Μετριούνται τα πραγματικά watt του av μας?

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΤΑΞΗΣ ΑΒ ΜΕ ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΑ

Αν καποια απο τις παραπανω συσκευες εχει ενισχυτη ταξης D μεσα η διακοπτικο τροφοδοτικο οι συνθηκες μετρησης ειναι τελειως διαφορετικες ...επισης ο βαθμος αποδοσης των ενισχυτων ταξης D πολλες φορες αγγιζει το 90+%

τελος ναι τα πραγματα ειναι τοσο χαλια και η διατυπωση της ισχυος σε ηχο ειναι κατα πολυ υπερεκτημημενη Παραμενει παντως οτι η καταναλωση που γραφει απο πισω ειναι παντα η maximum .... ( επαναλαμβανω για πολλοστη φορα οτι ειναι το μονο σημειο οπου ο κατασκευαστης δεν εχει δικαιωμα να διατυπωσει την αποψη του με διαφορετικο τροπο η καποια αλλη νορμα ...ειναι σαν να λεει καποιος οτι αγορασε μια λαμπα 60 βαττ οπου τελικα καταναλωνει 75 ...δεν επιτρεπονται τετοια πραγματα ...)

και κατι αλλο το οποιο αποδυκνειει τα παραπανω ενισχυει την αποψη μου αλλα αι κατα καποιον τροπο τεκμηριωνει τα λεγομενα μου ....

Ειναι ηλιου φαεινοτερον οτι οταν εχεις εναν ενισχυτη 5χ150 θα επρεπε να εχει δυνατοτητα να κανει bridge τα 4 καναλια ωστε τελικα να μπορεις εναλλακτικα να εχεις εναν στερεο ενισχυτη αλλα 2χ300 πλεον

Για να κανεις bridge εναν ενισχυτη θελεις ενα διακοπτη κανα δυο πυκνωτες και κανα δυο αντιστασεις ..... μονο που θελεις και την αναλογH τροφοδοσια η οποια απο οτι κανεις μπορει να καταλαβει θα πρεπει να ειναι προφανως η διπλη σε ποσοτητα απο οτι ηδη υπαρχει σε εναν συμβατικο ενισχυτη AV

Για παράδειγμα ο LX83 μου αναγράφει 330W ενώ έχω διαβάσει σε review του (το οποίο είχα ποστάρει πριν λίγο καιρό σε κάποιο νήμα εδώ κοντά..) ότι με όλα τα κανάλια σε λειτουργία και σε πλήρη ισχύ καταναλώνει κοντά στα 1500W. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι τα 1500W είναι λάθος μετρημένα, τα 330W εγγυημένα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα...

Ο Elite SC-57 (o αντίστοιχος Αμερικάνικος SC-LX83) μετρήθηκε στο εργαστήριο του Home Theater Magazine με 7 κανάλια οδηγούμενα ταυτόχρονα, στα 8Ω με 0,1% παραμόρφωση, στα 7Χ110W.....

http://www.hometheater.com/content/pioneer-elite-sc-57-av-receiver-ht-labs-measures

Γι αυτό και λέω ότι η κατανάλωση των 330W που αναγράφεται στην πλάτη του δεν είναι η μέγιστη.

Αγαπητε κυριε Βλαχο ... ξεκινας να αναλυσεις τεχνικα ενα θεμα για το οποιο δεν εχεις τις αναλογες πληροφοριες ο Elite SC-57 δεν ανοικει σε καμμια απο τις παραπανω κατηγοριες διοτι ειναι εφοδιασμενος με διακοπτικο τροφοδοτικο και ο βαθμος αποδοσης του ειναι μακραν πανω απο 90% οποτε η προηγουμενη παρατηρηση για βαθμους αποδοσης 50% που αφορα τους συμβατικους ενισχυτες AV δεν εχει καμμια απολυτως σχεση με αυτο το μηχανημα ...

