Μετριούνται τα πραγματικά watt του av μας?

Αν κατάλαβα σωστά από τα παραπάνω τα watt στους AV είναι όπως το νερό στο σπίτι. Έχουμε μια παροχή νερού στο σπίτι από το δίκτυο ύδρευσης. Η παροχή έχει συγκεκριμένη πίεση. Αν ανοίξουμε τη βρύση της κουζίνας θα έχουμε την πίεση του δικτύου. Αν ανοίξουμε ταυτόχρονα και τη βρύση του νιπτήρα θα έχουμε πάλι την ίδια πίεση γιατί αντέχει το δίκτυο να τη δώσει. Αν όμως ανοίξουμε και του μπάνιου θα πέσει ταυτόχρονα σε όλες τις βρύσες. Όταν ανοίξουμε και τέταρτη θα πέσει ακόμα περισσότερο.

Ολα έχουν σχέση με φορτία, θα ήθελα να ρωτήσω το παλληκάρι πάλι, ξέρει αυτός, αφού σαν τελικός ο Ρότελ δίνει τα ρεύματα, ο Yamaha σαν πόσο φορτίο πλέον να τον υπολογίσω αφού πλέον εκτελεί χρέη προ; Εχουμε και λέμε, Ρότελ 800, PS3 350, Τηλεόραση 160, προτζέκτορας 400 ο οποίος βέβαια όταν είναι ανοιχτός η τηλεόραση κλείνει, media player 40, hdmi splitter 10, το υπογούφερ είναι σε άλλη πρίζα αλλά καταλήγει στο ίδιο καλώδιο και ασφάλεια 300, αυτά σύνολο είναι 1860 watt δια 230 Volt που είναι η ονομαστική τάση=8,1 Ampere, σωστά τα υπολόγισα; Η ασφάλεια είναι 16άρα αλλά με καλώδιο 1,5άρι που ως γνωστόν είναι για μέχρι 10Amperes, άρα είμαι οριακά στα φορτία κι ακόμα δεν ξέρω την κατανάλωση του yamaha, σωστά τα υπολόγισα; Βέβαια αν θέλω να προτρέξω θα μου πεις ότι αυτές οι τιμές είναι οι μέγιστες και ποτέ δεν θα συμβεί αυτό τουλάχιστον για μεγάλη μονάδα χρόνου άρα κάπου στα 5 με 6 Amperes θα παίζω;

καλη ερωτηση .....απο καλωδιο εισαι οριακα ως καλα ....

--- αλλα ομως ποσα αλλα φορτια ειναι συνδεμενα στην ιδια γραμμη ?
---Ποσα αλλα φορτια περνανε απο την ιδια η αλλη διπλανη σωληνα και σου βρωμιζουν το ρευμα
---Τι μηκος εχει τελικα η γραμη απο τον πινακα
---Ειναι η ασφαλεια που εχει ο πινακας καταληλη για επαγωγικα φορτια ? οπως ηχεια και ενισχυτες ?

μην σε πιασει πανικος ...να εισαι σιγουρος οτι τετοια προβληματα θα εχεις ...καθε σπιτι εχει... Το να κατσεις ομως να τα λυσεις θα σου φερει βελτιωση αλλα οχι τοσο χειροπιαστη σε σχεση με την δαπανη που θα κανεις οποτε καλα εισαι εκει που εισαι ....

καλη ερωτηση .....απο καλωδιο εισαι οριακα ως καλα ....

--- αλλα ομως ποσα αλλα φορτια ειναι συνδεμενα στην ιδια γραμμη ?
---Ποσα αλλα φορτια περνανε απο την ιδια η αλλη διπλανη σωληνα και σου βρωμιζουν το ρευμα
---Τι μηκος εχει τελικα η γραμη απο τον πινακα
---Ειναι η ασφαλεια που εχει ο πινακας καταληλη για επαγωγικα φορτια ? οπως ηχεια και ενισχυτες ?

μην σε πιασει πανικος ...να εισαι σιγουρος οτι τετοια προβληματα θα εχεις ...καθε σπιτι εχει... Το να κατσεις ομως να τα λυσεις θα σου φερει βελτιωση αλλα οχι τοσο χειροπιαστη σε σχεση με την δαπανη που θα κανεις οποτε καλα εισαι εκει που εισαι ....

Δεν μου απάντησες, ξέρεις ο yamaha απ τη στιγμή που δεν χρησιμοποιεί τα τελικά στάδια, τι κατανάλωση έχει;