Μετραει το "μεγεθος" ή η ποιοτητα τελικα...?

maria81

New member
27 September 2013
10
Καλησπερα σε ολο το forum!!!
Ενδιαφερομαι για την αγορα καινουργιας τηλεορασεις για το σαλονι μου.Οπως καταλαβαινετε ως γυναικα ειμαι ασχετη με το αντικειμενο αυτο,οι μονες πληροφοριες που εχω παρει ειναι απο φιλους και γνωστους,αλλα θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας,σαν πιο ψαγμενοι στο θεμα αυτο.
Την τηλεοραση θα την βαλω στο σαλονι κ πιο πολυ θα ειναι για χρηση προγραμματων των καναλιων κ για ταινιες απο usb η σκληρο δισκο.Στην ευθεια η μικροτερη αποσταση ειναι 1,5m και η μεγιστη γυρω στα 3m (μιας κ θα ειναι μπροστα απο εναν καναπε γωνια,αυτος που θα ειναι στο 1,5 m θα πρεπει να ειναι λιγο γυρισμενος προς το πλαι για να βλεπει ευθεια)
Οποτε ερχομαστε κ στο ζητουμενο...μεγεθος ή ποιοτητα...????
Εχω δει δυο 55αρες της samsung,την UE55F6670 κ UE55F6740 στις οποιες βεβαια δεν διακρινα καμια αισθητη διαφορα...
και απο 46αρες ειδα την UE46F7000 που μου αρεσε (πιστευω) περισσοτερο η εικονα της.
Βεβαια καμια απο της 3 δεν ειδα να παιζουν ψηφιακα καναλια digea,αλλα μονο οτι επαιζε το καταστημα.
Πιστευετε οτι θα εχω θεμα μετα ψηφιακα καναλια digea στις 55αρες κ αν ναι διορθωνετε με καποιον τροπο αυτο για να εχω "αναλογη εικονα" οπως σε μια 46αρα (F7000 πχ) ???
Ελπιζω να με βοηθηστε να καταληξω σε κατι!!!!!

Καλωσόρισες. Εφόσον υπάρχει καναπές γωνία θα πρότεινα να κοιτάξεις κάποια plasma στις 50", αν δεν υπάρχει έντονος φωτισμός. Εναλλακτικά κάποια LCD στο ίδιο μέγεθος με IPS panel (LG, Panasonic και κάποιες Sony).

Καλως σας βρηκα!!!! υπαρχει εντονος φωτισμος εκειπου θα μπει,μιας κ διπλα ειναι μια μεγαλη μπλακονοπορτα περιπου 2,5 μετρα,οποτε την ημερα εχουμε αρκετο φως.
τι ειναι το IPS panel? αυτες που γραψα εγω σαν επιλογη δεν εχουν? κ κανει τοσο μεγαλη διαφορα σε σχεση με τις επιλογες μου??
απο Lg μου ειπαν κ την 47LA860V αλλα δεν ξερω τι παιζει με το 3d σε σχεση με τις samsung (τι ειναι καλυτερο)

Δεν ξέρω για τα συγκεκριμένα μοντέλα αλλά γενικά στο θέμα μέγεθος vs ποιότητα εγώ λέω μέγεθος. Πλέον όλες οι επώνυμες τηλεοράσεις καλή ποιότητα έχουν ως προς την εικόνα, πρέπει να το ψυρίζεις πολύ για να δεις διαφορά. Η διαφορά όμως που θα σου δώσουν οι 10 ίντσες παραπάνω θα είναι τεράστια!

Για να δεις ποιότητα εικόνας (1080p) χρειάζεσαι μέγεθος ανάλογο με την απόσταση αλλιώς το μάτι σου δεν θα μπορεί να διακρίνει την έξτρα πληροφορία και θα είναι σαν να βλέπεις χαμηλότερη ποιότητα (από μεγάλες αποστάσεις ή σε μικρές οθόνες ταυτίζεται η εικόνα 1080p με 720p ή ακόμη και DVD).

Πάντως επειδή αναφέρεις 1.5 μέτρα ελάχιστη απόσταση αν σκοπεύεις να κάθεσαι εκεί τότε θα έλεγα ότι 46" είναι αρκετή. Αν σκοπεύεις να κάθεσαι στα 3 μέτρα μπορείς να πας σε 55" ή έστω σε 50" που υπάρχουν αρκετές τηλεοράσεις (Panasonic 50ET60 , LG 50LA660 , Samsung 50F6500 κτλ).

Ανδρας...τι αλλο να περιμενα χαχαχαχαχ!!!! (ευχαριστω παντος για την αμεση απαντηση σου click) οποτε αν καταληξω σε 55αρα,αναμεσα στην F6670 & F6740 kamia :idea: αλλα κ η F7000 με εντυπωσιασε (πωπω μπερδεμα....)

