Πασχάκης Θανάσης
New member
Καλημέρα στο forum!!!!!
Η βασική προυπόθεση που ολοι ξεχνάμε,ειναι οτι το σύστημά μας το στήνουμε
για την πάρτημας ,και οχι για να αρέσει σε τρίτους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Το "γκολ", ειναι αυτό που ακούμε να μας αρέσει ,και μετά να προσπαθούμε να
επέμβουμε,σε ηχητική βελτίωση ΤΗΣ ΧΡΟΙΑΣ ΤΟΥ ΗΧΟΥ!
Ολοι όταν προσπαθήσουμε να φωνάξουμε πχ το ΑΛΦΑ στο σκοτάδι με την ίδια στάθμη ,θα βγάλουμε περίπου την ίδια συχνότητα ,αλλά με την χροιά θα καταλάβουμε οτι φωνάζει ο Δημήτρης ,μετα ο Νίκος,ο Κώστας,κτλπ.Ετσι λοιπόν αντιπαθούμε την ΧΡΟΙΑ πχ του Θανάση επειδή είναι βραχνή,και ας βγάζει έναν τέλειο χιλιόκυκλο,στις μετρήσεις όταν φωνάζει το ΑΛΦΑ!!!
Ετσι λοιπόν και οι ενισχυτές,εχουν την δική τους χροια,(και τις αντιπάθειές τους) οπως και τα υλικα που κατασκευάζονται.Ενα mosfet JAPAN,λόγω κατασκευής υλικών δεν εχει την ίδια χροιά ,με ενα ιδιο U.S.A,στον ίδιο ενισχυτή,με τις ίδιες μετρήσεις.Το ιδιο συμβαίνει και για τα συνοδά τους,απο πηγές εως τα ηχεία.ΤΑ ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ,ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ EURO ΜΑΣ,και ΟΧΙ να αγοράζουμε με βάσει το πόσο ακριβο,η πόσο επώνυμο είναι.("Τα ακριβα τα τρώνε οι Κινέζοι!!!!").
Τώρα λυχνία η τρανζίστορ!!!!!
(Αυτά που θα γράψω τα εχω διαβάσει, δεν έκατσα στον πάγκο να τα επαληθεύσω).ΜΑΝΩΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!
Τα τρανζίστορ απο κατασκευής εκτος των mosfet,ενισχύουν μόνο τις περιττές
αρμονικές 1,3 ,5,7κτλ.Δηλαδή ας υποθέσουμε οτι το σολ στην 1η αρμονική
εναι 100 κύκλοι(ζητώ συγνώμη απο τους μουσικούς,αλλα δεν θυμάμαι τις συχνότητες).στην τρίτη αρμονική θα είναι 300 δηλαδή κάτι σαν σολ κτλπ
Οι λυχνίες ενισχύουν τις άρτιες αρμονικές ,2,4,6,8κτλπ.
Δηλαδή το σολ στην 2η αρμονική ειναι 200 κύκλοι ,παραμένει σολ.Το ίδιο για
4η,6η,κτλπ.
ΠΑΙΔΙΑ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ
ΕΑΝ Η Μ Ο Υ Σ Ι Κ Η ΤΟ "ΓΚΟΛ" ΔΗΛΑΔΗ, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΚΟΥΩ
ΑΠ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΥ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΨΥΧΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΕΕΕΕΕΕΕ
ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ!!!!!
Η βασική προυπόθεση που ολοι ξεχνάμε,ειναι οτι το σύστημά μας το στήνουμε
για την πάρτημας ,και οχι για να αρέσει σε τρίτους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Το "γκολ", ειναι αυτό που ακούμε να μας αρέσει ,και μετά να προσπαθούμε να
επέμβουμε,σε ηχητική βελτίωση ΤΗΣ ΧΡΟΙΑΣ ΤΟΥ ΗΧΟΥ!
Ολοι όταν προσπαθήσουμε να φωνάξουμε πχ το ΑΛΦΑ στο σκοτάδι με την ίδια στάθμη ,θα βγάλουμε περίπου την ίδια συχνότητα ,αλλά με την χροιά θα καταλάβουμε οτι φωνάζει ο Δημήτρης ,μετα ο Νίκος,ο Κώστας,κτλπ.Ετσι λοιπόν αντιπαθούμε την ΧΡΟΙΑ πχ του Θανάση επειδή είναι βραχνή,και ας βγάζει έναν τέλειο χιλιόκυκλο,στις μετρήσεις όταν φωνάζει το ΑΛΦΑ!!!
Ετσι λοιπόν και οι ενισχυτές,εχουν την δική τους χροια,(και τις αντιπάθειές τους) οπως και τα υλικα που κατασκευάζονται.Ενα mosfet JAPAN,λόγω κατασκευής υλικών δεν εχει την ίδια χροιά ,με ενα ιδιο U.S.A,στον ίδιο ενισχυτή,με τις ίδιες μετρήσεις.Το ιδιο συμβαίνει και για τα συνοδά τους,απο πηγές εως τα ηχεία.ΤΑ ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ,ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ EURO ΜΑΣ,και ΟΧΙ να αγοράζουμε με βάσει το πόσο ακριβο,η πόσο επώνυμο είναι.("Τα ακριβα τα τρώνε οι Κινέζοι!!!!").
Τώρα λυχνία η τρανζίστορ!!!!!
(Αυτά που θα γράψω τα εχω διαβάσει, δεν έκατσα στον πάγκο να τα επαληθεύσω).ΜΑΝΩΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!
Τα τρανζίστορ απο κατασκευής εκτος των mosfet,ενισχύουν μόνο τις περιττές
αρμονικές 1,3 ,5,7κτλ.Δηλαδή ας υποθέσουμε οτι το σολ στην 1η αρμονική
εναι 100 κύκλοι(ζητώ συγνώμη απο τους μουσικούς,αλλα δεν θυμάμαι τις συχνότητες).στην τρίτη αρμονική θα είναι 300 δηλαδή κάτι σαν σολ κτλπ
Οι λυχνίες ενισχύουν τις άρτιες αρμονικές ,2,4,6,8κτλπ.
Δηλαδή το σολ στην 2η αρμονική ειναι 200 κύκλοι ,παραμένει σολ.Το ίδιο για
4η,6η,κτλπ.
ΠΑΙΔΙΑ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ
ΕΑΝ Η Μ Ο Υ Σ Ι Κ Η ΤΟ "ΓΚΟΛ" ΔΗΛΑΔΗ, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΚΟΥΩ
ΑΠ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΥ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΨΥΧΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΕΕΕΕΕΕΕ
ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ!!!!!