Μέτριο ηχείο ή "κακός" χώρος....?

χώρος στήσιμο αυτογκόλ από τα αποδυτήρια.
Διόρθωσε και μετά σκέψου αλλαγή.

Το στήσιμο των ηχείων δυσκολεύει πολύ την κατάσταση...πρέπει να τα απομακρύνεις από τον πίσω τοίχο. Πιθανότατα πάντως σε τέτοιο χώρο να παίξουν καλά ηχεία βάσης...δεν πανάκεια το ηχείο δαπέδου.

Και τα δύο ηχεία βρίσκονται σε γωνίες. Οποιοδήποτε ηχείο και να αγοράσεις, αν το τοποθετήσεις με αυτό τον τρόπο, το ίδιο θα ακούγεται από θέμα μπουκώματος.

Αν έχεις όρεξη για παιχνίδια...
http://www.yohng.com/foobarvst.zip
http://karmafx.net/?id=1#a1 (αυτό θέλεις: KarmaFX Plugin Pack 2.1)

Έχει EQ με 31 συχνότητες. Είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι μπορείς να βελτιώσεις κατά πολύ το πρόβλημά σου χωρίς να αλλάξεις τίποτα στο χώρο σου, κατεβάζοντας σε ένταση τις σωστές συχνότητες. Προσοχή όμως, να είσαι τσιγκούνης ιδιαίτερα όταν ανεβάζεις, γιατί μπορεί να γίνει ζημιά!

Καλή συνέχεια!

Υ.Γ: Ένας άλλος τρόπος για να ελέγξεις αν λειτουργεί το tweeter, είναι να βάλεις το χέρι σου από πάνω και να το βγάλεις δύο-τρεις φορές χωρίς να το αγγίξεις, για να ακούσεις τη διαφορά στον ήχο. Σίγουρα θα ακούσεις κάτι.

τα 50w ανα καναλι του naim nait 5i,δεν ειναι λιγα για μεγαλες εντασεις?
το ιδιο ειχα παθει κι`εγω πριν καποια χρονια,με εναν Arcam a5 κι ηχεια mordaunt short,mission και roister.
ολα τα ηχεια στις μεγαλες εντασεις,ακουγωντουσαν λες και ξεκολλουσαν τα μεγαφωνα απο το σασι.
νομιζω οτι ειναι θεμα δυναμης του ενισχυτη...

Άλλη λύση πάντως είναι η αγορά ηχείων είτε κλειστού τύπου είτε με το bass reflex μπροστά.

Για παράδειγμα κάτι σαν αυτά τα kef :

iQ30_header.jpg

http://www.kef.com/en/Loudspeakers/Q-Series/IQ30

ή αυτά :

iQ50_header.jpg

http://www.kef.com/en/Loudspeakers/Q-Series/IQ50

Απάντηση: Re: Μέτριο ηχείο ή "κακός" χώρος....?

τα 50w ανα καναλι του naim nait 5i,δεν ειναι λιγα για μεγαλες εντασεις?
το ιδιο ειχα παθει κι`εγω πριν καποια χρονια,με εναν Arcam a5 κι ηχεια mordaunt short,mission και roister.
ολα τα ηχεια στις μεγαλες εντασεις,ακουγωντουσαν λες και ξεκολλουσαν τα μεγαφωνα απο το σασι.
νομιζω οτι ειναι θεμα δυναμης του ενισχυτη...

Τα watt της naim δεν είναι τα ίδια watt άλλων εταιρειών...είναι τόσο το ρεύμα που δίνει, που τα watt δεν παίζουν τόσο ρόλο...στα νούμερα μπορεί, στην πράξη όχι. Φαντάσου ο τελικός 200 της εταιρείας δίνει 80watt στα 2500 ευρώ περίπου, όταν το επόμενο μοντέλο ο 250, δίνει 90 watt κ κοστίζει πάνω από 4000 ευρώ.

Τα tweeter λειτουργούν κανονικά,η απόσταση παιζει ρόλο απλά ήλπιζα οτι δε θα μπουμάρουν επειδή έχουν το bass reflex μπροστά...Με βλέπω βάλε βγάλε μέσα έξω το ηχείο κάθε φορά που ακούω:firstprize::firstprize:
Αν μπορέσω θα δανειστώ κ κάποιο βάσης μήπως και βελτιωθεί η κατάσταση,νομίζω εξ αρχής ήταν λάθος το δαπέδου αλλά τότε μου φάνηκε δελεαστικότατο το value for money...
Είναι μεγαααααλο μικρόβιο τελικά αλλά και ωραίο:guitarist:
Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεία σας...

Re: Απάντηση: Re: Μέτριο ηχείο ή "κακός" χώρος....?

Τα watt της naim δεν είναι τα ίδια watt άλλων εταιρειών...είναι τόσο το ρεύμα που δίνει, που τα watt δεν παίζουν τόσο ρόλο...στα νούμερα μπορεί, στην πράξη όχι. Φαντάσου ο τελικός 200 της εταιρείας δίνει 80watt στα 2500 ευρώ περίπου, όταν το επόμενο μοντέλο ο 250, δίνει 90 watt κ κοστίζει πάνω από 4000 ευρώ.

οκ-πασο
δεν εχω ασχοληθει με την συγκεκριμενη εταιρια οποτε δεν ηξερα οτι ειναι τετοιας κλασης.
αλλα και παλι μπορεις να πεις οτι πληρωνεις ποιοτητα και οχι ρευματα.
βεβαια απο την αλλη,δεν ειναι και τιποτε γαιδουρια τα Q,αλλα αυτο το μπουμαρισμα που αναφερει ο φιλος,παραπεμπει σε "κλαταρισμα" του ενισχυτη.

Μια εξαιρετική και αποτελεσματική λύση ότι ηχείο και να έχεις...

Πες δυό λογια βρε Ναύαρχε... τι κόβει, τι ράβει, τι αλλοιώνει, πόσο κάνει......

ένα τέτοιο μαγικό ψάχνουμε όλοι για να μη αρχίσουμε τα γκρεμίσματα (αν και νομίζω ότι "μαγικά" δεν γίνονται πλέον...)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μέτριο ηχείο ή "κακός" χώρος....?

οκ-πασο
δεν εχω ασχοληθει με την συγκεκριμενη εταιρια οποτε δεν ηξερα οτι ειναι τετοιας κλασης.
αλλα και παλι μπορεις να πεις οτι πληρωνεις ποιοτητα και οχι ρευματα.
βεβαια απο την αλλη,δεν ειναι και τιποτε γαιδουρια τα Q,αλλα αυτο το μπουμαρισμα που αναφερει ο φιλος,παραπεμπει σε "κλαταρισμα" του ενισχυτη.

Το μπουμάρισμα για εμένα, γνωρίζοντας τον ενισχυτή αυτόν ειδικά, είναι από το λάθος στήσιμο των ηχείων στον χώρο. Αν αλλάξει το στήσιμο, νομίζω θα είναι οκ. Αν δεν γίνεται να αλλάξει το στήσιμο, τότε δουλειά θα γίνει με room correction ή με άλλου τύπου ηχείο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μέτριο ηχείο ή "κακός" χώρος....?

Το μπουμάρισμα για εμένα, γνωρίζοντας τον ενισχυτή αυτόν ειδικά, είναι από το λάθος στήσιμο των ηχείων στον χώρο. Αν αλλάξει το στήσιμο, νομίζω θα είναι οκ. Αν δεν γίνεται να αλλάξει το στήσιμο, τότε δουλειά θα γίνει με room correction ή με άλλου τύπου ηχείο.

μακαρι να ειναι ετσι και να αποφυγει επιπλεον εξοδα...:antlers:

Δεν κάνουν για τη μουσική που ακούς. Θα απογοητευτείς!

Διόρθωσε το θέμα με την τοποθέτηση, παίξε λίγο με Equalizer και μετά κοίτα για καινούρια ηχεία. Αν θέλεις να αλλάξεις ηχεία θα σου έλεγα να μαζέψεις όχι λιγότερα από 1000.

Καλή συνέχεια.

τι του λετε βρε του ανθρώπου
lyngdorf ο ένας, βάτ αλλιώτικα απ τ άλλα ο άλλος....
ανθρωπέ μου
βάλε τα ηχεία σου ένα μέτρο από τον πίσω τοίχο και ένα μέτρο από τους πλαινούς, μιά πιό χοντρή κουρτίνα δεξιά και ένα μεγαλύτερο χαλί στο πάτωμα.

και μετά τα ξαναλέμε.

και αν σώνει και καλά θελει room correction ας πάρει το behringer ultracurve 2496 με κάτω από 300 ευρώ...

δε λεω.
αλλά πριν του πείτε να πετάξει ηχεία, ναιιι να αλλάξει ενισχυτή, να αγοράσει state of the art διορθωτή του λέτε το προφανές και τσάμπα.

Να κουνήσει τα ηχεία που αν τα άφηνε μέσα στη συσκευασία που λέει ο λόγος καλύτερα θα παίζανε από κει που είναι τώρα..

Εε κάντε και κουβέντα δε με πειράζει...
Κάτι μαθαίνουμε πάλι:a0210:
Ερώτηση,η απόσταση παίζει τον ίδιο ρόλο είτε έχουμε δαπάδου είτε βάσης?Εννοώ η απόσταση από πίσω τοίχο μπορεί να είναι μικρότερη αν έχουμε ηχείο βάσης?

"βάλε τα ηχεία σου ένα μέτρο από τον πίσω τοίχο και ένα μέτρο από τους πλαινούς, μιά πιό χοντρή κουρτίνα δεξιά και ένα μεγαλύτερο χαλί στο πάτωμα.

και μετά τα ξαναλέμε."
Δηλαδή αυτή η πρόταση θεωρείς πώς έχει μικότερο κόστος?:shot::shot:
Ειδικά αν αποφασίζει και γυναίκα άστα να πάνε...