Επειδή προσπαθώ και γω να διορθώσω αυτά τα δύσκολα και στον δικό μου χώρο, τα προβλήματα (IMHO) είναι τα κάτωθι:
1. Τα στάσιμα κύματα από το πατωμα - ταβανι και τους πλαινούς τοίχους όπου οπως μου τα λες και αν θυμάμαι καλά τον τύπο πρέπει να σου δίνουν 127 hz και 254 δεύτερη (για το ταβάνι πατωμα που απο ότι βλέπω είναι πλακάκι και αρα πρέπει να παιζει δυνατα) Τα πλαινά πρέπει να δίνουν ψηλότερα (192 κτλ) . Γενικά το πρόβλημα με αυτά είναι μεχρι τα 300hz (με τις αρμονικές).
Για το μπουμάρισμα λοιπόν νομίζω οτι αυτή είναι ή αιτία. Αρα ακούγεται πολύ καλή ιδέα η τοποθέτηση χαλιού κάτω, και κανενός φυτού πίσω από τα ηχεία (το 11L είναι rear vented όπότε κόβεις και από εκεί) και
2. Reverb που επηρεάζει την καθαρότητα στο των τόνων στον χρόνο και αφορά το σύνολο του συχνοτικού φάσματος. Οπότε χρησιμοποιείς diffusors (ακανόνιστες δηλδη επιφάνεις που διαχέουν ασυμμετρικά τα προσπίπτοντα κύματα οπως τα φυτα αλλά και βιβλία, πίνακες κτλ)
3. Θέση ακρόασης , από ότι κατάλαβα δεν μπορείς οπως και γω να κάνεις κατι θεαματικό.
Πρακτικά τώρα και απο την δική μου εμπειρία σε ένα πολύ ασσύμετρο χώρο,
παρε ενα deq2496. Δινεις 380ευρώ (μαζί με μετρητικό μικρόφωνο της behringer ecm8000 και παίρνεις:
1. Ενα Real Time Analyser που θα δείξει αν αυτά που λέμε είναι σωστά ή όχι
2. Ενα graphical και εναν parametric equaliser για να διορθώσεις το πρόβλημα και να διαμορφώσεις τον ήχο κατά το γούστο σου
3. Ενα πολύ καλό και αξιοπρεπές DAC
Δεν είναι μαγική λύση να σταματήσει τους συντονισμούς , αλλά είναι η ευκολότερη να σε βοηθήσει να τους ελέγξεις αλλά και να πειραματιστείς
αυτά απο το δικό μου ψάξιμο