Οι LCD τηλεοράσεις με IPS panel έχουν μεγαλύτερη γωνία θέασης. Αν θεωρείς πως θα σου είναι χρήσιμη αυτή κοίτα τις LG LA620S και Panasonic ET60. Αν θα βλέπεις περισσότερες ταινίες παρά τηλεοπτικό πρόγραμμα και μπορείς να διαθέσεις το budget κοίτα και για 55".

Για εμένα κοίταξε και 50" , είναι ένα ενδιάμεσο μέγεθος που ίσως να είναι η χρήση τομή με βάση την περιγραφή που δίνεις. Καλές αγορές.

αναμεσα στις 3 (στην ουσια δυο μιας και οι 55αρες ειναι σχεδον ιδιες) δεν εχετε κατι να μου πειτε...δεχομαι τις συμβουλες σας και για τις υπολοιπες τηλεορασεις( κ σας ευχαριστω) που μου εχετε προτεινει,απλα δεν θελω να μπερδευτω περισσοτερο μιας κ πρεπει μεχρι το σαββατο να την εχω παρει!!!

Στα 3 μέτρα αν βλέπεις κυρίως τηλεόραση και λίγο ταινίες σε HD η 50άρα είναι μία χαρά. Αν βλέπεις όμως πολύ HD υλικό θα σου έλεγα σίγουρα για 55άρα αν όχι 60άρα.

στο κατω κατω της γραφεις δεν ειναι κ αποφαση ζωης...tv θελω να παρω οχι να μεταναστευσω!!!! αντε να δουμε που θα κλεισουμε τελικα κ να ρχισω να μετραω αντιστροφα 3 2 1 εκλεισε :smash:

Ο λόγος που σου λένε να αποφύγεις τη Samsung είναι γιατί μοιάζει σε συμπεριφορά με το monitor του pc ή laptop σου, ενώ όταν την κοιτάς "κατάφατσα" έχει την ωραιότερη εικόνα, μόλις φύγεις απο την ευθεία αρχίζει και αλλοιώνεται. Μια LG ή Panasonic δεν παρουσιάζει το φαινόμενο τόσο έντονα. Αν πάρεις 55αρα όποιος κάτσει στην άκρη του καναπέ να δει τηλεοπτικό θα ψιλο-αλλοιθωρίσει. Η LG είναι πιό εύχρηστη και με πολύ καλή εικόνα στις ταινίες, το κυριότερο πλεονέκτημα της Panasonic είναι τα 100Hz που όμως χρησιμεύουν στην θέαση αθλητικών. Αν δεν βλέπεις ποδόσφαιρο προτείνω LG 50LA660

Aνάσταση...
επιτέλους και ένα κορίτσι που ψάχνει το θέμα.

Η γνώμη μου είναι ότι και τα δύο (και ποιότητα και μέγεθος παίζουν το ρόλο τους)
Δυστυχώς το θέμα είναι υποκειμενικό και επιπλέον εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες, οπότε λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις γνώμες θα πρέπει να αποφασίσεις η ίδια.

Δύο τρία πραγματάκια απο μένα.
1) Γωνιακός καναπές σημαίνει διάφορες γωνίες θέασης => μέτρα την απόσταση στην ευθεία, όπου θα κάθεσαι εσύ και ξέχνα τις υπόλοιπες θέσεις που έτσι κι αλλιώς με LCD τεχνολογία δεν θα βλέπεις σωστή εικόνα... για αυτές τις δουλειές κατάλληλες είναι οι plasma tv (που είναι και οικονομικότερες). Φυσικά έχουν τα δικά τους προβλήματα.
2) Η ενδεδειγμένη απόσταση θέασης τηλεοπτικού σήματος είναι αρκετά διαφορετική (μεγαλύτερη) απο αυτή ταινιών full hd (1920x1080) => πρέπει να σταθμίσεις και να δώσει προτεραιότητα σε ένα απο τα δύο. ΙΜΟ, μιας και θα πληρώσεις τις δυνατότητες της tv καλό είναι να αποφασίσεις βάσει αυτών.
3) Οι συνθήκες θέασης με ανοιχτά παράθυρα απαιτούν διαφορετικές ρυθμίσεις της tv (είτε είναι LCD είτε Plasma). Ρυθμίσεις που θα πρέπει να αλλάζεις κάθε φορά που θα αλλάζουν και συνθήκες θέασης (φως ή σκοτάδι). => με μια απλή κίνηση - κλείνοντας τα παράθυρα (προκαλώντας συσκότιση) λύνεις το πρόβλημα εύκολα και ανέξοδα.

Συνυπολόγισε τα παραπάνω, ρίξε μια ματιά και στα μαγαζιά πριν αποφασίσεις.

καλή επιτυχία

Η αποσταση απο εκει που θα βλεπω εγω ειναι περιπου σε ευθεια 3μ και η τηλεοραση απο τη θεση αυτη ειναι ακριβως απεναντη μου...να σου πω την αληθεια dalanik χεσ....κα για το αν οι υπολοιποι θα βλεπουν τοσοοοοοοο καλα οσο εγω απο την "θεση μου" για 5-6 φορες τον χρονο που θα μαζευομαστε να βλεπουμε ολοι μια ταινια.
Για μενα την περνω την τηλεοραση κ ελπιζω να αρεσει κ στους υπολοιπους.
Εχω αποκλεισει τις πλασμα γιατι εχω φως κ βλεπω κ την ημερα tv οποτε δεν θελω να εχω συσκοτιση μεσα στο σπιτι...οπως ειπα πιο πολυ θα παιζει τηλεοπτικο σημα κ οτι ταινιες παιζουν τα καναλια κ κατα δευτερον ταινιες απο usb..οσο για το 3d δεν λεω καλο,αλλα δεν το εχει μαθει ακομα το ματι μου,ισως να μην εχω δει κ καμια ταινια που να ειπα ουαουυυυ οποτε προς το παρον προτιμω το 2d...απο αθλητικα ετσι κ ετσι,αντε κανενα μπασκετακι,γιατι οταν εχει μπαλα εγω βγαινω για ποτακι :ADFADF1:

θελω 55αρα αλλα την "φοβαμαι" για το τηλεοπτικο,παω στην 46αρα την "φοβαμαι" για τις ταινιες HD
οκ...μεση λυση παμε στην 50αρα,δεν εχω δει απο κοντα, αλλα μου μοιαζει σαν "μιση τv" οπως δηλ να πας να παρεις bmw και να παρεις την compact :Banane0:
Εχω φαει κολλημα με την 46F7000.......αλλα 46!!!!

Χαχαχαχ, σωστή...

Λοιπόν επι της ουσίας ακριβώς στις ίδιες αποστάσεις και με γωνιακό καναπέ είμαι και εγώ, γι' αυτό σου έγραψα την σημασία των συν θεατών...

Το ενδεδειγμένο μέγεθος είναι 60"+ για αυτήν την απόσταση (εφόσον θέλεις να βλέπεις full HD), όπως είπαν και τα παιδιά προηγουμένως.
Αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο και οι τιμές ίσως απαγορευτικές. Επίσης καλά το φοβάσαι... το τηλεοπτικό θα είναι ένα δράμα...

Κατα τα άλλα όπως σε βολεύει και σου αρέσει, απλά να προσθέσω κάτι ακόμα
4) Οι καλύτερες τηλεοράσεις (και ακριβότερες) έχουν ενσωματώσει και το 3D => το αγοράζεις θες δε θες, εφόσον ψάχνεις το καλύτερο.

Τέλος, για να πω και μια πιο συγκεκριμένη γνώμη, εφόσον κατέληξεw σε LCD, στη θέση θα έπαιρνα 50ίντσες και όχι γυαλί καθρέφτη.
Οι λόγοι: όσο μεγαλύτερη η LCD tv τόσο ενοχλητικότερο το clouding και αν το γυαλί είναι καθρέφτης την ημέρα θα βλέπεις άλλα πράγματα και όχι το πρόγραμμα που επέλεξες.

ps Κοίτα μη χαθείς και συ μετά την αγορά... περιμένουμε εντυπώσεις!

Last edited:
γυαλι καθρεφτη???? clouding???? δηλ οι επιλογες μου,εχουν κ απο τα δυο???
οχι βεβαια θα σας πω εντυπωσεις...που ειμαι σιγουρη οτι θα ειμαι φουλ εντυπωσιασμενη με οτι επιλογη κ αν κανω αφου θα ξεφορτωθω την τηλεοραση μπαουλο που εχω μεχρι σημερα!!

ολα αυτα που λες θα μπορεσω να τα διακρινω εγω που ειμαι ασχετη απο tv και απο ενα "μπαουλο" θα περασω σε μια LCD???
ή απλα θα μεινω με το στομα ανοιχτο κ αυτα ειναι για εσας τους πολυ ψαγμενους?

Last edited by a moderator:
θελω 55αρα αλλα την "φοβαμαι" για το τηλεοπτικο,παω στην 46αρα την "φοβαμαι" για τις ταινιες HD
οκ...μεση λυση παμε στην 50αρα,δεν εχω δει απο κοντα, αλλα μου μοιαζει σαν "μιση τv" οπως δηλ να πας να παρεις bmw και να παρεις την compact :Banane0:
Εχω φαει κολλημα με την 46F7000.......αλλα 46!!!!

Σίγουρα το κόλημα σου με την F7000 έχει να κάνει και με την εμφάνιση της.. Οπως λες και εσύ όμως θέλεις να τη χαρείς και μια οθόνη 46 με τις μαυρες μπάρες πάνω κάτω σε ταινία δε θα σου δώσει αίσθηση σινεμά. Αν δώσεις 1300 ευρώ για τηλεόραση πάρε μια 55" για να νιώθεις ωραία όταν είναι ανοικτή και όχι κλειστή.:2thumb22sup: