτι εχει ενσωματομενο modem η tv κ μπενει κ internet...:bang::bang::bang:

Έχω ακούσει πολλά και απίστευτα όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό αλλά έχω καταλήξει στο ότι ως υπάλληλο από τους 10 που θα κάνουν αίτηση επιλέγουν τον πιο άσχετο...

Το καλύτερο όλων ως σήμερα πάντως ήταν πριν λίγα χρόνια σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας ηλεκτρονικών:

Σε ερώτησή μου για το τι διαφορά είχαν δύο DVD players της ίδιας εταιρείας με διαφορά 50 ευρώ, πήρα την εξής κατατοπιστικότατη απάντηση, (με περισπούδαστο ύφος):

"Το ακριβό φίλε μου, είναι ψηφιακό"...

Απο πωλητες ακουει κανεις απιστευτα πραγματα πολυ απλα γιατι κανεις δεν εχει καθησει ποτε να τους ενημερωσει σωστα...

Μονο οσοι το ψαχνουν απο μονοι τους ξερουν ορισμενα πραγματα...

Για τους υπολοιπους οπως πουλανε ηλ. σκουπες και φριτεζες ετσι πουλανε και τηλεορασεις...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μετανιωσα που πήγα να ψαξω....

Δε θέλω να αναφέρω σε ποιο κατάστημα πήγα και τι μου είπαν στο καθένα γιατί δεν πάρχει λόγος. Αλλά αν στα 3 καταστήμα έφυγα όπως όπως τότε....... Δεν χαρακτήρισα κάποιο κατάστημα αν έχει έμπειρους αλλά μόνο την ενημέρωση των πωλητών. Σίγουρα κάθε εταιρεία έχει και πωλητές "γατόνια".
Δεν ζήτησα να αναφέρεις τα καταστήματα.
Απλά λέω ότι κάποια καταστήματα είναι πιο εξειδικευμένα .