Θελει λιγο προσοχη το θεμα για να μπορεσει καποιος να εχει ουσιωδη αποτελεσματα απο ενα τετοιο νημα ...Δεν βοηθαει να ερμηνευουμε τις ενδειξεις καθε μηχανηματος αλλα και τις προδιαγραφες χωρις να ειμαστε εφοδιασμενοι με τις παραμετρους που αφορουν το θεμα

( Υπαρχει διαθεσιμο και το service maual )

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

ακόμα και έτσι όμως τα νούμερα δε βγαίνουν. 7Χ110=770. Ε δε νομίζω το τροφοδοτικό 330w να έχει βαθμό απόδοσης 2. Αν είναι έτσι λύσαμε το ενεργειακό :D
Αλλά οφείλω να ομολογήσω πως με τη συνεισφορά των ειδικών και του "λαού" είμαστε σε καλό δρόμο. Φτου φτου! Εξελίσσεται σε ωραίο νήμα

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΤΑΞΗΣ ΑΒ ΜΕ ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΑ

Αν καποια απο τις παραπανω συσκευες εχει ενισχυτη ταξης D μεσα η διακοπτικο τροφοδοτικο οι συνθηκες μετρησης ειναι τελειως διαφορετικες ...επισης ο βαθμος αποδοσης των ενισχυτων ταξης D πολλες φορες αγγιζει το 90+%

Και οι δυο συσκευές που φέρνω ως παραδείγματα περιέχουν ενισχυτές σε τάξη D. Το τροφοδοτικό του LX83 είναι γραμμικό (το ξέρω καλά, το έχω κουβαλήσει και το βλέπω κάθε μέρα μέσα από τις γρίλιες :p). Για το τροφοδοτικό του PV1 δεν γνωρίζω.

Αγαπητε κυριε Βλαχο ... ξεκινας να αναλυσεις τεχνικα ενα θεμα για το οποιο δεν εχεις τις αναλογες πληροφοριες ο Elite SC-57 δεν ανοικει σε καμμια απο τις παραπανω κατηγοριες διοτι ειναι εφοδιασμενος με διακοπτικο τροφοδοτικο και ο βαθμος αποδοσης του ειναι μακραν πανω απο 90% οποτε η προηγουμενη παρατηρηση για βαθμους αποδοσης 50% που αφορα τους συμβατικους ενισχυτες AV δεν εχει καμμια απολυτως σχεση με αυτο το μηχανημα ...

Θελει λιγο προσοχη το θεμα για να μπορεσει καποιος να εχει ουσιωδη αποτελεσματα απο ενα τετοιο νημα ...Δεν βοηθαει να ερμηνευουμε τις ενδειξεις καθε μηχανηματος αλλα και τις προδιαγραφες χωρις να ειμαστε εφοδιασμενοι με τις παραμετρους που αφορουν το θεμα

( Υπαρχει διαθεσιμο και το service maual )

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Αυτή είναι μια φωτογραφία του εσωτερικού του LX83:

pio_amp_sc-lx83_offen.png

Το τροφοδοτικό το κόβω για γραμμικότατο.. :smile:

Μου αρέσει που βγάζεις συμπεράσματα για τις γνώσεις μου...... :flipout:

Βρε συ, ξέρω πολύ καλά τι είναι ο Elite SC-57, κσι τι βαθμό απόδοσης έχουν οι class D ενισχυτές.....

ακόμα και έτσι όμως τα νούμερα δε βγαίνουν. 7Χ110=770. Ε δε νομίζω το τροφοδοτικό 330w να έχει βαθμό απόδοσης 2. Αν είναι έτσι λύσαμε το ενεργειακό :D
Αλλά οφείλω να ομολογήσω πως με τη συνεισφορά των ειδικών και του "λαού" είμαστε σε καλό δρόμο. Φτου φτου! Εξελίσσεται σε ωραίο νήμα
Ωραιότατο νήμα δεν λέω αλλά να βγει και κάποιο συμπέρασμα με βάσει τον τίτλο. Για παράδειγμα απόδοση 50% σε ΑΒ και σε D 90% ισχύει??

Ο Elite SC-57 (o αντίστοιχος Αμερικάνικος SC-LX83) μετρήθηκε στο εργαστήριο του Home Theater Magazine με 7 κανάλια οδηγούμενα ταυτόχρονα, στα 8Ω με 0,1% παραμόρφωση, στα 7Χ110W.....

http://www.hometheater.com/content/pioneer-elite-sc-57-av-receiver-ht-labs-measures

Γι αυτό και λέω ότι η κατανάλωση των 330W που αναγράφεται στην πλάτη του δεν είναι η μέγιστη.

Πολύ κοντά και ο δικός μου με κατανάλωση 800Watt.

http://www.hometheater.com/content/marantz-sr8002-av-receiver-ht-labs-measures

Άρα κάτι τρέχει όντως με τις αναγραφόμενες καταναλώσεις.

Το τροφοδοτικό του.... τοροειδέστατο... :BDGBDGB53:

2d7db05ddf8b5faf4fb7f18add97257d.jpg

Last edited:
Οχι Δημητρη ...υπαρχει και γραμμικο τροφοδοτικο μεσα για αλλες δουλειες αλλα οι εξοδοι τροφοδοτουνται απο το πλαι και αριστερα που ειναι διακοπτικο τροφοδοτικο

Απάντηση: Re: Μετριούνται τα πραγματικά watt του av μας?

Καταρχάς χαιρομαι πολυ που ενα νημα το οποιο ανοιξα για προσωπικη ενημερωση, εχει εξελιχθει σε τοσο ενδιαφερον και ενημερωτικο για ολους μας, και για το οτι γραφουν σε αυτο ''γκουρού'' του ειδους (ας μου επιτραπει ο χαρακτηρισμος).

Ειναι πιθανον ο ενισχυτης σου να λεει αληθεια για την ισχυ που βγαζει το καθε καναλι αλλα να μην λεει πουθενα οτι η ισχυς αυτη ειναι διαθεσιμη στο 100% ταυτοχρονα για ολα τα καναλια ...

σαν ρεσουμε μποω να σου πω με απολυτη ακριβεια ποσα βαττ βγαζει ο ενισχυτης σου ανα καναλι και ποσα μπορει να βγαλει με ολα τα καναλια ταυτοχρονα οδηγουμενα

Ο ενισχυτης σου καταναλωνει 660 βαττ ( αν εχω διαβασει το μανουαλ σωστα ) αυτο σημαινει οτι εχει 330 βαττ διαθεσιμα να τα κανει ηχο ... οποτε η αποψη του κατασκευαστη για 90+90 βαττ στα 8 ωμ με 0,08 παραμορφωση ειναι σιγουρα εφικτα σαν στερεο αν ομως τον δουλευεις πολκαναλα δεν θα μπορεσεις ποτε να παρεις ταυτοχρονα παραπανω απο 350 βατ στο συνολο
Θα ηθελα να σας διωρθωσω για την καταναλωση του av μου ο οποιος γραφει 460 και οχι 660. Δειτε την παρακατω φωτο με ζουμ. http://www.av-land.co.uk/aasp/denon/0920/avr1910/rearlrg.jpg
Αρα λογικα αλλαζουν τα δεδομενα σε σχεση με τα 90w που δηλωνει ο κατασκευαστης?
Επισης δεν μπορω να καταλαβω τις ανησυχιες αυτων που ρωτανε για το ποσα βγαζει σε stereo mode και θα προσθεσω οτι οποιος νομιζει οτι μπορει να ακουει μουσικη απο ενα μηχανημα AV πρεπει να αναθεωρησει τις αποψεις του η να αναθεωρησει την τσεπη του γιατι οσο καλοι και να ειναι οι ενισχυτες σαν modules μεσα σε ενα μηχανημα AV ολα τα περιφεριακα που τα υποστιριζουν οριακα αγγιζουν τα ορια του hifi...και σαφως η πολυπλοκοτητα του μηχανηματος υποβαθμιζει σε μεγαλο βαθμο την ποιοτητα του ηχου .
Δε διαφωνουμε σε καμια περιπτωση πως οι av ειναι για χρηση home cinema και οι stereo για ακροαση μουσικης. Εκαστος στο ειδος του... Απλα θα θελαμε να γνωριζουμε ποσα βατ τελικα αποδιδει ο av μας σε σχεση με αυτα που μας λενε οι εταιρειες. Γι'αυτο αλλωστε και η τοση συζητηση με τοσες διαφορετικες και ενδιαφερουσες γνωμες.

Στο manual του Rotel λέει αυτό: Five channels of amplification, THX certified, 100 watts rms output per channel at 8 Ohms, Frequency response 10 Hz - 80 kHz plus or minus 0.5 dB, harmonic distortion less than 0.03%. Μπορείς απ αυτό να καταλάβεις τον βαθμό απόδοσης; Επίσης μια διαφορά όσον αφορά τους δύο ενισχυτές που έχω. Τον Yamaha που τώρα τον έχω ως προενισχυτή, τον δούλευα ως ολοκληρωμένο πριν πάρω τον rotel, τα στοιχεία του είναι 6χ85 watt με power consumption 320 watt άρα σκέφτεσαι λογικά και λες ότι δεν αποδίδει 6χ85 αλλά λιγότερο, στον Ρότελ γιατί συμβαίνει το αντίθετο; Δηλαδή 5χ100 με power consumption 800 watt?

η σειρα RMB ειναι κλασσικης τοπολογιας ΑΒ με συβατικο τροφοδοτικο και με τοπολογια που παρεχει βαθμο αποδοσης καπου μεταξυ 50-55% που σημαινει οτι εαν λεει πισω του εχει σηεμειωση για 800 max καταναλωση σημαινει οτι εχει 400-500 διαθεσιμα για ηχο οποτε το 5Χ100 ειναι σχεδον πραγματικο αν η μετρηση γιονεται κατα din που συνηθως μετραει αυτη η εταιρια και σημαινει στο 1ΚΗΖ με ωμικο φορτιο 8 ωμ ... αν ειναι τραβηγμενο καπου αυτο θα ειναι μαλλον λιγο ...οποτε ναι εχει πιθανοτητες να ειναι αυτο που λεει ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

η σειρα RMB ειναι κλασσικης τοπολογιας ΑΒ με συβατικο τροφοδοτικο και με τοπολογια που παρεχει βαθμο αποδοσης καπου μεταξυ 50-55% που σημαινει οτι εαν λεει πισω του εχει σηεμειωση για 800 max καταναλωση σημαινει οτι εχει 400-500 διαθεσιμα για ηχο οποτε το 5Χ100 ειναι σχεδον πραγματικο αν η μετρηση γιονεται κατα din που συνηθως μετραει αυτη η εταιρια και σημαινει στο 1ΚΗΖ με ωμικο φορτιο 8 ωμ ... αν ειναι τραβηγμενο καπου αυτο θα ειναι μαλλον λιγο ...οποτε ναι εχει πιθανοτητες να ειναι αυτο που λεει ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Σ ευχαριστώ φίλε μου να σαι καλά, ούτως ή άλλως και 20 watt να μου έλεγες πραγματικά εγώ το ροτελάκι μου δεν το αλλάζω, έρωτας βλέπεις:love:

θα σε πληροφορησω οτι στη σειρα αυτη η rotel δεν εκανε καμμια τρελλη μαγκια σηκωσε τα κυκλωματα και τις πλακετες απο τα hifi και εφτιαξε με αυτα πολυκαναλα ....οποτε σαφως εχει σχεδον τον ιδιο ηχο ο οποιος αν για καποιο λογο υποβαθμιζεται σε καποιο σημειο αυτο εχει να κανει μονο με τα περιφεριακα του ...

ο RXV 640... copy paste απο το service manual

[RX-V640/RX-V640RDS/HTR-5660/DSP-AX640/DSP-AX640SE]
(20 Hz to 20 kHz)
MAIN L/R
U, C models (0.06% THD, 8 ohms) ............. (FTC) 85W + 85W
A, B, G, L, R, T, K models (0.06% THD, 8 ohms) ... 85W + 85W
J model (0.06% THD, 6 ohms) ............................... 85W + 85W
CENTER, REAR CENTER
REAR L/R

οπου φυσικα πουθενα δεν αναφερει πως τα μετραει και με αναφορα 320 βαττ απο πισω σημαινει οτι αυτη ειναι η ισχυς για δυο μονον καναλια οδηγουμενα στο 100%