Συνάδελφοι, έκανα μια πρώτη ανάγνωση, αν κατάλαβα καλά, το jitter εκφράζεται τελικά σαν επιπλέον συχνότητες από τις αρχικές του σήματος. Δηλαδή, εκεί που θα έπρεπε να βλέπουμε μόνο τη θεμελιώδη - και στο άρθρο του stereophile τα προϊόντα από τη διαμόρφωση με το τετράγωνο-, έχουμε και επιπλέον συχνότητες.
Ή δεν είναι έτσι??
Από το άρθρο αυτό (άριστο), είδα ότι αυτά τα παραπροϊόντα είναι κάποια 110-120 db κάτω από τη μέγιστη στάθμη εξόδου. Λογικό θα πείτε, αυτή ήταν και η στάθμη του τετραγώνου που προστέθηκε στο σήμα.
Δεν ξέρω τώρα αν π.χ. ο Krell evolution 2 είναι κορυφαίος προ σε spec's- δεν το έχω ψάξει - σίγουρα όμως είναι πάνω από το μέσο όρο. Ο λόγος σήματος προς θόρυβο του κατ/τή είναι >97db και υποθέτω κάτω από 100, αλλιώς θα έλεγε 100db:
http://www.krellonline.com/new_pdfs/Evolution_Two/0197_047_MAN.pdf
Πώς λοιπόν να ακούσω ο φτωχός τα -120db των προϊόντων του jitter, αν έχουν θαφτεί ήδη μέσα στο θόρυβο της επόμενης συσκευής?
Τι δεν έχω καταλάβει καλά?? Αν η στάθμη του σήματος που "ανακατεύτηκε" με τη θεμελιώδη στο τέστ, ήταν π.χ -60db, στην ίδια θα κυμαίνονταν και τα παράγωγα jitter??
Για βοηθάτε, ψυχικό θα κάνετε
Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος