Μετρητής κατανάλωσης ρεύματος.

με τον χειμώνα αυτό (-15) για μια εβδομάδα και η προηγούμενη επόμενη εβδομάδα στα -5 και για ένα διάστημα και χωρίς καυστήρα λόγω βλάβης έκαψα 2100 ημερήσιο και 1000 νυχτερινό. Με ένα 24άρι κλιματιστικό να δουλεύει από 16-24 ώρες και μαζί κάπου κάπου κανα δυό σώματα των 1000-2000 βατ σε μικρές σκάλες.
Σπίτι βορεινό πανταχόθεν ελεύθερο, πάνω του στέγη (έστω μονωμένη).
Η κατανάλωση που λες είναι εξωπραγματική. Εκτός αν έχεις 3-4 24άρια κλιματιστικά στο φουλ.

Το ρολόι τοποθετήθηκε από την ΔΕΗ καινούριο το 2010.
Είχα ζητήσει και το πήρε για έλεγχο ο οποίος δεν έδειξε κάποια βλάβη.Οι τεχνικοί που είχαν έρθει για να το αφαιρέσουν,όταν τους είπα τις καταναλώσεις,μου είπαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει διαρροή.
Να σας πω κάποια επιπλέον στοιχεία.
Ο ηλεκτρολόγος που μου έκανε την εγκατάσταση σε όλο το σπίτι ήταν για κλάμματα.
2 παραδείγματα.
1ον.Όταν του ζήτησα να περάσει σε κάποια σημεία καλώδια HDMI με ρώτησε τι καλώδια ήταν αυτά!!! (30 χρονών άνθρωπος).
2ον και πιο σημαντικό.Την ημέρα που έριχνα θεμέλια,δεν πήγε με αποτέλεσμα να μην γίνει η θεμελιακή γείωση!!!
Την έφτιαξε αργότερα με νέα "κατασκευή" με σχέδια που-σύμφωνα με αυτόν- του τα έδωσε ένας καθηγητής πανεπιστημίου...
Μπορεί να έχει σχέση αυτή η μ...ία της θεμελιακής γείωσης με τις τεράστιες καταναλώσεις ρε παιδιά;

Για τα παιδιά που ανέφεραν ότι η κατανάλωση είναι λογική και φταίνε τα κλιματιστικά.
Άντε και φταίνε γιατί έκανε κρύο και τα λειτουργούσα παραπάνω.Όπως έγραψα όμως και πιο πάνω,και την άνοιξη αλλά και το φθινόπωρο που η χρήση τους είναι ανύπαρκτη,δεν πέφτω κάτω από τις 7.500 με 8.500 κιλοβατώρες.
Θα μου στρίψει ειλικρινά.

εμένα πάλι μου φαίνεται εντελώς φυσιολογική μία τέτοια κατανάλωση εάν σκεφτείς

ότι πρόκειται για 3 σπίτια ουσιαστικά των 70 τμ,

Λάθος σκεπτικό. Ένα σπίτι των 196 τμ δεν ισούται από άποψη κατανάλωσης με τρία σπίτια των 65 τμ, για τον απλούστατο λόγο ότι οι πλέον ενεργοβόρες συσκευές, όπως η ηλ. κουζίνα, ο θερμοσίφωνας, το ψυγείο, τα πλυντήρια κλπ υπάρχουν από μία σε κάθε νοικοκυριό. Δεν φαντάζομαι να έχει τρεις ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες ο άνθρωπος και εάν έχει, δεν θα τους δουλεύει μαζί.

Εγώ για παράδειγμα, έχω διαμέρισμα των 180 τμ και το χειμώνα η κατανάλωση 4μήνου κυμαίνεται λίγο παραπάνω από τις 2000 κιλοβατώρες το ημερήσιο και κάπου στις 700 το νυχτερινό. Μιλάμε δηλαδή για το 1/3 με 1/4 σε σχέση με τις καταναλώσεις του φίλου μας.

Και να μη εχεις θεμελιακη γειωση δεν πειραζει,αρκει να εχεις γειωση.Πρεπει να μετρηθει.Ειτε με μεγκερ που δυσκολα θα εχουν,ειτε ...αλλιως,που αν αρχισω και λεω θα με κυνηγησει ο Μιχαλης και θα εχει και δικιο...
Αν κλεισεις τους γενικους,οπως ειπε ο Σωτηρης και δεν γυρναει το ρολοι πας παρακατω,αν γυριζει εχει θεμα πριν.
Αν εχεις δωσει από ένα ρολοι σε καποιους πίνακες χωρις ρελε,τοτε με λαθος συνδεσμολογια και από επιστροφες,εχεις διαρροες...
Διαρροη από επιστροφή σημαινει να υπολειτουργει καποια συσκευή και ας είναι κλειστη.
Διαρροη εχοντας ρελε και καλη γειωση,δεν υπαρχει.
Ρελες χωρις γειωση,δεν δουλευειΕτσι μεσω ουδετερου και με επιστροφες,παει ρευμα στη γη...ή σε παραλληλες καταναλώσεις...
Και τελος,εχοντας καλη γειωση και ρελε,σταν εχεις στις καταναλώσεις κηπου(εξω γενικα)αυτομετασχηματιστη,η οποια διαρροη που δεν ξεπερναει την ενταση της ασφαλειας που την ασφαλιζει,δεν ελεγχεται απ το ρελε λογω αυτομετασχηματιστη...
Φωναξε ηλεκτρολογο...

Η κατανάλωση δεν μετριέται με τα τετραγωνικά ούτε με τους ορόφους ούτε με τις ενεργοβόρες συσκευές η λαμπτήρες, μετριέται κυρίως με την ενεργειακή συνείδηση.

Όταν υπάρχει ενεργειακή συνείδηση πρώτα τηρούνται οι κανόνες εξοικονόμησης ενέργειας και ακολούθως πάμε στις νέες οικονομικές ενεργειακές συσκευές.

Η κατανάλωση που αναφέρετε είναι εξωφρενική, λάθος ηλεκτρολογικό δεν μπορώ να φανταστώ, ούτε και χαλασμένο μετρητή.

Πέραν αυτού το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι απουσία ενεργειακής συνείδησης η κλοπής.

https://www.eac.com.cy/EL/CustomerService/SavingEnergy/Pages/SavingEnergy.aspx

Αντωνη σωστα αλλα η ενεργιακη συνειδηση δεν ειναι η χρηση χαμηλων ενεργειακων λαμπτηρων και συσκευων???

φυσικά και είναι, αλλά επειδή είναι δεν σημάνει ότι πρέπει να ανάβουν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Το πρωτο είναι να κατεβάσεις το γενικό και να δεις αν γυρίζει ο μετρητής. Να αποκλεισεις το ενδεχόμενο ρευματοκλοπης.

Απάντηση: Re: Μετρητής κατανάλωσης ρεύματος.

Το πρωτο είναι να κατεβάσεις το γενικό και να δεις αν γυρίζει ο μετρητής. Να αποκλεισεις το ενδεχόμενο ρευματοκλοπης.

+1

....δεν πιστεύω να έχεις κανέναν ενισχυτή τάξης Α διαρκώς αναμένο, έτσι? -bye-

Τον σοβαρό ηλεκτρολόγο ψάχνω κάτι χρόνια...
Δεν ξέρω αν είχα ενεργειακή συνείδηση,με τους λογαριασμούς όμως που πληρώνω απέκτησα αναγκαστικά σε σημείο που κινδυνεύω να χαρακτηριστώ πλέον τσιγκούνης.

Σωκράτη κάνε πρώτα μόνος σου τον έλεγχο στο ρολόι να δεις ότι γυρνάει σωστά, με καθαρά ωμικό φορτίο, τον τρόπο τον είπα πριν, εκτός και εάν έχεις μια αμπεροτσιμπίδα και μετρήσεις μέσα από τον πίνακα.
μπορεί να είσαι η σπάνια περίπτωση που το ρολόι δεν γυρνάει σωστά....αλήθεια η ΔΕΗ τι σου απάντησε όταν την ρώτησες για την τόσο μεγάλη κατανάλωση, για τις συνθήκες του σπιτιού σου?

Ρε μπας και ξεχασατε κανα θερμοσιφωνο ανοιχτο για κανα διμηνο?
Ετυχε σε πελατη μου και πληρωσε 700 λογαριασμο!

Και να μη εχεις θεμελιακη γειωση δεν πειραζει,αρκει να εχεις γειωση.Πρεπει να μετρηθει.Ειτε με μεγκερ που δυσκολα θα εχουν,ειτε ...αλλιως,που αν αρχισω και λεω θα με κυνηγησει ο Μιχαλης και θα εχει και δικιο...
Αν κλεισεις τους γενικους,οπως ειπε ο Σωτηρης και δεν γυρναει το ρολοι πας παρακατω,αν γυριζει εχει θεμα πριν.
Αν εχεις δωσει από ένα ρολοι σε καποιους πίνακες χωρις ρελε,τοτε με λαθος συνδεσμολογια και από επιστροφες,εχεις διαρροες...
Διαρροη από επιστροφή σημαινει να υπολειτουργει καποια συσκευή και ας είναι κλειστη.
Διαρροη εχοντας ρελε και καλη γειωση,δεν υπαρχει.
Ρελες χωρις γειωση,δεν δουλευειΕτσι μεσω ουδετερου και με επιστροφες,παει ρευμα στη γη...ή σε παραλληλες καταναλώσεις...
Και τελος,εχοντας καλη γειωση και ρελε,σταν εχεις στις καταναλώσεις κηπου(εξω γενικα)αυτομετασχηματιστη,η οποια διαρροη που δεν ξεπερναει την ενταση της ασφαλειας που την ασφαλιζει,δεν ελεγχεται απ το ρελε λογω αυτομετασχηματιστη...
Φωναξε ηλεκτρολογο...
Σ´ευχαριστώ πάρα πολύ.
To post σου-αν και "μιλάς με γρίφους γέροντα"
Ο Κόναν πληροφορείται ότι στην άλλη άκρη του κόσμου υπάρχει ένα πανύψηλο βουνό, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ένα παλάτι και μέσα στο οποίο κατοικεί ο γέροντας που κατέχει την απόλυτη σοφία της ζωής. Ζαλώνεται, λοιπόν, την ασπίδα, γραπώνει τη σπάθα, φοράει το γούνινο σωβρακάκι του και ξεκινάει για το βουνό.
Περνάει την Έρημο της Δίψας, το Φαράγγι Χωρίς Πάτο, ξυστά απ' το Πηγάδι των Χιλίων Ευχών, και μετά από πορεία εκατό ημερών στην Τούνδρα των Μηδέν Βαθμών Κέλβιν, φτάνει στους πρόποδες του Βουνού της Σοφίας, το οποίο βλέπει να χάνεται μέσα στα σύννεφα.
Αρχίζει την ανάβαση, τα μπράτσα σφίγγονται, οι φλέβες τινάζονται, το γούνινο σωβρακάκι τον προστατεύει απ' το κρύο.
Βρυχάται όταν, κουρασμένος από την ανάβαση, πατάει στο πλάτωμα στην κορυφή και βλέπει το κάστρο του Γέροντα να ορθώνεται απροσπέλαστο μπροστά του.
Η ξύλινη πύλη είναι κλειστή, αλλά την γκρεμίζει βρυχόμενος με ένα χτύπημα της ασπίδας του. Η επόμενη πόρτα, πιο βαριά, απαιτεί πιο δυνατό χτύπημα. Η τρίτη, σιδερένια, πέφτει μετά απ'το δεύτερο χτύπημά του. Η τελευταία βαριά σιδερένια πόρτα πέφτει με θόρυβο καθώς ο βρυχηθμός του Κόναν σπάει τη σιωπή της ψυχρής κυκλικής αίθουσας, στην οποία ο γέροντας συλλογίζεται με τα δάχτυλα ενωμένα κάτω απ'το πηγούνι του καθισμένος στον θρόνο του.
Ο Κόναν πλησιάζει το κέντρο της αίθουσας και ακουμπάει τα όπλα του μπροστά στα πόδια του Σοφού.
- Ρησπέκτ, γέροντα. Μου είπαν ότι κατέχεις το μυστικό των μυστικών.
- Υπάρχουν και τα πόμολα, Κόναν.
- Μιλάς με γρίφους, γέροντα...
-μου δίνει ελπίδες λόγω της ασχετοσύνης του ηλεκτρολόγου.
Αυτό που έγραψες " Διαρροη από επιστροφή σημαινει να υπολειτουργει καποια συσκευή και ας είναι κλειστη." με βάζει σε σκέψεις αφού ο AV Marantz SR7200 που έχω,ζεματάει σε stand by mode έχοντας ήδη πληρώσει 470 ευρώ για καμμένη πλακέτα με ελάχιστες ώρες χρήσης του ενισχυτή.
.
.
-Το τσεκάρισμα του ρολογιού με κλειστές της συσκευές το έχω κάνει και δεν δείχνει κάποιο πρόβλημα.
-H ΔΕΗ δεν δίνει καμιά επίσημη απάντηση.
Έρχεται ένα συνεργείο με 2 άτομα,αφαιρεί το ρολόι σου βάζοντας ένα άλλο και στο επιστρέφει μετά τον έλεγχο.
Αν είχε ή δεν είχε το ρολόι πρόβλημα,το μαθαίνεις από το συνεργείο που επιστρέφει το ρολόι.Σου λένε επίσης ότι επειδή δεν είχε πρόβλημα,θα χρεωθείς και 45 ή 60 ευρώ-δεν θυμάμαι- για τον έλεγχο.
-Το θερμοσίφωνο ανάβει ελάχιστα λόγω της ύπαρξης του ηλιακού και σίγουρα δεν ξεχνιέται ανοιχτό όπως δεν ξεχνιέται καμία ηλεκτρική συσκευή.Εδώ έχω φτάσει να μην έχω στην πρίζα τον AV ενισχυτή φοβούμενος μην καταναλώνει πολύ σε stand by mode...
Mέχρι να βρω ηλεκτρολόγο,παρήγγειλα αυτό:
http://www.ebay.com/itm/302293262671?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT

Με αυτά,έχω ξεχάσει να σας ευχαριστήσω για την βοήθειά σας.

Last edited:
Re: Απάντηση: Μετρητής κατανάλωσης ρεύματος.

Σ´ευχαριστώ πάρα πολύ.
To post σου-αν και "μιλάς με γρίφους γέροντα"
Ο Κόναν πληροφορείται ότι στην άλλη άκρη του κόσμου υπάρχει ένα πανύψηλο βουνό, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ένα παλάτι και μέσα στο οποίο κατοικεί ο γέροντας που κατέχει την απόλυτη σοφία της ζωής. Ζαλώνεται, λοιπόν, την ασπίδα, γραπώνει τη σπάθα, φοράει το γούνινο σωβρακάκι του και ξεκινάει για το βουνό.
Περνάει την Έρημο της Δίψας, το Φαράγγι Χωρίς Πάτο, ξυστά απ' το Πηγάδι των Χιλίων Ευχών, και μετά από πορεία εκατό ημερών στην Τούνδρα των Μηδέν Βαθμών Κέλβιν, φτάνει στους πρόποδες του Βουνού της Σοφίας, το οποίο βλέπει να χάνεται μέσα στα σύννεφα.
Αρχίζει την ανάβαση, τα μπράτσα σφίγγονται, οι φλέβες τινάζονται, το γούνινο σωβρακάκι τον προστατεύει απ' το κρύο.
Βρυχάται όταν, κουρασμένος από την ανάβαση, πατάει στο πλάτωμα στην κορυφή και βλέπει το κάστρο του Γέροντα να ορθώνεται απροσπέλαστο μπροστά του.
Η ξύλινη πύλη είναι κλειστή, αλλά την γκρεμίζει βρυχόμενος με ένα χτύπημα της ασπίδας του. Η επόμενη πόρτα, πιο βαριά, απαιτεί πιο δυνατό χτύπημα. Η τρίτη, σιδερένια, πέφτει μετά απ'το δεύτερο χτύπημά του. Η τελευταία βαριά σιδερένια πόρτα πέφτει με θόρυβο καθώς ο βρυχηθμός του Κόναν σπάει τη σιωπή της ψυχρής κυκλικής αίθουσας, στην οποία ο γέροντας συλλογίζεται με τα δάχτυλα ενωμένα κάτω απ'το πηγούνι του καθισμένος στον θρόνο του.
Ο Κόναν πλησιάζει το κέντρο της αίθουσας και ακουμπάει τα όπλα του μπροστά στα πόδια του Σοφού.
- Ρησπέκτ, γέροντα. Μου είπαν ότι κατέχεις το μυστικό των μυστικών.
- Υπάρχουν και τα πόμολα, Κόναν.
- Μιλάς με γρίφους, γέροντα...
-μου δίνει ελπίδες λόγω της ασχετοσύνης του ηλεκτρολόγου.
Αυτό που έγραψες " Διαρροη από επιστροφή σημαινει να υπολειτουργει καποια συσκευή και ας είναι κλειστη." με βάζει σε σκέψεις αφού ο AV Marantz SR7200 που έχω,ζεματάει σε stand by mode έχοντας ήδη πληρώσει 470 ευρώ για καμμένη πλακέτα με ελάχιστες ώρες χρήσης του ενισχυτή.
.
.
-Το τσεκάρισμα του ρολογιού με κλειστές της συσκευές το έχω κάνει και δεν δείχνει κάποιο πρόβλημα.
-H ΔΕΗ δεν δίνει καμιά επίσημη απάντηση.
Έρχεται ένα συνεργείο με 2 άτομα,αφαιρεί το ρολόι σου βάζοντας ένα άλλο και στο επιστρέφει μετά τον έλεγχο.
Αν είχε ή δεν είχε το ρολόι πρόβλημα,το μαθαίνεις από το συνεργείο που επιστρέφει το ρολόι.Σου λένε επίσης ότι επειδή δεν είχε πρόβλημα,θα χρεωθείς και 45 ή 60 ευρώ-δεν θυμάμαι- για τον έλεγχο.
-Το θερμοσίφωνο ανάβει ελάχιστα λόγω της ύπαρξης του ηλιακού και σίγουρα δεν ξεχνιέται ανοιχτό όπως δεν ξεχνιέται καμία ηλεκτρική συσκευή.Εδώ έχω φτάσει να μην έχω στην πρίζα τον AV ενισχυτή φοβούμενος μην καταναλώνει πολύ σε stand by mode...
Mέχρι να βρω ηλεκτρολόγο,παρήγγειλα αυτό:
http://www.ebay.com/itm/302293262671?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT

Με αυτά,έχω ξεχάσει να σας ευχαριστήσω για την βοήθειά σας.
Δεν μιλαω με γριφους,απλα αν αρχισω και γραφω πως να μετρήσεις και πως να ψαξεις,θα μπουμε σε επικινδυνα μονοπατια που αφορουν επαγγελματιες.

Πιστευω πως θα βρεις την ακρη με όλα αυτά που ειπαμε και με καποιον ηλεκτρολογο.

Καλά ξεμπερδέματα εύχομαι.

αυτο παντως με τον θερμοσιφωνα ανοιχτο για δυο μηνες,ειχε πολυ πλακα.
Ετσι ξεκινουν οι αστικοι μυθοι.

Εκτός κι αν έχει τον θερμοστάτη του πολύ ψηλά, πάνω από τους 70, δεν νομίζω να ανάβει, και ξεχασμένος ακόμη, πάνω από 2 ώρες τη μέρα (= 6 κιλοβατώρες ημερησίως ήτοι 720 στο 4μηνο, το οποίο είναι μια πρόσθετη επιβάρυνση, εάν υπάρχει και νυχτερινό, γύρω στα 100-120 ευρώ).

δεν υπαρχει περιπτωση ν'αναβει τοσες ωρες,γιατι θα πρεπει πρωτα να το καταναλωσεις ολο(σχεδον) και μετα να το ζεστανει απ'την αρχη.
Δηλαδη αυτος κανει χρηση ζεστου νερου ολη την ωρα και δεν του κανει εντυπωση απο που προερχεται.
Πως γινεται δηλαδη να ειναι συνεχως ζεστο το νερο,χωρις να εχεις το θερμοσιφωνα ανοιχτο;
Υπαρχει και η περιπτωση να μην εχει θερμοστατη,αλλα τοτε θα πρεπει να βρει τροπο να κατεβαζει το νερο απ'τη γεωστατικη τροχια που θα βρισκεται ο θερμοσιφωνας.

αυτο παντως με τον θερμοσιφωνα ανοιχτο για δυο μηνες,ειχε πολυ πλακα.
Ετσι ξεκινουν οι αστικοι μυθοι.

Εκτός κι αν έχει τον θερμοστάτη του πολύ ψηλά, πάνω από τους 70, δεν νομίζω να ανάβει, και ξεχασμένος ακόμη, πάνω από 2 ώρες τη μέρα (= 6 κιλοβατώρες ημερησίως ήτοι 720 στο 4μηνο, το οποίο είναι μια πρόσθετη επιβάρυνση, εάν υπάρχει και νυχτερινό, γύρω στα 100-120 ευρώ).

δεν υπαρχει περιπτωση ν'αναβει τοσες ωρες,γιατι θα πρεπει πρωτα να το καταναλωσεις ολο(σχεδον) και μετα να το ζεστανει απ'την αρχη.
Δηλαδη αυτος κανει χρηση ζεστου νερου ολη την ωρα και δεν του κανει εντυπωση απο που προερχεται.
Πως γινεται δηλαδη να ειναι συνεχως ζεστο το νερο,χωρις να εχεις το θερμοσιφωνα ανοιχτο;
Υπαρχει και η περιπτωση να μην εχει θερμοστατη,αλλα τοτε θα πρεπει να βρει τροπο να κατεβαζει το νερο απ'τη γεωστατικη τροχια που θα βρισκεται ο θερμοσιφωνας.

Δεν το εβγαλα απο το μυαλο μου.:drool: